Yleinen
8.6.2013

Rannalla

Rannalla

Keskiviikko iltana vietimme kummipoikamme 6-vuotis syntymäpäiviä. Ilma oli kaunis, joten olimme pääasiassa ulkona. Amalia halusi trampoliiniin ja hänet pystyi laskea sinne yksinään, sillä trampoliinissa oli turvaverkko. Amalia sai maistella kakkua ja juoda pillimehua. Pihalla oli iso nurmikkoalue, jossa Amalia käveli hienosti ja varmasti.

Juhliin lähdössä

Juhliin lähdössä

IMG_0123

IMG_0127

Amalia ja äiti

Amalia ja äiti

Juhlapöytä

Juhlapöytä

Trampoliinissa

Trampoliinissa

IMG_0151

Kotiin päästyämme Amalia pääsi suihkun ja puuropöydän kautta nukkumaan. Amalia on nukkunut vähän levottomasti öisin ja olemme joutuneet ottamaan hänet väliimme jo aikaisessa vaiheessa yötä. Päiväunet sen sijaan ovat sujuneet paremmin ja Amalia onkin nukkunut tunnista puoleentoista tuntiin.

Amalialle on puhkemaisillaan 16 hammas ja olemme joutuneet antamaan hänelle muutamana iltana särkylääkettä. Lisäksi kiusana on nuha, joka on aina alkaessaan maailmanloppu Amalialle. Onneksi nenä ei ole ollut tukossa öisin, joten yöt eivät ole menneet kuitenkaan aivan päin prinkkalaa kun henki kulkee tutti suussakin.

Torstaina oli siivouspäivä. Amalian päiväunien aikaan sain rentoutua ja makoilin sohvalla lehteä lukien. Johnny yllätti meidät tulemalla kotiin jo puoli viisi ja yllätys oli suuri, sillä luulin hänen olevan pitkään töissä. Johnnylla on ollut kova kiire töissä ja hän on tehnyt pitkiä päiviä, mutta kestämme sen Amalian ja Nuuskun kanssa, sillä kohta isillä alkaa kesäloma.

Siivotessani Amalia penkoi kaappeja ja annoin hänelle luvan ottaa sipsejä. Amalia päättikin naksujen sijaan ottaa äidin chipsejä.

Siivotessani Amalia penkoi kaappeja ja annoin hänelle luvan ottaa sipsejä. Amalia päättikin naksujen sijaan ottaa äidin chipsejä.

IMG_0158

Mun lounas

Mun lounas

Jälkiruoka

Jälkiruoka

Teimme koko perhe lenkin seuranamme ystäväpariskunta ja heidän kaksi lättänaamaista koiraa. Amalia aina nauraa koirille rattaista. Amalia halusi pitää ystävääni kädestä kiinni kävelyn aikana ja se näytti todella herttaiselta. Lenkin jälkeen koirat pääsivät omaan kotiin ja me muu porukka jatkoimme matkaa meidän pihalle. Miehet jutustelivat keskenään penkillä istuen kun me tytöt teimme hiekkakakkuja.

Muutamina iltoina olemme Johnnyn kanssa viettäneet aikaa yhdessä Amalian nukkuessa. Toisena iltana otimme kilpailua kumman pokka pitää kauemmin irvistellessämme toisille samaan aikaan. Johnny hävisi auttamattomasti vaikka kyllä Johnnynkin ilmeet olivat mitä urpoimpia. Toisena iltana meillä oli karkin heitto kilpailu. Karkki piti heittää ilmaan ja ottaa suulla kiinni. Tässä lajissa olen voittamaton, joten Johnny hävisi jälleen. Olemme joskus nuorempina nauraneet siskoni kanssa Johnnylle kun teimme samaa popcorneilla, Johnny ei koskaan saanut popparia suuhun asti vaan aina se kimposi hänen nenästään lattialle.

Lopuksi intouduimme Johnnyn kanssa heittelemään karkkeja toistemme suuhun ja lopulta heitimme aivan täysiä. Yksi hulvaton kilpailu meillä vielä on, jota emme leikkineet tällä kertaa. Kyseessä on nenäpaini, jonka Johnny häviää joka kerta. Johnnylla on niin herkkä nenä, että jyrään hänet aina isolla nenälläni häviäjäksi. Tälläistä laatuaikaa meillä, taitaa kuulostaa vähän hölmöltä, mutta jokainen pariskunta tyylillään.
Miten Te Lukijat hassuttelette keskenään kumppaneidenne kanssa?

Perjantaina äidilläni alkoi kesäloma ja ilma oli kuin morsian. Tai ei ihan. Ukkonen alkoi paukkua kuuden aikaan aamulla, vettä satoi ja oli synkkää. Pyysin äitini mukaan kauppaan ja olimme jo yhdeksältä Prismassa. Ostin Amalialle uima-altaan ja löysin meille molemmille pyöräilykypärät. Minulla itsellä ei ole ollut kypäräpakkoa kuin ihan pienenä, mutta muistan aina kun ystäväni vanhemmat pakottivat tämän pitämään kypärää. Vanhemmat eivät kuitenkaan tienneet, että kypärä lensi metsikköön heti kun heidän silmänsä vältti. Nyt kuitenkin tunnen, että on velvollisuuteni näyttää Amalialle hyvää esimerkkiä, joten hankin itsellenikin pyöräilykypärän.

WP_000984

Amalian päiväunien jälkeen kävimme Nuuskun kanssa lenkillä ja jäimme hetkeksi ulos. Amalia sai kurahousut päälle, mutta ne eivät menoa haitanneet.

IMG_0110

IMG_0167

IMG_0169

IMG_0170

IMG_0171

Nuusku syö ruohoa

Nuusku syö ruohoa

IMG_0180

Mummolta saadut kumpparit

Mummolta saadut kumpparit

IMG_0182

IMG_0183

IMG_0188

Hiekkaa syömässä

Hiekkaa syömässä

Nam Nam

Nam Nam

IMG_0192

IMG_0193

IMG_0195

IMG_0197

IMG_0198

Amalia kiipeää kärryn kyytiin

Amalia kiipeää kärryn kyytiin

Pääsinpäs

Pääsinpäs

Pyysin aamulla Johnnya viemään pizzalaatikon roskikseen, mutta se jäikin kotipihan koloon. Silmäni välttäessä Amalialle maistui chilikastike

Pyysin aamulla Johnnya viemään pizzalaatikon roskikseen, mutta se jäikin kotipihan koloon. Silmäni välttäessä Amalialle maistui chilikastike

Siskoni päästyä töistä hän tuli lastensa kanssa kylään. Olin laittanut jo aamupäivällä palapaistin uuniin muhimaan ja söimme ruuaksi sitä. Lisäksi tein fetasalaatin, jonka kanssa tarjolla oli kreikkalaista salaatinkastiketta. Johnny tuli jälleen hieman aikaisemmin kotiin ja Eemi oli aivan täpinöissään nähdessään Johnny sedän. Johnny kyseli naureskellen minulta ja siskoltani, että kuka puuttuu joukosta ja me kummatkin ihmetellen vastattiin Nuuskuko? Sitten tajusinkin Johnnyn tarkoittavan äitiäni. Serkut ja täti viipyivät meillä puoli seitsemään saakka, joten melko pian heidän lähdettyään alkoivat Amalian iltatoimet.

Kypäräpää

Kypäräpää

Tänä aamuna tunsin kurkkuni kipeäksi. Äitini on ollut hieman flunssainen, joten taitaapi olla samaa tautia. Ulkona ilma näytti hyvältä, joten päätimme pakata tavarat ja lähteä rannalle. Mukaan lähtivät siskoni lastensa kanssa sekä äitini. Serkut nähtyään Amalialle tuli kiire, hän ojensi kätensä jotta otan siitä kiinni ja lähti juoksemaan. Amalia nautti uimisesta ja ensimmäistä kertaa veteen mennessä hän vain käveli eteenpäin kuin olisi aina uinut järvessä. Amalia ei pelännyt lainkaan ja yritti koko ajan tahallaan kaatua veteen. Täti kuitenkin aristeli, vaikka sanoinkin hänelle että annna sukeltaa vaan. Vauvauinnista on näköjään ollut paljon hyötyä ja näki selvästi ettei Amalia ole veden kanssa ensikertaa tekemisissä. Rohkeudessa on tietysti haittapuolena se, että vahdittavaa on kahta kauheammin.

Baywatch

Baywatch

Tytöt viltillä

Tytöt viltillä

Miehet

Miehet

Mumminn laukulla

Mumminn laukulla

Siskokset

Siskokset

IMG_0218

Amalia löysi viinirypäleet

Amalia löysi viinirypäleet

IMG_0221

Iida veteen menossa

Iida veteen menossa

Eemi veteen menossa

Eemi veteen menossa

IMG_0225

IMG_0228

IMG_0229

IMG_0232

IMG_0233

IMG_0234

Taitaa olla vähän kylmää vesi

Taitaa olla vähän kylmää vesi

IMG_0239

IMG_0240

IMG_0242

IMG_0243

IMG_0244

IMG_0245

IMG_0246

Mun bodari

Mun bodari

IMG_0253

IMG_0257

IMG_0258

Lämmittelemässä

Lämmittelemässä

Soutukilpailut

Soutukilpailut

Amalian tuliluomi muuttuu aina kylmässä liilaksi

Amalian tuliluomi muuttuu aina kylmässä liilaksi

IMG_0263

Rantaan oli avattu sievän näköinen kahvila, jossa näytti todella viihtyisälle. Kallistahan siellä toki oli, mutta olihan se jäätelöt haettava. Kotoa olin ottanut rantaeväiksi vettä, pillimehua, smoothieta, viinirypäleitä, banaania ja naksuja. Amalia jaksoi hyvin keskittyä myös syömiseen uimisen lisäksi. Rannalla on kiva leikkipaikka, jossa lapset viihtyivät hetken aikaa.

Amalian päiväunien jälkeen suunnitelmissa on lähteä samalla kokoonpanolla+Saku Amarilloon syömään. Loppupäivää tulemme viettämään meillä. Ihana lauantai siis tiedossa!

Hyvää viikonloppua kaikille!:)

Avainsanat

Kommentit

Sinulla on tosi kiva blogi!

Kiitti!:)

Hei, kysynpä tätä, että hämääkö kuvat, vai onko Amalian poski pyöreämpi tuliluomen kohdalta? Näitä kuvia katsoessa tuli mieleen että kasvot eivät ole ihan symmetriset, vai hämääkö vain tuliluomi kuvissa? Entä miten koet ensimmäisen laseroinnin tehonneen? Kuvista sitä on vaikeaa sanoa, joissakin kohtaa iho näyttää kyllä vaaleammalta kuin ennen laserointia?

Eivät hämää, tuliluomi poski on hieman pyöreämpi. Tuliluomi käsi on selvästi pulleampi, mutta harva niihin kiinnittää huomiota. Äitinä huomasin eron pian Amalian syntymän jälkeen ja muut sanoivat, että vain kuvittelen. Ero ei kuitenkaan lääkärin mukaan suurene, joten ei huolta:)

Koen laserin tehonneen ekan kerran jälkeen hyvin, varsinkin otsa on vaalentunut todella paljon. Ollaan Johnnyn kans tosi tyytyväisiä!

Me ei muuten hassutella, mutta meidän yhteinen puhekieli voi olal toisten mielestä ihan hepreaa 😀 Käytämme keskenämme kummallisia omakeksimiämme sanoja joissa ei ole kauheasti tolkkua 😛

Meillä sama;)

Hassutteluksi tätä ei voi sanoa, mutta mä nautin, mies ei.
Eli mä tykkään, kun pääsee nyppimään mustapäitä jne. Lisäks toiselle on kiva tehdä kasvonaamioita ja laittaa kynnet. Alkuun kynsiin ei saanut laittaa lakkaa, mutta kerran kokeilun jälkeen niihin on alkanut saada laittaa läpinäkyvää kirkasta viimeistely lakkaa. Näyttää kynnet kuulemma paljon terveemmiltä :’)

Mitään varsinaista hassuttelua meillä ei kai ole. Ei ainakaan tule äkkiseltä mieleen.
Toisten seurasta nautitaan paljon ja kainoloissa ollaan, jos sille on aikaa. Parasta toistakseksi on se, kun sauna on päällä ja tyttö menee nukkumaan 20-21. Sitten kaksin saunaan rauhassa (itkuhälyttimen kanssa), sen jälkeen ehkä joku leffa ja nukkumaan.

Hahaa, ihanaa kun miehes antaa sun puunata itteään! Tiedän myös yhen läheisen henkilön, joka tykkää tosi paljon finnien ja mustapäiden puristelusta, hyi;)
Meillä toi saunaan meno kahden on kans ihan parasta<3

Ihania kuvia pikku prinsesasta,olen ihan otettu.Mukavaa että teillä on ollut kivaa,elän teidän mukana täs elämäs <3

Kiitos!:)

Hei! Olen lukenut blogiasi jo jonkun aikaa ja tykkään aivan mielettömästi! Olette jotenkin niin mukavan tuntuinen perhe ja amalia aivan valloittava! <3 Itselleni tuli mieleen, että olisi mukava lukea omia tuntemuksiasi ajalta kun amalia syntyi, ja tajusitte että läiskät eivät olekkaan mustelmia, niinkuin aluksi luultiin. Ja miten sturger-weber diagnosoitiin? Itselläni on amaliaa muutaman kuukauden nuorempi tyttö, ja jotenkin kaikki amalian tempaukset tuntuvat niin tutuilta!! Jatka samaan malliin blogia, tää on ihan paras!!!

Ihanaa kiitos ja luehan jatkossakin:) Varmaan voit hyvin samaistua blogiin kun tyttösi on niin samanikäinen! Voin tehdä postauksen tuntemuksistani kun Amalia syntyi ja miten Sturge-Weber diagnosoitiin.

Onko iho tuliluomen kohdalta herkempi auringolle kuin muu iho? 🙂 Jännä, kun se muuttuu liilaksi kylmässä 😛

Rannalla tänään yks tyttö kysyikin meiltä miksi tuo vauva on musta kun luomi oli niin tumma kylmyydestä 🙂

Ei oikein lääkäri osanut kummempia tuohon sanoa, ehkä voi hieman herkempi olla. Täytyy suojata hyvin auringolta niinkuin lapsen iho aina. Me käytetään aurinkorasvaa aina! Pakkasillakin Amalia oli ihan liila:)

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.