Yleinen
7.4.2013

Lumikakkuja sekä isin ja äidin vuosipäivä

Lumikakkuja sekä isin ja äidin vuosipäivä

Viikonlopun olemme viettäneet kotona. Lauantaina kävimme täydentämässä ruokavarastomme ja sen jälkeen lähdimme lenkille. Nukuimme koko perhe tunnin päiväunet, jonka jälkeen lähdimme ulkoilemaan uudestaan koko perhe. Tarkoituksena oli mennä tekemään kotipihan hiekkalaatikolle kevään ensimmäisiä hiekkakakkuja, mutta koko pihan leikkipaikka oli lumen peitossa. Päätimme kävellä läheiseen puistoon, mutta siellä oli yhtä luminen tilanne. Amalia sai tehdä hiekkakakkujen sijaan lumikakkuja. Hanskat olivat sen verran kurjat ettei niillä saanut pidettyä edes lapiota kädessä, joten äiti auttoi kakkujen teossa ja Amalia keskittyi lumen syöntiin. Pääsi Amalia liukumaankin ihan yksikseen. Nuusku ja isi istuivat puiston penkillä katsellen meidän tyttöjen touhuja.

Leikkipuisto

Amalia tutkii puistoa

Onkohan tuo syötävää..?

Äiti näyttää mallia

Amaliaa kiinnostaa ihan joku muu kuin kakkujen teko

Mitäs siellä ämpärissä on..?

Amalia näkee jotain herkullista

Lumen syöntiä

Oisko täällä parempaa lunta..?

Kakun teko alkaa

Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku

Hieno lumikakku

Amalia käymässä kakun kimppuun

Haukku

Liukumassa

Nuusku

Kotiin päästyämme Johnny kävi autolla postissa ja me muut jäimme takapihalle. Nuusku raapi takapihan ovea sen merkiksi, että hänelle riitti ulkoilu ja päästin hänet sisään. Amalia kikatteli kovasti maassa istuen kun minä lapioin terassilta lunta pois. Odotan jo kovasti, että saisin takapihan terassille kalusteet ja grillin, mutta hetki pitää vielä malttaa odottaa.

Ilta meni nopeasti ja Amalia nukahti helposti yöunille. Me teimme Johnnyn kanssa tacot loppuun ja söimme niitä hyvällä ruokahalulla. Amalia nukkui yön levottomasti. Hän heräili alkuillasta moneen kertaan ja nukkumaan mennessämme otimme hänet väliimme nukkumaan. Amalia itkeskeli kovasti yön aikana ja jossain vaiheessa yötä Johnny antoi hänelle särkylääkettä. Lääke auttoi ja loppuyö meni hieman rauhallisemmin.

Aamulla Amalian nenä oli aivan tukossa ja hän kuolasi kovasti, joten luultavasti tulossa on uusia hampaita sekä flunssa. Tänään minulla ja Johnnylla on vuosi päivä. Olemme olleet yhdessä 10-vuotta. Tänään on myös isäni syntymäpäivä. Isäni täyttäisi tänään 50-vuotta. Rakkaat onnittelut isille pilven reunalle, missä hän istuskelee Amalian suojelusenkelinä.

Meidän oli tarkoitus antaa tänään Amalia siskoni luokse hoitoon, jotta pääsisimme juhlistamaan vuosipäivää. Tarkoituksena oli mennä syömään ravintolaan. Amalia on nyt kuitenkin niin flunssainen ja kävimme jo torstaina syömässä, joten päätimme viettää vuosipäivää perheen kesken. Johnny on valmistanut meille ruokaa, joka on vielä uunissa ja odotan sen valmistumista vesi kielellä. 

Nyt Amalia on päiväunilla, mutta on herännyt jo kahdesti kun nenä on niin tukkoinen. Amalialla menee edelleen antibioottikuuri, joten nyt on tainnut pieneen iskeä jokin virus mihin antibiootti ei vaikuta. Olen onneksi jo varannut keskiviikolle Korvalääkärille ajan, jotta hän saisi tehdä korville jälkitarkastuksen sekä kuunnella keuhkot. Johnnykin on valitellut flunssaista oloa, joten ei tässä kauaa taas terveinä oltu.

Mukavaa sunnuntain jatkoa lukijat! 🙂

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.