Yleinen
16.3.2013

Lääkärissä käynti olon helpottamiseksi

Lääkärissä käynti olon helpottamiseksi

Torstai aamuna äitini tuli hoitamaan Amaliaa hetkeksi kun minulla oli aika suuhygienistille hammaskivenpoistoon. Edelleen flunssa jatkuu koko perheellä. Amalian olo on päivä päivältä huonompi.
Mummi kertoi Amalian alkaneen kiukutella oltuani jonkin aikaa pois. Amalia halusi päästä koko ajan kurkkimaan ikkunasta ulos. Mummi ajatteli hänen ikävöivän minua. Kerroin kiukuttelun alkavan joka päivä yhdeksän aikaan aamulla, koska silloin Amalialle iskee väsy kun on herännyt aivan liian aikaisin. Amalia oli jälleen herännyt kuudelta. Aamun väsymyksen saa menemään yleensä ohi sillä, että touhuaa hänen kanssaan kovasti. Se piristää Amaliaa kummasti ja hän jaksaa hyvin valvoa päiväuniaikaan saakka.

Flunssa ei ole vienyt Amalialta ruokahalua. Hän syö kuin hevonen. Amalian herätessä jo kuudelta syö hän puuron jo aikaisin, joten ennen lounasta hän kaipaa välipalaa. Aamuvälipalaksi hän syö hedelmän. Juomista on mennyt flunssan aikana myös hienosti.

Nukuttuaan päiväunet oli Amalialle noussut vähän lämpöä.

Amalia on koetullut hermojani koko viikon. Meillä molemmilla alkaa kaatua seinät päälle kun olemme koko viikon joutuneet olemaan sisällä. Koska olen itsekin kipeä en jaksa jokaista sekuntia viihdyttää Amaliaa ja siitähän Amalia ei tykkää. Tekemisen puutteessa hän alkaa tekemään asioita joita hän ei saisi tehdä. Lopulta en jaksanut enää kieltää Amaliaa ja annoin hänen tehdä mitä hän haluaa, joten lopputuloksena oli melkoinen siivo. Pääasia ettei hän kiukutellut.

Amalia kaapissa
Amalia levittänyt Nuuskun kaapin
Äiti katseli tätä touhua silmät kiinni

Tein meille päivälliseksi spagettia ja jauhelihakastiketta. Laitoin luultavasti pippuria silmät ummessa, koska kastike poltteli omaa suutanikin. Amalia kuitenkin söi tyytyväisenä ilme värähtämättä. Amalian syödessä itse on hän alkanut kääntää lusikan väärin päin juuri sen ollessa menossa suuhun. Tietysti ruoka putoaa ja suuhun päätyy tyhjä lusikka. Kun yritän varovasti auttaa Amaliaa, alkaa hän huutamaan. Selvästi omatahtoinen tyttö. Johnnyn äiti on kertonut Johnnynkin halunneen pienenä tehdä kaiken itse. Välillä heillä oli kova kiire päiväkotiin eikä Johnny antanut äitinsä auttaa laittamaan ulkovaatteita päällensä vaan halusi pukea itse. Aikaahan tähän tietysti meni, mutta minkäs teet jos lapsi on päättäväinen. Ja hyvä asiahan se vaan on, että lapsella on motivaatiota harjoitella tekemään asioita.

Äiti mä haluan pois pöydästä
Amalia tuli kuitenkin takaisin etsimään ruokaa

Ton mä varmaan saan tosta..
Sinne meni suuhun spagetti
Onkohan toi liian kaukana Amalia miettii..
Hyvin mä yletän..
Suuhun menossa..
Jäikin alaleukaan:)

Amalia halusi käydä yöunille jälleen ajoissa ja hän tuhisi jo seitsemän jälkeen omassa sängyssään.
Aika pian hän alkoi heräillä vähän väliä, koska yski niin kovasti että tutti lensi suusta pois. Otin hänet viereeni nukkumaan ja nukuimme hyvin kahteen asti yöllä. Kahden aikaan Amalia oli tovin vieressäni pirteä, höpötteli ja istuskeli sängyssä. Jossain vaiheessa hän nukahti ja heräsimme vasta seitsemältä. Tuntui ihanalta nukkua niinkin pitkään. Amalian hengitys rohisi yön aikana kovasti ja perjantai aamuna hän tuntui lämpimältä. Amalialla oli taas lämpöä.

Olin varannut jo eilen Mehiläisestä Lastenlääkärille ajan perjantai illaksi. Amalian flunssa on jo sen verran pitkittynyt ja hänen vointinsa on mennyt huonompaan suuntaan. Muutaman päivän aikana olemme joutuneet turvautua särkylääkkeisiin.

Päivä sujui saman kaavan mukaan kuin edellisetkin päivät. Amalia oli hetken tyytyväinen ja sitten alkoi taas kiukuttelu. Onneksi hän nukkui vähän yli kaksi tuntia päiväunia, joten sain itse hengähtää hyvän aikaa.

Johnny tuli kotiin jo neljän jälkeen ja hän leikki Amalian kanssa. Leikkien lomassa Johnny tuli antamaan minulle suukon ja sanoi, että olen maailman paras äiti kun jaksan niin hyvin Amalian kanssa. Se lämmitti mieltäni kovasti ja oli maailman ihanin kehu.

Mehiläiseen päästyämme oli Lastenlääkäri myöhässä aikataulusta. Meillä oli aika 17.40 ja lääkärille pääsimme vähän jälkeen kuusi. Odotellessa Amalian aika kului hyvin. Hän leikki ja pyyhälsi kontaten ympäri Mehiläisen käytäviä putsaten lattiat omiin vaatteisiinsa. Lapsi jaksaa olla välillä niin pirteä vaikka onkin kipeä. Me Johnnyn kanssa istuimme penkeillä kuin haamut ja vuorotellen jompi kumpi juoksi Amalian perässä.

Lääkäriin lähdössä
Kipeän näköiset silmät
Odotushuoneessa

Päästyämme lääkärin luokse hän tunnisti meidät ja sanoi ettei olekaan nähnyt Amaliaa pitkään aikaan. Mehiläisen kaikki Lastenlääkärit, joilla olemme käyneet ovat todella mukavia. Aloitin kertomalla Amalian oireista. Lääkäri aloitti kuuntelemalla Amalian keuhkot. Sieltä kuului pahat rohinat. Hän määräsi, että sairaanhoitaja antaa Amalian hengitellä Ventolinea, joka avaa keuhkoputkia. Tämän jälkeen hän kuuntelisi keuhkot uudestaan. Lääkäri katsoi tietysti myös molemmat korvat. Oikea korva näytti hieman punoittavan ja vasemman korvan putken päässä oli vaikkua, joten se oli tukossa. Hän määräsi vasempaan korvaan Oftan Akvakol silmätippoja tiputettavaksi korvaan 3 kertaa päivässä kolmen päivän ajan. Lääkäri määräsi varmuuden vuoksi suun kautta otettavan antibiootin jos korva alkaa vuotaa märkää avautuessaan. Antibiootiksi hän kirjoitti Ditrim Duploa, koska sanoin sen auttaneen aina aikaisempiin korvatulehduksiin. Kurkussa ei ilmeisestikään ollu mitään vikaa, koska lääkäri ei kommentoinut siitä mitään.

Makutikku maistuu

Lääkäriltä päästyämme pääsimme hetken odottelun jälkeen hoitajan kanssa toimenpide huoneeseen. Siellä Amalia hengitteli lääkkeen ja huusi koko lääkkeen oton ajan. Hoitajan ollessa valmis mulkoili Amalia hoitajaa niin vihaisesti että hoitajaa melkein nauratti. Lääkäri pyysi meidät takaisin huoneeseensa ja kuunneltuaan Amalian keuhkot ei niistä kuulunut enää lainkaan rohinoita. Hän määräsi Amalialle samaa lääkettä kotiin pienemmällä annostuksella vain. Hän neuvoi, että sitä saa antaa kolmenkin tunnin välein. Lopuksi hän antoi meille kotinumeronsa ja sanoi, että saisimme soittaa koska vain jos tulee jotain ihmeteltävää. Hän pyysi meitä varaamaan hänen vastaanotolle tai korvalääkärille ajan maanantaiksi, jolloin katsotaan onko putki auennut vasemmasta korvassa. Lääkäri epäili Amalialla olevan ehkä RS-virus, joka on flussavirus, joka voi aiheuttaa pienelle lapselle keuhkoputkentulehduksen. Ei ollut siis turha reissu lääkärissä käynti. Usein se on niin kuin sanotaankin, että äidin vaisto on oikeassa.

Ajoimme vauhdilla kotiin kellon ollessa jo lähes seitsemän. Amalia sai samantien iltapuuron ja sitten hän pääsi iltapesuille ja nukkumaan. Johnny haki apteekista Amalialle hengitettävän lääkkeen Amalian nukahdettua. Kotona meillä oli jäljellä korviin laitettavia silmätippoja ja antibioottia emme vielä ostaneet.

Edessä oli vielä illaksi Johnnylle mieluinen puuha eli minun hiustenpidennysten irroittaminen. Olen oikea herkkäpää ja kun Johnny irroittaa pidennyksiä sätkin vähän väliä kivusta. Tällä kertaa ne lähtivät kuitenkin helposti pois kun osattiin käyttää pidennysten irroittamiseen tarkoitettua ainetta oikein.

Viime yönä otin jälleen Amalian viereeni ja kahden aikaan yöllä hän oli taas levoton. Aamulla Amalia heräsi puoli seitsemältä itkien todella kovaa. Amalialle oli noussut kuume.

Annoin hänelle Buranaa kuumetta alentamaan. Aamupesujen jälkeen laitoin silmänpainetta alentavat tipat silmään ja Oftan Akvakol silmätipan korvaan. Alakerrassa Amalia sai hengitellä Ventolinen samalla katsellen Tuulin Salaisuudet musiikkivideota. Hän hengitteli oikein rauhallisesti ja saatuaan lopuksi kovasti meiltä molemmilta kehuja hän alkoi hymyilemään oikein leveästi.

Amalia sai mehua, jotta saa vähän sokeria

Nuuskukin odottaa syötävää

Minulla oli varattuna aamuksi kampaajalle aika tyven värjäykseen. Mietin ensin perunko ajan, mutta päätin olla itsekäs ja lähteä kampaajalle rentoutumaan raskaan viikon jälkeen. Johnny mietti miten hän mahtaa pärjätä Amalian kanssa kahden jos hän minunkin kanssa kiukuttelee niin kovasti. Amalia vaikutti kuitenkin pirteältä touhutessaan ennen kuin lähdin, joten arvelin heillä menevän ihan hyvin.

Sain rentoutua kampaajan käsittelyssä kahden tunnin ajan. Tullessani kotiin ei isillä ollut mitään ongelmia Amalian kanssa. Heillä oli mennyt hienosti eikä Amalia ollut kiukutellut yhtään. Amalia tuli syliini halimaan minua kotiin tullessani, mutta käsilaukkuni tuntui olevan lopulta minua kiinnostavampi.

Hiukset värjättyinä ilman pidennyksiä

Amalia meni rahin sisälle
Mites mä pois pääsen..?
Uskaltaisko..?
En uskalla, äiti auta mut pois täältä!

Nyt taidan liittyä Amalian ja Johnnyn leikkeihin mukaan ja alan nauttimaan heidän seurasta.
Aurinkoista viikonloppua kaikille<3

Kommentit

Näytä äiti taas niitä tätin hiuksi kuvia, sano Eemi 🙂
Ja rahi kuvista sano, että siellä voi olla kyllä vaarallista olla.. Miia

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.