Yleinen
23.4.2014

Pääsiäisloman viettoa

Pääsiäisloman viettoa

Nyt on pääsiäisloma takana ja aivan mahtavissa säissä saimme loman viettää. Päivät ovat olleet lähes kesäpäiviä. Maanantaina pihahommia tehdessä tuli niin lämmin, että heitin päälleni shortsit ja topin. Meidän takapihalle paistaa aurinko kun taas etupiha on varjossa lähes koko päivän lukuunottamatta aamua. Amaliakin on nauttinut kun on saanut ulkoilla vähemmässä varustuksessa.

Lauantaina Amalia alkoi yskiä ja illalla valui jo nenä. Serkut olivat olleet kipeinä ja tartunta taisi tulla siltä suunnalta. Amalia on jaksanut touhuta lenssusta huolimatta eikä hänelle ole noussut lämpöä tai kuumetta. Amalia on nukkunut päiväunia lähes joka päivä ja se on ollut kiva, sillä neiti on jaksanut sitten illalla valvoa pidempään.

Pääsiäisloman aikana olemme viettäneet paljon aikaa perheen kesken ja tätä lomalta odotinkin. Iltaisin on väsy iskenyt itselle jo aikaisin, sillä koko loma on tullut vietettyä ulkosalla.

Aamulenkille lähdössä

Aamulenkille lähdössä

Amalia kutsuu aurinkolaseja silmälaseiksi

Amalia kutsuu aurinkolaseja silmälaseiksi

Välillä lasit taas päähän ja tietysti väärinpäin

Välillä lasit taas päähän ja tietysti väärinpäin

Isi ja Nuusku

Isi ja Nuusku

Lauantaina olimme mummoni luona grillailemassa. Menossa mukana olivat myös äitini ja pikkuveljeni. Mummoni asuu kerrostalossa ja voi miten onnellinen olenkaan etten asu enää tuossa karmaisevassa taloyhtiössä. Heti grillin syttyessä alkoi käydä kuhina parvekkeilla kun pitää kytätä mitä muut tekevät. Jessus miten inhoan tälläistä ja olen niin onnellinen omasta pienestä kodista ihanalla rivitaloalueella, jossa naapurit ovat ystäviä keskenään ja pitävät toistensa puolta sen sijaan, että puhuvat pahaa, kyttäävät ja puuttuvat toistensa asioihin.

Grilliruoka maistui kaikille muille paitsi Amalialle ja mummoni oli varmasti hyvin mielissään kun vietimme yhdessä aikaa. Ruuan jälkeen joimme vielä sisällä kahvit ennen kotiin lähtöä.

Söpöliini isomummon pihalla

Söpöliini isomummon pihalla

On lääniä missä juosta

On lääniä missä juosta

Johnnylla tuima ilme kun arska paistaa nassuun

Johnnylla tuima ilme kun arska paistaa nassuun

Amalia ja mummi hääräävät palapelin kanssa

Amalia ja mummi hääräävät palapelin kanssa

IMG_9005

Grillimaisteri

Grillimaisteri

Hyvät piffit tuloillaan

Hyvät piffit tuloillaan

Aika hieno grilli

Aika hieno grilli

Mummo toi mulle arskat, ai kamala ;)

Mummo toi mulle arskat, ai kamala 😉

Melkein valmis

Melkein valmis

IMG_9016

Perä pystyssä

Perä pystyssä

Amalia kerää "kukkia"

Amalia kerää ”kukkia”

"Kukat" päätyivät rollan kyytiin

”Kukat” päätyivät rollan kyytiin

Ai ai mitä herkkua

Ai ai mitä herkkua

Amalia sanoi, että mummilla on mato suussa

Amalia sanoi, että mummilla on mato suussa

IMG_9025

Sunnuntaiaamusta otimme pyörät allemme ja pyöräilimme läheiselle kioskille vuoden ensimmäisille irtojäätelöille. Johnny ei ollut tarkistanut pyörän renkaiden kuntoa ja tottahan ne olivat tyhjät. Mies ei tietenkään löytänyt pumppua ja jupisin hänelle jotain naapurin herran tullessa paikan päälle. Naapurin herraa huvitti kun ripitin miestäni ja hän lainasi meille pumppua ja näin perherauha säilyi. Amalia tykkäsi istua pyörän tarakalla ja itku pääsi päästyämme takaisin kotiin.

Kioskilla jäskillä

Kioskilla jäskillä

Tytöt potat päässä

Tytöt potat päässä

Loppu jätskin Amalia halusi herkutella myöhemmin kotona

Loppu jätskin Amalia halusi herkutella myöhemmin kotona

Sain siistittyä etu- ja takapihan Amalian nukkuessa päiväunia

Sain siistittyä etu- ja takapihan Amalian nukkuessa päiväunia

Pikku crocsit jalassa

Pikku crocsit jalassa

IMG_9052

Pieni on vähän lenssunen

Pieni on vähän lenssunen

Päivällisen jälkeen lähdimme serkkujen luokse ja vietimme siellä aikaa iltaan saakka. Amalia on hyvin innoissaan serkkujen lava-autosta, jolla lapset saavat ajaa. Iida istuu aina hantin puolella painaen kaasua ja Amalia on kuskin paikalla. Harmiksi kumpikaan tytöistä ei osaa ohjata ja Eemi, joka autoilun handlaa istuu aina lavalla. Niinpä homma menee niin, että yksi aikuisista ”juoksee” auton rinnalla ja ohjaa sitä ja lapset nauttivat. Serkkujen pihalla on myös iso trampoliini, joka on Amaliasta todella kiva. Amalia on myös kova hiekkakakkujen tekijä ja viihtyy pienessä hiekkalaatikossa aina hetken aikaa.

Lava-auton kyydissä

Lava-auton kyydissä

Eilen alkoi arki ja Johnny lähti heti työmatkalle Tampereelle, jossa yöpyi yhden yön. Me tytöt suunnittelimme heti tyttöjeniltaa ja ehdotin herkuttelua sipseillä ja dippikastikkeella. Kävimme aamusta ruokakaupassa kera serkkujen ja tädin. Emme voineet vastustaa Hesburgeria ja niinpä olimme tilaamassa sapuskaa jo vähän jälkeen kymmenen. Ennen kotiin lähtöä veimme lapset eläinkauppaan, jossa eläinkaupan työntekijä näytti miten hän syöttää liskoja. Lapset olivat tästä intona vaikka taisi heitä vähän jännittääkin.

Amalia nukkui kaupan jälkeen maraton päiväunet, sillä hän nukkui lähes kahden ja puolen tunnin ajan kunnes lopulta herätin hänet, sillä olimme sopineet menevämme siskoni luokse syömään.

Lapsilla oli hauskaa ja he saivat touhuta ja leikkiä pihalla, mutta iltaa kohden Amalia alkoi olla itkuinen ja haroi korvaansa. Kotona Amalia sanoi korvaan sattuvan ja päätin lähteä näyttämään Amalian korvia Mehiläiseen. Tulehdus löytyi vasemmasta korvasta ja putkea ei näkynyt enää missään. Oikean korvan putki oli paikoillaan ja korva oli vain hieman ärtyneen näköinen. En tiedä mikä Amalian korvissa on kun putket eivät tahdo millään pysyä korvissa. Tällä kertaa putki pysyi sentään neljä kuukautta, mutta ei se kuitenkaan kovin pitkä aika ole. Onneksi on kesä vastassa ja taudit pysyvät yleensä loitolla niin ei putkesta niin väliä. Täytyy yrittää sopia korvien putkitus tuliluomen laserhoidon yhteyteen syksyksi.

Korvien lisäksi lääkäri kurkisti kurkkuun, joka oli siisti. Keuhkot rohisivat, mutta ihmekös tuo kun on kova räkätauti päällä. Lääkäri epäili Amalian saavan silmätulehduksen, sillä vasen silmä punoitti uhkaavasti. Amalialla on vasemmassa silmässä glaukooma eli silmänpainetauti ja silmä on toisinaan hieman punoittava. Lääkäri kuitenkin kirjoitti silmätulehduksen hoitoon lääkkeen, mutta päätimme, että aloitan sen vasta jos silmä alkaa rähmimään. Korvatulehduksen hoitoon Amalia sai tutun Amoxin Comp antibioottikuurin, joka on neidin korvatulehduksiin hyvin purrut.

Olin lääkinnyt Amalian Buranalla ennen lääkäriin lähtöä ja se oli ehkä virhe jos olisin halunnut mukaani rauhallisemman lapsen. Lääkäriin päästyämme ei kivuista ollut tietoakaan ja apteekistakin oli työ ja tuska selviytyä kunnialla. Tietenkin toinen lääkkeistä oli loppu, joten jouduimme poiketa vielä toiseen apteekkiin. Meidän vuorollamme Amaliasta oli hauska maata lattialla ja kurkkia apteekin tädin kenkiä tiskin alta. Lisäksi vielä odottaessamme neiti ehti napata itselleen uuden vuoronumeron. Joskus vain on hankalaa pysyä tytön perässä, mutta eiköhän tuo joskus rauhoitu.

Illalla pidimme herkkuhetken vaikka kello lähentelikin jo yhdeksää. Amalia rakensi meille olohuoneen lattialle pesän minun sekoittaessa dippikastiketta. Heti kun puhe oli kääntynyt suihkun jälkeen sipseihin ja dippikastikkeeseen alkoi Amalia hokea: Putous alkaa Putous alkaa. Taannoin Putous-ohjelman aikana herkuttelimme ainakin kerran samoin eväin. Hyvin se muistaa.

Tämä päivä on mennyt rauhallisesti kotosalla ja illalla saamme isin kotiin <3

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.