Yleinen
8.7.2014

Puuhamaassa

Puuhamaassa

Tänään vierailimme Tervakoskella Puuhamaassa. Olen aina rakastanut Puuhamaata ja nyt oli ihanaa viedä sinne oma tytär puuhaamaan. Amalia nautti todella kovin, kuten myös me vanhemmat. Ilma oli aurinkoinen ja aivan superlämmin. Kauhistutti vähän kova helle, sillä Amalian tuliluomet ovat välttämättömät suojata auringolta tulevan laserhoidon vuoksi. Amalian oli tarkoitus päästä laserhoitoon seuraavan kerran vasta lokakuussa, sillä siirsin elokuun aikaa juurikin auringonpaisteen vuoksi. Hetki sitten saimme kuitenkin ajan elokuulle, joten ehkä hoitaja oli unohtanut vaihtaa ajan. Yritämme nyt suojata Amaliaa niin hyvin kuin suinkin pystymme, ja katselemme sitten elokuun lopussa miltä iho näyttää ja pahimmassa tapauksessa perumme hoitoajan. Iho ei saa olla missään tapauksessa ruskettunut laserhoitoon mennessä, sillä ruskettuneelle iholle tehty hoito aiheuttaa iholle läikkiä, jotka eivät lähde millään pois.

Puuhamaahan lähdössä

Puuhamaahan lähdössä

Amalia istahti kylmälaukun päälle

Amalia istahti kylmälaukun päälle

Kyllä on kuuma

Kyllä on kuuma

Täällä kärryssä on kiva matkustaa

Täällä kärryssä on kiva matkustaa

Heti alkuun vähän suolasta naposteltavaa

Heti alkuun vähän suolasta naposteltavaa

Puuhamaassa on paljon tekemistä ja paikka soveltui Amalialle todella passelisti. Kaikkiin huvijuttuihin Amalia ei ikänsä ja pituutensa vuoksi päässyt, mutta suurimpiin osiin hän pääsi vanhemman kanssa. Amalian suosikki oli iso liukumäki, josta tultiin alas viltin päällä istuen. Amalia kiljui ja hihkui ilosta laskun aikana eikä me vanhemmatkaan voitu pidättää hymyjä ja naurua.

Liukumäki oli Amaliasta paras

Liukumäki oli Amaliasta paras

IMG_0667

IMG_0685

IMG_0687

Helteen vuoksi pomppulinnat olivat tulikuumia tai ainakin jotkut kohdat niistä. Tietenkin Amalia meni juuri tulikuumasta kohdasta pomppulinnaan ja säikähdin kun hän alkoi yhtäkkiä parkua aivan hysteerisesti. Onneksi äidin syli ja halit helpottivat hetkessä. Haaverin jälkeen Amalia muisti, että kaikki tummat värit ovat kuumia ja kiersi ne kaukaa.

Pomppimassa

Pomppimassa

IMG_0617

Johnny hajottaa aina aurinkolasinsa ja nyt miehen päätä koristaa erään huoltoaseman ei niin tyylikkäät lasit

Johnny hajottaa aina aurinkolasinsa ja nyt miehen päätä koristaa erään huoltoaseman ei niin tyylikkäät lasit

Pikkukarhun selässä

Pikkukarhun selässä

IMG_0626

Äitikin mahtui ;)

Äitikin mahtui 😉

IMG_0639

Pikkukuski vauhdissa

Pikkukuski vauhdissa

Isi joutui jeesaamaan

Isi joutui jeesaamaan

IMG_0656 Joko pitää tulla pois?

Laivan kyytiin jonottamassa

Laivan kyytiin jonottamassa

Sieltä ne tulevat

Sieltä ne tulevat

IMG_0699

Olimme pakanneet reissuun omia eväitä muun muassa banaania, vesimelonia, persikoita, suolaisia juustotikkuja, leipää, makupalan, pähkinöitä, makkaraa ja lihapiirakoita. Amalialle varasimme myös ruokaisan piltin, jonka hän sai syödäkseen juuri ennen kotiinlähtöä. Juomina mukanamme oli vettä, pillimehua ja aikuisille limppaa. Puuhamaahan kannattaa ehdottomasti varata omat eväät, sillä kioskit ja ruokapaikat ovat todella kalliita. Omia eväitä voi nauttia viltin päällä tai pöydän ääressä. Me söimme pientä välipalaa varjoisalla paikalla pyyhkeen päällä ja myöhemmin syödyn ruuan nautimme pöydän ääressä. Grillipaikkoja on monta ja Johnny kävi pikaisesti grillaamassa (polttamassa aivan mustiksi) meidän makkarat ja lihapiirakat. Ruuan jälkeen lupasimme Amalialle jäätelön ja neiti valitsi tutusti vaniljaeskimon.

Välipalalla

Välipalalla

Ruuan jälkeen jätskillä

Ruuan jälkeen jätskillä

IMG_0702

IMG_0704

Argggh, mun ei pitäis syödä yhtään suklaata, sillä nyt naama taas kukkii

Argggh, mun ei pitäis syödä yhtään suklaata, sillä nyt naama taas kukkii

Puuhanallen viekussa

Puuhanallen viekussa

Lopuksi ennen kotiinlähtöä kävimme koko perhe pulikoimassa. Vesi tuntui ensin kylmältä, mutta pian siihen onneksi tottui. Amalia tykkäsi kovasti, vaikka yhtä villi neiti ei ollutkaan kuin tutussa uimahallissa. Luulen, että veden kylmyys vaikutti tähän. Muutama vahinko sukellus tapahtui, mutta omatoimisesti neiti ei sukellellut lainkaan varmastikin veden viileyden vuoksi. Kerran Amalia tuli yksin lapsille tarkoitetusta vesiliukumäestä alas ja lasku oli melko hurja, joten toistamiseen sinne ei tytön tahdosta menty.

Kotimatkalla olimme aivan varmoja, että Amalia nukahtaa saman tien, mutta ei, neiti katseli vain isin kännykällä Kaapoa ja muita lasten videoita. Amalia oli herännyt aamulla ennen kahdeksaa eikä ollut nukkunut päiväunia, joten oli ihme ettei uni tullut simmuun touhukkaan päivän jälkeen. Emme valita, sillä kotona Amalia kävi ajoissa yöunille ja me vanhemmat pääsimme omiin touhuihimme eli minä blogin pariin ja Johnny takapihan kimppuun.

Huomenna saamme viimein siirtonurmen takapihalle ja odotan jo kovasti lopputulosta. Ehkä ehdin kesäkukkienkin ostoon ja saamme illalla grillailla kauniilla takapihalla.

Kivaa viikkoa lukijat! <3

Avainsanat

Kommentit

Ihana reissu teillä ollu puuhamaahan, Amaliasta ainakin näkee et on nauttinut joka hetkestä vanhempien kanssa <3 <3

johanna

No kyllä! 🙂

Voi että mä sitten tykkään sun blogista ja maanläheisestä kirjoituatyylistäsi:D Lapsi- tai perheblogit eivät yleensä kiinnosta, mutta tämä on ihana blogi. Alunalkaen kiinnostuin, koska sukulaistytölläni on iso luomi kasvoissa (- tosin nyt huomaamaton laserhoitojen ansiosta). Amalia on valloittava neitonen ja niin olet sinäkin!Nuoruus- ja opiskeluvuosistasi tehdyt postaukset olivat nekin ihan huippuja.Ihanaa kesää teille kaikille Nuusku mukaan lukien!

johanna

Voi kiitos Eija, aivan ihanasti sanottu <3
Ihanaa kesää Teille myös! 🙂

Kiva retkikuvaus,sinulla ihanan eläväinen tapa kirjoittaa. Puuhamaassa ei olla vierailtu. Muumimaailma myös tosi kiva paikka, siisti ja hyvin hoidettu. Mukavia lomapäiviä!

johanna

Kiitos peppilotta, kivasti sanottu <3
Muumimaailmassa oltiin Amalian ollessa vasta puolivuotias ja kiva paikka oli, jospa ensi kesänä sinne 😉
Mukavaa kesää!

Kiitos kivasta retkikuvauksesta! On kuin olisi itsekin ollut taas reissussa. Nautinnollista eloa siirtonurmella!
Ja oikein hyvää loppukesää, onnellista odotusta! Anja

johanna

Kiitos Anja, hauska kuulla, että susta tuntui kuin itsekin olisit ollut reissussa 🙂
Ja oikein hyvää loppukesää Teille myös! <3

Puuhamaa oli pienenä ihan mun lempparipaikka, joskin oon haaveillu näin nuorena aikuisenakin siellä käynnistä! Mukavalta vaikutti teidän puuhapäivänne.

1Kuinka monta laserhoitoa Amalialla on vielä jäljellä? Loppuuko hoidot kokonaan jossain vaiheessa vai jatketaanko niitä tyylillä siihen asti, kun luomet on poissa? Saako niitä yleisesti ottaen minkä verran haihdutettua? Auringolta suojaaminen on varmaan aika työlästä, huh!

Mukavaa kesän jatkoa koko perheelle!

johanna

Käy ihmeessä Puuhamaassa verestelemässä lapsuuden muistoja 🙂
Mä oletan, että Amalian hoitoja jatketaan niin kauan kun niillä saadaan tuloksia aikaan. Vielä ei kukaan ole puhunut montako hoitokertaa on jäljellä, oletan, että aika monta. Amalian luomet ovat reagoineet hoitoihin hyvin ja uskon, että lopullinen tulos on tosi hyvä. Kuvia oon nähnyt missä luomet on saatu laserilla hoidettua kokonaan pois, mutta hoitokertoja oli muistaakseni 50 eikä suomessa hoitoja näin montaa kertaa varmasti tulla tekemään. Tämä tapaus oli amerikassa.

Ei se auringolta suojaaminen musta työlästä ole, arskirasvaa vaan, muuten ollaan ihan normaalisti. Tietty mukavampi on kun on pilvisempää niin ei tartte mietiskellä ruskettumista 🙂 Itekin oon jo jonkun vuoden tykännyt olla enempi varjoisammassa kuin täydessä paahteessa, taidan alkaa tulla vanhaksi 😉

Mukavaa kesän jatkoa myös sulle neddu <3

Itse en lapsena koskaan päässyt puuhamaahan, mutta omien lasten kanssa siellä on tullut käytyä pari kertaa. Viimeisimmistä vierailusta on kyllä jo muutama vuosi aikaa, sillä jotenkin jäi. Itse kammoksumaan paikan huonoa kuntoa ja hoitoa. Onkohan tilannetta yhtään ehditty korjata? Aidat seisoivat huonossa maalissa, vinossa tai maahan kaatuneena. Nokkosia siellä täällä, nurmialueet hoitamattomia. Naistenvessat kaikki epäkunnossa, lainehtivat tukossa. Ja kun vielä lastenvaunujen kanssa liikuttiin, muistan hämärästi, että vaikeaa oli noissa ravintoloissa. Lastenruokaa ei saanut lämmitettyä siellä eikä täällä, mutta ”meillä on mikro lastenhoitohuoneessa, tuosta vain portaat alas…”.
Tuo yleinen siisteys ja huolittelematon vaikutelma ovat ne päällimmäiseksi mieleen jääneet. Sekä myöskin tuo todella kylmä vesi. Onkohan alueen yleisilme yhtään kohentunut menneistä vuosista, osaako kukaan arvioida tätä? Retromatka voisi ollakin mukava…

johanna

Täytyy sanoa, että mä en kiinnittänyt mitään huomiota paikan huonoon kuntoon, joten varmasti on paljon parannusta tapahtunut!
Vessassa käydessä siellä hääräsi aina siivooja ja vessat olivat puhtaita tai ainakin ne, joissa itse asioin 😉
Nurmet oli leikattu ja piknikillä oli mukava istua. Yhdessä ravintolassa käväsin veskissä ja siellä näytti olevan hienot leikkipaikat lapsilla vähän Huimala tyyliin 🙂
Tehkää ihmeessä retromatka, suosittelen!

Miten isä voi? Äiti näyttää virkeältä ja iloiselta mutta miten on isän laita? Tummat silmänaluset kertovat väsymyksestä.. onko kaikki hänellä hyvin? Lapsen erilaisuus, hoidot yms. Ovat rankkaa ja kaikki kokevat ne eritavalla.. onnellista odotusta.

Joillain ihmisilla on luonnostaan tummat silmänaluset, oisko Johnnyllakin näin?

Lueskelin joitain vanhoja postauksia blogista, ja huomasin että tosi paljon on nuo tuliluomet vaalenneet, varsinkin tuo otsan ”raja”, eihän sitä meinaa huomata enää ollenkaan!

johanna

Jep näin juuri, Johnnylla on siis luonnostaan tummat silmänaluset niinkuin monella muullakin hänen suvustaan.
Amalian tuliluomia on saatu vaalennettua jo hurjasti näillä neljällä hoitokerralla. Me katseltiin myös Johnnyn kanssa vanhoja postauksia yhtenä iltana ja todettiin ihan sama, että luomet on vaalentuneet tosi paljon. Luomet on ollut hurjan tummia nyt jälkeenpäin katsottuna, vaikka silloin niitä ei pitänyt ollenkaan niin tummina 🙂

johanna

Johnnyn tummat silmänaluset ovat suvun perintöä. Tietty lomalla on mies valvoskellut pidempään, mutta kyllä isukki voi oikein loistavasti, no hätä <3 😉
Ja kiitos <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.