Yleinen
11.6.2014

Silmäklinikalla ja muutama masukuva

Silmäklinikalla ja muutama masukuva

Meillä oli kiva viikonloppu. Touhuilimme paljon ja vähän on pihallakin saatu aikaan. Juhlistimme tulevaa vauvaa miehen kanssa kahdenkeskisellä ajalla lauantaina. Amalia ja Nuusku pääsivät mummin ja fafan luokse hoitoon. Nuusku sai jäädä jopa yöksi, mutta toinen muru haettiin illansuussa kotiin. Johnnyn äiti jäi lomalle ja pyysikin heti Amaliaa luokseen tälläkin viikolla. Amalia viihtyy mummin ja fafan luona, sillä saa siellä täydellisen huomion joka sekunti.

Rasvailua ennen hoitoon menoa

Rasvailua ennen hoitoon menoa

Lopeta jo!

Lopeta jo!

Me olimme sopineet Johnnyn kanssa menevämme syömään lempiravintolaamme eli Lohjalla sijaitsevaan Capallo Bayoon. Ennen syömistä oli kuitenkin rutkasti aikaa tehdä muutakin, joten hurautimme Litliin, jonka irtotiskistä haimme syötävää. Johnny valitsi neljä suklaamunkkiä, itse tyydyin lihapiirakkaan ja pariin sämpylään. Sämpylät jäivät syömättä, sillä lihapiirakka oli niin täyttävä.

Syönnin jälkeen aloitimme pihahommat. Johnny öljysi terassinkalusteita kun minä taas siirryin etupihalle järjestelemään varastoa ja siistimään etupihaa. Tekisi niin mieli jo hakea kesäkukkia, mutta yritän malttaa sen hetken, että takapiha olisi valmis. Vielä on paljon tehtävää jäljellä, sillä terassi on öljyämättä, maa mylläämättä ja nurmikko asentamatta. Aiomme hakea kaatopaikalta takapihalle multaa, sillä multa on siellä todella edullista. Koko takapihan maa on tarkoitus myllätä ja sitten asentaa siihen siirtonurmi. Voi kun saisi pihan valmiiksi juhannukseksi, mutta aika hitaalla temmolla tämä sujuu kun on ainoastaan viikonloppuisin aikaa puuhata.

Hommien jälkeen painuimme saunaan ja sitten valmistauduimme syömään. En meikannut lainkaan, sillä kesäisin tuntuu kivalta olla ilman meikkiä. Olo on paljon raikkaampi ilman pakkelikerrosta.

Natural

Natural

Ensimmäinen masukuva. Raskausviikko 13

Ensimmäinen masukuva. Raskausviikko 13

Siellä se pieni asustaa

Siellä se pieni asustaa

Ilma oli kaunis, joten pyysimme päästä ulkoterassille nauttimaan ruuat. Aloitimme alkupaloilla, joihin kuului valkosipulileipää ja nachoja salsan kera. Pääruuaksi valitsin pastaa chili con carnella. Lisäksi annoksessa oli juustoa, salsaa sekä ranskankermaa. Johnny luotti tuttuun pihviin, jonka tilaa aina tässä ravintolassa. Olimme romattisesti ravintolasta ulkona jo 40 minuutissa, joten aika ahmijoita olemme kun laskee mukaan ruuan valmistusajan. Johnny ehdotti vielä rannalle menoa, joten ajoimme rantaan ja kävelimme siellä hetken aikaa. Johnnyn iloksi rannalla oli meneillä kalastuskilpailuiden punnitus ja sinnehän piti tietysti päästä tiirailemaan. Kysyinkin Johnnylta miksei hän osallistunut kalakaverinsa kanssa kilpailuun, mutta mies tuhahti vain ettei hänen veneellään olisi kehdannut paikalle ajella. Mies kuitenkin kehui polleana edellisen kerran kalasaalillaan, jolla olisi hänen mukaansa varmasti pärjännyt kalakilpailussa enkä voinut kuin hymyillä.

Johnny tykkää kalastuksesta paljon ja uutena harrastuksena hän on aloittanut lenkkeilyn. Ensimmäisen lenkin aikana pelkäsin hänen tuupertuneen matkan varrelle, sillä niin kauan hän oli poissa.

Sunnuntaipäivä meni perheen kesken ja puuhastelu jatkui Johnnyn toimesta. Johnny kävi koko varaston läpi ja sai sinne paljon uutta tilaa. Vein aamulla varastosta Amalian vanhan maton kirpputorille myyntiin kuten myös olohuoneen ruskean seinähyllyn. Myös iso kasa vanhoja dvd-levyjä on hinnoiteltu ja viety myyntiin. Edellisen päivän myynnin perusteella dvd:t eivät taida mennä kaupaksi, sillä ainoastaan yksi oli lähtenyt uuteen kotiin. Isin tehdessä varastohommia me tytöt leikimme pihalla ja saimmekin myöhemmin seuraksemme naapurit. Teimme myös naapureiden ja heidän koiransa kanssa pienen kävelylenkin. Amalia on halunnut jo pidemmän aikaa kävellä joka paikkaan ja harvoin tulee enää otettua rattaita mukaan. Ajattelinkin pestä rattaiden kuomun ja viedä sen sitten vaatehuoneeseen. Ratasosaa voi varmasti säilyttää ulkovarastossa. Joulukuussa saa sitten kaivaa ratasosan takaisin sisätiloihin ja asettaa siihen kiinni vaununkopan. Amalialle aiomme hankkia vaunuihin seisomalaudan.

Tyylikästä

Tyylikästä

Hinnoittelua

Hinnoittelua

Nuuskukin aina menossa mukana

Nuuskukin aina menossa mukana

Tytöt aamupalapöydässä

Tytöt aamupalapöydässä

Edellisen viikon arkipäivistä en saa päähäni yhtikäs mitään, mutta tämän viikon touhut ovat vielä mielessä. Maanantaina vietimme aikaa kotosalla ja päiväunien jälkeen pyöräilimme kioskille jäätelölle. Amalia tykkää istua pyörän kyydissä. Amalia valitsee edelleenkin aina saman jäätelön eli vaniljaeskimon.

Amalia sai mummilta ja fafalta toivomansa lääkärilaukun, ja tässä paljon kuvia pikkulääkäristä.

Mikä yllätys? Amaliaa selvästi jännittää

Mikä yllätys? Amaliaa selvästi jännittää

Taitaa olla jotain tosi kivaa

Taitaa olla jotain tosi kivaa

Näyttää lääkärilaukulta

Näyttää lääkärilaukulta

Jee lääkärivehkeet, Amalian sanoin

Jee lääkärivehkeet, Amalian sanoin

Voiko silmät enempää kiiltää

Voiko silmät enempää kiiltää

IMG_9728

IMG_9729

IMG_9731

Niin tomerana

Niin tomerana

Laukun sisältöä

Laukun sisältöä

Kyllä se hyvin tietää mitä stetareilla tehdään

Kyllä se hyvin tietää mitä stetareilla tehdään

Äiti potilaana ja tietysti Amalia haluaa kuunnella vauvan kuulumisia

Äiti potilaana ja tietysti Amalia haluaa kuunnella vauvan kuulumisia

Korvatulehdus bongattu

Korvatulehdus bongattu

Silmätipat ovatkin tytölle tuttu juttu

Silmätipat ovatkin tytölle tuttu juttu

Ohhoh, melko raju lääkäri kun puhkoo lähes silmätkin päästä

Ohhoh, melko raju lääkäri kun puhkoo lähes silmätkin päästä

Rokotus vielä

Rokotus vielä

Nuuskukin pääsi mukaan leikkiin

Nuuskukin pääsi mukaan leikkiin

Lääkepurkki

Lääkepurkki

Ronskilla kädellä vaan nappeja "nassuun"

Ronskilla kädellä vaan nappeja ”nassuun”

Seuraavaksi kuunnellaan

Seuraavaksi kuunnellaan

IMG_9757

Vähän vielä äitiäkin

Vähän vielä äitiäkin

Hyvin se vetää

Hyvin se vetää

Tiistaina lähdimme aamusta Moision avoimeen päiväkotiin pitkästä pitkästä aikaa ja Amalia viihtyi loistavasti. Amalia käyttäytyi mainiosti, joten sain olla hänestä ylpeä. Jossain vaiheessa Amalia leikki isomman ystävänsä kanssa junaradalla pitkän aikaa ja molemmat tytöt olivat tohkeissaan toistensa seurasta. Annoin tyttöjen leikkiä rauhassa ja siirryin toiseen huoneeseen juomaan kupin teetä. En jättäisi Amaliaa silmistäni jos lähellä olisi ollut pienempiä lapsia, mutta nyt uskalsin antaa tyttöjen leikkiä kahden, sillä ikäeroa oli sen verran paljon. Amalia on ollut jonkun kerran hieman arvaamaton toisia lapsia kohtaan ja tästä syystä vahdin häntä taas kuin haukka. Amalian kurjaan käytökseen on kuitenkin tainnut löytyä ratkaisu, sillä lelujen poisottaminen on tuonut apua. Amalian käyttäytyessä huonosti varoitan häntä aina, sitten uhkaan lelun viennillä ja jos hän ei usko lelu lähtee kaappiin joksikin aikaa, yleensä jopa viikoksi. Myös keskustelu on auttanut ja jatkuva muistuttelu siitä, että täytyy käyttäytyä nätisti. Amalia sanookin usein, että on kiltti tyttö ja näin hän tosiaan on ollut.

Illalla postilaatikosta löytyi kirje, jossa oli sikiöseulonnan vastaus. Osallistuimme sikiön kehityshäiriöiden seulontaan, samaan kuin Amaliastakin ja tulos oli normaali eikä lisääntynyttä riskiä todettu.

Mopoilija vauhdissa

Mopoilija vauhdissa

IMG_9765

IMG_9768

Riiviö kieli

Riiviö kieli

Nuusku rötvää

Nuusku rötvää

IMG_9780

Vauhtia ei puutu

Vauhtia ei puutu

IMG_9784

IMG_9786

IMG_9787

Tänään Amalialla oli aika Silmäklinikalla. Aika oli puoli kymmeneltä ja kotona olimme jo yhdentoista pintaan. Tämä on todella erikoista, sillä yleensä Silmäklinikalla menee tunteja. Amalian silmänpaine oli terveessä eli oikeassa silmässä 20 ja vasemmassa eli glaukooma silmässä 22-24. Ainuttakaan 25 tai sen yli menevää tulosta silmälääkäri ei saanut onneksi mitattua ja luulenkin 25 olevan jokin raja, jolloin on syytä alkaa miettimään silmän operointia. Aikaisemmin silmälääkäri on sanonut, että Amalialla on käytössä vahvimmat silmätipat, mutta nyt lääkäri kuitenkin vaihtoi tipat. Luulen Amalian olevan nyt sen verran vanha, että hän voi käyttää samoja silmätippoja kuin aikuiset, sillä uudet tipat Cosopt ja Xalatan ovat itselleni tuttuja vanhusten hoidosta. Toivotaan että näistä uusista silmätipoista olisi apua.

Lääkäri tutki Amalian näköä näyttämällä Amalialle neljää erilaista kuviota, joiden koko pieneni. Amalia näki kuviot hienosti. Seuraavana oli vuorossa toisen silmän peitto ja kuvioiden katselu ainoastaan yhdellä silmällä kerrallaan. Lääkäri peitti ensin terveen silmän ja Amalia näki lääkärin näyttämät kuviot sairaalla silmällä hyvin. Homma jatkui myös toisinpäin, mutta jostain syystä Amalia ei suostunut yhteistyöhön terveellä silmällä. Lääkäri ihmetteli tätä, koska yleensä lapsi ei suostu yhteistyöhön huonommalla silmällään. Lääkäri pohti ettei Amalia vaan pitäisi sairasta silmäänsä vahvempana, mutta totesimme sen olevan ihan hullua. Uskon Amalian vain kypsyneen touhuun eikä enää mikään houkuttelu olisi varmasti onnistunut saamaan häntä yhteistyöhön.

Syksyllä silmälääkäri vaihtuu hetkeksi mikä on harmillista, sillä samainen lääkäri on hoitanut Amaliaa viisi viikkoisesta vauvasta asti. Seuraava aika Silmäklinikalle on syyskuussa.

Johnny vei meidät kotiin ja kiiti takaisin Helsinkiin työmaalle. Me tytöt otimme lunkimmin ja kävimme molemmat päiväunille. Väsyn aina Amalian lääkärikäynneistä, sillä stressaan niitä etukäteen. Tällä kertaa kärsin myös huonosta olosta matkan aikana eikä oloon auttanut papupata, joka höpötti ja kyseli koko matkan ajan kaikenlaista maan ja taivaan väliltä. Amalia on ihana kun hän puhuu, mutta joskus tuntuu rasittavalta kun hän kyselee ja jankuttaa samoja asioita, vaikka vastaankin hänen kysymyksiinsä aina.

Täytyykin kertoa täällä bloginkin puolella Amalian hauskasta letkautuksesta. Eräänä päivänä lounaan jälkeen kysyin Amalialta haluaisiko hän käydä kakalla. Amalia totesi tähän tomerana EI KÖNTSÄ NYT TUU.

Postausten teko on ollut jälleen hieman haasteellista, sillä Amalia ei nuku joka päivä päiväunia ja vaikka nukkuukin usein niin olen itsekin toisinaan nukkunut. Iltaisin taas olen niin väsynyt etten jaksa alkaa ahertaa tietokoneen parissa. Nyt löysin kirjoitus aikaa sillä lailla, että ulkoistin isän ja tyttären. Johnny ehdottikin jos he lähtisivät hänen vanhemmilleen ja sinne menivät. Istuin itse muutaman tunnin ajan takapihalla kirjoittamassa Iskelmän pauhatessa taustalla, teekuppi ja vesipullo lähettyvillä. Aika ihanaa, täytyykin ulkoistaa muu perhe useammin.

Kivaa viikon jatkoa muruset <3

Avainsanat

Kommentit

Huomenta. Ihania kuvia Amaliasta <3 Piti nyt oikein ajan kanssa alkaa lukemaan teidän kuulumisia 🙂

johanna

Moi Merja.T!

Kiitos paljon <3

Taitava puhumaan, Amalia-tyttö! 🙂 Voimia ja iloa raskauteen!

johanna

No sitä se on 😉 Ja kiitos! <3

Ihana maha! Oikein paljon onnea uudesta vauvasta! Oletko voinut hyvin? Amalia on ihana 🙂

johanna

Hehhe kiitos, mä tykkään myös kovasti vauvamahoista, niin muiden kuin omastanikin <3 Kuvotus on nyt loppunut kokonaan ja vointi on muutenkin tosi hyvä ja mieli niin onnellinen <3

😀 Hah, ihana toi ”ei köntsä nyt tuu”. Meilläkin käytetään välillä tuota köntsä- sanaa (vaikkei se nyt mikään sanakukkanen olekaan) ja tottakai myös meidän 1v2kk osaa jo sanoa ”könssä” myös sen virallisen kakka-sanan lisäksi… Amaliasta on kyllä tosi ihania kuvia nykyään tosi paljon, tässä postauksessa varsinkin moni noista mopoilukuvista oli tosi suloisia. Tekemisen riemu kyllä näkyy.. 🙂 Ja vielä loppuun on vielä pakko kehua kuinka superkaunis oot ihan ilman meikkiä! Vau! Raskaushehku sopii sulle<3

johanna

Pitäähän köntsä osata sanoa jo pienestä asti 😉 Ja kiitos kehuista niin äidille kuin tyttärellekin <3

Mistä tuo teidän lääkärileikki- laukku on hommattu vai oletteko saaneet lahjaksi? Ois aika kätevä kun täällä on kans harjoiteltu lääkärin vastaanotolle menoa ja tuo vois olla kätevä. Oon huomannu et etukäteis harjoittelusta on kyllä huikea apu siihen et lapsi osaa valmistautua siihen mitä tule tapahtumaan.

täällä kans lohjalainen lukija ja oon sut pari kertaa bongannut kaupungissa 🙂 sellaisessa tilanteessa kyllä ettei heippoja voinut tulla sanomaan, muuten tulisin kyl morjestamaan 🙂

johanna

Johnnyn vanhemmat ostivat sen Amalialle ja se on ostettu Lohjan Prismasta. Etukäteis harjoittelu varmasti auttaisi, meillä on ainakin tosi paljon aina apua siitä kun keskustellaan asioista mitä on tulema tapahtumaan 🙂
Hei ja tulehan seuraavan kerran moikkaamaan jos kykenet, jookosta? 🙂

Kiva kuulla, että teillä menee hyvin! Amalia on muuten ihan äitinsä näköinen nyt isompana. 🙂 Onnea uuteen odotukseen.

johanna

Ihanko tosi, olet niitä harvoja, jotka näin sanoo. Kaikki aina hokee miten Amalia on niin isänsä näköinen, joten kiva kuulla, että näet hänessä myös minua 🙂
Ja kiitos <3

..ja repesin tolle köntsäjutulle 😀 kuulostaa ihan meidän neiti 3v:n sanomalta 😉

johanna

Joo, mä myös kun Amalia sen suustaan päästi 🙂

Hei, luen satunnaisesti tätä blogia ja täytyy antaa ruusuja siitä kuinka rehellisesti kirjoitat teidän aidosta arjesta, annat kuvissa näkyä jos on vähän sotkuista tai vaikka olet ilman meikkiä – lukijat pääsee osaksi teidän oikeaa elämää eikä semmoista pintaliitoa ja tarkoin harkittuja koriste-esineitä string-hyllykössä jaksa kun niitä on melkein joka blogissa. Hyvää odotusta ja kesää teidän perheelle!

johanna

Hei Tiina ja kiva kun käyt piipahtelemassa blogissa 🙂 Ja kiitos kommentistasi, se todella lämmitti mieltä <3
Hyvää kesää sullekin! 🙂

Hei. Ihan normaalia että pieni lapsi on vielä arvaamaton leikeissä yms. Toisen kaverin kanssa. Vielä opetellaan vuorovaikutustaitoja!
Itsellä myös tuo sama stressaaminen lapsen lääkärikäynneistä ja väsyn niistä, vaikka en odota vauvaa!
Ihana kun kirjoitat blogia, luen sillointällöin.. arvokasta tietoa ja vertaistukea muille joilla ei terve lapsi. Tsemppiä!!

johanna

Hei Jennifer!

Näinhän se on ja kun on vielä uhma päällä. Mä oon aina ottanut Amalian lääkärikäynnit raskaasti tai siis päivät ennen niitä. Nykyisin otan toki jo vähän helpommin. Sitten lääkärissä käynnin jälkeen saatan olla pirun kiukkuinen vaikka hyviä uutisia tulisikin, kummallista.
Ihana kun kommentoit, kiitos sanoistasi <3 Tsemppiä Teille myös! <3

Kirjoitat niin ihanan rehellisesti! Näitä lapsiperheisiin keskittyviä blogeja on liiankin kanssa, joissa annetaan kuva, että kaikki on olevinaan aina niin täydellistä, ihanaa ja ruusunpunaista. Sinä kirjoitat suoraan siitä, että Amalian kanssa on välillä vaikeaa, ja että vanhemmat ovat välillä väsyneitä jne. Sinulla on rohkeutta kertoa asiat niin kuin ne ovat, etkä yritä tehdä kaikesta niin ulkokultaista. Iso hatunnosto siitä! Blogiasi on todella mukava lukea 🙂

johanna

Kiitos Lucy sun kommentistasi, mulla ei ole mitään syytä esittää muuta kuin ollaan 🙂 Oon tosi kiitollinen sun sanoista <3

moi,ihana kuulla taas kuulumisia,meillä olis yks seisomalauta,mutta riippuu minkälaiset rattaat teil on.me joudutaan hankkia toisenlainen seisomalauta,kun noi ei sovi meidän uusiin rattaisiin. :/
mekin asutaan lohjalla. 🙂

ps. Amalia on niin suloinen ja nätti tyttö <3 🙂

johanna

Moi Fiina84!

Vai asutte te Lohjalle, en tiennytkään 🙂 Me ei olla varmasti tavattu? Meidän vaunut/rattaat on Emmaljungat.
Ja kiitos <3 <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.