Yleinen
1.8.2014

Kuulumisia ja Amalian letkautuksia

Kuulumisia ja Amalian letkautuksia

Nyt luvassa viime päivien kuulumisia. Viime lauantaina vietimme Johnnyn kanssa hääpäivää Vantaan Flamingossa, vaikka virallinen hääpäivä olikin vasta sunnuntaina. Amalia sai olla yötä serkkujensa luona ja yökyläily oli mennyt varsin hyvin. Illalla Amalia oli nukahtanut Iida serkun viekkuun, mutta oli herännyt mopomiehen (siskoni miehen) kolistellessa iltapalaa. Herättyään Amalia oli itkeskellyt tunnin verran ikävöidessään vanhempiaan. Siskoni oli kysynyt Amalialta sattuuko häntä johonkin ja tyttö oli vastannut samantien: mahaan sattuu, soita äidille! Amalia on aikamoinen kun oli keksinyt sanoa näin, ikää on kuitenkin vasta 2,5-vuotta. Amalia oli onneksi rauhoittunut ja nukahtanut uudestaan eikä ollut herännyt enää kertaakaan yön aikana.

Amalia oli onnellinen nähdessään äidin ja isin sunnuntaina, vaikka olikin hetkeä aikaisemmin sanonut tädilleen ettei halua kotiin. Eemi serkkukin oli toivonut Amalian jäävän vielä toiseksi yöksi. Äidille riitti kuitenkin yksi yö erossa ja uskon, että Amalialle myös, niinhän napotti sylissäni palatessamme reissultamme.

Loppupäivänä teimme perheen kesken reissun jäätelölle. Kävimme nauttimassa jätskit meille vieraassa paikassa nimeltään Lakeside Cafe. Kahvila on aivan Lohjanjärven rannalla. Tapasimme jäätelöreissulla nuoruuden ystäväni, joka oli saanut muutama viikko sitten suloisen pienen vauvan.

Amalia nautti jäätelöään niin ruoholla istuen kuin rantavedessä seisten. Amalia rakastaa vettä, vaikka järvivedessä neiti ei olekaan ollenkaan samanlainen rämäpää kuin uimahallissa ja tämähän on tietysti vain hyvä.

Amalia sai viikon pestin ruokkia naapurin pikkueläimet

Amalia sai viikon pestin ruokkia naapurin pikkueläimet

Maanantai oli hirvittävä päivä, sillä stressasin niin kovasti seuraavan päivän rakenneultraa. Pääni oli hirvittävän kipeä ja mieliala omassa päässä kiukkuinen. Oli päivässä tietysti paljon hyvääkin, sillä vietimme mukavan aamupäivän rannalla.

Amalian uusi uimapuku

Amalian uusi uimapuku

Käsipohjaa

Käsipohjaa

Simpukkakin löytyi

Simpukkakin löytyi

Sisko

Sisko

Kolmikko kasassa

Kolmikko kasassa

Vain surffilauta puuttuu

Vain surffilauta puuttuu

Pikkutytöt

Pikkutytöt

Iltapäivällä piipahdimme kaupassa ja Amalia sai valita jäätelön. Amalia ei enää valitse vaniljaeskimoa vaan kokeilee lähes joka kerta jotain uutta. Amalia vaati, että syömme jätskit kaupassa olevalla penkillä ja hetken syötyään omaansa hän katsoi minua suuret siniset silmät tuikkien suu hymyssä ja sanoi: äiti vaihtokauppa? Eihän sitä voi muuta tehdä kuin antaa omansa ja jatkaa syömällä toisen kuolaista jäätelöä.

Amalia sai muutaman leijonapastillin askiin ja nautti ne lelukorissa

Amalia sai muutaman leijonapastillin askiin ja nautti ne lelukorissa

Nyt selkeesti innostuttiin jostain

Nyt selkeesti innostuttiin jostain

Amalia rakastaa kaikkia pastilleja, väkeviä ja vähän miedompiakin

Amalia rakastaa kaikkia pastilleja, väkeviä ja vähän miedompiakin

Nuusku ottaa lunkisti

Nuusku ottaa lunkisti

Tiistaisessa rakenneultraäänitutkimuksessa nähtiin, että vauvalla on kaikki hyvin. Meidän vauva oli tällä kertaa hereillä ja aluksi pieni istuskeli kohdussa kätilön mukaan. Vauva potki ja liikkui kovasti ultran aikana, mutta kätilö sai hienosti kaikki tarvittavat mitat ja rakenteet tsekattua. Kätilö tiedusteli meiltä haluammeko tietää näin etukäteen vauvan sukupuolen ja me tietysti nyökyttelimme innoissamme, että kyllä. Tämän kuultuaan vauva heitti itsensä sellaiseen asentoon ettei ollut toivoakaan nähdä haaroväliin. Lisäksi vauva laittoi vielä kantapäänsäkin alakerran suojaksi ja varmisti ettei sinne saanut kurkkia. Kätilö paineli vatsaani kovasti pitkän aikaa, mutta vauva ei tehnyt elettäkään asennon vaihtamiseksi. Kätilö pyysi minua nousemaan ja heiluttelemaan itseäni ja tuntui ihan hölmöltä heittää vatsatanssia siinä muiden katseiden alla. Ja kuitenkin vauva oli täysin samassa asennossa edelleenkin. Hetken päästä pikkuiselta kuitenkin pääsi vilahtamaan ja kätilö oli tietysti heti silmä kovana. Amaliaa odottaessani muistan kuinka ultraava kätilö kertoi hymyillen pienen prinsessan näkyvän massussa, mutta tällä kertaa kuulimmekin, että kyllä täällä kaksi palloa ja nakki näkyy. Repesin nauramaan, sillä minusta tuo oli vain niin hassusti sanottu. Olimme veikanneet Johnnyn kanssa edellisenä iltana kumpi meidän vauva olisi sukupuoleltaan ja molemmat olimme sitä mieltä, että tulokas on poika ja näinhän hän näyttäisi olevan <3

Vauvasta saamamme ultrakuvat ovat surkeita, sillä juuri lopussa kuvien ottohetkellä vauva oli niin ujona. Heitin ihan läpällä alkaessamme yrittää tätä lasta, että toivon rauhallista poikaa ja kävisiköhän toiveeni todella toteen. Saisiko poikamme isänsä luonteen, vaikka oppiikin varmasti hyvin pian isosiskonsa jekkuilut. Yleensähän sisarukset ovat kuin yö ja päivä, joten ainakin hieman helpommalla toivon pääseväni kuin esikoisen kanssa. Mutta tätähän voi ainoastaan toivoa ja sitten voimme itkeä kilpaa jos poika onkin koliikkinen huutajatapaus.

Amalia otti vauvan sukupuolen raskaasti, sillä pikkuneiti uskoi äidin masussa olevan vauvan olevan tyttö. Amalia on puhunut pitkään siskosta, vaikka olemmekin huomauttaneet aina, että vauva voi olla myös poika. Kuultuaan vauvan olevan veli Amalia kiisti tämän jämäkästi sanomalla: EI OO. VAUVA ON SISKO. Kinattuani kertaalleen päätin, että puhumme vain vauvasta. Illalla isin tultua kotiin Amalia suuttui isillekin kun isi puhui Amalialle pikkuveljestä. Onneksi seuraavana päiväni ääni kellossa oli jo aivan eri kun kyselin Amalialta minkä nimen voisimme antaa pikkuveljelle. Amalia vastasi suuresti hymyillen: POIKAVAUVA. Nyt ei enää siskosta olla puhuttu kertaakaan, vaan ainoastaan ihanasta pikkuveljestä.

Tuntuu, että Amalia on kasvanut hetkessä niin isoksi tytöksi ja tiedän, että hän kasvaa silmissä sitten vauvan saavuttua maailmaan. Amalia on oppinut pyytämään anteeksi kun ennen anteeksipyyntö suoritettiin halin annolla. Yhtenä aamuna kielsin Amaliaa leikkimästä voirasialla eikä hän uskonut. Kielsin uudemman kerran ja tällä kertaa kielto meni perille ja Amalian suusta pääsi: anteeksi äiti. Tämä lausahdus kuulosti niin hellyyttävältä ja olin ylpeä tyttärestäni.

Pyysin Amaliaa kattamaan pöydän ja hän kattoikin hienosti äidille, isille ja itselleen ruokailuvälineet, mutta hetken päästä pöydältä löytyi vähän enemmänkin tavaraa

Pyysin Amaliaa kattamaan pöydän ja hän kattoikin hienosti äidille, isille ja itselleen ruokailuvälineet, mutta hetken päästä pöydältä löytyi vähän enemmänkin tavaraa

Ukkonen kävi ja Amalia napotti peloissaan äidin sylkyssä

Ukkonen kävi ja Amalia napotti peloissaan äidin sylkyssä

Äiti mua pelottaa ukkonen :(

Äiti mua pelottaa ukkonen 🙁

Tällä viikolla Amalia sai nähdä ystäväänsä Mikaelia, joka kävi äitinsä kanssa meidän luona kylässä. Amalia on päässyt myös serkkujensa luokse prinsessajuhliin, jotka siskoni ja hänen ystävänsä olivat päättäneet järjestää. Mukana menossa oli vielä neljäskin perhe. Lapsia oli yhteensä kahdeksan ja oli ihanaa kun Amalia sai touhuta monen lapsen kanssa. Amalia on käyttäytynyt jo jonkin aikaa oikein hienosti muita lapsia kohtaan ja tälläkin kertaa leikit sujuivat loistavasti. Reilu puolen vuoden ikäinen poikavauvakin oli juhlissa ja Amalia kävi muutamaan otteeseen pojan päätä paijaamassa. Päivä oli lämmin ja yksi juhlija päätti heittää paidan päältänsä ja ei aikaakaan kun Amalia kysyi: kuka tuo tissit paljaana on? Repesimme aikuisten kesken rääkyvään nauruun, Amalialla on aina niin hyvät jutut.

Toinen hauska letkautus sattui rannalla. Kävimme rannalla tällä viikolla toisenkin kerran ja Amalia seisoi ja katseli leikkipaikalla kun Eemi ja Iida liukuivat liukumäestä. Amalia pelkää liukumäkiä eikä ole aikoihin suostunut laskea liukumäestä. Mukaan liukumaan saapui vieras tyttö äitinsä kanssa ja kysyin Amalialta josko hänkin nyt menisi liukumaan. Amalia katseli vierasta naista, minua ja tätiään ja sanoi: en mä nyt kun on niin kuuma.

Vielä yksi letkautus on kerrottava, joka sattui juuri ennen rannalle lähtöä. Pyysin Amaliaa muutamaan kertaan nousemaan potalta ennen lähtöä ja Amalia vastasi: en mä nyt ehdi kun tässä on niin paljon hässäkkää.

Prinsessajuhliin lähdössä ja kultakellokin kädessä ;)

Prinsessajuhliin lähdössä ja kultakellokin kädessä 😉

Amalialla on aina käsilaukku, mutta tällä kertaa hän pakkasi tärkeät tavarat koriin

Amalialla on aina käsilaukku, mutta tällä kertaa hän pakkasi tärkeät tavarat koriin

Herkkuja

Herkkuja

Siskon ystävä oli tehnyt söpöjä ja maukkaita muffinseja

Siskon ystävä oli tehnyt söpöjä ja maukkaita muffinseja

Tänään Johnnylla oli vapaapäivä. Aamusta siivosimme ja kävimme ruokakaupassa. Veimme myös yhden ison maton pesulaan ja kävimme lounastamassa Hesburgerissa. Johnny kokeili ruishampurilaista, mutta me tytöt luotimme tuttuun kanatortilloon.

Välipalan jälkeen haimme Johnnyn isän ja heidän koiransa Napen ja hurautimme Johnnyn mummoa katsomaan. Johnnyn mummolla on ikää jo hurjat 93-vuotta, mutta hän voi kuitenkin hyvin. Isomummo katseli Amaliaa ihaillen ja totesi ruotsiksi tytön olevan hyvin tomera. Amalia kysyi heti vanhainkotiin saavuttuaan, että mikä tämä haju oikein on, äiti? Itse hoitajana sitä ei niinkään hajuista piittaa, mutta tavallisen pulliaisen nenään erilaiset vanhainkodin aromit voivat ottaa. Amalia kävi moneen otteeseen ottamassa isomummoa kädestä ja tästähän mummo oli mielissään. Ihan sylkkyyn tyttö ei rohjennut, mutta iloa mummo hänestä sai silti yllin kyllin.

Kotona söimme päivällistä, jonka jälkeen isi lähti kalaan. Johnny on hurahtanut täysin kalastukseen ja miehen päässä tuntuu pyörivän ainoastaan kuhat. Jaksan silti aina mielenkiinnolla kuunnella aviomieheni jauhantaa kaloista ja kalastuksesta, vaikka oikeasti se ei minua pätkääkään kiinnosta. Johnny nauttii tästä harrastuksesta ja aikookin osallistua ystävänsä kanssa kalakilpailuun tämän kuun lopussa. Nyt kehtaa kun on uusi paatti, vaikka mies sanoikin, että juuri ja juuri 😉

Mukavaa viikonloppua!

Kommentit

Kuulumisia lukemassa 🙂 Täällä kanssa isäntä kova kalastushullu, nytkin lähti kalalle kaverinsa kanssa ja mä poikien kanssa kotona 🙂 Ihania kuvia taas oli kiva katella 🙂 <3

johanna

Kiitos Merja <3 Vai teilläkin kalastellaan, saas nähdä alkavatko pojatkin kalastaa 🙂

Minäkin yhdyn kehumaan blogiasi, tämä on kyllä sellainen päivien piriste ja postauksiasi jaksaa lukea uudelleenkin! Ja vaikka olen paljon nuorempikin ja lapsia ei ole tulossa vuosiin, niin blogisi viehättää minua hirveästi.Kaikkea hyvää teidän perheelle <3

johanna

Ihan mahtava kuulla, kiitos tosi paljon <3 <3
Kaikkea hyvää myös sulle annie <3

Hei, olen lukenut jo pidemmän aikaa blogiasi, mutta aiemmin en ole kommentoinut. Useimmiten ruukaan vain lukea blogeja, mutta nyt on pakko kommentoida, sillä minusta on aivan ihanaa, kun yleensä sinun postauksesi ovat niin pitkiä, että niitä alkaa aina innolla lukemaan. Tämä postaus oli todella ihana ja nauroin aivan ääneen letkautuksia ja postauksen lopussa olevia kalajuttuja! 😀 Teillä on aivan ihana perhe ja blogisi on mukava! Pitäisi ottaa tavaksi kommentoida itsekin useammin. Jatka vain samaan malliin kirjoittamista! 🙂

johanna

Hei tiikku! 🙂

Ihana kuulla, kiitos paljon <3
Mä oon myös äärettömän laiska kommentoija blogeihin joita luen, pitäisi kyllä parantaa tapani kun itse tiedän kuinka hyvältä tuntuu saada kommentteja! Kiva kun kommentoit ja kommentoihan joskus taas 😉

Ihailen maanläheistä blogiasi! Siitä huokuu se, ettei se yritä ola yhtään fiinimpi tai ”parempi kuin naapureilla”. Ja ihailen myös ajatuksiani parisuhteesta ja lapsista. Maalaisjärjellä ja toisianne kunnioittaen. Hienoa!

Samaan aikaan Kaksplussan alustalla Annabella julkaisi oman kertomuksensa siitä, miten vietti parisuhdemarkkinat miehensä kanssa. Yhdeksän päivää Afrikassa kahden miehen kanssa ja vauva isovanhemmille hoidossa. Palautemyrsky näyttää valtavalta. Ehkä yksi yö yökylässä on enemmän suomalaiseen makuun. Ja hyvä niin.

johanna

Kiitos kovasti sanoistasi <3

Siis
kahdestaan miehen kanssa
Tai
Kahden miehensä kanssa
Ei
Kahden miehen kanssa

😀

Mainioita juttuja Amalialla:) Niin touhukas neiti! Hyvää loppuraskautta!

johanna

Eikö vain 😉 Ja kiitos kovasti <3

Heippa:-) Tähän alkuun haluan sanoa, että löysin blogisi äskettäin ja tämä nousi heti lemppariblogien kärkeen! Amalia on erittäin suloinen pikkutyttö.

Minulla olisi yksi kysymys ja toivon ettei tämä ole törkeä, mutta miten Amalia itse on suhtautunut tautiinsa? Onko hän vielä liian nuori ymmärtämään tilannetta, vai onko hän kenties pelästynyt peilikuvaansa tai kysellyt miksi muut lapset näyttävät erilaiselta? Enkä tarkoita tietenkään tuolla, että Amalia olisi mitenkään pelottavan näköinen, mutta oma lapseni pelästyi tiikerikasvomaalausta, kun näki itsensä peilistä. Kuulostan varmasti todella tökeröltä, kun vertaan kasvomaalausta ja tuliläiskää keskenään, mutta toivottavasti et ymmärrä tätä väärin. En tosiaan ole lukenut blogiasi kauaa, niin en tiedä oletko kirjoittanut jo tästä. Toivottavasti kysymykseni ei ollut loukkaava tai liian henkilökohtainen.

Kaikkea hyvää upealle perheellenne!

johanna

Heippa! 🙂

Kiitos ja kiva kun löysit blogin ja tykkäsit noin kovin <3
Kysymyksesi ei ole lainkaan törkeä ja monia varmasti kiinnostaa tämä, olen siitä kyllä joskus kirjoitellutkin 🙂 Eli Amalia ei vielä näe millään tapaa erilaisuuttaan, katsoessaan peiliin hän ei näe kasvoissaan mitään erilaista, mutta hän on kuitenkin tietoinen kädessä ja muualla vartalolla olevista tuliluomista, mutta ei ole niistä moksiskaan. Jotenkin ne hän noteeraa, mutta ei kasvoja lainkaan. Kuulimme Amalian ensimmäisellä lastenklinikkakäynnillä, jossa kävimme verisuonikirurgin luona, että lapsi ymmärtää erilaisuutensa vasta noin 4-5 vanhana.

Kaikkea hyvää myös sulle ja toivottavasti jäät meitä seuraamaan! <3 Ja kyselehän vaan rohkeasti 🙂

Loogisestihan voisi ajatella, että Amalian ”pelästyisi” peilikuvaansa, jos tuliluomi yht’äkkiä olisikin poissa.

Ihania nuo Amalian letkautukset 😀 Serkullani on suurinpiirtein Amalian ikäinen poika jolla myös riittää näitä hassuja sanontoja 😀 Mukavaa viikonloppua sinnekin suunnalle!

johanna

No kyllä, ne ovat ihan parhaita 😉
Hauskaa, että muitakin letkauttelijoita löytyy, mun siskon poika on myös kova letkauttelemaan hassuja juttuja, ollut aina 🙂
Mukavaa viikkoa!

voi onnea teidän perheelle koko sydämestäni:) ihana Amalia!

johanna

Kiitos hirmuisesti <3 <3

Moi,oli kiva nähdä taas eilen,Amalia on niin ihana <3

johanna

Moi, oli tosiaan ja oli mukava nähdä myös teitin nuorimmaista <3

Ihana tuo ”hässäkkä”-fraasi! Omat vanhemmat ovat kertoneet, etten muksuna pahemmin uskaltanut liukumäkeä laskea, ja se johtui siitä, että ne tuntuvat niin kuumilta lapsen herkälle iholle. Mietin, olisiko Amalialla samoja mietteitä? En itse ainakaan parin vuoden ikäisenä tuollaista osannut vanhemmille kertoa, mutta myöhemmin tuli selville 🙂

johanna

Eikö ollutkin, Amalia letkauttelee lähes joka päivä jotain hauskaa, hän nappaa aina kaikki sanonnat mitä aikuiset sanovat 🙂
Se voi tosiaan olla, sillä Amalia pelkää kaikkea kuumaa kun yhtenä päivänä poltti hieman kättään kuumaan autonoveen 🙁

Miunki mies on kalastushullu. Töiden jälkeen tulee kotiin, syö ja lähtee kalaan. Sitte menee 5 tuntia ja tulee kotiin nukkumaan. Viikonloput menee melkein samalla kaavalla, paitsi että klo 17 tulee viimeistään kotiin. Mut on nyt syöty kalaruokia ja pistetty pakkaseenki, että talven omegat on tallessa

johanna

Onneksi Johnny lähtee kalaan useimmiten vasta sitten kun Amalia on käymässä tai jo käynyt yöunille, Amaliahan menee nukkumaan jo niin aikaisin 🙂
Teillä syödään varmasti tarpeeksi kalaa 😉

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.