Yleinen
20.7.2013

Minä äitinä

Minä äitinä

Olen ollut aina lapsirakas. Minulle on ollut jo pienestä pitäen selvää, että tulen hankkimaan lapsia ja haluan olla heille mahdollisimman hyvä äiti. Nyt kun minulla on kohta 1,5-vuotias tytär niin päätin pohtia hieman minkälainen äiti minusta on tullutkaan.

Olen Amalialle erittäin lempeä, mutta toisinaan tulistun hänelle, sillä Amalia omistaa vahvan luonteen. Tulistuttuani Amalialle osaan aina pyytää häneltä anteeksi käytöstäni ja minusta tämä on tärkeää vaikka kyseessä olisi kuinka pieni lapsi tahansa. Äitinä kerron usein Amalialle rakastavani häntä ja koko perhettä. Olen äitinä kuin haukka, vahdin Amaliaa todella tarkasti. Amalia on ollut vain yhden kerran yökylässä, jolloin saimme viettää Johnnyn kanssa kahden kesken aikaa. Minä en kovinkaan mielelläni jätä Amaliaa hoitoon, koska en koe kovinkaan usein siihen tarvetta.

Olen äitini jaksavainen. Olen jaksanut valvoa Amalian kanssa monia öitä hermostumatta hänelle. Imetin Amaliaa pitkään, joten luonnollisestikin se olin minä joka yöllä hänen kanssaan heräsin. Näistä ajoista en vaihtaisi päivääkään pois, mutta sen myönnän että Amalian vauvavuosi oli näin jälkeenpäin ajateltuna aika rankka.

Olen aina ollut huolellinen Amalian rytmien kanssa. Ruoka-ajat ja päiväunet ovat suunnilleen samoihin aikoihin joka päivä. Amalia käy myös iltaisin nukkumaan joka ilta suunnilleen samaan aikaan ja hän nukahtaa helposti ainakin tällä hetkellä ihan itsekseen. Päivät ovat varmasti sen verran täynnä touhua, että tyttö simahtaa siksi hyvin.

Tarjoan Amalialle paljon erilaisia virikkeitä. Käymme kerhossa, muskarissa, vauvauinnissa, leikkipuistoissa yleensä kyllä vain kotipihalla sekä näemme paljon Amalian ystäviä. Amalia rakastaa tehdä hiekkakakkuja ja hän pitää kovasti pyöräilystä äidin kyydissä. Amalia pitää myös ystävistään kovasti. Luulen onnistuneeni tässä, sillä Amalia on erittäin kiinnostunut uusista asioista eikä hän ole kovinkaan arka. Odotan jo innolla syksyä kun arki alkaa, mutta nyt nautimme kovasti vielä hetken aikaa isin kotona olosta.

Kerhossa tai muiden äitien kanssa vietetyissä tapaamisissa olen se äiti joka leikkii oman ja muidenkin lasten kanssa lattialla tai hiekkalaatikossa. Laivalla huomasin olevani ainut äiti, joka änkesi pieneen pallomereen auttaakseen lapsensa liukumaan liukumäestä oikein päin. Olen melkoisen lapsellinen luonne itsekin vaikka ikää mittarissa onkin se 27-vuotta.

Kotipäivinä en jaksa aina huomioida Amaliaa vaan touhuan paljon omiani, joka tarkoittaa siis siivoamista. Olen kova siivoamaan ja kotona paha tapani on se etten osaa vain olla vaan koko ajan pitäisi järjestellä tai pyyhkiä jotain. Onneksi Amalia osaa ilmoittaa milloin hän ei enää jaksa tätä ja osaa vaatia seuraani.

Tarjoan Amalialle turvallisen ja rakastavan kodin. Haluan luoda Amaliaan niin vahvan siteen ettei se koskaan katkeaisi. Haluan opettaa Amaliasta muita ihmisiä ja eläimiä kunnioittavan ihmisen. Omat elämänarvoni ja itse lapsuudestani saamani eväät ohjaavat toimintaani äitinä. Minusta hyvä äiti on läsnä lapsen elämässä.

Yritän olla Amalialle oikein hyvä äiti. Varmasti jokainen äiti toivoo ja haluaa lapselleen parasta. On helppo kuvitella minkäläinen äiti olisi, mutta vasta lapsen saatuaan ja elettyään hänen kanssaan sitä näkee minkälainen äiti minusta tulikaan. Tällä hetkellä minusta tuntuu kuitenkin, että olen riittävän hyvä äiti Amalialle ja olen onnistunut tehtävässäni.

IMG_0916 Äiti <3 Tytär

Vähän oot höppönän näköinen äiti <3 Vähän oot höppänän näköinen äiti <3

Oletteko Te lukijat koskaan miettineet minkäläisiä äitejä teistä on kasvanut?

Avainsanat

Kommentit

Hei johanna! Tämä oli ensimmäin postaus jonka luin ja varmasti jatkan lukemista. näytät nuoremmalta mitä olet. Olet varmasti paras mahdollinen äiti lapsellesi! 🙂

Moikka moi! Kiitos ja kivaa kun löytyy uusia lukijoita, jää ihmeessä seurailemaan meidän elämää 🙂 Monet ovat sanoneet samaa, että näytän nuoremmalta, nykyisin se on hyvä, mutta ennen toivoin aina näyttäväni vanhemmalta enkä niin aina niin kakaralta 😉

Sinusta onkin saanut erittäin rakastavan ja huolehtivan kuvan Amariaa ja perhettäsi kohtaan.

Itse olen omasta mielestä hyvä äiti 1-vuotiaalle tyttärelleni. Hän on koko elämäni ja kallein aarteeni päällä maan<3 Tunnistin teksistäsi paljon samanlaisia piirteitä, mitä minussa on myös, ja olen äitinä aika samankaltainen ilmeisesti kuin sinä. Olen todella nuori äiti, vasta 18vuotias ja tuntuu, että minua arvostellaan äitinä koko ajan nuoren ikäni takia. Onneksi olen osannut jättää arvostelijat omaan arvoonsa, koska tiedän aidosti olevani paras äiti tyttärelleni ja pystyn tarjoamaan hänelle mieheni kanssa erittäin rakastetun ja turvallisen kasvuympäristön. Äitinä olo on parasta 🙂

Voi kiitos todella paljon ihanista sanoistasi ja varmasti olet todella hyvä äiti nuoresta iästäsi huolimatta <3 Jätä vain arvostelijat omaan arvoonsa, se on oikein!
Musta kanssa äitinä olo on ihan parasta 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.