Yleinen
10.3.2014

Toivepostaus matkarattaat

Toivepostaus matkarattaat

Me hankimme matkarattaat ulkomaanmatkan vuoksi. Amalia ei tykkää istua minkäänlaisissa rattaissa, koska kävely olisi hänestä aina paljon mukavampaa. Rattaat ovat kuitenkin vielä välttämättömät hurjan hitaan kävelyvauhdin vuoksi.

Matkarattaat ajoivat asiansa ulkomailla, mutta ovat ne olleet täällä suomessakin käytössä. Viime viikkoisella kaupunkireissulla matkarattaat olivat tosi käytännölliset.

IMG_4388

Matkarattaat ovat lojuneet sisällä portaiden alla tilan puutteen vuoksi, mutta nyt ne ovat löytäneet paikkansa auton takaluukusta. En keksinyt matkarattaille mitään säilytyspaikkaa ja naapuri vinkkasi takaluukkua. Amalian tavalliset rattaat ovat pikkueteisessä enkä halua matkarattaita sisälle mihinkään nurkkaan viemään tilaa tai tuomaan kuraa. Ulkona en halua matkarattaita säilyttää ettei ne mene pilalle.

Matkarattaat ovat Emma merkkiset ja niiden hinta oli 89 euroa. Rattaat olivat Lohjan Tenava-Aitan edullisimmat matkarattaat ja minusta parhaat. Yleensä oma makuni on hyvin kallis ja tämä näkyy Amalian toisissa rattaissa, jotka olivat taas luultavasti paikan kalleimmat. Mutta tällä kertaa tykästyin kerrankin edullisiin.

IMG_4396 Matkarattaiden merkki on Emma

Rattaiden väri on ruskea ja tähän väriin päädyimme siksi, että rattaat käyvät sitten myöhemmin myös toista sukupuolta edustavalle lapselle jos perheeseemme pikkuisen pojan joskus saisimme. Olemme ostaneet kaikki kalliimmat hankinnat neutraalin värisinä, jotta ne sopivat sekä tytölle että pojalle.

Matkarattaissa on hyvät pyörät, jotka ovat melko isot. Etupyörät kääntyvät, mutta pyörät saa myös tarpeen tullen lukittua. Selkänojan saa laskettua makuuasentoon ja tämä oli yksi vaatimus matkarattaille, sillä tiesin Amalian nukkuvan ulkomailla päiväunia rattaissa ainakin jonkun kerran vaikkei hän kotioloissa näin ole tehnytkään sitten vauva-ajan.

IMG_4393 Isot pyörät

IMG_4402 Täällä on hyvä koisia

Matkarattaiden katossa on kurkistusluukku, joka on aika kiva. Siitä voi kurkkia milloin lapsi nukahtaa tai on nukahtanut.

IMG_4389 Kurkistusluukku

Itse en ole kovinkaan näppärä matkarattaiden kasaan laitossa, mutta se onnistuu kuitenkin aina muutaman yrityksen jälkeen. Matkarattaat menevät pieneen tilaan ja ne on kätevät ottaa mukaan esimerkiksi kaupungille. Kesällä niistä on varmasti paljon hyötyä kun on liikkeellä vielä enemmän eri paikoissa.

Matkarattaista löytyy tilava tavarakori ja se on myös iso plussa.

IMG_4392 Tilava tavarakori

Tyytyväinen olen ollut meidän matkarattaisiin. Ei se hyvä ole aina se kallein vaihtoehto.

IMG_4403

IMG_4381

Huomenna kuulumisia tämän päivän silmälääkärireissulta!

Avainsanat

Kommentit

Meillä noi samat ja mun mielestä aivan kamalat. Työntöaisa kamalan korkealla, istuin ja selkänoja aivan järkyttävän kova, pyörät ”lepattaa”.. No, plussaa iso tavarakori. Ei edes mene mitenkään pienen tilaan. Ostin brion racet ja ne menee pienempään tilaan kun nuo emmat. Mut hyvä että tykkäät, ei siinä mitään 🙂

johanna

Ikävä kuulla 🙁 Mä oon tosi lyhyt, mutta musta toi aisa ei ole liian korkealla enkä ole huomannut pyörissä mitään vikaa. No hyvä, että teillä on nyt rattaat, joista tykkäätte, meille kelpaa hyvin nämä emmat 🙂

Monet säilyttävät matkarattaita auton takaluukussa mutta omasta kokemuksestani varoitan, ei kannata.
Pilasin meidän ”maailman ihanimmat” matkarattaat auton takaluukussa, kun kokoon taitettuina homehtuivat siellä. Samoin kävi ystäväni matkarattaille. Pienikin kosteus ja ”tiukka nippu” ovat huono yhdistelmä kankaille.

Saat olla oikein iloinen, ettei Amalialle enää rattaat kelpaa! Turhan usein näkee kolmevuotiaita,tai vannhempiakin, lapsia rattaiden kyydissä. Kaksivuotias on hyvässä iässä kävelemään itse, vaikka välillä vähän hitaaseenkin tahtiin. Kesällähän tuolle voi jo ottaa kolmipyörän alle koiralenkeille 😀

Mukavaa alkanutta viikkoa reippaan tyttönne kanssa!

johanna

Voi voi sinun ja ystäväsi rattaita 🙁 Kiitos varoituksesta! Otin ne heti pois takaluukusta, kas kun en ollut tajunnut rattaita laittaa varastoon säilöön. Siellä ne ainakin mahtuvat olemaan avattuina, joten ehkä eivät homehdu. Paras paikkahan se olisi sisällä lämpimässä, mutta kun ei ole tilaa niiden säilytykselle. 🙁

Välillä sitä antaa kävellä, mutta toisinaan rattaissa matka taittuu nopeammin jos on kiire. Ja pyörä on jo kaivettu esille, varmasti kesällä se on paljon käytössä 🙂
Mukavaa viikkoa sinullekin! 🙂

🙂 Juuri tänään tiskejä laittaessani ajattelin, että koskakohan teet tämän matkaratas-postauksen… Oot kyllä selkeästi ajatustenlukija;) Itse asiassa mekin hankimme nämä samaiset rattaat jo jokin aika sitten omalle tyttärellemme ja hyvin ovat toimineet. Ainoastaan renkaat tuntuvat kuluvan nopeasti. Oletko sinä huomannut tällaista nyt kun olette käyttäneet rattaita?

johanna

Hassua että ajattelit asiaa juuri samana päivänä 🙂
Mä en ole ainakaan vielä huomannut renkaiden kulumista, mutta toisaalta matkarattaat eivät ole olleet vielä hirmuisen kovassa käytössä.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.