Yleinen
28.8.2013

Lääkärissä

Lääkärissä

Olin varannut maanantaiksi Amalialle ajan Mehiläiseen Lastenlääkärille. Lähdimme kaupunkiin jo hyvissä ajoin ja kulutimme aikaa tyttöjen kesken. Amalia istui tyytyväisenä rattaissa käydessämme Lindexissä ja Mukelomestassa. Mukelomestan myyjä muisti meidät ja kyseli oliko morsiustyttöjen mekot olleet jo käytössä ja olivathan ne olleet pikku tytöillä meidän häissä. Ostin Mukelomestasta Reima merkkisen pipon Amalialle ja vaikka se oli kallis en voinut vastustaa kiusausta, silä pipo oli niin soma. Nyt alkaa syysvaatteet olla kasassa ja pian niistä erillinen postaus, jota olikin jo toivottu.

Pressossa Amalia söi pilttipurkin äidin tyytyessä teekupposeen. Kahvilan ulkopuolella oli jäätelökioski, josta ostin molemmille omat jätskipallot. Amalia sai suklaapallon ja itselleni valitsin lempi irtojäätelö makuni eli kinuskipähkinän. Meiltä uupui hinnasta 20centtiä, mutta myyjä oli niin ystävällinen, että myi jäätelöt halvemmalla. Jäätelökioski sijaitsee bussiaseman vieressä ja Amalia keräsi itselleen lukuisia hymyjä vilkuttelemalla jokaiselle ohikulkijalle. Eräs nuori tyttö jopa pysähtyi hymyillen sanomaan Amalialle käsipäivää. Ja tämä ei ole ensimmäinen kerta kun tuntematon ihminen tulee ihastuksissaan tervehtimään Amaliaa kädestä pitäen.

Isi tuli suoraan töistä mukaamme lääkärin vastaanotolle. Vaihdoimme ensin lääkärin kanssa pikaiset kuulumiset, sillä koko kesänä emme ole Mehiläisen palveluja tarvinneet. Kaikki oli muuten tutkimuksissa loistavasti, mutta korvat punoittivat hieman. Lääkäri suositteli aloittamaan antibioottikuurin vain sen vuoksi, että perjantaina Amalialla on Lastenklinikalla laserhoito ja hänen on välttämätöntä olla kunnossa. Tällä kertaa valitsimme antibiootiksi Amorion Compin. Amaliallehan on kokeiltu liuta antibiootteja, joista suurin osa ei ole tehonnut niinpä lääkäri kysyy aina oman kantani mitä laitetaan.

Aamupäivällä olimme käyneet Amalian kanssa ruokakaupassa ja halusin yllättää Johnnyn ostamalla grilliherkkuja. Yleensä ostan aina kanaa, josta Johnny ei niin välitä, mutta tänään valitsin cajunilla maustettuja pihvejä miehen mieliksi. Niinpä grillasimme ehkä viimeistä kertaa tänä kesänä Amalian käytyä yöunille. Yhteinen laatuaika jatkui vielä sohvalla, sillä katselimme yhden jakson Jälkiä jättämättä sarjasta. Olemme katsoneet kyseisen sarjan ensimmäisen tuotantokauden jo lähes kaksi vuotta sitten ja nyt päätimme jatkaa seuraaville kausille.

Grillaus alkakoon!

Grillaus alkakoon!

Grillissä ilmeni jotain häikkää

Grillissä ilmeni jotain häikkää

Kattaus

Kattaus

IMG_1930

Hyvin voivat kukat

Hyvin voivat kukat

Nuusku nauttii elämästä

Nuusku nauttii elämästä

Pientä pilkkimistä havaittavissa

Pientä pilkkimistä havaittavissa

Johan on unenlahjat

Johan on unenlahjat

Lopeta se kuvaaminen!

Lopeta se kuvaaminen!

Mä oon niin vanha ja väsynyt miettii Nuusku 8-wee

Mä oon niin vanha ja väsynyt miettii Nuusku 8-wee

Grillimestari

Grillimestari

Herkut grillissä

Herkut grillissä

Eikun syömään!

Eikun syömään!

Nam

Nam

Tämä viikkomme on hieman erilainen kuin yleensä, sillä yritämme pysyä pöpöiltä turvassa. Kerhot ja avoin päiväkoti ovat siis pannassa. Täytyy sanoa, että meillä on mennyt ihan hyvin vaikka ystäväni jo viime viikolla ihmetteli enkö tule hulluksi ilman kerhoilua.

Olemme viettäneet paljon aikaa ulkona hiekkakakkuja tehden, pyöräillen ja tutkien joka paikkaa. Huomaan monesti ettei Amalia jaksa keskittyä olennaiseen esimerkiksi leikkipaikalla pysymiseen vaan hänen täytyy aina lähteä tutkimaan eri asioita. Leikkipuistoissa Amalia voi olla hyvin kiinnostunut leikkipuiston portista, muiden lapsien rattaista tai vieraiden äitien käsilaukuista ja jopa navoista. Tämä vieraiden ihmisten navan kurkkiminen on toisinaan minullekin hieman noloa. Aina en ehdi paikalle riittävän nopeasti ja niin tyttö on jo ehtinyt nostaa pahaa aavistamattoman vieraan äidin vatsamakkarat näkyviin.

Tiistaina Johnnyn päästyä töistä kävimme koko perhe Amarillossa syömässä. Tilasin Amalialle annoksen, josta löytyi mozzarellatikkuja, kanaa, lihapullia, ranskalaisia perunoita, kurkkua, porkkanaa ja kastikkeina bernaiskastiketta ja ketsuppia. Amalia söi reippaasti annoksesta ison osan välillä heittäytyen salsan pyörteisiin. Amarillossa soi salsamusiikki ja Amalia piti musiikista kovasti. Toivotaan tytöstä vanhempana lahjakkaampaa tanssijaa kuin äitinsä.

Ilta hurahti vauhdilla ja koko perheen yhteisen suihkun jälkeen Amalia kävi nukkumaan. Tänään vietimme Johnnyn kanssa iltaa omissa oloissamme.

Tänä aamuna pyöräilimme äidilleni heti aamusta. Amalia oli huonolla tuulella ja kitisi lähes koko ajan edes ulkona hän ei ollut tyytyväinen. Pyysin äitiäni keittämään mannapuuroa, joka oli todella hyvää voin ja sokerin kanssa. Amalia ei puurosta tykännyt vaan sylki puuron pois suusta. Amalialle ei siis edelleenkään kelpaa kuin valmis neljänviljan purkkipuuro.

Rento meininki lastenohjelmia katsellessa

Rento meininki lastenohjelmia katsellessa

Ja jalka venyy

Ja jalka venyy

Amalia perinyt isältään taidon röhnöttää

Amalia perinyt isältään taidon röhnöttää

IMG_2030

Mee edestä sen kameras kanssa!

Mee edestä sen kameras kanssa!

Täytyy nousta istumaan, että näkee

Täytyy nousta istumaan, että näkee

Amalia nukkui pitkät päiväunet ja hänen syödessä välipalaa valmistin päivälliseksi makaronilaatikkoa. Kutsuttiin mummikin meille syömään. Johnny tuli töistä kotiin vasta puoli seitsemältä, joten isistä ei kovinkaan paljon ollut iloa tälle illalle.

Pyöräilemässä

Pyöräilemässä

Jalat polkimille

Jalat polkimille

Ei ne pikku jalat tahtoneet polkimilla pysyä

Ei ne pikku jalat tahtoneet polkimilla pysyä

Nuuskulle hymy

Nuuskulle hymy

Amalia jumppaa

Amalia jumppaa

IMG_2045

IMG_2046

IMG_2047

Mummi nosti Amalian puuhun

Mummi nosti Amalian puuhun

IMG_2050

Sisälle syömään menossa Amalia etunenässä

Sisälle syömään menossa Amalia etunenässä

Huomenna saamme vieraaksi ystäväni, jonka lasketusta ajasta tulee huomenna viikko.
Saa nähdä saapuuko hän kylään 😉

Ihanaa illanjatkoa muruset <3

Avainsanat

Kommentit

Onnea huomiselle!<3

Kiitos <3

Mummin tatskassa lukee näin. Kun sinä haluat nähdä vain yhdet jalanjäljet niin minä kannoin sinua. ja kolme jalan jälkeä <3

Menikö suomennos nyt äidiltä vähän harakoille 😉

Heippa! Haluaisitko kirjoittaa mielipidepostausta? Niitä on mielenkiintoista lukea. Itsellä aiheita ei tule mieleen,tulisiko muulla Lukijalla tai sinulla itselläsi mieleen joku aihe?

Heippa!
Täytyy miettiä jos tulee joku hyvä aihe lukijoilta tai itseltäni 😉

voi apua, amalia on niin sulonen ♥ ja nuusku myös 😉

Kiitos, kiitos <3

Hei mistä oot saanut tuon Jälkiä jättämättä kausi 2.? Meiltä jäi aikoinaan kireiden vuoksi seuraamatta kun tuli telkkarista ja ollaan se eka kausi katsottu. Olen yrittänyt kytätä noita dvd-kauppoja että milloin tulisi kakkoskausi myyntiin mutta en ole löytänyt. Tsemppiä viikkoon ja toivotaan että pysytte terveenä laserhoitoa varten!!

Johnny sanoi, että Netflixistä..Älä kysy en tiiä mikä se on, mutta sä ehkä tiiät 😉
Terveitä ollaan ja kovasti jo odotetaan huomista 🙂

Olen lukenut blogiasi jonkin aikaa en ole vaan jaksanu kommentoida mutta nyt päätin sanoa jotakin:). Aamalia on aivan yltiömäisen söpö tyttö<3 Ja on mukavaa lukea teidän arjesta ja katsella kuvia:o)

Kiitos kovasti Miltsu76 ja tosi kiva kun kommentoit! 🙂

Mitäs mummun tatskassa lukee? 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.