Yleinen
28.11.2012

Puolivuotias tyttö

Puolivuotias tyttö

Nyt kun ikää Amalialla oli puoli vuotta, hänelle haluttiin tehdä pään magneettikuvaus, josta haluttiin nähdä onko ylimääräistä verisuonitusta päässä myös. Tutkimus tehtiin Lastenklinikalla nukutuksessa. 

Nukutusta ennen Amalian tuli olla syömättä ja juomatta. Taisi olla, että viimeinen syöttö oli neljältä aamuyöllä, joten herätin hänet syömään ja toivoin, että imetys onnistuu. Ja hyvinhän se meni. Aamulla kun Amalia heräsi, lähdimme melkeinpä heti ajelemaan kohti Lastenklinikkaa, vähän neiti katsoi pitkään kun ei maitoa herunut eikä puuroa. 

Siellä sitten puin pikkuiselle sairaalavaatteet päälle ja kämmeneen hoitaja pisti tipan. Siitä ei Amalia pitänyt ja tulipa äidilläkin itku. Nukutukseen pääsimme Amalian isän kanssa mukaan, ja kun hän nukahti jouduimme lähtemään odottamaan ulos. Ja taas äitiä itketti, oli  kauhea tunne jättää oma lapsi. 

Suuntasimme kahville, jossa maltoin olla 10 minuuttia ja niin lähdimme odotushuoneeseen odottamaan. Reilu tunnin jälkeen hoitaja kantoi hieman itkevää lasta ja antoi sen minulle. Amalia vaikutti olevan tokkurassa, hymyili ja myhäili hassusti. Heräämöön kannoin hänet sylissäni ja hän alkoi syömään. Sänky oli Amalialle aivan turha heräämössä, hän nukkui vasta kotimatkalla. Kaikki meni oikein hienosti kaikin puolin. Tuloksista lääkäri soittaisi vasta kahden viikon päästä. 

Tutkimuksen odottelua
Tutkimuksen jälkeen

Sitten taas lisää hampaita, kaksi hammasta puhkesi vielä puoli vuotiaana, eli Amalialla oli suussa jo 6 hammasta ja ikää puoli vuotta. Pääsimme nauttimaan elokuun lopulla ystäviemme häistä, Amalia katseli morsianta niin ihastuksissa vaikka olihan hän itsekin todellinen prinsessa mummin, tädin ja serkkujen tuomassa tuliaismekossa. Amalialla oli häissä kiusana räkätauti ja silmätulehdus. 
Puoli vuotias tyttönen
Juhlamekko
Puoli kahdeksaan jaksoin juhlia
Sitten olikin lääkärin soittoaika pään magneettikuvausten tuloksista. Jännitettiin koko päivä milloin hän soittaa, avopuolisonikin oli ottanut töistä vapaa päivän. Lääkäri soitti vasta vähän ennen neljää iltapäivällä. 

Kuvasta löytyi ylimääräistä verisuonitusta vasemmalta puolelta otsan kohdalta aivojen pintaosista. Tuntui niin pahalta kuulla ne sanat. Lääkäri kuitenkin sanoi, että se voi vaan olla riski epilepsialle, ei ole sanottu, että Amalia tulee sairastumaan epilepsiaan. Lääkäri laittoi kuvauksesta tiedot Lastenlinnan neurologille epilepsiaklinikalle, jonne tulisi kutsu jossain vaiheessa. 

Puhelun lopetettua, aloin itkeä ja avopuolisoni Amalia sylissä tuli halaamaan minua ja sanoi minulle, että mitä tämä nyt muuttaa, sama lapsihan tämä on tuloksesta huolimatta. Ja niinhän se oli, rauhoituin hetkessä ja hymyillen katsoin noita elämäni rakkaimpiani. 

Amor Vincit Omnia <3

Kommentit

Kiusaamista on tullut mietittyä paljon, ja juuri sen takia laserhoidot aloitetaan jo 1,5vuotiaana niin ehkäpä Amaliakin sitten näyttää yhtä vaalealta kasvoista kuin kanssasisarensa kun kouluun menee 🙂

Toivottavasti tuo suloisuus ei joudu isompana kiusatuksi 🙁 ihmiset kun ovat niin julmia, jopa ekaluokkalaiset pikkutytöt…:( pelottaako se yhtään?
Mutta voimia oikein paljon teillä on hurmaavan ihana tyttö <3

Kiitos 🙂 Me olemme tyttärestämme todella onnellisia, erilaisuus voi myös olla rikkaus <3

Kaunis tyttölapsi :). Niin suloinen ja ilmeikäs. Sairaus on täysin toissijainen asia, teille on annettu ihana tytär!

Ihan reipas ja välillä kiukkunen pieni Ampiainen eli mummin Rakas Ampsu <3 En edes huomaa että Amalialla on joku sairaus 🙂

Kiitos kaikille ihanista kommenteista <3 Hyvä, että näyttää löytyvän lukijoita joita meidän elämä kiinnostaa ;)Kovasti tsemppiä Satu teidän elämään ja totta se on että helpommalla pääsee kun ei asioita ajattele etukäteen :)Myös sinulle tsempit jonka poika sairastaa myös harvinaista sairautta!

Ihanaa, kun olet rohjennut jakaa tämän asian julkisesti. Meidän pojalla on myös erittäin harvinainen sairaus, josta ei löydy tietoa juuri mistään, eikä varsinkaan vertaistukea. Toivon teille paljon voimia ja ihania hetkiä arkeenne!

Pystyn niin samaistumaan tilanteeseenne, vaikka ei meidän lapsilla samaa oireryhmää olekkaan.
Magneettitutkimuksia on kuitenkin tehty ja joka kerta se on yhtälailla ”jännittävä” tilanne niin lapselle kuin äidillekin.

Meidän kolmella lapsella (ja mulla) on neurofibromatoosi (NF1), ovat sen multa saaneet.

Aina kun tulee jotain uutta, se vetää hetkeksi jalat alta, mutta olen yrittänyt nyt tehdä niin, etten ajattele yhtään mitään etukäteen mistään asiasta vaan otan aina asian käsittelyyn kun se eteen tulee.
Pääsee pääkoppa huomattavasti helpommalla.

NF-lasten vanhemmille on perustettu suljettu FB-ryhmä, jossa voi jakaa ilon- ja huolenaiheet, tietoa, vinkkejä ja linkkejä, sekä etsiä vertaistukikavereita lapselle. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
https://www.facebook.com/groups/1129063837114634/

Tädin ihana kulta <3

Oi että, kuinka suloinen neiti! <3 Ja mahtavaa että pystyt kirjottamaan tästä avoimesti ja tuoda tätä meille muille julki 🙂 Tsemppiä ja rakkautta teidän perheen arkeen!<3 Jään varmasti seurailemaan!

Aivan ihana ja rakastettava pieni tyttö <3 Voimia teidän perheellenne sylin täydeltä, kaikki tulee varmasti menemään hyvin. <3 Jään kyllä seuraamaan tämän pikkuisen typykän edesottamuksia ja kuulumisia, itselläni on pian 5kk poika. 🙂

Kuinka sulonen tyttö!! 🙂

ihana Amalia <3 T. Jensku&Mikael

Saa toki kysellä, mutta ymmärrän ettei monikaan sitä tee 😉 Tästä aiheesta on helppo kirjoitella ja oishan se kiva jos myös ne ihmiset löytäisivät blogini joilla tälläinen lapsi syntyy 🙂

Voi Johanna! <3 Asia josta ei todellakaa kehtaa kysyy, mut ihanaa kuinka avoin oot ku pystyt kirjottaa tästä!

Ihan kauheeta luettavaa. 🙁 itkuhan mulla tuli heti. 🙁 Mutta se on ihanaa, että pystyt kirjottaa tosta avoimesti. TSEMPPIÄ ♥

Ihanaa kun oot rohjennut kertoa teidän elämästä, oon välillä miettinytkin teidän elämää mutta en ole rohjennut kysellä..

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.