Yleinen
26.4.2013

Mummin kulta

Mummin kulta

Amalia oli mummin luona hoidossa keskiviikkona. Hän jäi mummille hymyssä suin ja koko päivä oli sujunut ilman itkuja. Amalia oli nukahtanut päiväunille minuutissa ja nukkunut lähes kaksi ja puoli tuntia. Johnnyn saapuessa äitini luokse oli Amalia onnellinen isin nähdessään, mutta halejen vaihdon jälkeen hän oli jälleen mummissa kiinni. Itse pääsin Amalian luokse neljän aikaan ja oli ihanaa nähdä oma pikkuiseni. Söimme äitini valmistamaa lihakastiketta, riisiä ja meksikolaisia vihanneksia. Amalia oli ruokahalun ja bodyn etumuksen perusteella nauttinut suklaarusinoita aika tavalla. Ainoa mitä hän suostui ruokapöydässä syömään olivat meksikolaiset paistinperunat mummin lautaselta. Ne olivat mielestäni aika erikoisilla mausteilla maustettuja, mutta Amalia tykkäsi. Mummin kanssa oli näköjään muutenkin herkuteltu, sillä nokkamukiin oli veden sijaan ilmestynyt mehua.

Kotona saa vähän erilaisia herkkuja kuin mummin luona

Mummi epäili Amalialla olevan lämpöä ja lämpöiseltä hän tuntuikin. Mittasin kuumeen, joka näytti 38 astetta. Annoin Amalialla kuumetta alentavaa lääkettä, jonka olin pakannut hänelle varmuuden vuoksi hoitokassiin. Amalia oli myös räkäinen ja hengitys rohisi kovasti. Päätin että lähdemme Mehiläiseen jo tänään, sillä Amalian vointi oli huonontunut sen verran.

Tarkoitus oli mennä Mehiläisen päivystykseen, mutta Korvalääkärille löytyi aika. Menimme Pressoon odottelemaan, sillä lääkäriaika oli vasta tunnin päästä. Join kupin teetä, Johnny otti limua ja Amalia sai pillimehun. Johnny juotti Amalialle pillimehua ja antoi Amalian ottaa itse kiinni mehupurkista, joten voittekin arvata loput. Amalia tietysti puristi mehupurkkia niin että hänen vaatteensa kastuivat läpimäriksi. Varavaatteet oli jo käytetty mummin luona, joten ei auttanut kuin käydä ostamassa uusi paita ja housut Lindexistä.

Korvalääkäreitä on Mehiläisessä yhteensä neljä. Nyt olemme käyneet jokaisella eri lääkärillä. Tänään vastaanottajana oli vanhempi mies. Totesin hänelle Amalialla olevan pientä korvaongelmaa. Hän katsoi minua ja sanoi että ai pientä ongelmaa vai. Lääkäri oli tutustunut jo etukäteen Amalian sairaskertomukseen, joka on korvien suhteen aika laaja. Lääkäri aloitti katsomalla vasempaan korvaan, joka oli terve. Oikea korva, joka vuotaa edelleen piti ensin imeä ja sen jälkeen vielä huuhtoa ja imeä vielä uudestaan. Lääkäri otti samalla korvasta bakteerinäytteen, jonka vastauksen hän soittaa ensi viikon torstaina. Korvassa oli siis korvatulehdus. Keuhkoputkista kuului kovat rohinat, mutta ei onneksi keuhkokudoksesta joten kyse ei ole keuhkokuumeesta. Lääkäri ei suositellut vielä Kefexin antibiootin vaihtoa, sillä sitä on käytettä vasta tiistaista saakka. Oftan Akvakol silmätippoja tiputellaan korvaan vielä viikonlopun ajan. Saan aloittaa uuden antibiootin viikonlopun aikana jos vuoto ei ala rauhoittua. Jos vuoto lisääntyy täytyy varata aika Korvalääkärille.

Korvasta tullutta keltaista limaa

Automme oli Prisman parkkihallissa ja kävimme apteekin kautta ostamassa Amalialle 50 kertoimen aurinkorasvan sekä Panadolia. Aurinkorasvoja ei suositella alle kaksi vuotialle lapsille, koska sen ikäinen lapsi pitäisi pitää poissa auringosta. Se on aika mahdoton tehtävä, jollei halua viettää kevättä ja kesää sisätiloissa.

Johnny on nukuttanut Amalian yöunille joka ilta tällä viikolla. Tänään se ei kuitenkaan onnistunut ja äidin piti mennä hätiin. Amalia nukkui levottomasti, joten otin hänet viereeni jo yhdeksän aikaan ja yö sujui paremmin.

Tänä aamuna mummi soitti ja halusi nähdä Amalian ennen töihin menoa. Äitini ollessa meillä sain käydä rauhassa suihkussa, sillä illalla lähden ystävieni ja äitini kanssa Amarilloon Kaija Koon keikalle. Mietin hetken voinko lähteä Amalian ollessa kipeä, mutta olihan hän eilenkin kipeä ollessaan mummin luona hoidossa. Olen odottanut tätä iltaa jo muutaman kuukauden, joten en aio jättää iltaa väliin Amalian flussan ja korvatulehduksen vuoksi. Eilen illalla eikä tänään aamupäivään mennessä Amalialla ole ollut kuumetta.

Hoidon tulokset tänä aamuna

Otsa on vaalentunut parhaiten, luultavasti siksi kun iho on ohuin siinä

Käden on sanottu vaalenevan yleensä huonosti ranteesta alaspäin, mutta minusta näyttää aika hyvältä

Amalia kurkkii Nuuskua, joka on takapihalla

Nyt Amalia on päiväunilla ja yskii välillä kovasti. Kerran olen käynyt antamassa tutin takaisin hänen suuhun, sillä se lensi yskän vuoksi käden ulottumattomiin. Nyt taidan alkaa valmistautumaan iltaan kun on hetki aikaa laittautua rauhassa.

Ihanaa viikonloppua lukijat<3

Kommentit

Ollaan aika yllättyneitä miten hyvin hoito on tepsinyt ekan kerran jälkeen:)Tietyissä valoissa luomea hädin tuskin huomaa. Tulehan Leo perheineen kylään joku päivä!

Todella hyvin vaalentunut 🙂

Hienosti näyttää hoidot tepsineen, pitää tulla joku päivä kattoo ihan livenä 🙂
T : leo

vautsi miten hyvin otsa on vaalentunut!! 🙂 paranemisia Amalialle! <3

Wau,mahtavia tuloksia,kovasti on vaalentunut ! 🙂 Viimeisessä kuvassa tuskin edes huomaa kun valo tulee. Ihana Amalia. <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.