Yleinen
8.4.2013

Mummi, eno ja Luis kylässä

Mummi, eno ja Luis kylässä

Sunnuntaina Amalia nukkui päiväunia tunnin verran, jonka aikana heräsi neljä kertaa. Hän ei kuitenkaan ollut enää unien jälkeen yhtään räkänen. Johnny oli tehnyt meille liharuokaa. Hän oli leikannut pötkölihasta pihvejä ja hakannut ne ohkaisiksi. Johnny paistoi pihvejä hetken pannulla ja maustoi niitä vielä marinadin lisäksi. Pihvit olivat kerman ja wokkivihannesten kanssa uunissa kaksi tuntia. Lisäksi tein fetasalaatin ja keitin perunoita. Leikkasin salaatin joukkoon paljon sipulia. Rakastan raakaa sipulia salaateissa, mutta en syönyt sipulia kovinkaan paljon imettäessäni. Yhtenä päivänä syödessäni sipulia mietin etten taida viitsiä syödä näin paljon sipulia ettei Amalialla tulisi vatsa kipeäksi ja siirsin osan sipuleista lautasen reunalle kunnes muistin etten enää imetäkään Amaliaa. Kurssilla ollessamme Amalia oli ensimmäisenä hoitokertana kurkkinut hoitajansa paidan sisään yläkautta ja sitten vielä alakautta, joten taitaa hän vielä muistaa mistä maitoa on vielä hetki sitten tullut.

Pidimme kaikki kovasti Johnnyn laittamasta ruuasta. Amaliakin söi hienosti lautasen tyhjäksi. Amalia ei halua enää syödä lusikalla ollenkaan vaan hän syö käsin. Usein kuitenkin yritän välissä antaa ruokaa lisäksi lusikalla. Pilttipurkin syötän aina enkä anna Amalian työntää käsiä ollenkaan lautaselle.

Ruuan jälkeen ajelimme kaupunkiin ja kävin viemässä isäni haudalle kynttilän hänen syntymäpäivänsä kunniaksi. Isäni haudalla oli kaunis kimppu pääsiäiskukkia, luulen mummoni vieneen ne sinne pääsiäisenä.

Lumi sadetta

Loppupäiväksi Amalia sai kaverinsa Mikaelin leikkimään kanssaan ja me saimme Mikaelin vanhemmat seuraksemme. Jossain vaiheessa lapsille tuli pientä nahistelua ja Mikael kävi tökkimään Amaliaa ja Amalia nipisti Mikaelia kaulasta vastaiskuksi. Mikael alkoi itkemään ja hänelle tuli pieni jälki kaulaan nipistyksestä. Lopulta miehet erottivat riitapukarit toisistaan.

Amalia ja Mikael

Pikku kokit

Vieraiden lähdettyä Amalia söi iltapuuron ja Johnny teki hänelle iltatoimet. Amalia hyväksyi Johnnyn tekemään iltatoimet kunhan minä seisoin vieressä. Johnny halusi harjoitella silmätipan laiton ja se sujui kuin vanhalta tekijältä. Amalia meni yöunille puoli kahdeksalta. Hän nukkui hyvin alkuyön, mutta heräsi puolen yön aikaan, jolloin jouduin ottamaan hänet viereeni. Johnny ei halunnut tulla sänkyyn vaan jäi Nuuskun kanssa sohvalle nukkumaan. Loppuyö meni hyvin ja Amalia heräsi seitsemältä aamulla.

Maanantai aamuna olimme kerhossa jo yhdeksältä. Hulinaa riitti. Näin kerhossa yhden tuttumme ja hän sanoi Amalian olevan tasapuolisesti sekoitus minua ja Johnnya. Oli kiva kuulla Amalian näyttävän myös minulta, koska kaikki sanovat aina Amalian olevan aivan isänsä näköinen.

Amalia nukkui tänään päiväunia paremmin kuin eilen. Hän nukkui vain reilu tunnin muttei herännyt sinä aikana kertaakaan, joten olin tyytyväinen päiväuniin. Laiskottelin itse koko tuon ajan sohvalla lukien Kaksplus lehteä.

Amalia sai välipalaksi muroja, jotka ovat hänen herkkua. Usein jos annan Amalialle kulhoon muroja ilman maitoa jakaa hän niitä Nuuskun kanssa. Tänään Nuuskun raapiessa omaa herkkukaappiaan kävi Amalia ystävällisesti avaamassa kaapin oven Nuuskulle. Näky oli niin suloinen, joten annoin Amalian antaa Nuuskulle puolikkaan nannatikun.

Autoilla ralliajot

Rengasta täytyy vähän maistaa

Taisi osua auto suussa arkaan paikkaan

Laitoin päivälliseksi makaronilaatikkoa ja tein vielä jälkiruuaksi pannukakkua. Äitini ja pikkuveljeni tulivat kylään ja he saivat myös syödä. Pannukakkua syödessämme Amalian käskevä käsi käski mummin antamaan koko ajan lisää kermavaahtoa kunnes laitoin kermavaahdon jääkaappiin pois Amalian silmien alta.

Uuniin menossa

Pannukakun syöntiä

Amalia oli pikkuveljeni kimpussa lähes koko ajan, mutta intoutui leikkimään myös mummin kanssa ja heillä oli hauskaa yhdessä. Amalian ollessa television kimpussa korotti mummi Amalialle kovasti ääntänsä ja Amalia katsoi mummia vihaisesti. Sanoin äidilleni, että tuon takia Amalia ei aina ole hänen kaverinsa.

Kiire enon luokse

Amalia yritti puraista enoa polvesta

Luis innoissaan

Menehän nyt Luis!

Luis haluaa antaa pusuja Amalialle

Äitini ja Johnny katselivat Kap Verdeen matkoja, koska äitini oli saanut päähänsä., että lähtisimme sinne häämatkalle. Äitini on tulossa mukaan Amalialle lapsenvahdiksi, jotta pääsemme Johnnyn kanssa nauttimaan häämatkasta hieman myös kahden. Nauroin äidilleni, että sinäkö päätät mihin teemme häämatkan ja nauroimme kaikki vedet silmissä. Naurua riitti myös pikkuveljeni kustannuksella, sillä hän on oikea taivaanrannan maalari tässä elämässä. Onhan se ihanaa kun ihmisellä on paljon unelmia. Omat unelmani ovat vain hieman eri sorttia kuin veljeni haaveet.

Amalia pääsi mummin ja enon lähdettyä nukkumaan ja hän nukahti jälleen helposti. Nukkumaanmeno on taas tullut helpommaksi. Tänään huomasin haaveilevani toisesta lapsesta ihan tosissani Amalian päiväunien aikaan, mutta odotamme ainakin häihin saakka.

Elämä tuntuu tällä hetkellä ihanalta ja olo on jotenkin kevyt. En osaa kertoa tarkemmin mitä tarkoitan, mutta luulen hyvän olon johtuvan käydystä kurssista<3

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.