Yleinen
15.9.2013

Perjantai 13

Perjantai 13

Koskaan aikaisemmin en ole kauhistellut 13 päivä perjantaita, mutta tämän perjantain jälkeen luultavasti kauhistelen.

Olin pyytänyt sisareni meille kahville ja juuri ennen ovikellon soittoa nostin Ikean kassin portaille alakerrassa olevan turvaportin eteen. Samaan aikaan Nuusku makoili tyytyväisenä portaiden keskitasolla. Kaikki muuttui ovikellon soidessa. Nuuskulle tuli kiire ja hän rynni portaita alas. Nuusku astui rapisevan Ikean kassin päälle ja säikähti ja säikähdystä lisäsi vielä se, että Nuuskun nokka jäi portin väliin jumiin. Ennen kuin ehdin hätiin aloitti Nuusku pelottavan ja samanlaisen ulvonnan kuin kolme vuotta takaperin. Tiesin heti mitä tuleman piti. Juoksin auttamaan Nuuskua ja kuono irtosi helposti portin välistä, mutta portin avattuani Nuusku valahti kylkiasennossa syliini ja siitä lattialle. Nuusku oli tajuton ja tunsin kuinka pissa alkoi valua kättäni pitkin. Silitin Nuuskun turkkia ja hyssyttelin ettei ole mitään hätää. Pelkäsin kuollakseni, että rakas koirani kuolee viereeni.

Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt vaan joitain sekunteja kestäneen tajuttomuuskohtauksen jälkeen Nuusku ponkaisi pystyyn ja oli kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tärisimme siskoni kanssa molemmat ja myös Amalia oli varmasti tilanteesta ihmeissään. Vein Nuuskun suihkuun ja soitin eläinlääkäriin.

Sain Nuuskulle ajan eläinlääkärille muutaman tunnin päähän. Eläinlääkäri epäili Nuuskun kohtauksen olleen epilepsiakohtaus. Viimeisin samanlainen kohtaus oli tapahtunut kolme vuotta sitten. Silloin Nuusku oli saanut jonkin verran kohtauksia, mutta kohtaukset loppuivat kuin seinään vietyäni Nuuskun eläinlääkäriin. Kolme vuotta sitten Nuuskusta ei löydetty mitään vikaa, eläinlääkäri käski vain pitää päiväkirjaa, johon merkitsisin kohtaukset ylös.

Tällä kertaa Nuuskusta otettiin jälleen verikokeita ja tulokset olivat normaalit lukuunottamatta yhtä arvoa, mutta eläinlääkäri uskoi arvon nousseen stressistä. Käymme kuitenkin kahden viikon päästä kontroloimassa veriarvot samalla kun Nuuskulta tullaan poistamaan hammaskiveä. Kysyin olisiko aihetta kuvata Nuuskun pää kasvainten poissulkemiseksi ja eläinlääkäri suositteli sitä vaikka olikin vahvasti sitä mieltä, että kohtaukset johtuvat epilepsiasta. Jos vakuutus kattaa aivojen magneettikuvauksen aiomme Nuuskun kuvaukseen viedä, muutoin asiaa täytyy pohtia, sillä tutkimus maksaa vaivaiset 800-1000 euroa. Ja toisaalta jos päästä jotain löytyisi ei sille luultavasti mitään tultaisi tekemään.

Nuuskun kohtaus on aina lyhytaikainen tajuttomuuskohtaus. Nuusku ei kouristele, makaa vain kyljellään aivan velttona. Tilanne on joka kerta todella pelottava ja varsinkin näin pitkän tauon jälkeen tunsin meneväni paniikkiin.

Eläinlääkäri ei suositellut vielä tässä vaiheessa epilepsialääkitystä, sillä kohtauksia on ollut niin harvoin. Lääkäri kehoitti tarkistamaan Nuuskun suun limakalvot kohtauksen uusiutuessa, sillä jos ikenet ja kieli sinertävät tai ovat valkoiset on kyse aivoverenkiertohäiriöstä. Aina ennen kohtausta Nuusku on säikähtänyt jotain tai innostunut kovasti ja usein epilepsiakohtaus on säikähtämisen seurausta, joten itse en usko aivoverenkiertohäiriön mahdollisuuteen.

Keskiviikko yönä Johnnyn pelatessa tietokoneella alkoi Nuusku ulvoa ja häneltä tuli tippa pissaa alle. Epäilin jo silloin kohtausta, mutta Johnny meinasi että Nuusku vain säikähti jotain ja ulvaisi siitä syystä. Tämä yö jäi kuitenkin vaivaamaan mieltäni ja nyt perjantain kohtauksen jälkeen tiesin, että Nuusku oli saanut myös keskiviikko yönä kohtauksen paljon lievemmän vain.

Nyt Herra Nuusku on elämänsä kunnossa. Nuusku makoilee ja ottaa lungisti tuttuun tyyliinsä, varastaa isin ja Amalian kädestä lempiruokaansa eli räkäpizzaa, lenkkeilee innoissaan ja innostui jopa hakemaan eilen rottaa, jonka hänelle Ikeasta tuliaisena toin. Nuusku on maailman paras koira emmekä taatusti aio luopua Nuuskusta vielä.

Nuusku episodin jälkeen Amalia aiheutti itselleen melkoisen haaverin. Hän liukastui tv-tason vieressä dvd:n kanteen ja veti hampaallaan tv-tasosta palan irti. Hampaat tallella, mutta huulesta lähti pieni palkeenkieli ja verta pulppusi enemmän kuin laki sallii. Huuto oli valtava ja haettuani talouspaperia itkevä lapsi sylissäni siskoni ei kyennyt antamaan tuttia, sillä hänen jalkansa menivät hyytelöksi. Jollain konstein siskoni sai lopulta tutin ja ojensi sen meille ja tilanne saatiin rauhoittumaan.

Pikku reppana

Pikku reppana

Melkoinen huonon onnen päivä meidän perheessä, mutta kaikki onneksi nyt hyvin <3

Höpsö Nuusku

Höpsö Nuusku

Äitin tyttö

Äitin tyttö

Minkäläinen Teidän lukijoiden 13 päivä perjantai oli?

Avainsanat

Kommentit

Meillä mies piti vapaapäivän ja minä pääsin kahvakuulassa jo aamupäivästä ja kun sieltä tulin oli ruoka tehty valmiiksi. Vähän niinkuin vapaapäivä minullekin. Saara-Sofia sanoi ensimmäisen kolmitavuisen sanansa Viijamii eli isoveljen nimen :). Eli ei mitään kovin dramaattista oikein mukava päivä. Paranemisia Amalijalle onneksi suusta haavat paranevat nopeaa. Monesti näyttää että verta tullee kamalasti, mutta kun veri sekoittuu sykkeen niin näyttää, että sitä on paljon enemmän kuin onkaan.

Kiva kuulla, että toisilla on ollut hyväkin päivä 🙂 Ihanaa kun tyttö sanoi uuden pitkän sanan ja vieläpä veikan nimen <3

Voi harmi tiedän tunteen meillä oli koira joka sairastu epilepsiaan lääkeillä hoidettiin mutta valitettavasti sairaus oli niin kova että eli vuoden lääkityksen aloituksesta

Voi kamalaa 🙁

voi olla että nuusku vain säikähti ja meni tajuttomaksi. en usko aivokasvaimeen/epilepsiaan.

Näitä tajuttomuuskohtauksia kun on sattunut aikaisemminkin, kovasti ihmetyttää mikä ne aiheuttaa.. 🙁
Facebookissa kommentoitiin josko verenpaineet laskevat vain kovasti koiran säikähtäessä tai tuntiessa kipua, mitä mieltä olet siitä?
Täytyy kysellä tuota asiaa eläinlääkäriltä parin viikon päästä kun sinne mennään..

Meillä tyttö 9kk meinasi tukehtua riisikakkuun perjantai illalla :/ kotikonstein kuitenki saatiin palanen pois ja meno jatkui normaaliin tapaan. 🙂

Hui kamala 🙁 Mä annoin Ampsulle riisikakkua vasta nyt isompana kun siskon pojalle takertui juurikin riisikakku pahasti kurkkuun, jäi tästä kammo 🙁
Onneksi kaikki hyvin tytölläsi 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.