Yleinen
17.11.2013

Lomalle lompsis

Lomalle lompsis

Perjantaina heräsimme herätyskellon soittoon, sillä Amalialla oli aika Helsinkiin Korvapolille. Isi lähti meidän mukaan ja meni vasta aamupäivällä töihin. Ajoin kotiinpäin, jotta Johnnyn ei tarvitsisi ajaa niin montaa kertaa edestakaisin Lohja-Helsinki väliä. Törttöilin jo ensimmäisessä risteyksessä, mutta hengissä selvisimme ja moottoritiellä Johnny uskalsi jopa lepuuttaa silmiään ja otti pienet nokkaunet.

Amalia sai ajan Korvapolille siitä syystä, että korvalääkäri halusi tavata Amalian ennen mahdollista laserhoidon yhteydessä tehtävää korvien putkitusta. Vastaanotolle päästyämme lääkäri aloitti kyselemällä Amalian korvatulehduksista ja hämmästyi todella kun sanoin näiden tulevien putkien olevan jo Amalian kolmannet putket.

Tutkimuksen ajan Amalia oli sylissäni hiirenhiljaa ja aivan paikoillaan. Korvat olivat siistit huolimatta siitä, että Amalia on ollut tämän viikon nuhainen. Vasemman korvan putki oli hienosti paikallaan ja auki, mutta oikean korvan putki oli irti ja tämä putki tullaan uusimaan joulukuussa samassa nukutuksessa laserhoidon yhteydessä. Korvalääkäri lupasi, että heiltä tulee korvalääkäri suorittamaan toimenpiteen enkä voinut kuin hämmästellä hyvää julkista terveydenhuoltoa.

Lääkäri kyseli myös Amalian kuorsauksesta ja hengittämisestä, mutta Amaliahan ei kuorsaa eikä hengityksessäkään ollut mitään huomautettavaa. Näitä lääkäri luultavasti kyseli kita- ja nielurisojen poistoa ajatellen, mutta tarvetta näille ei onneksi ole. Kauhistuttaisi valtavasti jos Amalialta tultaisiin joskus leikkaamaan kita- ja nielurisat, sillä ylimääräistä verisuonitusta eli tuliluomea on reippaasti myös suussa. Tämä aiheuttaisi kai aikamoisen verenvuotoriskin ja olisin varmasti sydänsyrjällään koko leikkauksen kuten myös toipumisen ajan.

Nyt Amalia tulee saamaan ensi kuussa tehtävän laserhoidon aikana ihotautilääkärin lisäksi myös silmälääkärin ja korvalääkärin hoitoa. Silmälääkäri on tulossa mittaamaan Amalian silmänpaineen nukutuksen aikana, jolloin tyttö on rauhallinen ja paikoillaan unen ansiosta. On tämä tiimityö aivan mahtavaa ja olemme todella kiitollisia tästä järjestelystä.

Ehdimme hyvin kotiin ennen Amalian päiväunia, mutta unet jäivät jälleen vähäisiksi ja tähän syynä on luultavasti nuha. Amalia on nukkunut tällä viikolla vain puolen tunnin mittaisia päiväunia tai jopa alle sen. Olen itse aina todella väsynyt Helsingin reissujen jälkeen, sillä stressaan ja jännitän sairaalavisiittejä aina, mutta ei auttanut, sillä neitiä ei nukuttanut.

Myöhemmin perjantaina Amalia pääsi jälleen mummin ja vaarin luokse hoitoon, sillä kävin laitatuttamassa itselleni ripsienpidennykset. Tämä ripsienlaittaja oli erittäin näppärä ja olin poissa Amalian luota vain alle tunnin. Viimeksi kun olen ripsienpidennykset laitatuttanut niin hommaan meni reippaasti yli tunti. Tyytyväinen olen ja nyt on mukava lähteä ulkomaille kun näyttää ilman meikkiäkin siltä kuin olisi laittautunut. Nyt on siis tällä äidillä tukka värjätty ja ripset laitettu, joten kyllä kelpaa häämatkalle lähteä.

Lauantaina jätimme aamun tenavauinnin väliin Amalian nuhan vuoksi. Olen lääkinnyt Amaliaa Aerius nuhalääkkeellä kerran päivässä.

Aamupäivällä teimme koko perheen kesken ”vähän” hankintoja matkaa varten ja ensimmäisenä vierailimme apteekissa, jossa törsäsin niin, että Johnny pyöritteli silmiään. Lääkevarastosta löytyy siis maitohappobakteereja, Buranaa, Panadolia, kipua lieventäviä korvatippoja, joita saa siis tiputtaa vain oikeaan korvaan jossa putki on irti, nenäsumutetta, D-vitamiineja sekä silmänpainetippoja unohtamatta tietenkään epilepsiakohtaukseen varalta olevaa kohtauslääkettä. Meille aikuisille en varannut mukaan kuin Buranaa ja Imodiumia. Lääkkeiden lisäksi äidiltäni löytyy pieni ensiapulaukku, joka sisältää kaikkea tarpeellista pieniin haavereihin.

Pakkasimme Johnnyn kanssa matkalaukut ja käsimatkatavarat. Amalia oli hengessä mukana mylläämällä omia vaatteitaan ja istumalla matkalaukussa. Meille tytöille lähtee vaatetta mukaan aivan liikaa vaikka karsinkin jo rankalla kädellä ryysyjä sivuun. Pakkasin Amalialle myös jonkin verran vaippoja mukaan sekä jokaiselle päivälle ruuat ja puurot. Pillimaitoakin pakkasin mukaan ja sain Johnnylta taas muutaman mulkaisun.

Tavaraa siis riittää ja matkalla viivymme vain viikon. En vain voi luonteelleni mitään ja kauhulla odotan jo sitä kun alan tarkistelemaan laukkujen sisältöä ja tämähän täytyy siis tehdä sen miljoona kertaa vaikka tietääkin jo, että se kuumemittari siellä laukussa jo on. Samanlainen hullu olen ulko-ovienkin kanssa, voin tarkistaa ovet reilut viisikin kertaa illan aikana.

Amalia nukkui jälleen tasan puoli tuntia ja päivällisen jälkeen lähdimme serkkujen luokse kylään. Amalia ei tule näkemään serkkuja yli viikkoon ja ikävä tulee varmasti jokaiselle. Amalia halasi vuoroin serkkujaan ja tätiä ja sai se mopomieskin yhden ujon halin. Amalia kutsuu siskoni miestä mopomieheksi tai oikeastaan hän kuiskaa aina vain MOPO jännän katseen kanssa höystettynä ja tällä hän tarkoittaa Teemua.

Aloitin pikkueteisen maalaamisen Amalian käytyä yöunille. Aikaa maalaukseen meni tunti ja kyllä eteisen ilme muuttui siistimmäksi. Maalaus täytyy suorittaa vielä toistamiseen ja tämä urakka on edessä seuraavana päivänä.

Työntouhussa

Työntouhussa

Tänä aamuna nukuimme kahdeksaan ja otin rätin käteen heti silmät avattua. Halusin siivota kodin niin on mukava palata matkalta puhtaaseen kotiin. Aamupäivää lähdimme viettämään mummoni luokse Lohjansaareen. Amalia sai isomummolta matkarahaa, jolla voidaan ostaa tytölle sitten jotain mieleistä.

Matkakuume alkaa olla jo kova ja huomennahan se lähtö jo on. Johnnykin on odottanut varmasti kovasti lomaa, sillä miehellä on ollut töissä aika haipakkaa. Ulkomaanloma on minullekin kunnon lomaa, sillä ruuanlaitosta tai kotitöistä ei tarvitse huolehtia. Meillä on tosiaan Amalialle omia ruokia mukana emmekä aio laittaa ruokaa hotellissa vaan käymme joka päivä ravintolassa syömässä. Rakastan ruokaa ja odotankin lomalta eniten hyvää ruokaa ja lämpöä. Amalia on varsinainen vesipeto, joten uima-altaalla vietämme varmasti suuren osan lomasta. Retkiä emme ole kummemmin suunnitelleet, mutta uskon, että Amalia tulisi pitämään retkestä eläintarhaan.

Isi on vähän pihalla ;)

Isi on vähän pihalla 😉

Onko Teillä lukijoilla antaa jotain retkivinkkejä, jotka olisivat Inglesissä tehtävän arvoisia?

Lentopaikkoja yritimme varata eilen, koska Amalian sylissä pitämisen sekä Johnnyn pitkien kinttujen vuoksi olisi ollut mukava istua väljemmissä vesissä. Menomatkalle tämä jäi haaveeksi, sillä paikat olisi pitänyt varata viimeistään neljä päivää ennen lähtöä. Tulomatkalle varaus onnistui ja istummekin sitten luxuspaikoissa eturivissä, jossa jalkatilaa on enemmän kuin tavallisessa penkkirivissä. Lentomatka vähän mietityttää, mutta onhan sitä muutkin pienten lasten kanssa matkustaneet, joten emmeköhän mekin hengissä selviä.

Toivottavasti Lohjalla ei sada ensilumi matkamme aikana, sillä haluan olla näkemässä ensilumen tulon.

Käykää tykkäämässä meistä Facebookissa, jonne laitan matkan aikana päivityksiä. Amalian harvinainen sairaus Facebook-sivulle pääset painamalla tästä.

Ihanaa sunnuntaita! <3

Avainsanat

Kommentit

Nyt on pakko kommentoida kun naurattaa niin paljon 😀 kai tiedät että ihotauti-, korva- ja silmälääkäriä ei kirjoiteta isolla alkukirjaimella 😀

johanna

Gröhöm luulin, että kirjoitetaan isolla..Hehe, hyvä kun kommentoit niin sain korjattua virheeni ja hei toisaalta sä sait hyvät naurut 😉

Ihanaa lomaa koko porukalle 🙂

johanna

Kiitos kovasti Mia! 🙂

Aqualand on ihana paikka <3 me käytiin siellä 2010 (:

johanna

Selvä homma 🙂

Todella kiva vesipuisto on Siampark ja toine vesipuisto on nimeltään Aqualand

johanna

Okei kiitos vinkeistä 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.