Yleinen
14.8.2014

Pikaiset lomakuulumiset

Pikaiset lomakuulumiset

Meillä on jälleen loma, sillä Johnny on ollut kotona tämän viikon. Olen yleensä hyvin tehokas, mutta nyt on ollut vähän väsy. Amalia on ollut jo hetken aikaa yskäinen ja Johnny sairastui heti loman kunniaksi maanantaina flunssaan ja vähän on itsellänikin kurkku karhea ja yskittää. Ehkä väsymykseni johtuu tästä pienestä lenssun poikasesta, sillä on hyvin hyvin harvinaista, että menen pötköttelemään sohvalle ja vielä nukahdan koko perheeni ollessa hereillä ja näin kävi siis sunnuntaina. Hyvähän se on välillä ottaa lunkimmin ja väsyttäähän tämä raskauskin varmasti ainakin vähän.

Olen voinut raskauden aikana mainiosti alun kuvotusta lukuunottamatta, vaikka silloinkin pystyin elämään ihan normaalisti. Nyt raskausviikkoja on takana jo reilut 22 ja olo on edelleen hyvä. Mitään vaivoja ei ole ollut ja tämä ei kai ole ihan tavallista kun on jo yksi lapsi tehtynä. Mietinkin missä kohdin hyydyn, mutta ystäväni totesikin hauskasti, että ehkä paahdan tutulla tarmolla loppuun saakka.

Neuvolassa kävin tiistaina ja sain mukaani raskaustodistuksen sekä hakemuksen äitiyspäivärahaa varten. Amalia ei ehdi täyttää kolmea vuotta ennen pikkuveljen syntymää, joten äitiysrahani tulee olemaan sama kuin Amaliankin vauva-aikana. Pikkuinen löytyi köllöttelemästä äidin vasemmasta nivusesta ja tämä jos jokin minua nauratti. Sydänäänet olivat alle 150 ja poika oli kovassa vauhdissa kuuntelun ajan. Neuvolatäti kyselikin osaanko sanoa mihin aikaan vauva on yleensä hereillä ja naurahdin tähän, että aina kun käyn istumaan tai olen paikallani. Amalia oli myös kova liikkumaan massussa ja pikkuveli on täysin samanlainen tapaus.

Raskausviikko 22+1

Raskausviikko 22+1

Ihan kivan kokoinen pötsi se jo on!

Ihan kivan kokoinen pötsi se jo on!

Meidän lomaviikko on ollut niin tavallinen kuin olla ja voi. Siivoilua, kaupassa käyntiä, ulkoilua, sisäleikkejä, lastenohjelmia, vedellä leikkimistä ja tämän tälläistä. Olemme ottaneet aamut rauhallisesti ja oikeastaan kaiken muunkin ajan.

IMG_1231

Amalian mielipuuha on tonkia äidin juttuja

Amalian mielipuuha on tonkia äidin juttuja

Tällä kertaa asialla oli Johnny, voi Nuusku raukkaa <3

Tällä kertaa asialla oli Johnny, voi Nuusku raukkaa <3

Eilen tapasin ystävääni, jota olen nähnyt viimeksi kauan aikaa sitten. Illalla olin vielä Lohjan kaupungin järjestämässä erityislasten vanhemmille tarkoitetussa vertaistukiryhmässä. Ryhmä on ollut kesätauolla, mutta nyt tapaamme taas kerran kuussa. Suunnittelimme jo hieman pikkujouluja, mutta se jää nähtäväksi kykenenkö sinne asti vauvamasun kanssa vai vaihtuuko pikkujoulut pienen tuhisijan hoitoon. Amaliasta tuntui kurjalta kun äidillä oli kaksi menoa saman päivän aikana eikä hän ollut tervetullut kumpaankaan. Olihan isin kanssa tietysti ollut mukavaa niin kuin aina, mutta iltapuuhien aikaan oli iskenyt kova ikävä äitiä.

Tänään saimme äitini meille kylään Johnnyn ollessa työpalaverissä, kunnon työntekijät sairastavat lomalla ja tekevät vielä töitäkin. Amaliaa alkoi kyllästyttää meidän naisten höpöttely ja hän totesikin mummille jossain vaiheessa: mummi mene jo kotiin, mummi on väsynyt.

Yhtenä päivänä Prismassa Amalia oli suloinen kun sanoin hänelle, että hän voi käydä katsomassa itselleen joltain penkiltä paikan, jossa syödä jäätelö. Tyttö paineli saman tien matkaan ja kuulin kun hän hienosti kysyi eräältä naiselta ja tytöltä: mahtuuko tähän istumaan? Naisväkeä nauratti kovasti ja tietysti he tekivät Amalialle tilaa. Äidin kurvatessa paikalle kysyi Amalia vielä kovaan ääneen: mahtuuko äitikin?

Myös pienen vauvan Amalia olisi halunnut viereensä istumaan, mutta valitettavasti vauva oli vasta viisikuukautta vanha eikä osannut vielä istua. Amalia teki vauvalle oikein tilaa, mutta totesimme vauvan olevan liian pieni penkillä istumaan.

IMG_1261Satuttiin ottamaan Johnnyn kanssa täysin samankokoiset karsupussit, aika hassua 🙂

Ensi viikolla alkaa arki ja aiomme Amalian kanssa piipahtaa avoimessa päiväkodissa. Kerhoonkin on tarkoitus suunnata, mutta en ole vielä ottanut selvää onko kerho avoinna jo ensi viikolla.

Kauniita unia <3

Avainsanat

Kommentit

Söpö vauvamasu ❤️Amalia näyttää niin isolta tytöltä Särkänniemen kuviin verattuna SÖPÖ hiukset kiharalla aurinkolasit ja helmet kaulassa . Mukavia yhdessäolon hetkiä koko perheelle

johanna

Hihi, kiitos,mä niin tykkään vauvamasusta myös <3

Hei,
luin blogiasi. Sinulla on ihana perhe ja vauvakin tulossa! Kiitos kun pidät hienoa blogiasi.

johanna

Hei Tuulia!

Ihana kun piipahdit lukemaan, kiitos kovasti kauniista kommentistasi <3

Mukavaa, että odotus sujunut noin hyvin, vähillä oireilla:) Hehkut niin odotuksen onnea! Amalia niin suloinen! Mukavaa arkeen paluuta!

johanna

No helpolla on päästy <3 Ja kiitos <3 <3

Jotenkin todella ihanaa kun puhut ystävistä 🙂 Siis useimmat puhuvat vain kavereista, joka kuulostaa mielestäni jollain tapaa ”kylmemmältä”. Ystävä sanasta tulee mielikuva, että olet hyvin lämmin ja rakastava läheisiäsi kohtaan. Todella hankalaa selittää, mutta joka tapauksessa tulee aina hyvä mieli kun puhut kaikista niin kauniisti, enkä mielestäni koskaan ole lukenut yhtäkään negatiivista postausta blogistasi! Tottakai jotkut aiheet ovat hieman surullisempia ja liittyvät hankalempiin asioihin, mutta niistäkin osaat kirjoittaa niin kauniisti, kuitenkaan kaunistelematta ja vääristelemättä :)Kertakaikkiaan tämä on lemppari blogini ja sinä olet yksi lemppari ihmisistä vaikkei tunnetakkaan! 😀 <3 Ps. Ihana Amalia jälleen kerran <3

johanna

Totta, onhan tuo ystävä sana paljon kauniimpi ja mulle ystävät on tosi tärkeitä perheen lisäksi <3
Kiva kuulla, että musta välittyy lämmin ja rakastava kuva, vaikka täytynee myöntää etten aina niin lämpimästi tuolle aviomiehelleni puhu varsinkaan nyt raskauden aikana 😉

Amalian syntymän jälkeen sitä ymmärsi ettei parane ruikuttaa niin sanotuista vähäpätöisistä asioista, vaikka tottahan sitä tulee välillä napistua esim. Johnnylle tyhmistä pikkuasioista, mutta ne menee ohi ja ymmärrän heti kiukun jälkeen, että olipas hölmöä koko naputus miehelle taas.

Sä kyllä Nina kirjoitit nyt niin kauniin kommentin, että voin vaan kiittää ja niiata ja muistella lämmöllä sun kauniita sanoja, kiitos, olet ihana <3 <3

Täysin samaa mieltä Ninan kanssa!:) -Neiti 18v

johanna

Ihana sinäkin, kiitos tuhannesti <3 <3 <3

Kuulumisia lueskelemassa 🙂 Ihana masu <3 Minun ekaluokkalainen kans nyt flunssassa 🙁 Mukavaa viikonloppua teille <3

Meillä esikoinen oli puoltoista vuotta kun aloin odottamaan toista mutta täysin ilman oireita mentiin loppuun asti 🙂 mutta vertaistukiryhmässä huomasin että kyllä ne kivut hyvin yleisiä muilla oli.

johanna

Vautsi, aika ihanaa! 🙂 Kyllä ne kaikenlaiset kivut sun muut on hyvin yleisiä!

Ahaa karkkipussit sen todistaa, you’re meant to be! Ihana kuulla Amalian letkautuksia 😀

johanna

No niinpä! <3 <3 Amalia on aivan mainio letkauttelija 😉

Sinulla ainakin hiukset näyttävät kasvavan ihan kohinalla, oliko sama juttu kun odotit Amaliaa? Tosi kivoja kuvia (ja juttuja)tässäkin postauksessa <3

johanna

Ovat kasvaneet kyllä paljon, pitäis käydä vähän niitä tasottamassa 🙂 Amalian aikaan mulla oli hiustenpidennykset, joten kasvua ei oikein huomannut enkä muistakaan oikein enää!
Ja kiitos <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.