Yleinen
8.3.2013

Naistenpäivä ja kiukkuinen Amalia

Naistenpäivä ja kiukkuinen Amalia

Torstaina lähdimme aamusta kerhoon. Amalia oli nukkunut jälleen yön huonosti, mutta kerhoon lähtö piristi mieltäni. Amaliaa vaivaa edelleen uusi tuleva hammas eikä hän suostunut syömään eikä juomaan kerhossa juuri mitään. Yleensä Amalia ei kieltäydy ruuasta vaikka hampaita olisikin tulossa. Tänään oli kerhossa todella rauhallista. Remontti oli saatu päätökseen ja kaikki huoneet olivat käytössä.

Juuri herännyt Amalia kannettu meidän sänkyyn

Isiä taitaa vielä väsyttää..

Amaliaa ei näytä väsyttävän..

Iso haukotus
Väsyneen näköinen neiti potalla

Kurkkii aikaansaannoksiaan potassa
Taisi tulla pisu ja kaki

Vankilassa kun äiti tekee aamutoimia

Aamupalalla
Anna mullekin aamupalaa..!

Nannatikku, kiitos!

Hirvee komentaminen, että tänne se jo..!
Antaisko hauvallekin leipää..?

Nuusku kerjuulla

Kerhoon lähdössä niin iloisin mielin 😉
Kerhossa

Nyt mua kiukututtaa..

Amalian ensimmäinen piirustus kerhossa

Kotona Amalia suostui syödä pilttiä. Amalia on tällä viikolla syönyt vain muutaman pilttipurkin, koska hän on saanut paljon kotiruokaa. Tällä viikolla olemme syöneet spagettia ja jauhelihakastiketta, karjalanpaistia, kanarisottoa ja vielä jääkaapissa olisi tarpeet kinkkukiusaukseen, joka saa olla meidän perjantain päivällinen.
Aika usein perjantaisin olemme pitäneet Johnnyn kanssa pizzapäivän. Olemme joko hakeneet pizzaa Kotipizzasta tai tehty itse.

Syönnin jälkeen iski taas harmitus

Amalian herättyä päiväunilta aloittelin viikkosiivousta. Olin päättänyt, että siivoan vain sen aikaa kun Amalia on tyytyväinen. Jos hän alkaa kiukuttelemaan siivoan loppuun Johnnyn tullessa kotiin. Amalia kuitenkin jaksoi touhuta omiaan ja sain siivottua koko asunnon.

Oho, tiskikoneessa tuli pestyä sitten perunakin 🙂

Amalia on kovasti alkanut ojentelemaan tavaroita ja päästää niistä irtikin. Ennen Amalia on saattanut ojentaa tavaran, mutta ei ole sitä kuitenkaan päästänyt käsistään.

Eilen meidän oli tarkoitus mennä siskoni perheen luo pitkästä aikaa hänen päästyä töistä kotiin, mutta se peruuntui. Eemi oli tullut päiväkodissa kipeäksi ja hänelle oli noussut kuume. Halusin puhua Eemin kanssa puhelimen kautta ja toivotin hänelle pikaista paranemista ja kerroin kuinka me kaikki ikävöimme ja rakastamme häntä. Eemi oli aivan itku kurkussa, koska hänellä on siskoni kertoman mukaan ollut kova ikävä meitä. Iidakin vaati saada puhua kanssani ja hän sanoi suloisesti puhelimeen moi täti ja kikatteli.

Kirjan lukua

Johnny oli töistä kotona jo tasan viideltä, joten pääsimme syömään yhdessä koko perhe. Amalia söi hienosti itse, mutta sai aikaiseksi valtavan sotkun niinkuin aina syödessään. Amalia on alkanut kiukuttelemaan syömisen kanssa jos yritän auttaa häntä. Hänen täytyy saada syödä ihan itse.

Ruuan jälkeen kävin Nuuskun kanssa iltalenkillä ja saunoin lenkin jälkeen oikein kunnolla. Laitoin kasvoilleni pitkästi aikaa kasvonaamion ja kiukaalle heitin mintun tuoksuista tuoksutippaa löylyveden mukana. Jonkin aikaa saunottuani alkoi ovelta kuulumaan pauketta ja kukas muu siellä olikaan kuin Amalia hymyssä suin. Johnny kertoi kysyneensä Amalialta, että mennäänkö katsomaan äitiä ja Amalia oli kiivennyt portaat ylös vauhdilla ja alkanut hakata suihkuhuoneen ovea. Selvästi hän tiesi missä olen. Johnny sanoi Amalian olevan äidin tyttö.

Nuusku tuli alakertaan vauhdilla

Johnny valvoi myöhään ja hoiti Amalian yöheräilyt alkuyöstä ja minä loppuyöstä. Johnny kertoi käyneensä Amalian luona vain kerran tai kaksi yön aikana ja itse kävin puoli neljältä ja puoli kuudelta. Kuuden aikaan Amalia ei enää halunnut nukkua. Melkoisen hyvä yö takana, mutta aamulla olin kuitenkin ihan poikki.

Aamutoimia tekiessäni piristyin samantien ja tänä aamuna yllätyksekseni Amalia suostui syömään puuroa aamupalaksi pitkästä aikaa. Ensin hän käänsi päänsä samantien lusikan nähtyään, mutta antaessani hänen katsoa maitopurkkia alkoikin suu aukeamaan hyvällä tahdilla.

Nyt on Amaliaan iskenyt lenssu. Nenä vuotaa solkenaan ja eilen illalla oli ihan vähän lämpöäkin. Hän kiukutteli koko aamupäivän ja jouduin laittamaan hänet päiväunille jo puoli yksitoista. Sain itse lepuutella hermojani tunnin ajan ja jaksoin taas mörrimöykkyä hänen herätessään. Loppupäivä menikin Amalian kiukuttelua kuullessa kun mikään ei tuntunut olevan hyvin. Odotin kuin kuuta nousevaa Johnnya kotiin ja tietysti moottoritiellä oli jotain hämminkiä, joten hänen kotimatkansa venyi yli kaksi tuntiseksi. Johnnyn vihdoin ja viimein päästessä kotiin lähdin samantien lenkille Nuuskun kanssa ja sain ensimmäisen hyvää naistenpäivää toivotuksen ystävältäni. Johnny tuppaa naistenpäivät aina unohtamaan.

Nenu vuotaa

Saako tänne äiti mennä..?

Mä menen..!

Itsepäinen vekara..

Amalia ei tunne sanaa EI!

Nuusku pikku kippari

Muksaa viikonloppua!

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.