Yleinen
21.5.2013

Nyt se kävelee

Nyt se kävelee

Blogini on siirtynyt nyt tänne Kaksplussalle ja tämä on ensimmäinen postaus uudella alustalla. Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet lukijat.

Maanantaina pääsimme pitkästä aikaa kerhoon ja monet olivat yllättyneitä kuinka iso tyttö Amaliasta onkaan tullut. Amalia on vihdoin oppinut kävelemään. Toisinaan hän konttaa, sillä vielä se tuntuu ehkä luontevammalta. Ikää Amalialla on nyt 1 vuosi ja 3 kuukautta. Amaliaa nauratti kerhossa kovasti kun vähän vanhempi tyttö hoki Amaliaa vauvaksi. Lopulta Amalia sanoi itsekin muutaman kerran tyttöä vauvaksi. Amalia rakastaa huomiota ja sitä hän sai kerhossa yhdeltä isolta tytöltä, joka kysyi minulta saako hän leikkiä mun vauvan kanssa. Tyttö kutitteli Amaliaa ja Amalialla oli varsin hauskaa. Minusta on hienoa ettei kerhossa Amalian erilaisuutta huomata, lapset ovat niin tottuneita siihen.

Amalia rakastaa olla ulkona. Sisällä ollessaan hän osoittelee jatkuvasti ulos. Amalia viihtyy hiekkalaatikolla, ei niinkään tehden hiekkakakkuja vaan syöden hiekkaa. Kun kiellän häntä syömästä hiekkaa hänen ilmeensä muuttuu ilkikuriseksi ja hän hotkaisee oikein vauhdilla uuden lapiollisen hiekkaa suuhunsa. Tutti ei tahdo pysyä millään suussa, koska maassa on niin paljon parempaa mutusteltavaa. Vietämme aikaa enimmäkseen kotipihalla emme niinkään yleisissä leikkipuistoissa. Meidän taloyhtiön pihalta löytyy siis hiekkalaatikko, liukumäki, johon Amalia osaa hienosti kiivetä sekä rengas- ja lautakeinut. Kaipaisin pihalle lisäksi vauvakeinua.

IMG_9288

IMG_9289

IMG_9308

IMG_9311

IMG_9314

IMG_9315

IMG_9317

IMG_9319

IMG_9320

IMG_9326

IMG_9327

Amalia tykkää seikkailla ulkona ja lähteekin tutkimusmatkailemaan usein. Jalkakäytävällä Amalia on päässyt kokeilemaan pyörällä ajoa, lähinnä niin että hän istuu kyydissä ja jompikumpi meistä vanhemmista työntää. Jalat kun eivät vielä yllä polkimille saakka. Pyöräily ei ole Amalian mielipuuhaa, ainakaan vielä. Viime kesänä sain Johnnyn isän pyörän ja siihen olisi tarkoitus laittaa minun vanha pyöränistuin Amalialle. Kokeilin pyöräilyä sunnuntaina noin viiden vuoden jälkeen ja jalat täristen ajelin muutaman hassun metrin. Täytynee vähän harjoitella ennen Amalian ottamista tarakalle. Johnnylla on mummonsa vanha jopo, jota siskoni miehen pitäisi vähän tuunata. Eiköhän me jossain vaiheessa sitten pistetä pyöräillen koko perhe.

Kesä on ihanaa aikaa. Odotan jo kovasti ensimmäistä rantareissua. Pikkuisen evästä mukaan ja sitten loikoilemaan viltille tai siis juoksemaan Amalian perässä. Johnny on kesälomalla heinäkuun ja sinne pitäisi tehdä jotain kesäsuunnitelmia. Meidän ei ole hyvä viettää koko kesää kotona, sillä minulla palaa käpy Johnnyn kanssa aina kun hän on pidemmän aikaa kotona. Se huomattiin kun mies oli lähes kaksi viikkoa sairaslomalla. Minkäläisiä kesäsuunnitelmia teillä lukijoilla on, jos saisin jotain hyviä ideoita meidän kesälomalle?

Olen pohtinut Amalian vieroittamista tutista. Hän ei kaipaa tuttia jos se ei ole näkyvillä, joten päivätutti olisi ehkä melko helppo jättää pois lukuunottamatta päiväunille menoa. Parasta kai aloittaa sillä ettei anna päivällä tuttia imeskeltäväksi ollenkaan, tutin saisi ainoastaan päivä- ja yöunille mennessä. Mitä pidemmällä lykkään tutista vieroittamista sitä hankalampaa siitä luultavasti tulee, sillä huomaan jo nyt kuinka tärkeä tutista on tullut Amalialle kun se hänellä on. Minkä ikäisiksi Teidän lapset söivät tuttia ja miten vieroittaminen onnistui?

Olen nähnyt nyt monena yönä unta, että olen raskaana ja yhtenä yönä olin jo synnyttämässäkin. Mitäköhän unikirja tähän sanoo. Puhuin asiasta juuri tänään äitini kanssa ja sanoin että haluan kovasti lisää lapsia, mutta haluan vielä nauttia hetken aikaa vain Amaliasta ja tietysti mennä ensin naimisiin. Johnny ei paljon puhele vauvoista ja aina kun otan puheeksi vauvat hän vilkaisee Amaliaa hieman järkyttyneellä ilmeellä, joka kertoo ootko hullu Johanna! Luin lehdestä jokin aika sitten jutun vaativasta lapsesta ja luulen Amalian täyttävän ehkä vaativan lapsen piirteet. Toki jutussa olevan lapsen ongelmat olivat erilaisia kuin meillä. Vertaan usein Amaliaa ystäväni samanikäiseen poikaan ja mietin kuinka olisikaan ihanaa jos Amaliakin joskus olisi edes päivän samanlainen. Kuitenkin Amalia on mahtava persoona ja onhan se hyvä, että neidiltä löytyy luonnetta. Jospa meidän seuraava lapsi olisi helpompi niin saattaisi Johnnykin hämmästyä.

Johnny rakensi eilen illalla meille uuden portin takapihalle, sillä vanha oli niin laho ja rikkinäinen. Nyt portti kaipaa vielä valkoisen maalin päällensä. Pihalla on vielä muitakin töitä edessä, sillä terassi ja kalusteet pitäisi öljytä. Ehkä sitten viikonloppuna jos on kaunista.

IMG_9295

IMG_9296

Nuusku mukana porttia rakentamassa

Nuusku mukana porttia rakentamassa

IMG_9298

IMG_9299

IMG_9305

Tänään vietimme paljon aikaa ulkoillen ja menimme sisälle vasta seitsemän jälkeen. Amalia olisi kovasti halunnut jäädä vielä ulos. Kesäisin on mukavaa kun naapureita näkee enemmän ja saimme Amalian kanssa seuraa heistä hiekkalaatikolle.

Kolikoita possuun

Kolikoita possuun

IMG_9329

IMG_9336

Voiveitsellä voidellaan yleensä leipää..

Voiveitsellä voidellaan yleensä leipää..

Ei meillä, täällä voidellaan letti;)

Ei meillä, täällä voidellaan letti;)

Amalia vietti sunnuntaina nimipäivää, joka meiltä vanhemmilta pääsi unohtumaan. Mummit ja vaari muistivat kuitenkin Amaliaa vaatelahjoilla ja pikkuisilla suklaakarkeilla.

Nyt alan kohta syömään Johnnyn tekemää pizzaa iltapalaksi.

Jos bloggerin käyttäjät haluavat lisätä blogini blogilistaansa, se onnistuu kun lisää osoitteeksi https://blogit.kaksplus.fi/amalianharvinainensairaus/feed/

Sama ohje Bloglovinissa seuraamiseen, eli https://blogit.kaksplus.fi/amalianharvinainensairaus/feed/

Myöhemmin blogiin tullaan lisäämään seuraamisnappula, joka lisää blogin automaattisesti lukulistalle. Laittakaa kommenttia teknisten ongelmien suhteen niin tiedän kertoa niistä eteenpäin.

Hyvää illanjatkoa!:)

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.