Yleinen
16.1.2013

Muskarissa

Muskarissa

Eilen äitini, siskoni ja hänen lapset tulivat meille kylään heti aamusta. Amalia tykkää nykyään kovasti Iidasta, joka on 1 vuotta ja 8 kuukautta vanha. Tunne ei ole aina molemminpuolinen, koska Amalia tuppaa aina menemään sotkemaan Iidan leikit. Leluja ei myöskään ole Iidasta kiva jakaa Amalian kanssa ja olen huomannutkin, että Amaliakin alkaa olla mustasukkainen leluistaan. Aina se lelu olisi kivempi mikä on kaverin kädessä.

Äiti kiusasi ja laittoi lelukoriin

Ota heti mut pois täältä..

Yritetään opettaa Amaliaa jo nyt, että toisen kädestä leluja ei oteta. Siitä seuraa yleensä kiukkukohtaus, joka kuitenkin menee nopeasti ohi ja sitten voikin taas yrittää uudestaan saisiko lelun nyt viedä kädestä. Lapset tunnetusti tarvitsevat asioiden perille menossa paljon toistoja niinkuin toiset meistä aikuisistakin ja tällä tarkoitan tietysti Johnnya.

Kummitätini piipahti myös pikaisesti moikkaamassa meitä kaikkia muita paitsi äitiäni, joka oli joutunut lähtemään töihin kunnes minun piti ajaa kaikki pois, jotta Amalia pääsi päiväunille. Tänään Amalia piti laittaa nukkumaan vähän aikaisemmin, koska meillä alkoi muskari 14.45.

Amalia heräsikin päiväunilta sopivasti kahdelta, joten ei tarvinnut herättää häntä kesken unien. Välipalan me otimme mukaan ja Amalia sai syödä sen muskarissa juuri ennen kuin aloitimme.

Jatkamme vielä tämän lukukauden vauvaryhmässä, koska 1-2 vuotiaiden ryhmässä olisi hyvä osata jo kävellä. Vauvaryhmässä isompia lapsia oli 3 Amalian lisäksi. Muut lapset olivat ihan pieniä vauvoja. Kun muskari alkoi Amalia ihmetteli sylissäni, että mihin olimme tulleet. Alkulaulun hän tunnisti ja loppupuolella alkulaulua intoutui itsekin hytkymään puolelta toiselle niinkuin laulun aikana me vanhemmat tehdään. Huomasin Amaliassa lievää alkukankeutta kun muskari on ollut tauolla jo yli kuukauden. Sylissä ei olisi jaksanut olla koko aikaa vaan Amalialla oli kova halu päästä lattialle. Onneksi lopuksi Amalia pääsikin lattialle ja kun heiluttelimme lattialla sellaista kahisevaa isoa kangasta ylös ja alas niin uskaltautui Amalia ensimmäisen kerran mennä sen alle. Tietysti Amalia yritti mennä heti tuttivarkaisiin ja lopulta meinasi tulla itku kun hän ei tiennyt enää missä äiti oli. Kovaa kyytiä Amalia kiipesi syliini kun huusin hänelle: Äiti on Amalia täällä. Muutaman Amalian muskarikaverin ja heidän äitien kanssa sovimme treffit muskarin ulkopuolella. On se mukavaa tutustua ja saada uusia ystäviä lapsen kautta.

Loppupäivän olimme kotosalla. Illalla kävin Nuuskun kanssa lenkillä ja saunoimme Johnnyn kanssa vuorotellen. Amalia nukahti helposti yöunille jo kahdeksalta. Johnny paistoi meille ruuaksi eilistä makaronilaatikkoa ja voi että kun oli hyvää voissa paistettu makaronilaatikko.

Tänä aamuna nukuimme kahdeksaan eikä edes Nuuskun läähätys, sängyn petaaminen ja pallien peseminen herättänyt Amaliaa. Nuuskulla on ärsyttävä tapa saada Amalia herätettyä noilla ärsyttävillä tavoillaan. Ulkona on selvästi ollut jo jonkin aikaan juoksuhajuja, Nuusku parka menee niistä aina ihan sekaisin.

Meille tuli heti puoli kymmeneltä vieraiksi muskarista Amaliaa kuukauden nuorempi tyttö ja hänen äitinsä. Tunnemme entuudestaan jo kouluajoilta. Meillä oli todella mukavaa ja lapsetkin hieman tutustuivat toisiinsa. Nämä tytöt ovat jotenkin aivan samankaltaisia. Sama poseerausasento oli tällä Amalian kaverilla myös, jota Amaliakin kovasti ennen harrasti ja paljon muitakin samanlaisia juttuja. Amalia oli tänään vähän kiukkuinen, taitaa olla kohta viimeisin puhkeamaisillaan oleva hammas puhjennut. Unohdin kertoa aikaisemmin, mutta Amalian 12 hammas puhkesi maanantaina. Muskari kaverimme viettivät meillä aikaa päiväuniin asti ja oli niin mukavaa kun he kävivät. Sovimme, että näemme ehdottomasti uudestaan.

Amalia sammui päiväunille samantien. Hän nukkui kaksi tuntia ja itkahti sen aikana vain kerran eikä edes tarvinnut uudestaan nukuttaa pieni nukahti itse.

Välipalaa tiedossa..

Munakasta ja raejuustoa

Tippuko ruokalappuun jotain..?

Pikku possu

Maitoa päälle

Ruoka loppu niin lautasen voikin nakata mäkeen..

Amalian kummit lapsineen tulivat kylään meille kun Johnny pääsi töistä. Amalia tykkäsi seurailla isompien lasten leikkejä hymyssä suin. Myöhemmin hän alkoi kovasti itkemään ja kiukuttelemaan eikä mikään tuntunut harmitukseen auttavan. Syy selvisi iltapesuilla kun Johnny kurkkasi Amalian suuhun, ikenen nahka roikkui, koska hammas oli tulossa juuri läpi. Johnny laittoi Amalialle supon ettei toisen tarvitsisi kärsiä.

Kummeja odottelee..

Tästä pannasta Amalia ei tykkää..

Yöunille Amalia nukahti tänäänkiin aika helposti vähän alle puoli tuntia kesti ja siihen mukaan oli laskettu myös syöminen. Johnny kävi nukuttamisen aikana Nuuskun kanssa iltalenkillä ja nyt Johnny lähti hakemaan meille ruokaa kebabpaikasta. Herkullista iltapalaa kohta siis tiedossa.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.