Yleinen
5.10.2014

Pienten synnytyssairaaloiden lakkauttaminen

Pienten synnytyssairaaloiden lakkauttaminen

Olen saanut blogini kautta pyynnön, että jakaisin kanssanne tärkeän asian, joka koskee pienten synnytysosastojen mahdollista lakkauttamista. Toivoisin teidän allekirjoittavan kansalaisaloitteen, jottei synnytysmatkat enempää pitenisi.

Päivystysasetus uhkaa sulkea synnytysosastoja ympäri Suomea. Vaarassa ovat kaikki alle 1000 synnytystä vuosittain hoitavat synnytysosastot sekä synnytysosastot, joissa ei ole lastenlääkäripäivystystä tai sairaalan sisällä ympärivuorokautista päivystävää hätäsektiovalmiutta.

Pian saattavat sulkeutua synnytysosastojen ovet Oulaisissa, Kemissä, Salossa ja Porvoossa. Harkintalistalla myös Lohja, Mikkeli ja Kajaani. Pietarsaari on jo ovensa sulkenut ja joulukuussa synnyttäjät Savonlinnasta jatkavat matkaansa Mikkeliin tai kauemmas synnyttämään. Me asumme Lohjalla, joten tämä asia koskee myös meitä, ei tämän pian syntyvän lapsen kohdalla, mutta ehkä sitten kolmannen 😉

Olkaa siis ystävällisiä ja käykää allekirjoittamassa. Kannattaminen onnistuu omilla pankkitunnuksilla ja allekirjoittamaan pääset painamalla tästä linkistä.
Kiitos jo etukäteen <3

Näitä auttavia käsiä tarvitaan jatkossakin saattamaan vauvat turvallisesti maailmaan myös pienemmissä sairaaloissa <3

Näitä auttavia käsiä tarvitaan jatkossakin saattamaan vauvat turvallisesti maailmaan myös pienemmissä sairaaloissa <3

Avainsanat

Kommentit

Suomi maksaa EU:lle noin 2 miljardia jäsenyysmaksun. Se on noin 2000 M. Yhden sairaalan ylläpitäminen maksaa yli miljoonan vuodessa.

Voi laskea kuinka paljon sairaaloita, terveyskeskuksia, kouluja, päiväkoteja, poliisiasemia jne. tällä maksulla saisi.

Nato-jäsenyys on vielä kallimpi. Voi laskea KUINKA MONEN TERVEYSKESKUKSEN, SAIRAALAN jne. LOPETTAMISEEN se johtaisi.

Hei,onneksi molemmat lapseni ovat syntyneet sairaalassa jossa on ollut lastenlääkäriin mahdollisuus sekä hätäsektioon.On tuossa uudessa asetuksessa paljon hyvääkin:)

Ääni annettu <3

johanna

Hyvä äiti! <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.