Yleinen
8.12.2013

Pitkä viikonloppu

Pitkä viikonloppu

Meidän kotiin joulu saapui jo viime viikonloppuna, mutta jouluverhot vaihdoin vasta eilen. Ostin elämäni ensimmäiset jouluverhot viime vuonna Amalian vuoksi ja samaiset verhot pääsivät keittiön ikkunoihin tänäkin vuonna. Erilaisia jouluvaloja kodistamme löytyy viidet ja niistä tykkään ihan hirmuisesti. Johnnyn äiti on kova jouluihminen ja hän on ostanut meille paljon joulukoristeita joulualesta.

Viime joulu oli elämäni paras juurikin Amalian vuoksi, mutta tästä joulusta tulee varmasti vielä parempi, sillä nyt Amalia ymmärtää paljon edellistä joulua enemmän. Amalia luultavasti pelkää joulupukkia, mutta silti pukki tulee vaikka vain pikaisesti tuomaan joululahjat. Jouluostoksille emme ole Johnnyn kanssa vielä ennättäneet, mutta lelukutsuilta tuli tilattua lapsille leluja, joten enää ovat ilman lahjoja aikuiset ja siskon tyttö Iida. Kerroin aikaisemmin ettemme osta äitini ja sisarusteni kesken joululahjoja ollenkaan, mutta peruimme tämän yhteistuumin ja aiommekin ostaa toisillemme lahjat tai no tuskin veli ostaa, mutta me tytöt ainakin. Rakastan lahjoja ja vaikka joulu onkin enemmän lastenjuhla lahjojen osalta niin en voi väittää etteikö ole mukava itsekin paketteja saada ja tietysti myös antaa. Mitä sitten toivonkaan joululahjaksi itselleni? Tässä muutama oma toiveeni.

– Käsi-imuri. Tiedän jo tasan tarkkaan minkä imurin haluaisin. Imuri löytyy Prismasta ja on pinkin värinen. Hintaa tällä ihanuudella on 99 euroa, joten tulen ehkä hankkimaan sen sitten joulun jälkeen joululahjoiksi saaduilla rahoillani, joita saan aina molemmilta mummoiltani.

– Yöpaita. Jokavuotinen yöpaitalahja on aina niin mieluinen. Mikä sen ihanempaa kuin pukea jouluyönä uusi yöpaita päälle.

– Kynttilöitä. Rakastan polttaa kynttilöitä ja niitä löytyy kodistamme aina. Ikeassa myydään kauniita eri vaaleanpunaisen sävyisiä isoja kynttilöitä, jotka olen polttanut lähes loppuun. (vink vink Johnny kun ajelet Ikean ohi joka päivä. Harmi vain kun katselet blogista ainoastaan kuvat 😉 ).

Mitä Te äidit tai isät tai muut aikuiset toivotte joulupukilta lahjaksi itsellenne?

Pikkutonttu

Pikkutonttu

IMG_5712

IMG_5713

Sinisimmu

Sinisimmu

IMG_5718

IMG_5719

Perjantaipäivä meni neljään saakka lötkötellen edellisen yön juhlinnan vuoksi. Minun ja Terhin kisakunto ei hyytynyt ja kotiuduimmekin molemmat koteihimme vasta puoli viiden aikaan. Lepopäivänäni Amalia sai viettää aikaa isänsä kanssa ja he vierailivat myös mummin ja vaarin luona ennen päiväunia. Illalla teimme itse pizzaa ja Amalian käytyä yöunille katselimme Johnnyn kanssa televisiosta todella hauskaa elokuvaa.

Joulusiivouksen aloitimme ja saimmekin lähes päätökseen lauantaina. Jäljelle jäivät osa keittiönkaapeista, kaikkien kolmen vaatekaapit sekä saunan ja kylpyhuoneen kuuraus. Johnny on hoitanut tässä talossa aina viimeisimmän.

Siivouksen lomassa ulkoilimme koko perhe yhdessä ja Amalia pääsi talven ensimmäiseen pulkkakyytiin. Kotipihalla hän sai laskea mäkeä omalla pulkallaan parin naapurin pojan esimerkin nähtyään. Kaksi laskua riitti Amalialle, joidenka jälkeen hän totesi pois pois. Amalia pitää kovasti lumesta ja niin pidän minäkin.

Tänä aamuna lähdin siskoni ja siskoni tytön Iidan kanssa saattamaan mummoni sairaalaan, jossa hänen polvensa viimein leikataan. Mummon leikkaus peruuntui muutama kuukausi takaperin, mutta nyt odottavan aika palkitaan.

Ennen Amalian päiväunia asensimme Johnnyn kanssa eteisen naulakon paikoilleen tai siis Johnny asensi minun ja Amalian sählätessä vieressä. Amalia hoki koko ajan itsepintaisesti pikkueteisen vieressä, että Amalia kassoo, jolla hän tarkoitti, että haluaa katsoa isin työntekoa. Peitin Amalian korvat poran ääneltä ja tämän jälkeen Amalia peitteli korviaan koko ajan vaikkei pora enää käynytkään.

Unohdin taannoin kertoa häämatkaltamme yhden pelastustarinan, jonka haluan ehdottomasti jakaa kanssanne. Olimme lähdössä Puerto Ricon rannalta takaisin hotellille Inglesiin ja kävellessämme peräkkäin rantaa pitkin ihmettelin, että onpas joku jättänyt kauas aurinkotuolistaan kameralaukkunsa. Sen enempää ajattelematta kuljin Johnnyn ja äitini kintereillä taksiin ja päästyämme taksilla Inglesiin huomasimme kameralaukun puuttuvan. Tajusin heti, että kameralaukku jonka rantahietikolla näin olikin meidän. Kameralaukku oli siis pudonnut Amalian rattaista Johnnyn kantaessa niitä. Kameralaukussa oli kameran lisäksi myös Johnnyn lompakko sekä kaikki lomakuvamme ja tämä jos jokin sai kylmän hien otsalleni.

Ei auttanut kuin ottaa taksi takaisin Puerto Ricoon ja lähteä metsästämään kameralaukkua. Johnny lähti matkaan äitini kanssa minun ja Amalian palatessa hotellille. Kuin ihmeen kaupalla kameralaukku oli edelleen samassa paikassa ja ken tietää ehkä äitini baywatchin juoksuaskeleet olivat kameran ja meidän pelastus. Rannalla muutamat ihmiset oikein taputtivat ja taksi kuski hoki halleluujaa.

Me tytöt kylvimme vaahdon keskellä samaan aikaan kun nämä kaksi sankaria tekivät ihmeen. Voiko enää parempaa tuuria ollakaan, ei kai.

Tänään iltapäivällä piipahdimme ABC:llä ja tämän reissun jälkeen jäin Amalian kanssa kotipihalle isin mentyä valmistamaan maailman parasta päivällistä. Johnny osaa kokata aina hyvää ruokaa ja sanoinkin hänen olevan tästä edespäin meidän viikonloppukokki.

Pulkan kyydissä

Pulkan kyydissä

IMG_5728

Myöhemmin illalla kävimme saunassa ja nyt tekisi mieli lämmittää mukilliset glögiä Amalian nukkuessa yöunia.

Sainpas sut isi kiinni! Hippaleikit siis menossa

Sainpas sut isi kiinni! Hippaleikit siis menossa

Ai  mitä kuka on hippa? Taas mä vai?

Ai mitä kuka on hippa? Taas mä vai?

No täältä tullaan!

No täältä tullaan!

Hymyssä suin juoksen teidät kiinni!

Hymyssä suin juoksen teidät kiinni!

Kivaa alkavaa viikkoa lukijat! <3

Avainsanat

Kommentit

Amalia on niin suloinen tonttutyttö<3 Tuo viimeinen tonttulakkikuva on paras, mikä ihana hymy! Nyt postaustoiveita: Voisitko tehdä postauksen Amalian matkarattaista, jotka teillä oli reissussakin mukana? Ja oletko miettinyt kysymyspostauksen tekoa? Niitä on nyt vähän joka blogissa, mutta niistä saa kivan koosteen, sillä itsekin olen seuraillut blogiasi vasta loppukeväästä alkaen… Tässä toivomukseni ja nyt toivotan teidän koko perheelle mukavaa joulunaikaa!

johanna

Kiitos hirmuisesti <3
Ja kiitos postaustoiveista, toteutan molemmat ja itseasiassa tuota kysymyspostausta on jo toivottu multa sekä Johnnylta, joten voisin tehdä sellaisen ihan pikimmiten 🙂
Ihanaa joulunaikaa myös sinnepäin! <3

Ootko miettinyt blogin nimen vaihtamista? Pääosassahan on teidän arki ja normaalit jutut. Sairaus vaikuttaa olevan vain niin pieni osa Amaliaa.
Todellisuutta luodaan sanoilla: tarviiko sairaudesta tehdä teitä määrittävä tekijä. Amaliakin joskus isompana sun blogiin törmää.
Tämä siis kaikella hyvällä, tykkään kovasti blogista ja teidän elämä vaikuttaa ihanan ”normaalilta”, hauskalta ja rakastettavalta 🙂

johanna

En oo miettinyt, mutta täytynee pistää harkintaan niin hyvin sä perustelit tuon 🙂
Ja kiitos kovasti <3

Itselleni toivoisin kirjan, suklaarasian ja rauhaisaa lukuaikaa pari tuntia. Nämä kaikki jos saisin, käpertyisin sohvan koloon villapeiton alle lukemaan

johanna

Kuulostaa ihanalta, toivotaan, että tontut kuulevat toiveesi 😉

Mä toivon saksia, hitsi jos joku viimein vois ne mulle paketoida 🙂

johanna

Hihi, taidat olla Anna serkku 😉 Toivotaan että pukki toisi sakset <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.