Yleinen
11.7.2013

Nuuskun syntymäpäivä

Nuuskun syntymäpäivä

Sunnuntaina vietimme päivää siskoni perheen luona. Lapset saivat pulikoida uima-altaassa, hyppiä trampoliinissa ja nauttia ulkona olosta. Eemi ja Iida hieman ilkeilivät Amalialle, sillä he eivät antaneet Amalian koskea mihinkään heidän leluihinsa. Yritimme selittää, että myös he saavat Amalian luona leikkiä Amalian leluilla, mutta ei asia oikein tahtonut mennä perille. Jossain vaiheessa Eemi ja Iida ajelivat lava-autolla ja nähtyään Amalian Eemi huusi: EI AMILEE EI SAA TULLA ja irvisti perään. Iida katseli Eemin ilmehdintää hantin paikalta ja otti kasvoilleen saman irvistyksen karjaisun kera ja Eemi painoi kaasua ja niin mentiin serkkua pakoon. Amalia ei tunnetustikaan ole mikään alakynteen jäävä itkupilli vaan hän laittoi vain kapuloita rattaisiin, jotta serkkuja ärsyttäisi enemmän. Amalia meni tätinsä syliin istuskelemaan ja heti Iidan nähtyä ja tultua tästä mustasukkaiseksi otti Amalia vain paremman asennon ja oikein painautui siskoni rintaa vasten.

Isi palannut polttareista kotiin

Isi palannut polttareista kotiin

Haista mun nunnuu

Haista mun nunnuu

IMG_0631

IMG_0620 Poseerausta

IMG_0622

IMG_0623

IMG_0621

IMG_0624

IMG_0625

IMG_0626

IMG_0619

IMG_0618

Amalia poseeraa seuraavissa kuvissa

Maanantaina meillä alkoi lämminvesikatko, joka kesti keskiviikkoon saakka. Johnny lähti illalla ystävänsä kanssa kalaan ja tuli kotiin vasta puolen yön jälkeen. Amalia oli nukkunut siihen saakka hyvin, mutta melko pian Johnnyn tultua nukkumaan hän heräsi. Otin Amalian viereeni ja hän tuntui kovin kuumalta. Mittasin lämmön, joka näytti reilua 38 astetta. Huomasin myös Amalian vasemman puolen kasvoista olevan turvonnut silmää myöden. Mietin onko Amaliaa purrut jokin vai onko hän saanut suuhunsa jotain mistä on saanut allergisen reaktion, mutta sitten tajusinkin, että kyseessä on puhkeamassa oleva hammas. Hampaantulo ei ole ennen nostanut Amalialle kuumetta, mutta se on kuitenkin kai aika yleistä. Lisäksi ystäväni lapsi on saanut mustelman hampaan puhkeamisesta. Amalialle on siis tulossa viimeiset hampaat. Amalia oli levoton koko yön huolimatta siitä, että oli saanut kipulääkkeiksi Buranaa ja Panadolia. Valvoimme siis monta tuntia yöllä.

Mummu ja vaari kävivät kahvilla Mummu ja vaari kävivät kahvilla

Mitäs sulla on siellä?

Mitäs sulla on siellä?

Ooooo, pullaa..

Ooooo, pullaa..

Annapas mullekin

Annapas mullekin

Nuuskun häntä vaarin lautasella

Nuuskun häntä vaarin lautasella

IMG_0647

Aamulla tuntuamme alakertaan Amalia ärsyyntyi jostain ja viskaisi Johnnyn puhelimen maahan niin ettei se enää lähtenyt päälle. Tämän jälkeen Amalia pinkoi roskiskaapille, jonne hänellä ei ole mitään asiaa. Johnny telkesi kaapin ovet kauhalla, mutta Amalia sai kaapin silti auki. Johnny komensi Amaliaa tiukkaan sävyyn, josta Amalia ei pitänyt. Hän kääntyi kannoillaan, avasi vastapäisen muovikippokaapin ja alkoi heitellä kippoja ulos sieltä apinanraivolla. Hymyilin sisäisesti hieman pelokkaanakin, sillä näin selvästi Amalia 1-weessä omaa luonnettani tällä hetkellä aivan liikaa.
Mikäköhän siinä onkaan kun toisille tavaroiden viskely ja kaappinen pamauttelu kiukkuisena tuottaa helpotusta? Löytyykö Teistä lukijoista kaltaisiamme paukuttelijoita ja tavaroiden viskelijöitä?

Lenkillä mietimme Johnnyn kanssa kuinka olemme jaksaneet ennen valvoa Amalian kanssa öitä kun nyt yksi huono yö vei meistä kaikki mehut. Johnny väitti viime yönä minun vain kääntäneen kylkeä ja nukkuneen monttu auki tyytyväisenä hänen valvoessaan Amalian kanssa. Toisaalta nyt on ehkä Johnnyn vuoro valvoa, koska minähän se olen ennen Amalian yövalvomiset hoitanut lähes yksin. Mieleen tuli myös miten ihmeessä jaksaisin valvoa uuden vauvan kanssa jos sellainen meille suotaisiin. Onneksi naisilla tulevat tässä kohtaa hormonit apuun.

Väsymyksestämme huolimatta päivä oli buukattu täyteen menoja. Johnny sai viettää laatuaikaa riiviön kanssa, joka ei näyttänyt vähäisiäkään väsymyksen merkkejä kun taas minä lähdin hammaslääkäriin. Hammaslääkärin jälkeen sain viettää tunnin verran aikaa itsekseni odottaen pääsyä kampaajalle. Kiertelin muutamia kauppoja katsellen viimeisiä häihin tarvittavia tarvikkeita. Sokokselta ostin itselleni meikkejä ja olkaimettomat rintaliivit. Olen niin kyllästynyt siihen, että silmieni rajaus leviää aina luomelle rumaksi sutuksi. Tästä syystä ostin ensimmäisen ayelaynerin, jonka käyttöä alan harjoitella.

Kampaajaani, joka on Johnnyn serkku vaalensi tyvikasvuni. Lisäksi hän laittoi hiuksiin pesupaikalla kiiltohoidon, jolla taitettiin keltaisuutta pois. Johnny oli edellisenä iltana irroittanut hiustenpidennykseni ja ne tullaan kiinnittämään takaisin perjantaina. Kampaajani on tilannut minulle uudet hiukset, jotka ovat vielä pidemmät kuin aikaisemmat. Odotan jo innolla perjantaita, sillä inhoan omaa tukkaani. Omat hiukseni ovat kasvaneet paljon, mutta silti olo on kuin kaljulla.

Amalialla oli mennyt hienosti isin kanssa. Amalia ei tosin ollut nukkunut hyvin vaan hän oli tunnin unien aikana herännyt neljästi. Hammas vaivaa siis edelleen. Johnny ehdotti pyörälenkkiä ja niinpä toteutimme sen. Pyöräilimme alarantaan ja takaisin kotiin. Ulkoilimme vielä kotipihalla ja teimme yhdessä Nuuskun kanssa iltalenkin. Amalian mentyä nukkumaan varasimme Viron matkan ja teimme alkolitilauksen häihin. Menimme yhtäaikaa sänkyyn ja nukahdimme nopeasti. Johnny haki jossain vaiheessa Amalian väliimme ja hän nukkui jälleen katkonaisesti, mutta yö ei ollut mitään verrattuna edelliseen ainakaan minun yöni.

Keskiviikko aamuna lähdimme yhdessä siskoni perheen kanssa Prismaan. Me ostimme vain makaronilaatikkotarpeet, sillä ruokaa oli vielä kaapissa viikonlopun ylitse. Siskoni osti Iidalle häihin juhlakengät. Pakotettuna hän osti mustat kengät, sillä Amalialla on myös mustat kengät. Siskoni olisi halunnut vaaleat kengät, mutta totesi lopulta, että pidetään nyt morsmaikku tyytyväisenä ja otti mustat kengät. Ostin häihin kertakäyttötuoppeja- ja boolimukeja. Siskoni mies ei viihdy kaupoilla ja hän totesikin kassoilla palkkaavansa hääsuunnittelijan jos joskus menee naimisiin.

Amalian päiväuniaikaan oli Johnnyn vuoro päästä serkkunsa käsittelyyn. Mieheltä vaalennettiin hiukset ja hieman siistittiin niitä. Johnny oli katkera, sillä Amalia nukkui koko Johnnyn poisaoloajan ja heräsi samantien isin tultua kotiin. Nyt Johnnyn ollessa kesälomalla kuuluu hänestä monesti päivässä syvä huokaus. Mies rukka pääsisi varmasti töissä helpommalla.

Nuuskulla oli tänään syntymäpäivä. Hän täytti 8-vuotta. Nuusku sai syntymäpäivälahjaksi Saarioisten jauhelihapizzan ja lenkin vanhalla asuinalueellamme. Tämän toistamme joka vuosi Nuuskun syntymäpäivän kunniaksi. Nuusku oli aivan intona päästyään vanhoille huudeille ja hän oli todellinen Kirkniemen kunkku.

Synttärisankari

Synttärisankari

Pizzaa

Pizzaa

IMG_0659

Amalia tulossa antamaan pizzaa

Amalia tulossa antamaan pizzaa

Pizza menikin omaan suuhun

Pizza menikin omaan suuhun

Olehyvä rakas hauvani

Olehyvä rakas hauvani

Amalia taputtaa itselleen kun antoi niin hienosti Nuuskulle pizzanpalan

Amalia taputtaa itselleen kun antoi niin hienosti Nuuskulle pizzanpalan

IMG_0674

IMG_0676

IMG_0677

Ootsä Nuusku aika hassu

Ootsä Nuusku aika hassu

Vähän mullekin

Vähän mullekin

Illalla Amalian nukkuessa aloin askartelemaan hääjuttuja. Huomasin aika pian miksi koulussa kuvaamataidon- ja käsityön numeroni oli alhainen. Johnnykin kävi väkertelemässä jotain ja totesin, että olen sentään häntä parempi. Ehkä ennen seuraavaa askartelu kertaa kutsun kaasoni paikalle.

Viime yönä Amalia heräsi ensimmäisen kerran vasta puoli kuusi, jolloin hain hänet väliimme. Jatkoimme koko perhe yhdessä unia yhdeksään saakka. Siskoni perheineen tulivat kylään lähes heti herättyämme.

Eemillä oli oma kamera mukana

Eemillä oli oma kamera mukana

IMG_0684

Hui kun on kylmää

Hui kun on kylmää

IMG_0687

IMG_0688

IMG_0690

IMG_0696

IMG_0697

IMG_0698

IMG_0699

IMG_0701

Jalat täytyy puhdistaa ennen altaaseen menoa

Jalat täytyy puhdistaa ennen altaaseen menoa

Amalia lämmittelee ja mitä hän heti löysikään?

Amalia lämmittelee ja mitä hän heti löysikään?

Tietysti tätinsä käsiveskan

Tietysti tätinsä käsiveskan

IMG_0706

IMG_0708

IMG_0710

IMG_0719

Amalia kävi juuri päiväunille, joten taidan lähteä itse takapihalle lueskelemaan.
Ihanaa kesäpäivää!

Avainsanat

Kommentit

Taitaa tuo paiskominen olla monella, varsinkin lapsena tapana. Helpottaa oloa. Itse en ola tavaroiden paiskoja mutta poikamme on silloin tällöin kun asiat eivät mene toivomallaan tavalla. Ja varsinkin kun kieltää jotakin ja tavara joka on kädessä, useimmiten lentää. Kuuluu ikäkauteen täällä kun juuri kesäkuussa vietetty 2v synttäreitä.
Amalia vaikuttaa iloiselta lapselta ,mitä pitkästä aikaa blogia kerkesin lukemaan hiukan kun hulinaa tuo perheeseen täällä nyt 4kk labbis neiti tuon pojan lisäksi. En tiedä olenko väärässä vai vaikuttaako valokuvien kuva kulmat mutta aivan kuin amalian tuliluomi olisi kädestä hiukan jo nyt vaaleampi. OOOh pullaa on jotenki suloinen kuva aivan kuin joku suuri aarre saapuisi.. ihan laittoi nauramaan:) Amalia ei varmaankaan osaa sanoa näin kuumalla, kun nyt on ollut että kuumottaako kasvoja / kättä helpommin?.. itselläni nimittäin lämpenee helpommin ja kuumottaa esim olkapäätä ja käsivartta ylhäältä jos pidempään auringon paisteessa ei onneksi pala, mutta ihan kuumottaa. Välillä tuntuu että täytyy viilentää, verenkeirto kun kuumemmalla on parempaa ihonpinnassa.

Kiva kun ehdit pitkästä aikaa tulla blogia lukemaan 🙂 Varmasti teillä on vilskettä nyt kun on koiranpentu, varmaan poikasi tykkää kovasti koirastanne?
Taitaa tosiaan kuulua tiettyyn ikävaiheeseen tuo paiskominen ja tavaroiden heittely suutuspäissään. Amalian luomi on vaalentunut aika paljon otsasta ja myös kädestä, kerranhan olemme käyneet laserhoidossa ja lokakuussa ois tarkoitus mennä seuraavan kerran. Amalia on kova herkkujen perään, salaa joutuu syömään jos ei aio hänen kanssaan herkkuja jakaa 😉
Amalia ei tosiaan osaa kertoa kuumottaako luomikohdat, mutta kovassa käytössä meillä on aurinkorasva, mutta kiva kun kerroit että luomen iho kuumottaa helpommin kuin normaali iho.

Etkö sinä sairastanut myös Sturge-Weberiä? Saitko mun sähköpostin silloin ylös kun laitoin sen johonkin aiempaan postaukseen?
Ois tosi kiva vaihtaa ajatuksia blogin lisäksi myös s-postin kautta 🙂

Kiitos vastauksesta, sain juu ylös. Juu vilskettä riittää kun meidän pieni koiruli on ollut jo kaksi kertaa kipeäkin ja kiusaa kovasti vanhaa bokseri neitiä. Itse olen myös miettinyt laserhoitoja nykyisin kun on mahdollista niille tehdä jotakin 🙂 , ei silloin kun minä synnyin . ja siksi saanutkin kuulla ja yhä edelleen ja ihan aikuisilta ihmisiltä, osaavat olla pahoja suustaan, mutta koetan antaa heidän olla. Aatu poikamme kyllä tykkää ”pikkukoirasta” ja kaikistä eläimistä.juu voisihan sitä vaikka vaihtaa kuulumisia kun meitä sairastavia ei suomessa taida kovin monelle sormelle olla.
Täällä kanssa saa osittain salaa herkkuja syödä siksi olemmekin pitäneet tai ainaskin koettanee pitää kiinni karkkipäivästä ;). Yksi kiva karkkipäivä juttu on herkkulautanen, toimii muulloinkin. Saa tarjottua muutakin kuin makeaa. Siitä kun puhutaan tai käydään valmistamaan poika jo innolla hakee tietyn punaisen herkkutarjottimen ja istuu kiltisti katsomaan telkkaria ja syö.

Ois tosi mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia aikuisen Sturge-Weberiä sairastavan kanssa, joten laitappa s-postia joskus tulemaan kun joudat 😉
Ihanalta teidän elämä vaikuttaa <3

Ihana kun toinen on tullut polttareistaan kotiin ja on megaväsynyt ja huonovointinen (?) ja toinen tulee ’haista mun nunnuu’ 😀 ihana, jotenkin toi kuva sai mut nauramaan 😀

Ihania poseerauskuvia Amaliasta! Mielettömän kaunis lapsi! 🙂

Kiitos hirmuisesti <3 Varmaan Johnnysta oli hyvin mukavaa haistella nunnua, joka ei muuten tuoksu millekkään ruusuille 😉

Mullakin on yksi lapsi jolta löytyi tempperamenttia vaikka muille jakaa kun oli pieni ,uhmaikä alko puolitoistavuotiaana ja ehkä nyt vähän hellittää kun on jo 27v ovet paukku ja kantapäät kun suuttu:) Muistatko Johanna meinaa tarkotan sua! Muut sisarrukset on aika tasasia luonteeltaan 🙂 Ehkä temperamentti on tullu äidiltä ja ollanhan me jousimiehiä horoskoopilta !

Muistan muistan 😉

Miten saatte Amalian nukkumaan aamulla? Meillä herätään poikkeuksetta viimeistään kuudelta. Illalla tyttö menee nukkumaaan kasin maissa ja päivällä nukkuu 1-2 tuntia, yöllä herää 1-2 kertaa. Meidän taapero on Amaliaa 2 kuukautta vanhempi.
Tykkän paljon blogista ja kuvat on ihania.

Amalia on aika jännästi alkanut nukkumaan aamuisin pidempään heti kun alkoi olla valoisampaa..Luulen jos en ottaisi häntä viereemme nukkumaan joutuisimme nousta aina kukonlaulun aikaan ja myös yöt olisivat surkeita. On varmasti kurjaa herätä jo kuudelta, se on meille nykyisin ihan yötä vielä, mutta valitettavasti mulla ei ole antaa mitään neuvoja millä lapsen saisi nukkumaan aamulla pidempään. Me joskus kokeiltiin laittaa Amaliaa myöhemmin nukkumaan, mutta eipä auttanut, yhtä aikaisin heräsi kummiskin.

Ihanaa kuulla, että jonkun muunkin taapero heräilee yöllä. Mitä lapsesi on vailla kun heräilee?
Amalia heräilee usein muuten vain, istuskelee sängyssä tutti suussa tai seisoo ja hänet pitää vain laskea takaisin makaamaan. Harvemmin enää on tutti hukassa. Ollaan käytetty paljon hohtavia yötutteja, jotka hän löytää paremmin yön aikana suuhunsa. Ja kiva kuulla, että tykkäät blogista 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.