Yleinen
11.12.2012

Pikku potilas

Pikku potilas

Sunnuntain ja maanantain välinen yö meni valvoessa. Amalia alkoi itkeä kovasti yhtä-äkkiä ja valvottikin minua kolmisen tuntia yhteen soittoon. Annoin supon mutta ei tuntunut auttavan. Sain hänet sitten viereeni nukkumaan joskun viiden aikaan. Arvasin heti yöllä, että korvatulehdus on tullut kylään jo kolmannen kerran 1 ½ kuukauden sisällä.

Varasin heti aamulla ajan Mehiläiseen. Korvalääkärille ei ollut vapaita aikoja ja ensimmäinen vapaa-aika Lastenlääkärille oli vasta 18.20. Varasin sen.

Amalia oli kärttyinen koko aamupäivän. Ennen päiväunille menoa, laitoin hänelle supon. Menimme yhdessä nukkumaan meidän sänkyyn, koska olin itsekin väsynyt yöllisen valvomisen johdosta. Nukuimme kaksi tuntia.

Herättyämme päätin kurkkia Amalian suuhun pitkästä aikaa. Ja kun koskin ikeneen, sieltä alkoi tulla verta ja 10 hammas puhkesi. Ajattelin, että ehkä kiukku ja huonosti nukuttu yö johtuikin hampaantulosta. En kuitenkaan perunut lääkäriaikaa, halusin varmistuksen ettei kyse vaan ole korvatulehduksesta.

Onneksi päätimme ottaa Amalialle vauvavakuutuksen kun hän oli vielä minun vatsassa. Siitä on ollut ollut meille paljon hyötyä. Kaikki lääkärissä käynnit ja lääkkeet vakuutus on korvannut. 

Tämä kuva oli otettu RV 39+2

Tämä kuva oli otettu RV 40+3

Johnny lähti töistä vähän aikaisemmin, koska hänellä on huomenna tiedossa pidempi työpäivä. Hän tuli kotiin jo vähän neljän jälkeen.

Isiä moikkaamassa

Johnny halusi mennä pikku torkuille, koska hän ei myöskään ollut viime yönä paljon nukkunut. Amalian mummi tuli samaan aikaan kylään, joten kun me juoruilimme äitini kanssa ja Amalia kiukutteli ei Johnny varmasti paljon unta saanut. 

Palapelin pala suussa

Jonkun ajan päästä lähdimme lääkäriin. Korvatulehdus löytyi taas kerran ja tällä kertaa vasenkorva oli pahasti tulehtunut, kun aikaisemmilla kerroilla se on ollut oikea korva. Myös oikean korvan lääkäri luokitteli tulehtuneeksi. Hän määräsi tällä kertaa vahvempaa antibioottia nimeltä Amorion Comp annettavaksi aamuin illoin. Lastenlääkäri kehottikin varaamaan jälkitarkastusajan Korvalääkärille, jos sinne asti selvitään ilman uutta tulehdusta. Lääkäri huomasi myös, että Amalian kurkussa näkyi joku pieni rakkula. Hän kehotti antamaan kipulääkettä aika ahkerasti.

Lääkäri kehui, että Amalia juttelee jo niin kauniisti. Amalia sanoi vastaanotolla äiti ja kun hän sai makutikun itselleen millä lääkäri oli katsonut kurkkuun, Amalia alkoi hokemaan nam nam nam nam ja imeskeli tikkua. Se sai meidät kaikki nauramaan.

Kotiin kun päästiin oli puuroaika ja iltatoimet. Melkein samantien laitoin Amalian yöunille. Hän oli nukkunut vähän alle puoli tuntia kun alkoi kauhea itku. Yritin antaa hänelle tuttia, mutta ei rauhoittunut. Päätin siirtää hänet meidän sänkyyn. Ja sinne hän nukahti samantien. Amalia nukkui yönsä parhaiten ikinä, lukuunottamatta yhtä yötä hänen ollessa 5kk, jonka hän nukkui kokonaan heräämättä. Amalia ei herännyt kun menin hänen viereen nukkumaan kymmenen jälkeen. Heräsin viideltä aamuyöllä siihen kun kuulin Amalian hätähuutoa, jota hän pitää kun tarvitsee apua. Amalia oli noussut seisomaan meidän sängyssä pitäen kiinni sängyn päädystä. Otin hänet alas ja imetin ja niin me nukuimme kahdeksaan. Säikähdin kauheasti kun hän seisoi sängyllä. Yleensä herään  pienimpäänkin ääneen minkä Amalia päästää. Taisin olla vaan niin väsynyt. Onni onnettomuudessa ettei mitään sattunut.

Tänään lähdimme siskoni luo kylään aamupäiväksi. Sinne tuli myös siskoni ystävä kahden lapsensa kanssa. Lapsia oli siis viisi leikkimässä yhdessä. Amalia sai lähtiessään mukaansa keinuhevosen siskoni lapsilta kun he ovat jo niin isoja etteivät sillä keinu juurikaan.

Pikku keittiössä

Keinuhevonen

Kotona laitoin Amalian päiväunille. Hän heräsi kovaan itkuun puolen tunnin päästä unille mentyään. Yritin  heijata häntä sylissä, imettää, antaa tuttia, mutta mikään ei auttanut. Reilun puolen tunnin päästä hän kuitenkin onneksi nukahti. Säälittää niin toinen kun joutuu kivuista kärsimään.

Elämä on ihanaa ja paljon helpompaa kun lapsi on terve. Meillä pienikin flunssa vaikuttaa niin kovin nukkumiseen. Olen huomannut, että nykyään kun Amalia tervehtyy mietin jo heti että koskahan hän taas saa jostain uuden tartunnan. Mietin myös usein kun saan hänet nukkumaan, että koskakohan itku alkaa. Mutta toisaalta Amalia on vasta 10 kuukautta, kyllä hän varmasti joidenkin kuukausien päästä alkaa nukkumaan yönsä heräämättä.

Nyt se sitten sattui mitä olen kauan jo miettinyt ja pelännyt. Amalia putosi meidän sängyltä. Hän heräsi päiväunilta ja piti pienen äänen, että on hereille. Menin samantien yläkertaan ja kun raotin enemmän ovea näin hämyisästi hänen olevan ihan sängyn reunalla juuri putoamaisillaan. En kerinnyt ottaa Amaliaa kiinni. 

Onneksi meillä on todella matala sänky ja mummoni kutoma matto sängyn vieressä. Amalia vähän niinkuin liukui hidastetusti sängyltä lattialle naama edellä. Huuto oli kova, mutta luulen että Amalia säikähti enemmän kuin satutti. Mitään jälkiä putoamisesta ei tullut, ja hän rauhoittui aika nopeasti. Kovasti Amalia tapahtuneen jälkeen mulkoili sänkyä.

Vaikka olen aina laittanut paljon tyynyjä ja peittoja sängyn reunoille ettei Amalia pääsisi putoamaan, eivät ne näköjään mitään auttaneet. Nyt on sänky siirretty seinään kiinni ja laitoin enemmän  kaikenlaisia turvajuttuja ettei näin kävisi uudestaan.

Leikittiin loppupäivä Amalian kanssa kahdestaan kotona. Amalia oli tänään selkeästi paremmalla tuulella kuin eilen. Tehtiin me vähän ruokaakin tai minä tein. Amalia ja Nuusku keskittyivät raejuuston syömiseen. Johnnyn tullessa kotiin, lähdin heti Nuuskun kanssa iltalenkille. Oli ihanaa saada raitista ilmaa ja olla hetki ilman Amaliaa.

Banaaninpalojen syönti menossa

Hermo meni liukkaisiin baananinpaloihin ja lautanen lensi

Melkein suussa
Tein taas kinkkukiusausta

Mun ensimmäinen vauva syö raejuustoa

Ja tässä toinen vauva

Johnny halusi tehdä iltapesut Amalialle ja minä laitoin vielä yöksi Amalialle supon. Toivotaan, että pikkuinen saa nukkua levollisesti yönsä <3

Kommentit

The signals connect with concentrated nerve locations, which in turn spread the signal to the complete abdominal area.

My weblog http://Www.prnewswire.com

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.