Yleinen
30.8.2013

Lastenklinikalla laserhoidossa

Lastenklinikalla laserhoidossa

Tänään Amalia pääsi tuliluomen vaalennukseen toista kertaa elämänsä aikana. Vaalennus tapahtui Lastenklinikalla, josta löytyy ammattitaitoisin nukutustiimi. Iho- ja allergisairaalasta paikalle saapuivat lääkäri ja kaksi hoitajaa väripulssilaserkoneensa kanssa.

Amalian herätys

Amalian herätys

IMG_2054

IMG_2056

Hieroo niin unisia simmuja

Hieroo niin unisia simmuja

Mä en jaksais millään

Mä en jaksais millään

Toinen pirteämpi toista

Toinen pirteämpi toista

Isi pukee

Isi pukee

Mä en nyt jaksais tälläistä

Mä en nyt jaksais tälläistä

IMG_2067

Matkalla

Matkalla

Ennen toimenpidettä Amalia keskittyi leikkeihin siihen saakka kunnes hoitaja latoi pöydälle pillimehuja, jotka nukutuksesta heränneet potilaat saisivat nauttia. Amalia olisi tietysti halunnut nauttia oman annoksensa saman tien ja tästähän syntyi pientä kiukkua. Ymmärrettäväähän se oli, sillä neiti oli saanut eilen iltapuuron seitsemän jälkeen maidon kera. Juuri ennen nukkumaanmenoa hän nautti viimeisen vesikulauksen, joten tottahan jano jo alkoi olla.

Lelujen tutkiminen alkaa

Lelujen tutkiminen alkaa

Täällähän on kaikkea kivaa

Täällähän on kaikkea kivaa

IMG_2077

Ihoa vielä ennen laserointia

Ihoa vielä ennen laserointia

Amalia oli nuorin hoidettava, joten hän oli vuorossa ensimmäisenä. Ennen nukutuksen aloitusta Amalian tuli käydä puntarilla sekä ottaa kipulääkkeeksi Pronaxenia.

Isi jäi odotushuoneeseen minun ja Amalian päästessä leikkaussaliin. Nukutuslääkärinä oli tällä kertaa mies ja Amalia sai sätkyn jo ennen kuin tipan laittoa oltiin edes aloitettu. Ympärillä hääräsi monen monta ihmistä, oli heräämöntyöntekijöitä, lääkäreitä ja leikkaussalihoitajia, vähemmästäkin pienen pään saa pyörälle. Tipan laitto onnistui yhdellä yrittämällä eikä Amalia tuntenut kipua, sillä olin laittanut hänelle hyvissä ajoin Emlapuudute laastarit molempiin kämmenselkiin. Aina joka nukutuskerran kauhein osuus on se kun Amalia valahtaa sylissäni veltoksi ja minun on aika poistua. Lapsen jättämistä helpottaa kun tietää hänen olevan ammattilaisten käsissä.

Puudutelaastarit

Puudutelaastarit

IMG_2070

Palasin odotushuoneeseen ja Johnny lähti hakemaan itselleen kahvia. Tapasimme odotushuoneessa Amalian kohtalotoverin ja myös muita lapsia, jotka olivat tulleet luomiensa vaalennushoitoon mutta eivät sairastaneet Sturge-Weberiä.

Pian saimmekin jo Amalian luoksemme ja hän oli kovin tokkurassa ja kiukkuinen kuin ampiainen, sillä ei ollut jälleen malttanut juuri nukkua heräämössä. Amalia ei myöskään ollut antanut hoitajan painaa hoidettuja alueita kylmäpussilla eikä antanut minunkaan niin tehdä, joten saa nähdä miltä neiti näyttää huomen aamulla.

Hoidon jälkeen

Hoidon jälkeen

Ihan tokkurainen Amalia

Ihan tokkurainen Amalia

Amalia sai juodakseen aikaisemmin himoitsemansa pillimehun ja veteli sen melkein yhdellä huikalla. Hoitaja tulikin varoittelemaan ettei kannata antaa niin paljoa kerralla. Iso huuto siitä sitten syntyi kun pillimehu vedettiin kesken kaiken pois. Myös murkinaa tarvittiin tyhjään vatsaan ja olimme varanneet Amalialle marjasosetta ja ruokaisan piltin. Ruoka maittoi hyvin, mutta kiukku ei laantunut missään vaiheessa.

Hoitajan irroittaessa tippaa Amalian kädestä seurasi Amalia hoitajan työtä tarkkaavaisena. Hienon hoito kerran jälkeen Amalia sai valita kaksi tarraa ja hän valitsi villakoiratarroja ja avaruusaluksia.

Sairaalasta Amalia otti hatkat ennen kuin yksikään hoidetuista kavereista ehti edes heräämöstä herätä. Kotimatkalla pysähdyimme Aladdin kebabpaikkaan ja Amalia sai syödä iskender kebabistani leipäpaloja.

Ohi on

Ohi on

IMG_2083

Nam nam mitä leipäpaloja

Nam nam mitä leipäpaloja

IMG_2091

IMG_2096

IMG_2093

Aina niin reipas Amalia

Aina niin reipas Amalia

Nyt pieni on jälleen aivan musta hoidetuilta alueilta, mutta täytyy muistaa, että mitä pahempi ulkonäkö sitä paremmat hoitotulokset. Innolla jo odotan paranemista ja toisen kerran hoitotulosten näkemistä. Ensimmäiseen kertaan hoitajat olivat hyvin tyytyväisiä. <3

Pieni leopardityttö

Pieni leopardityttö

IMG_2207

Nilkka

Nilkka

IMG_2226

Pikku varpaatkin läpikäytiin

Pikku varpaatkin läpikäytiin

Kasvot

Kasvot

IMG_2209

IMG_2210

IMG_2211

IMG_2215

IMG_2214

IMG_2220

Mä en kyllä ole moksiskaan mun tän hetkisestä ulkonäöstäni ja toivotan Teille lukijoille hyvää viikonloppua <3

Mä en kyllä ole moksiskaan mun tän hetkisestä ulkonäöstäni ja toivotan Teille lukijoille hyvää viikonloppua <3

Avainsanat

Kommentit

Aivan ihana tyttö! Meillä pari kuukautta nurempi neiti, ja lasten touhut ja ilmeet kyllä niin samankaltaisia! Mikä reipas suloisuus! Kaikkea hyvää jatkoon koko perheelle!

johanna

Kiitos kovasti Susanne! <3
Lapsemme ovat nyt ihanassa iässä 🙂
Kaikkea hyvää myös sinnepäin!

Heips! Tulihan pitkästä aikaa vilkaistua blogia ja aika hurahti ihan siivillä sitä lukiessa! Tsemiä reippaalle Amalialle kun laserhoidot ovat alkaneet <3 Itselläni on pian 4 vuotta täyttävä tyttö jolla on kasvoissa tuliluomea samaan tyyliin kun Amalialla oikealla puolella. Kiva nähdä kuinka upeita tuloksia laserilla saa aikaan, meille kun sanottiin heti tytön synnyttyä ettei niille voi tehdä mtn… Taidanpa ottaa talven aikana yhteyttä yksityisen puolen lääkäreihin ja alkaa miettimään asiaa vakavasti. Vaikka tuo meidän likka onkin varsin topakka luonteeltaan niin varmasti tulee vanhempana luomista kuulemaan, ja nyt jo mietin itku silmässä kuinka asian kanssa tullaan toimeen jos ihan kiusaamiseksi menee. Aurinkoisia syksypäiviä teidän perheelle 🙂

Heips!
Kiitos kovasti! <3 Hassua että teille on sanottu ettei tyttösi tuliluomille voida mitään tehdä. Upeita tuloksia tosiaan laserilla saadaan, joten ota ihmeessä yhteyttä joko yksityiselle puolelle tai sitten Iho- ja allergiasairaalaan. Onhan tuo Amaliakin varsin topakka, mutta maailma on melko julma paikka, joten musta laserhoito on tosi hyvä juttu <3
Tsemppiä ja aurinkoisia syksypäiviä myös sinulle ja perheellesi! <3

Suloinen tyttö ja todella nätit kasvojenpiirteet. <3

Voi miten kauniisti sanottu, kiitos <3

Ihana pieni Prinsessa <3

Voi kiitos kovasti <3

Loistava paikka tuo lastenklinikka! Meiltäkin sielä aika tiheästi käydään 2-vuotiaan kanssa.

Samaa mieltä 🙂

Tietääkseni Hyksissä käytetäävä laser on väripulssilaser, joka on tällä hetkellä tehokkain laser tuliluomen poistoon. Itse kävin kävin tänään samassa laserissa iho- ja allergiasairaalassa… nyt melko tuvonnut toinen puoli.
Mutta joo, on kyllä niin ylisöpö tapaus teidän Amalia 🙂

Juu on väripulssilaser ja olen kuullut myös, että se on tehokkain 🙂 Ja kitos Sanna <3
Toipumisia sinulle, Amalialla alkaa mustelmat laantua 🙂

Oon jo jonkuaikaa seuraillu sun blogias ja aina olla tarkotus kommentoida mutta nyt vasta saan tämän tehtyä.
En oo pahemmin vanhempia tekstejä päässy lukemaan kun bloggaat niin ihanan usein niin että aina riittää minulle epäsäännölliselle lukijalle luettavaa, eli en siis oo tutustunu tähän paljoakaan mutta heti alussa mulle tuli semmonen olo että oot aivan superhyvä äiti ja suhtaudut niin posotiivisesti amalian sairauden hoitoon, ihana kuulla että kerrankin joku kertoo esim. että helppo jättää lapsi kun tietää sen olevan ammattilaisten käsissä, kun yleensäkin niin paljon haukutaan vain hoitajia ja niiden ammattitaitoja!
Kaikkea hyvää teidän perheelle ja paranemisia Amalialle, jään seuraileen tätä!

Tosi kivaa kun kommentoit 🙂
Mun sydäntä lämmittää sun kommenttisi todella, kiitos <3
Ihanaa kun jäät seurailemaan meitä ja kommentoi jatkossakin välillä 😉

Ethän varmaan muistanut kysäistä, että mikä laser tuolla Lastenklinikalla on käytössä? Kyselin siitä silloin joskus aiemmin. Vaikuttaa tosiaan tehokkaalta. Tsemppiä teille!

Kääk, no enhän minä muistanut ja joulukuussa on vasta seuraava aika 🙁 Tehokas laite tosiaan on! Kiitos tsempeistä 🙂

Ihania kuvia Amaliasta, ihana nähdä jälleen kerran, kuinka hyvin tuo laser toimii <3

Kiitos <3 Mä myös odotan kovasti ihon parantumista ja tulosten näkemistä 🙂

Enpä oo ennen huomannu, että Johnnylla on Amalian nimi tatuoituna 😛 Hieno!

Aika pian Amalian syntymän jälkeen Johnny sen laittoi <3

Voi kuinka kiva lukea teidän kuulumisia vaikka itsellä ei mitn blogia jne olekkaan.. Amalia on aika samanikäinen kuin minun kuopukseni. voi,että kun toinen on niin reipas ja joutuu kokemaan sellaisia toimenpiteitä mitä moni lapsi ei joudu koskaan kokemaan. Tsemppiä teille kaikkeen ja etenkin pienelle ihmeelle <3

Tosi kiva kuulla, kiitos <3
Amalia tosiaan joutuu kokemaan paljon toimenpiteitä ja tutkimuksia elämässään joita moni lapsi ei joudu kokea, mutta hyvin kaikki toimenpiteet ja tutkimukset ovat tähän saakka menneet 🙂
Kiitos vielä tsempeistä! <3

Mun tytöllä olisi laserointi edessä nyt syksyllä tai talvella(mansikkaluomi nenässä) ja näytin hänelle nämä kuvat, koska häntä pelottaa taas joutua sairaalaan. Tyttöä tosin kiinnostaisi tietää, että ulottuuko luomi selkäänkin?

Voi tyttöäsi, minkä ikäinen hän on jos osaa jo pelätä sairaalaan menoa?
Vasemmalla puolella Amalian tuliluomi peittää hartian ja lapaluun. Myös vasemmalla alaselässä on läiskä, mutta ei kovinkaan suuri.
Tsemppiä tyttäresi laserhoitoihin!

Raija on 5-vuotias. Me ollaan syntymästä asti juostu sairaalaan ja kodin väliä niin jossain vaiheessa se pelko tosiaan iski ja nykyään juonittelemalla joudutaan sinne menemään.

Voi miten kurjaa, toivottavasti mukana olisi joskus myös mukavampia sairaalareissuja eikä aina vain ikäviä toimenpiteitä tai tutkimuksia.

Reipas urhea pikku Amalia<3

ps.piti ihan teitä takia ostaa uusin kaksplus;)

Reipas ja urhea hän tosiaan on <3
Hehe, kiva kun ostit 🙂

Ihana söpöliini, siunausta teille!!<3

Kiitos Brita <3

Suloinen tyttö <3

Kiitos paljon <3

siis tazkoja molemmilla ..pikkasen erilaisia. Elämä kohtelee meitä eri tavoin. Tsemppiä teille…omallanikin haasteita elämässä ja paljon 🙂 usko tulevaan auttaa

Näinpä tatskoja molemmilla ja muuten Nuusku on myös karvan alta melkoisen täynnä tummia syntymämerkkejä 😉
Kiitoksia sinulle kovasti ja tsemppiä kovasti myös Teille! <3

Voi kun on suloinen tyty!! <3

Kiitos <3 Onhan Amalia melkoisen suloinen tapaus myönnän itsekin 😉

Voi mummin rakas pantteri tyttö <3

<3

Voi että! Hän on kyllä niin älyttömän suloinen, aivan ihana! Tsemppiä suurella sydämellä Mia

Kiitos Mia kauniista sanoistasi <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.