Yleinen
24.3.2013

Pikku noita virpomassa

Pikku noita virpomassa

Perjantaina laitoin rairuohon kasvamaan. Multaa meillä ei ollut, joten sain äidiltäni vinkin laittaa kasteltua talouspaperia muutaman palan astiaan ja rairuohon siemenet siihen päälle. Näin äitini on aina kasvattanut pääsiäiseksi rairuohon. Kokeillaan nouseeko ruoho ollenkaan meidän perheessä. Johnnyn äiti on laittanut pääsiäisruohoa kasvamaan meille heidän kotonaan. Ehkäpä ainakin jompikumpi ruohoista itää. 

Amalia aikoo syödä pikku tipun

Sinne putosi tipu pöydälle

Laitan tipun talteen kaukaloon

Sinne meni

Amalia aikoo sittenkin syödä isonkin tipun

Tipun varpaat maistuu

Perjantaina Amalia pääsi pitkästä aikaa ulkoilemaan. Lähdin lenkille Amalian ja Nuuskun kanssa. Aurinko paistoi ja Amalia istui aurinkolasit päässä pulkan kyydissä. Johnny ei ollut vieläkään kunnossa, joten hän jäi lepäämään kotiin.

Siskoni kävi Iidan kanssa meillä kylässä ja Amalia oli todella ilkeä Iidalle. En tiedä mikä piru tyttöön iski kun hän kävi repimään Iidaa paidan kauluksesta moneen kertaan vaikka kielsin häntä. Lopulta hän raapaisi Iidan nenään viiltohaavan ja Iida alkoi itkemään kovasti. Iidan itkiessä Amalia alkoi tampata jalkojaan innoissaan lattiaan samalla hymyillen ja nauraen. Laitoin Amalian halaamaan Iidaa anteeksipyynnön merkiksi ja leikit jatkuivat siedettävämmin.

Illalla saatuani Amalian yöunille ehdotin Johnnylle jos katselisimme Voice of Finlandin. Johnny oli kuitenkin rättiväsynyt ja halusi nukkua. Kävin itsekin sohvalle makaamaan ja luin koko Meidän perhe lehden. Lehden lopussa oli surullinen tarina pienestä tytöstä, joka sairasti INCL-tautia. Se tarkoittaa etenevää keskushermostotautia, joka johtaa lapsen vaikeaan vammautumiseen. Lapsi menettää kaikki oppimansa taidot eikä kohta enää kävele. Hänen hymynsä katoaa. Hänestä tulee itkuinen. Hän sokeutuu. Hiukan alle kolmivuotiaana puhkeaa epilepsia. Lopulta lapsi kuolee. Tautia ei voi parantaa. Tämä lehdessä oleva juttu kosketti minua syvästi. Sanoin siskolleni seuraavana päivänä, että on iso asia saada kaksi täysin tervettä lasta, joilla ei ole edes mitään allergioita. Olkaa ihmiset kiitollisia terveistä lapsistanne. Minäkin olen joka päivä kiitollinen Amaliasta, jolla on harvinainen sairaus, mutta joka pystyy kuitenkin tällä hetkellä elämään täysin normaalia elämää.

Lauantai aamuna olimme Amalian kanssa leikkimässä siskoni perheen luona jo ennen yhdeksää. Tällä kertaa Amalia leikki kauniisti eikä ilkeillyt serkuilleen. Oli mukavaa itsekin päästä kotoa pois hetkeksi.

Amalia nukkui päiväunia kaksi ja puoli tuntia. Amalian herättyä Johnnyn äiti kävi hakemassa Nuuskun heille, jotta hän sai trimmattua Nuuskun turkin. Me kolme aloimme katselemaan kahden viikon takaista Voice of Finland jaksoa. Amalia ei ollut kovinkaan kiinnostunut ohjelmasta, mutta leikki yksin jonkin aikaa rauhallisesti. Nuusku palautui takaisin illalla ja oli kuin eri koira. Nyt on Nuuskun mukavampi olla lyhyemmässä ja takuttomassa turkissa.

Mummu toi Amalialle pääsiäispupun

Isin hattu

Illalla olikin Amalialla ihmettelemistä kun ei äiti antanutkaan tissiä nukkumaan mennessä. Olin päättänyt, että imetys saa loppua vihdoin tänään. Haikein mielin lopetin imettämisen ja olisin varmasti jatkanut imetystä pidempään, mutta tulevien häiden ja Kaija Koon keikan vuoksi näin oli parempi. Amalia sai syliinsä harson ja yöpaitani sekä tutin suuhunsa, jonka jälkeen laskin hänet sänkyyn. Amalia pyöri sängyssä jonkin aikaan ja imi tuttia niin ahnaasti, että siitä kuului kova ääni. Raukka luuli varmaan tutista alkavan tulla maitoa kun hän oikein kovin sitä imee. Yöllä Amalia heräsi ensimmäisen kerran vasta kolmen aikaan eikä rauhoittunut nukkumaan vaikka monta kertaa kävin hänen luona. Olin itse väsynyt, joten otin hänet viereeni ja nukuimme puoli seitsemään saakka. Heräsin aamulla siihen kun Amalia raotti rullaverhoa ja kuikuili ikkunasta ulos.

Aamulla Amalialle maistui maito paremmin kuin hyvin.

Iso huikka

Lisää maitoa

Puuron jälkeen Amalia halusi leipää kun äitikin söi

Sunnuntaina oli virpomispäivä. Aamusta Amalia pääsi ensin virpomaan isomummolleen eli minun mummolleni ja sen jälkeen Amalia pääsi virpomaan mummille eli minun äidilleni. Sinne jäimmekin kylään.
Amalia oli tohkeissaan mummin luona. Hän tutki pitkän aikaa leluja, jonka jälkeen huomasi kahvi pöydän olevan katettu, joten seuraavaksi oli päästävä sinne. Mummin luona saa aina herkkuja, joten Amalia sai suunsa makeaksi juustokakusta. Siskoni perheineen tulivat myös virpomaan ja hekin jäivät kahville äidimme luokse.

Tässä maalataan noidalle nenää

Pisamia vielä punaisen nenän kaveriksi

Valmis noita virpomaan

Isomummolle menossa virpomaan

Mummin oven takana pikku noita

Amalia meni piiloon

Luis taitaa haistaa missä Amalia on piilossa

Kukkuu

Uudestaan piiloon

Missä Amalia on?

Täällähän minä

Kiva leikki Amalian mielestä

Päiväunille lähdimme kotiin eikä Amalia malttanut nukkua kuin tunnin verran, jonka jälkeen hän pääsi virpomaan mummulle ja vaarille. Vaarilla oli ollut syntymäpäivä perjantaina ja mummulla oli syntymäpäivä tänään. Annoimme heille yhteisin kortin, jossa olivat Amalian käden-ja jalanjäljet sekä Nuuskun etutassujen jäljet. Kortissa oli liimattuna lapsenlapsista myös muutama kuva. Jäimme syntymäpäiväkahveille, joille tulivat myös Johnnyn äidin siskot miehineen. Johnnyn äidin sisarrukset ovat ihania ihmisiä ja oli mukavaa höpötellä heidän kanssaan pitkästä aikaa. Amaliakin viihtyi todella hyvin.
Ruoka-aikana Amalia ei suostunutkaan syömään, koska näki kaikki herkut pöydässä. Hän osoitti kakkua itsepintaisesti ja käänsi päätään pois päin ruokalusikan tullessa. Lopulta syötin hänet olohuoneessa ja siellä ruoka maistui.

Mummulle ja vaarille menossa virpomaan

Kotiin tulimme vasta lähempänä puolta seitsemää ja menimme lähes samantien suihkuun. Johnny lähti Nuuskun kanssa iltalenkille kun minä aloitin syöttämään Amalialle iltapuuroa. Amalia meni hienosti nukkumaan tänäkin iltana ilman imetystä. Meillä oli varmasti oikea ajankohta jättää imetys pois, koska se on sujunut niin loistavasti.

Amalia kaapilla

Jotain hän ei kaapista näytä saavan

Hermot menee

Tyytyi lattialla olevaan Talk muruun

Johnny on taas oma terve itsensä ja tämän tiedän siitä, että hän pelaa tietokoneella näkemättä ja kuulematta mitään. Ihanaa kuitenkin, että mies on kunnossa<3

Hyvää alkavaa viikkoa pääsiäistä odotellessa!

Kommentit

Ihana pikku pääsiäisnoita! <3 Mistä tuo ihana valkoinen neulemekko on? Lapsesi on erittäin kaunis ja suloinen.

Kiitos:) Amalia on saanut mekon Johnnyn äidin siskolta, joka osti sen Virosta.

Hei Johanna!

Olen jo jonkun aikaa seurannut blogiasi, ja jäänyt ihan koukkuun. Kun äsken katsoin Amalian kuvia niin mieheni tuli selän taakse ja kysyi että mikä tuolla tytöllä on, niin vastasin että pisamia ja pääsiäisnenä! En tajunnut lainkaan että hän tarkoitti tietenkin tuliluomea. Niinpä en yhtään ihmetettele, että serkut eivät ”näe” luomia ollenkaan, vaikka niistä kysyisi, koska minäkin ns. sivustaseuraaja en enää tietyllä tavalla näe niitä enää ollenkaan 🙂

Amalia on ihan huippusuloinen neiti!
Ihanaa kevättä, ja toivotaan että kevät etenee nopeasti 🙂

Hahhaa, aika hauskaa jos sinäkään et luomia enää näe, eihän mekään eikä Amalian läheiset niihin enää huomiota kiinnitetä:)
Ihanaa kevättä sinullekin<3

http://tastakaikesta.blogspot.fi/

Tämä blogi kertoikin perheestä, jotka antoivat haastattelun Meidän perhe lehteen. Luin blogia ja itkiessä meni ilta Johnnyn kainalossa. On elämä toisille aivan liian julmaa.
Paljon voimia Sennin vanhemmille<3

Löysin blogisi aika hiljattain ja tästä on tullut yksi suosikeistani! Sinulla on mukava kirjoitustyyli, postauksesi ovat kivan pitkiä ja tyttösi aivan valloittava! Itselläni on pari kk Amaliaa vanhempi tyttö ja heissä on paljon samoja ilmeitä mikä hymyilyttää 🙂 ja samanlaiset ihanat pullaposket <3 Jatka samaan tyyliin ja mukavaa alkanutta viikkoa!

Ihanaa kiitos paljon<3 Hauskaa jos lapsemme muistuttavat toisiaan:)
Mukavaa viikkoa sinullekin!

Minun serkullani joka on kuin sisko minulle on 6 vuotias INCL poika. 🙁 Ei löydy kamalampaa tautia katsoa vierestä kun toista ei voida auttaa muuten kuin lievittämällä kipuja ja kohtauksia. He joutuivam myös jonkun aikaa sitten tekemään abortin kun silläkin lapsella olisi ollut INCL, se on paras ratkaisu lapsen ja kaikkien kannalta. Toivoisin heidänkin vielä saavan onnen terveestä lapsesta, he jos jotkut osaisivat sitä arvostaa.
Tätä sairautta en haluaisi edes pahimman viholliseni kokevan.

Yksi asia minkä olen sivusta seuraajana oppinut on että se ei tapahdu aina vain muille. Valitettavasti se voi tapahtua myös itselle. Niinkuin sinäkin tiedät.
Meillä on nyt yrityskierto eka menossa ja tiedän etten pysty rentoutumaan ennen kuin tiedän lapsen olevan terve ja kunnossa jos silloinkaan kokonaan. Näin lähisukulaisena saan kyllä onneksi testit itsestäni että kannanko myös geeniä, mutta eihän tämä sairaus ole ainoa mitä pelkään.. Ne muutkaan eivät aina tapahdu vain muille. Nyt tiedän arvostaa tervettä lasta ja rakastaa myös lasta joka olisi erilainen.

(Anteeksi kommentoin tämän ensin väärään postaukseen kun kone sekoili ja heitti johonkin edelliseen.)

Toivotaan että serkkusi saisi miehensä kanssa luomuna terveen lapsen, mutta onneksi on mahdollisuutena koeputkihedelmöitys<3

Onnea myös teille yritykseen, toivotaan että heti tärppäsi:)
Tulethan kertomaan miten kävi;)
Ainahan sitä jännittää raskaana ollessaan, että meneehän kaikki loppuun asti hyvin, mutta koskaan ei voi tietää. Mekin käytiin 4D-ultrassa ja kaiken piti olla mallillaan. Toisaalta täytyy yrittää miettiä, että vauvakin voi paremmin kun äiti nauttii eikä vain stressaa raskaana ollessaan:)

Kiitos kovasti.
Serkkuni miehineen on päättänyt kokeilla vielä kerran ilman mitään kikkoja ihan vaan luomuna jos vaikka kolmas kerta oikeasti toden sanoisi ja he saisivat terveen lapsen. He olisivat sen ansainneet. Onneksi koeputkihedelmöityksellä heille kuitenkin voitaisiin antaa terve biologinen lapsi.

Ja toivottavasti tämä kierto olisi ollut se mistä olisi tärpännyt, loppuviikosta se selviää. 🙂 Yritän sitten ainakin nauttia ja enköhän siinä loppujenlopuksi onnistu. En vaan varmaankaan osaa tuudittautua siihen liialliseen turvallisuuden tunteseen niinkuin monet, se on helppoa ajatella että se tapahtuu vain muille jos ei ole itse läheltä kokenut.

Kaikkea hyvää teille myös. 🙂 Blogiasi on ilo lukea!

Tauti on aivan kamala:( Voimia serkullesi perheineen ja sinulle tietysti myös<3 Toivon koko sydämestäsi, että serkkusi saisi ainakin yhden terveen lapsen tai edes lapsen ilman INCL-tautia! Onnea teille vauvan yritykseen ja toivotaan, että pystyisit kuitenkin nauttimaan tulevasta raskaudesta ilman pelkoa. Kaikkea hyvää teille:)

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.