Yleinen
2.11.2014

Lapsuuden perinteitä ja halloweeniä

Lapsuuden perinteitä ja halloweeniä

Monien muiden tapaan myös me juhlimme halloweeniä, sillä avoimessa päiväkodissa järjestettiin perjantaina halloween-juhlat. Amalia on pukeutunut aikaisempina vuosina aina Minni Hiireksi, mutta tänä vuonna oli luvassa muuta, sillä sain tehdä blogini kanssa yhteistyötä erään verkkokaupan kanssa, josta saimme valita Amalian kanssa hänelle naamiaisasun.

Amalia valitsi tiikeriasun. Asu oli kokohaalari ja hyvin pehmeä. Hännän sai tarralla takapuoleen kiinni ja hupussa oli tiikerin naama ja korvat. Valitsin 2-3-vuotiaille tarkoitetun koon, mutta se oli valitettavasti Amalialle hieman nafti. Tästä syystä Amalia suostui pitämään asua päällä noin minuutin ja loppujuhlat menivät omissa vaatteissa. Äitiä hieman harmitti, mutta minkäs teet, eihän sitä pakottaakaan voi.

Aivan ihana naamiaisasu kun olisin ottanut vain hieman isompaa kokoa. No on ainakin valmiina pikkuveikalle hauska asu kunhan syntyy ja vähän kasvaa.
Naamiaisasu on saatu AlphaGeekista ja verkkokaupassa on naamiaisasujen lisäksi myös esimerkiksi leluja.

Pikkutikru

Pikkutikru

IMG_2429

Tässä hieman iloisempi tikru

Tässä hieman iloisempi tikru


Kuva lainattu täältä.

IMG_2434

Juhlien tarjoilu järjestettiin nyyttäri meiningillä ja herkkuja riitti. Me veimme tarjolle Amalian valitseman keksipaketin. Päiväkoti oli koristeltu hienosti ja halukkaat pääsivät sujauttamaan kätensä erilaisiin pusseihin ja tunnustella mitä niistä löytyy. Amalia kokeili innokkaasti jokaisen pussin sisällön.

Mitähän täällä on?

Mitähän täällä on?

Eiku seuraavan pussin kimppuun!

Eiku seuraavan pussin kimppuun!

IMG_2442

Toisella oikein silmät kiiltää :)

Toisella oikein silmät kiiltää 🙂

Viikonloppu on mennyt osaksi kiukutellessa, siis äidillä. Huomaan alkavani panikoida ja stressata sitä, että saamme kaiken vauvaa varten valmiiksi. Tein suutuspäissäni listaa mitä kaikkea on tekemättä eikä suinkaan kaikki listan asioista koskenut vauvaa. Haluan vain saada pakkomielteisesti tehtyä ihan hassujakin asioita ennen vauvan syntymää ja huomaan sitten väsyväni siihen kun aika ei tahdo millään riittää. Ja riittäisihän se jos yksin rauhassa ahertaisin, mutta kun haluan olla myös perheeni kanssa. Saimme me kuitenkin jotain taas aikaiseksi tänäkin viikonloppuna ja kivaakin meillä oli, vaikka välillä räjähteli.

Taloyhtiössämme oli pihatalkoot pyhäinpäivänä, hieman ehkä erikoisen päivän olivat valinneet. Johnny haravoi ja minä touhusin Amalian kanssa.

Lehtikasassa

Lehtikasassa

Amalia keräsi lehtikasoja ja vei lavalle

Amalia keräsi lehtikasoja ja vei lavalle

tlkoot

talkoot ktt

talkoot aa

Illalla kävimme Johnnyn vanhempien kanssa Lohjan ABC:llä syömässä tulevan isänpäivän kunniaksi. Valitsimme ABC:n siitä syystä, että Amaliakin viihtyisi. Täytyy sanoa, että Lohjalla on harvoissa ravintoloissa lapsille leikkipaikkaa tai itse tiedän vain yhden ABC:n lisäksi ja tämä on todella harmi. Me olemme aina tykänneet käydä Johnnyn kanssa ravintoloissa syömässä ja tykkäisimme käydä myös koko perheen voimin, mutta ei Amalia enää malta pysyä pöydässä koko ruokailu aikaa.

Lauantaina oli touhua niin paljon, että unohdin kokonaan haudoilla käynnin ja asia muistui mieleen vasta appiukon kysyessä olemmeko käyneet haudoilla. Eihän me oltu, vaikka olen aina niin tarkka haudoilla käymisestä.

Illalla päätimme lämmittää saunan. Amalian laserhoidosta on aikaa yli viikko, joten hänkin pääsi saunan lämpöön. Olimme ostaneet kauppapäivänä nakkeja, jotka valmistimme kiukaalla iltapalaksi. Tämä on aivan ihana muisto omasta lapsuudestani, mutta Johnny ei ymmärtänyt alkuunsakaan kiuasnakkeja ja meinasi lähes oksentaa saunaan astuessaan kun niin nakille haisi.
Sanokaa nyt hyvät lukijat, että teidänkin lapsuudessa ollaan nautittu kiuasnakkeja saunan jälkeen?

Kiuasnakit valmistumassa

Kiuasnakit valmistumassa

IMG_2471

Iltapala

Iltapala

IMG_2483

IMG_2487

Tänään kävimme siskoni perheen luona kylässä ja Amalia oli niin onnellinen päästessään leikkimään Iida serkun kanssa. Kotimatkalla piipahdimme Citymarketissa ostamassa Amalialle uudet kumisaappaat, kurahanskat ja toppahanskat.

Loppuun vielä meidän tyttöjen vauvahöpinöitä. Amalia puhuu pikkuveljestään edelleen paljon, joka päivä hän kertoo kuinka kovasti odottaa jo pikkuveljen syntymää. Puhuin yhtenä päivänä Amalian kanssa synnyttämään lähdöstä ja siitä kenen luokse Amalia sitten pääsee hoitoon. Kesken juttutuokion Amalia totesi, että sitten tulee niitä supistuksia. Kyllä tälle neidille jää kaikki asiat mieleen. Kysyin Amalialta myös olisiko hänestä kivaa jos äiti ja isi tekisivät vielä kolmannen vauvan pikkuveljen jälkeen ja ai että kun toisen silmät alkoivat loistaa ja hän hihkui innoissaan: ai prinsessavauvanko?

Näihin hassun ihaniin höpötyksiin on hyvä päättää tämä postaus, joten ei muuta kuin mukavaa sunnuntai-illan jatkoa <3

Kommentit

Lapsena kiuasmakkara ja jaffa lasipullossa. Nyt myös omien lasten kanssa silloin tällöin laitetaan makkaraa kiukaalle.

johanna

Ihania muistoja lapsuudesta ja kiva jatkaa omien lapsien kanssa <3

johanna

Ihanaa kun näin moni kommentoi, kiva kuulla, että muillekin on maistunut ja maistuu edelleen kiuasnakit tai makkarat! 🙂

Nää kommentit on näytettävä Johnnylle 😉

Laitatteko nakit/makkaran tavallisen folion sisään?? Kauanko pidetään kiukaalla? Saako löylyä heittää (makkaroiden viereen toki) vai paistetaanko jälkilämmössä?

johanna

Juu laitettiin nakit ihan tavallisen folion sisään. Me pidettiin niitä kiukaalle se hetki kun saunottiin ja käytiin suihkussa, ehkä max puol tuntii 🙂 Käänsin foliopakettia kerran patahanskan kanssa ja ehkä vois käännellä parikin kertaa. Ja löylyä heiteltiin justiinsa siihen viereen! Nyt sulla on hyvät ohjeet, ei muuta kuin kiuasnakit tai makkarat kiukaalle 😉

Oi kiuasnakit ja vielä kuorelliset herkkua

Kiuasmakkaraa meilläkin on tehty vielä muutamia vuosia takaperin. Itselleni eivät olleet suurta herkkua, mutta muistiin on hyvin jäänyt 😀

Kiuasmakkaraa.. herkkua!

Kiusmakkaraa, tai nakkeja on meilläkin tehty viikonloppuisin lapsuudessa!

Jep, kyllä meillä lapsuudessa oli kiuasmakkaraa, sellaisessa tietyssä pussissa, ja tuoksun muistan vieläkin. Omien lasten kanssa meillä oli puusauna ja takka, niin lapset paistoivat nakkeja takassa tikkujen nenässä. Kiva muisto, en ollut muistanutkaan kiuasmakkaraa! Kiitos siitä. 🙂

Kiuasmakkaraa, HK:n sinistä

Ei nakkeja mutta makkaraa kyllä! 😀

Minustakin kiuasmakkarat tai -nakit on kiva ruoka kunhan sitä ei tee liian usein.Kiuaskuuma makkara, sinappia ja jääkylmä juoma, namskis!

En ole koskaan kuullutkaan kiuasnakeista, wtf! Mutta nyt iski kova nälkä kun näin kuvasi + hirveä mieli perunasalaattia, mmm, must have 😀

johanna

Hahhaaa repesin sun kommentille! Ei muuta kuin kiuasnakit tai makkarat kiukaalle 😉

Kiuas makkaraa kyllä, ja vielä nykyäänkin. Perunasalaatin kanssa oikein hyvää. Meillä on ihan perinteenä että kun tullaan reissusta kotiin niin lämmitetään sauna ja tehdään kiuasmakkaraa 🙂

Meillä oli nakkien sijaan kiuasmakkarat ja oli kyl herkkua 🙂

oi! kiuasnakit on parhaita!! täytyneekin tässä lähiaikoina tehdä! 🙂 ja se tuoksu saunassa.. se on ihana!

Voi mulle tuli ihan niiden kiuasnakkejen tuoksu nenään,täytyy taas tehdä jokupäivä kun lämmitän saunan! En ole laittanutkaan nakkeja kiukaalle moneen vuoteen 🙂

Juu kiuasnakit oli parhautta lapsuussaunassa 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.