Yleinen
20.10.2013

Pikkuvauva

Pikkuvauva

Meillä on ollut isi kotona sairaslomalla koko viikon. Torstaina lähdimme Amalian kanssa avoimeen päiväkotiin ja jätimme isin Nuuskun kanssa kotiin huilimaan. Aallokossa oli ohjelmassa satuhetki ja epäilin Amalian keskittymiskykyä suuresti. Lapset kutsuttiin pehmusteista rakennettuun pesään kera ohjaajan. Istuin itse pesän ulkopuolella ja katselin lähes vedet silmissä lastani kun hän istui ringissä muiden lasten kanssa niin isona tyttönä. Kuinka ne lapset kasvavatkin noin nopeasti ja alkavat pikku hiljaa aina vain itsenäisemmiksi. Amalia jaksoi kuunnella koko kirjan alusta loppuun vaikkakin lähentyi koko ajan ohjaajaa ja jossain vaiheessa istui ohjaajan jalkojen päällä. Lapset saivat avata vuoronperään kirjassa olevia luukkuja ja tämä oli Amalian lempipuuhaa. Satuhetkeen kuului vain yksi satu ja mielestäni se oli hyvä, sillä monet pienet eivät välttämättä jaksaisi moneen satuun keskittyä tai ei ainakaan omani luultavasti.

Muiden lasten poistuttua pesästä jäi Amalia ohjaajan kanssa katselemaan kirjoja. Amalia availi luukkuja niin nätisti kun taas kotona kaikki luukkukirjat on revitty riekaleiksi. Olen ylpeä Amalian keskittymisestä satuhetkeen.

Perjantaina siivosin kodin ja kävin työkaverini kanssa ihanassa kahvilassa Lohjan keskustassa. Olen käynyt kahvilassa kaksi kertaa ja olen aivan myyty kahvilan suhteen. Molemmilla kerroilla olen tilannut lämminsavulohisalaatin ja ollut mielettömän tyytyväinen. Salaatissa on kalan lisäksi erilaisia salaatinlehtiä, fetajuustoa, viinirypäleitä, hunajamelonia, ananasta ja pähkinöitä. Annokseen kuuluu lisäksi tuore sämpylä, vesi sekä kahvi tai tee.

Kahvilassa tarjoillaan aina pöytään ja sieltä on mahdollista ostaa pikkuisia kuohuviinipulloja. Itse en ole kummemmin alkoholin ystävä, mutta on se varmasti ihanaa nauttia pieni pullo kuohuvaa hyvässä seurassa. Lisäksi kahvila on sisustettu kauniisti melko ylellisellä tyylillä. Ensimmäistä kertaa kahvilassa käydessäni minusta tuntui etten kuulu joukkoon ja ryntäsinkin perä pöytään ja esitin näkymätöntä. Ystäväni saavuttua paikalle pystyin ottamaan rennosti ja nautin kahvilasta täysin siemauksin. Kahvilan nimi on Cafe Lauri ja suosittelen poikkeamaan. Kahvilassa on tarjolla myös syöttötuoleja, joten pikku ihmiset ovat myös hyvin tervetulleita.

Illan otimmekin ihan rennosti katsellen Vain elämää sarjaa Amalian nukkuessa yöunia. Meillä oli jopa ääntä televisiossa eikä Amalia häiriintynyt. Yleensä Amalia on niin herkkäuninen ja huono nukkumaan, että vietämme Amalian unien aikaan hiljaiseloa. Ohjelman jälkeen siirryimme mieheni kanssa molemmat omiin puuhiimme, minä lehden pariin ja Johnny tietokoneelle.

Hapankorput päähän

Hapankorput menossa päähän

Voi elämä

Voi elämä

Kyllä nyt naurattaa

Kyllä nyt naurattaa

IMG_3705

IMG_3704

Ai eiks teistä oo hauskaa vai?

Ai eiks teistä oo hauskaa vai?

Nuusku tuijottaa aamupalatarpeita

Nuusku tuijottaa aamupalatarpeita

Johnny ei malttanut edes istua tuolille kunnolla kun oli niin kiire sohvalle röhnöttämään

Johnny ei malttanut edes istua tuolille kunnolla kun oli niin kiire sohvalle röhnöttämään

Nuusku tuijottaa hypnoottisena leipää tai leivänpäällisiä

Nuusku tuijottaa hypnoottisena leipää tai pikemminkin leivänpäällisiä

Anna täältä mun kaapista sitten jotain!

Anna täältä mun kaapista sitten jotain!

Anna nyt!

Anna nyt!

Haukkuu komentaen

Haukkuu komentaen

Periksihän tuolle on annettava

Periksihän tuolle oli annettava

Lauantaina juhlimme Eemin syntymäpäiviä ja kuvia juhlista löytyytäältä.

Eemin syntymäpäivien tarjottavat maistuivat todella hyviltä ja itsekin sain kovasti kiitosta syntymäpäiville leipomistani suolaisista piirakoista.

Mä äiti vähän meikkasin

Mä äiti vähän meikkasin

Ai eiks ois saanut vai?

Ai eiks ois saanut vai?

Amalia katselee musiikkivideota haltioissaan

Amalia katselee musiikkivideota haltioissaan

IMG_3734

IMG_3733

IMG_3735

Mikäs tuossa on?

Mikäs tuossa on?

Isin puhelin ja Amalia vei sen heti reippaasti isille

Isin puhelin ja Amalia vei sen heti reippaasti isille

Kiireen vilkkaan takaisin musavideon pariin

Kiireen vilkkaan takaisin musavideon pariin

Tanssia

Tanssia

Kädet mukana

Kädet mukana

IMG_3741

Nuuskulla ei tanssijalkaa vipata

Nuuskulla ei tanssijalkaa vipata

Tänä aamuna nukuimme todella pitkään, sillä herättyämme kello näytti jo yli yhdeksää. Amalia on kahtena peräkkäisenä yönä vaatinut päästä väliimme nukkumaan vasta aamulla, viime yönäkin hänet haettiin väliin vasta puoli seitsemältä. Pari yötä on siis mennyt loistavasti.

Päädyin tuttivieroituksessa siihen, että päivä- ja yöunitutti jää pois vasta häämatkamme jälkeen. Ja vaikkei Amalia ole päivällä syönyt tuttia ainuttakaan kertaa sen jälkeen kun päätin, että siitä luovutaan niin aion joustaa ja antaa hänen syödä tuttia lentokoneessa hädän hetkellä. Uskon kuitenkin lentomatkan menevän ihan hyvin ja turha kai sitä on etukäteen stressata, menee miten menee itse olen ainakin tyttäreni kiukkuihin tottunut. Tai oikeastaan ei Amalia kauheasti edes kiukuttele ja kun hän kiukuttelee hän räjähtää muutamaksi sekunniksi ja sitten kaikki on taas hyvin, äitinsä tyttö.

Minulta kysyttiin Eemin syntymäpäivillä uhmasta, mutta uhmaikä ei ole vielä tavoittanut Amaliaa. Iidalla tuntuu olevan nyt uhmaa ja hän on 2 vuotta ja 5 kuukautta vanha. Iidasta ja Amaliasta on tullut valtavan läheisiä. He leikkivät yhdessä ja ovat kuin sisarukset konsanaan. Amaliakaan ei enää kaltoin kohtele Iidaa oikeastaan ollenkaan. Syntymäpäivillä siskoni miehen mummo kysyikin ovatko tytöt samanikäisiä niin ovat kuin kaksi marjaa. Amalialla ja Iidalla on kuitenkin 9 kuukautta ikäeroa, mutta Amalia taitaa olla isokokoisempaa sorttia kun taas Iida on aina ollut pieni kuin kirppu.

Juhlissa Amalia alkoi kysellä heti kummitätini nähdessään heidän koiraansa Nanaa ja mummin saapuessa juhliin alkoi Amalia kysellä mummilta Luisia. Amalia valloitti täysin muutaman vieraan sydämen suloisena omana itsenään. Totesimmekin siskoni kanssa ettei Amalia todellakaan ole mikään seinäruusu vaan hänellä on ihmeellinen kyky valloittaa ihmisiä.

Tänään mummi ja Luis tulivat aamupäivän viettoon meille. Johnny painui melkein heti talvirengaiden vaihtoon. Amalia oli aivan innoissaan mummista ja Luisista ja päästelikin riemunkiljahduksia vielä pitkän aikaa heidän saapumisen jälkeen vaikka Amalialla ei yleensä ole tapana kiljua. Mutta vaikka Luis olikin ihana niin kyllähän sen pirun Amalian päähän oli kerran iskettävä ja koiraa heitettiin kengällä ja heti perään revittiin turkista. Tästä rumasta käytöksestä Amalia joutui välittömästi olohuoneesta isoon eteiseen miettimään tekosiaan.

Miten Te lukijat toimitte jos lapsenne tekee rumasti?

Itse kiellän aina ja Amalian on pyydettävä myös anteeksi jos rumasti käyttäydytään esimerkiksi kaverille. Nyt muutaman kerran Amalia on pistetty ”jäähylle” omaan korituoliinsa istumaan ja nyt tämän yhden kerran toiseen huoneeseen seisomaan. Tosin mietintähetki kestää ehkä sekunnin, mutta kuitenkin.

Herra Luis Espanjasta

Herra Luis Espanjasta

Luis näki lelun

Luis näki lelun

Ja eikun kimppuun. Tällä koiralla energiaa piisaa

Ja eikun kimppuun. Tällä koiralla energiaa piisaa

Postilaatikosta löytyi Amalialle yllätys, jonka Johnnyn äidin sisko oli sinne piilottanut. Amalia piti käsilaukusta niin, että laukku sai jopa halin. Laukussa ollut laastaripaketti piti avata heti ja liimata yksi laastari jalkaan. Myös kännykkäpussukka pääsi heti käyttöön, sillä sinne oli mukava laittaa hammaslääkäristä saatu pikkuinen seepra turvaan. Mieluinen yllätys siis, kiitos Nilla. <3

Illalla kävimme kylässä ystäviemme luona, joiden perheeseen on syntynyt toinen lapsi. Amalia osasi olla nätisti vauvan lähellä ja tarjosi uneliaalle vauvalle uniriepua ja pehmolelua. Kotona ennen nukkumaan menoa Amalia totesi, että pikkusisko tai veli olisi mieluinen myös hänelle. Voi Amalia, äiti ja isikin toivoisi niin kovasti pikkuista perheeseen <3

 

 

 

 

 

Avainsanat

Kommentit

Meillä 4v jäähyilijä täällä kotona. Kaverini, joka työskentelee päiväkodissa, antoi vinkin että kotona on syytä olla yksi ja sama jäähypaikka. Jäähy tulee sitten ikävuosien mukaan eli meidän tapauksessa 4vuotiaalla 4minuuttia. 3v 3min jne. On toiminut ja aina jäähyn jälkeen pyydetään ja annetaan anteeksi. Toisinaan aamu alkaa jäähyllä ja ilta päättyy jäähyyn. Pikkusiskon syntymä lisäsi isoveljen jäähyilyä. Mustasukkaisuus näkyi lyömisenä, potkimisena, jotka meillä ehdottomasti kiellettyjä. Menee myös pitkiäkin aikoja että jäähypenkkiä edes tarvitaan. 3,5v ikäero on haastava! Nyt pikkusisko 9kk ja sotkee tietysti isoveljen leikit, niin siinäpä vasta riemua riittää!! Näin meillä 🙂
Tsemppiä sinne arkeen!

johanna

Jep mä oon myös kuullut tuon, että jäähyaika menee ikävuosien mukaan. Musta kans tuo anteeksipyyntö on tärkeää jo pienestä pitäen <3
Tsemppiä teillekin arkeen, kuulostaa että sinulla töitä riittää 😉

Hirveästi vauvanteko-onnea <3

johanna

Kiitos Emilia kovasti <3

Ihana tuo teidän koira! Meidän koira kerjäilee ihan samanlailla herkkuja ja tunnistaa oman kaappinsa mistä ne löytyy, eikä siinä sitten voi sanoa ei kun toinen nappisilmillään tuijottaa 😀
Eksyin vasta tänään tähän blogiin, ja pakko kyllä jäädä seurailemaan!
Amalian silmät sulatti mun sydämen täysin, kaunis pieni tyttö <3 Onnea pikkukakkosen yritykseen! 🙂

johanna

Kiitos kauniista sanoistasi ja ihanaa kun eksyit blogiin! <3
Nuusku on mahtava tapaus, persoonallinen koira 🙂
Kiitos onnentoivotuksista <3

Voi, kun Amalia on ollut taas niin suloinen! ..Ja vaikka kuinka olisi leipää tai muuta päässä, niin kyllä meilläkin näille tempauksille aina me vanhemmatkin nauretaan, vaikka ei kai pitäisi.
Enkä kyllä käsitä, miten nopeasti nuo lapset kasvaa. Huoh…
Onnea teille yritykseen. Toivottavasti Amalian (ja teidän) toive toteutuisi 🙂

johanna

Kiitos Tiia <3
Kasvavat tosiaan niin nopsaan, mutta tää ikä on huippukiva 🙂
Ja kiitos, onnea varmasti tarvitaan <3

^^ samma här, olis ihanaa jos meidän tytölläkin olisi edes yksi samanikäinen kaveri.

Amalia ja Nuusku on niin sulosina taas 🙂

Meidän tytär kiusaa joskus harvoin kissaa. Tyttö lähtee heti eri huoneeseen jäähylle. Aika pian oppi kuitenkin kohtelemaan kauniisti rakasta lemmikkiään.

johanna

Kiitos <3 Minkä ikäinen jäähyilijä sulla olikaan? 🙂

Voi kun katoin ihan kaiholla niitä Eemin synttärikuvia. Kunpa meidän tytölläkin olisi samanikäisiä serkkuja! Näytävät olevan samanlaisia rikkauksia kuin sisarukset 🙂

johanna

Nuo serkukset ovat tosi onnellisia toisistaan nyt ja varmasti myös vanhempina. He ovat tosiaan kuin sisaruksia <3

Moikka. Kiva blogi sinulla 🙂 minulla on tytöt 5ja8 v, ja kovasti kolmatta kuumeilen 🙂 toivon teille onnea pikkusisarustoiveiden suhteen 🙂 mukavaa alkanutta viikkoa!

johanna

Moikka Sanniska!
Kiitoksia kovasti <3 Ihana kuulla, että haluat vielä kolmannen kahden tyttären jälkeen 🙂 Tsemppiä teille ja mukavaa viikkoa sinnekin päin! 🙂

Voisiko viimeisestä lauseesta päätellä, että siellä kakkosta jo yritetään? 🙂 täällä ehkäisy on jätetty pois, mutta odottelemme vasta esikoista jospa hän haluaisi pian ilmoitella itsestään!

johanna

Kyllä näin lauseesta voipi päätellä <3
Toivotaan, että meillä molemmilla pian tärppäisi! 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.