Yleinen
19.4.2013

Lastenklinikalla

Lastenklinikalla

Torstai aamuna heräsin säpsähtäen vähän ennen seitsemää ja säikähdin, että olemme nukkuneet pommiin. Amalia, Nuusku ja Johnny tuhisivat rauhallisesti vieressäni omilla tutuilla paikoillaan. Olisin saanut jatkaa unia vielä puolen tunnin ajan, mutta päätin hipsiä suihkuun. Tehtyäni aamutoimet alkoi Amalia heräillä. Tänään Amalialla oli aika Lastenklinikan kirurgian poliklinikalle tuliluomiin erikoistuneelle lääkärille.

Olimme jo ajoissa valmiita, joten ehdotin Johnnylle jos kävisimme piipahtamassa Sellossa ennen lääkärille menoa. Tajusin yhtenä päivänä ettei minulla ole häihin kenkiä ja olemme menossa tulevana lauantaina Helsinkiin ostamaan häämekkoa. Kengät ovat aika ehdoton juttu häämekkoa sovittaessa, jotta ompelija osaa lyhentää mekon minulle sopivaksi. Olen vain 158 centtiä pitkä, joten luultavasti lyhentäminen joudutaan tehdä.

Lähdössä Helsinkiin

En voinut vastustaa kiusausta käydä Sellon Ginatricotissa. Löysin sieltä kaksi paitaa. Kengiä etsiessä löysin muutamia ihan kivoja, mutta ihan kiva ei riitä. Yhdet ihanat kengät löysin, mutta ne olivat nuden väriset ja haluan ehdottomasti kengien olevan valkoiset. En siis löytänyt etsimääni, joten kengät on löydettävä omasta pikku kaupungistamme. Meillä alkoi jo olla kiire, mutta hain vielä yhden verhon olohuoneeseen Indiskasta. Indiskan leimakorttini oli täynnä, joten verhon hinnaksi jäi vain neljä euroa.

Olimme Lastenklinikalla ilmoittumassa viisi minuuttia ennen Amalian lääkäri aikaa, joten tiukille meni. Valokuvaaja otti valokuvat Amalian tuliluomista, joita löytyy kasvojen lisäksi pitkin vartaloa. Amalia huusi kuin syötävä, koska oli selvästi peloissaan tilanteesta.

Odotella ei tarvinnut vaan pääsimme samantien lääkärin vastaanotolle. Lääkäri oli sama, jolla kävimme Amalian ollessa muutaman viikon ikäinen. Tämä lääkäri esiintyi kerran myös Pieniä potilaita sarjassa. Tämä oli kontrolliaika, sillä Amalialla oli hieman koko eroa käsissä ja poskissa ensimmäisellä käynti kerrallamme. Tuliluomi puoli on pulskempi, käsi selkeämmin, mutta poskea harva huomaa. Äitinä huomasin tämän heti vaikka läheiset ja neuvolantäti eivät eroa huomanneet. Lääkäri väänteli Amalian käsiä sekä jalkoja ja kaikki oli kunnossa. Kokoeroa on, mutta se ei kasva tuosta mihinkään. Suuta katsoessa hän sanoi, että koko ero voi aiheuttaa purentavikoja. Lääkäri haluaa pitää Amalian vielä potilaanaan ja seuraava käyntimme hänen luona on Amalian ollessa 3-vuotias. Jos on tarvetta vielä sen jälkeen seurata niin seuranta siirtyy HUSUKEEN, joka on huuli- ja suulakihalkiokeskus.

Kerroin lääkärille pienessä päässäni syntyneestä ideasta putkittaa Amalian korvat väripulssilaser hoidon kanssa samaan aikaan. Amalialla ei siis ole vielä aikaa vaalennushoitoihin, sillä ne aloitetaan Lastenklinikalla vasta 1,5-vuotiaana. Kuitenkin oman kaupungimme Mehiläisen Korvalääkäri laittoi pyynnöstäni lähetteen Lastenklinikan Korvalääkärille tämän viikon keskiviikkona. Pyysin tuliluomiin erikoistuvaa lääkäriä suosittelemaan, että Amalia saisi laserhoidon jo tässä vaiheessa, jotta korvat voitaisiin putkittaa saman nukutuksen aikana. Lääkäristä idea kuulosti hyvältä ja hän lupasi selvitellä asiaa Lastenklinikan Korvalääkärin kanssa. Olin kuullut sisäpiiritietoa, että Toukokuun lopulla järjestetään viimeinen laser kerta ennen kesää. Lääkäri käski minun olla yhteydessä Iho-ja allergia sairaalaan, sillä heillä oli potilaslistat kuinka moni on laseriin tulossa.

Amalia jaksoi valvoa kotimatkan, joten sain hänet kotona päiväunille ja sain rentoutua itse sen aikaa. Amalian herättyä soitin Iho-ja allergiasairaalaan ja ystävällinen hoitaja kertoi, että toukokuun laserajat ovat täynnä. Hän lupasi, että Amalia pääsee hoitoon jos joku muu peruu tulonsa. Hän myös lupasi selvittää jos Amalian saisi lisättyä ylimääräiseksi toukokuulle vaikka siellä jo olikin muutama ylimääräinen lapsi. Hoitaja kertoi, että jo huomenna olisi laserhoito kerta ja siellä oli reilusti peruutuksia. Heidän puolestamme Amalia pääsisi jo huomenna jos Korvalääkärikin järjestyisi paikalla.

Niin alkoi soitto rumbani eri numeroihin, joista minua yhdisteltiin eri ihmisille. Selitettyäni Amalian asiat viidelle ihmiselle alkoi pinnani pettämään, sillä muutamat ihmiset langan toisessa päässä vaikuttivat tylyiltä. Purin hammasta ja käyttäydyin asiallisesti, sillä tiesin hoitajilla olevan varmasti kiirettä. Lopulta sain numeron Lastenklinikan päiväkirurgiaan ja siellä hoitaja olikin jo kuullut Amaliasta. Hän lupasi Korvalääkärin paikalle huomenna. Lastenklinikan hoitaja lupasi soittaa ja sopia kaikki asiat Iho- ja allergia sairaalaan hoitajan kanssa, jonka jälkeen hoitaja Iho-ja allergia sairaalasta soitti minulle ja olimme molemmat hämmästyneitä miten homma sujuikin näin hienosti. Hoitaja neuvoi meitä tulemaan perjantaina 10.30 Lastenklinikalle. Amalian tulisi olla ravinnotta ainakin 6 tuntia ennen toimenpidettä, joten Amalian viimeiseksi ruuaksi ja juomaksi jäisi iltapuuro ja maito hörpyt. Olin onneni kukkuloilla lopetettuamme puhelun.

Johnny joutui perumaan yhden sovitun työmenon sekä tatuointi ajan, mutta lapsen terveys menee aina etusijalle. Vaikka uutiset olivat loistavia hermostuin kamalasti. Luulen, että olisin tarvinnut enemmän aikaa käsitellä asiaa. Olo oli ahdistava ja jouduinkin soittamaan Johnnylle töihin ettei kai hän vaan joudu olla pidempään töissä. En olisi jaksanut Amalian kanssa yksin iltaan asti, sillä hän ei ollut millään maailman parhaimmalla tuulella. Muutama ärräpää tuli huudettua, jotta sain ahdistustani purettua. Tälläisistä kiukunpuuskista minulle jää aina todella paha mieli, sillä eihän Amalia ole ikinä syypää pahaan olooni. Täytyy vain hermojen menetyksen jälkeen miettiä, että suurin osa äideistä varmaan joskus karjuu kotona ja vajoaa sinne lapsen tasolle.

Ennen Johnnyn tuloa kotiin kerroin Amalialle alakerrassa, että menemme saunaan ja kylpyyn isin tullessa kotiin. Amalia meni alakerran portille ja ajattelin, että voimme mennä yläkertaan. Amalia kiipesi rappuset ja kävi istumaan kylpyhuoneen oven eteen yrittäen riisua paitaansa. Hämmästyin kuinka hän ymmärsi mitä olin hetki sitten alakerrassa hänelle sanonut.

Johnnyn tullessa kotiin ajelin kaupungille ja kävin sateessa Nuuskun kanssa lenkillä. Lenkin jälkeen Nuusku sai odottaa autossa kun hain Kotipizzasta ruokaa ja kävin pikaisesti kaupassa. Oloni oli todella hyvä kun pääsin hetkeksi kotoa pois rauhassa miettimään päässä jyllääviä ajatuksia.

Loppuilta meni kivasti ja Amalian nukkuessa höpöteltiin Johnnyn kanssa sohvalla kaikenlaista. Meistä molemmista tuntui vähän haikealta tuleva vaalennushoito, sillä tuliluomi on ollut niin iso osa Amaliaa.

Saunan jälkeen

Nuuskulla oli jälleen jokin hätänä eikä hän uskaltanut  juoda juomakipostaan

Nuusku vaati saada juoda lasista

Tänä aamuna Amalia herätti meidät lähempänä puolta kahdeksaa. Amalia ja Johnny jäivät sänkyyn katselemaan Muumeja. Sillä aikaa kerkesin laittaa itseni valmiiksi lähtöä varten. Johnny hoiti Amalian aamutoimet. Alakertaan tullessa Amalia leikki hetken, mutta meni aika pian syöttötuolille vaatimaan pääsyä pöytään. Kannoin hänet takaisin leikkimään, sillä hänenhän piti olla ravinnotta.

Muumien katselua

Tutti pois suusta

Nyt sitä puuroa pöytään!

Mun massu kurnii

Lähdimme ajelemaan kohti Lastenklinikkaa vähän jälkeen yhdeksän. Amalia kitisi hieman, joten annoin hänen katsella mukaan ottamiani kirjoja ja leluja. Amalia oli katsellut ja viskonut kaikki tavarat autossa ympäriinsä jo kahden kilometrin matkalla. Tämähän alkoi hyvin, piti siis viihdyttää häntä omilla taidoilla. Loppumatkasta pyysin Johnnya antamaan Amalian nunnun ja hän alkoi hypistellä sitä ja yllättäin nukahti.

Matkalla

Tämä pää ei ole kampaa nähnyt

Siinä kuvaa parantuneista kulmista

Kirjan lukua

Amalia simahti

Päästyämme perille näimme heti yhden ystävämme, jolla on Sturge-Weber poika. Vaihdoimme kuulumiset ja lähdimme yhdessä odotustilaan. Hoitaja otti meidät heti vastaan ja kyseli nukutusta varten muutamia kysymyksiä. Korvalääkäri tuli heti paikalle, joten oli aika lähteä leikkaussaliin. Me emme tienneet, että Amalialle olisi voinut laittaa Emla-puudute voidetta, sillä hänelle laitettiin tippa. Amalia sai kärsiä piikin laiton ilman puudutetta, mutta onneksi se kesti vain hetken. Nukutuslääkäri kertoi minulle Amalian menevän kohta ihan veltoksi, jota minun ei tarvitse pelästyä vaan tukea Amalian niskaa hyvin. Laskimme yhdessä lääkärin ja yhden hoitajan kanssa lähes nukkuvan ja velton Amalian pöydälle ja niin oli meidän vanhempien aika lähteä. Näytin kai lievästi sanoen järkyttyneeltä, koska nukutuslääkäri otti minua kädestä ja kysyi onko äidillä kaikki hyvin. Hoipuin ulos leikkaussalista vilkaisten vielä pikaisesti tytärtäni, mutta sain itkun pidettyä sisälläni. Tämä oli Amalian kolmas nukutuskerta, mutta aina tuntuu yhtä kamalalta jättää oma lapsi.

Istuimme odotushuoneessa ja hetken päästä Korvalääkäri tuli pois leikkaussalista ja kertoi asentaneensa normaalikokoiset titaaniputket Amalian korviin. Hän neuvoi meitä tiputtelemaan korviin Oftan Akvakol silmätippoja kahdesti päivässä kolmen päivän ajan. Näitä meiltä löytyi kotoa, joten reseptiä ei tarvittu. Kiitimme tuhannesti Korvalääkäriä. En tiedä tarkkaa aikaa kauanko laserhoito vei, sillä lapset olivat heräämössä seurannassa toimenpiteen jälkeen. Jossain vaiheessa vanhempi hoitaja kävi pyytämässä meiltä tuttia, joten Amalia varmasti karjui siellä. Hetken päästä hän toi vaippaa lukuunottamatta kokonaan alastoman Amalian syliini lakanaan kiedottuna. Amalia oli tokkurainen ja itkuinen. Huomasin, että häneltä oli hoidettu kasvojen lisäksi kaikki kehossakin olevat tuliluomet lukuunottamatta vaipan alla olevia. Olin yllättynyt, mutta erittäin tyytyväinen.

Amalia pääsi toimenpiteiden jälkeen äidin syliin

Pillimehua oli tarjolla ja Amalia joi sen hetkessä. Muutaman lusikallisen Amalia otti marjasosetta, mutta kaipasikin jo tuhdinpaa ruokaa, joten hoitaja kävi lämmittämässä lihaisan piltin. Se maistui hienosti ja aika pian Amalia halusi lattialle leikkimään. Tunnin seurannan jälkeen pääsimme kotimatkalle.

Kova jano

Voi reppanaa

Kaikki hyvin<3

Hurjalta näyttävät laseroidut alueet

Kotimatkalla Amalia oli rauhallinen, mutta nukahti vasta loppumatkasta. Kipaisin yhteen kenkäkauppaan kotikaupungissamme Amalian nukkuessa autossa Johnnyn vahtiessa häntä. Löysin sieltä hääkengät, jotka olivat aivan ihanat eivätkä maksaneet kuin 49 euroa.

Loppupäivän Amalia oli oma vilkas itsensä eikä olisi uskonut hänen olleen hetki sitten nukutettuna. Mummi, täti, serkut sekä mummi ja vaari kävivät kylässä. Siskoni mielestä Amalia näytti hurjalta, mutta Eemi serkku huomasi vain Amalian kädessä olevan eläinkuviollisen laastarin.

Laseroitu iho on huomenna tummimmillaan. Mitä pahempi mustelma tulee sitä paremmat ovat hoitotulokset. Hoitaja oli tyytyväinen Amalian mustelmiin jo heti laseroinnin jälkeen. Hoidon tulokset ovat nähtävissä noin kolmen viikon päästä laseroinnista. Ihoa ei saa hangata eikä saunaan saa mennä kahteen viikkoon. Iho ei pitäisi rikkoutua, mutta jos iho menee rikki niin on pistettävä merkille mistä kohtaa, jotta he tietävät seuraavalla kerralla pienentää laserin tehoa rikki menneestä kohdasta. Rikkoutuneita kohtia hoidetaan Bebanthenilla. Amalia sai Pronaxen kipulääkettä ison annoksen ennen toimenpidettä eikä hoitajan mukaan lapset tarvitse kipulääkettä seuraavina päivänä. Ihon ei pitäisi olla kipeä vaikka se näyttääkin erittäin hurjalta tässä vaiheessa. Tässä vielä pikku tiikeristämme lisää kuvia 🙂

Pikkuiset varpaatkin hoidettiin

Hyvää viikonloppua rakkaat lukijat ja toivottavasti ette kovasti pelästyneet Amalian kuvia<3

Kommentit

Hei, tutulta näyttää, kirjaimellisesti. Olimme teidän kanssanne yht’aikaa hoidoissa tyttäremme kanssa, istuimme teitä vastapäätä. Löysin äsken Kaksplussan kautta blogiisi.

Hyvää kesää! 🙂

Ihanaa kun löysit blogin, muistan teidät hyvin<3
Kaikkea hyvää perheellesi ja hyvää kesää!:)

Se on kun itse osaa pyytää, niin useesti samalla nukutuksella hoituu 😉
Hyvältä näyttää Amalian reagtio hoitoon, mutta yhtä suloisena ja samana Amaliana Amalia tulee aina pysymään =)
Täälä tultiin koko sakki kipeeks kurssin jälkeen ja kun flunssa hellitti ni mahatauti perään, voih!
Ja mihin koputtais, mutta kaikesta selvittiin ilman kohtauksii!!
Varmasti oli putkillakin osuutensa, kun ei flunssa korviin päässyt…

Auringon paistetta sinne
toivotellen Emilia

Amalia tuli myös kipeeksi heti kurssin jälkeen, me Johnnyn kanssa säästyttiin. Ihana kuulla ettei tullut kohtauksia<3 Teille myös auringon paistetta koko perheelle:)

Mahtavaa että kaikki onnistui nyt samalla 🙂 Hienosti järjestyi! Mielenkiintoista seurata tuloksia!

Tosi hienosti järjestyi, oltiin kaikki aika yllättyneitä:) Odotan jo kovasti mustelmien paranemista, jotta näkee miten hoito vaikutti:)

Hyvät reaktiot 🙂 Mulla olis nyt aika 8.5, mutta täytyy varmaan sekin peruuttaa ja jatkaa syksyllä hoitoja. Sanottiinko teille yhtään, kuinka monta hotikertaa tullaan tarvitsemaan? Tai sitä voi olla vaikea vielä sanoa, kun tuloksen näkee sitten aina hoitokerran jälkeen.

Näyttää laseroidut kohdat tosi hurjilta, joten varmasti on hyvät reaktiot. Eivät puhuneet vielä mitään hoitokerroista, osaiskohan ne vähän sanoa sitten kun ensi kerran menemme:)

Ihana Amalia, näyttää ihan leopardilta! Kiva nähdä, että hoito alkaa vaikuttaa vähitellen. <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.