Yleinen
21.1.2013

Kyläreissuja

Kyläreissuja

Eilen aamulla Amalia päätti herätä jo kuudelta. Nousin hänen kanssaan ylös ja annoimme Johnnyn jäädä nukkumaan. Aamutoimien jälkeen minuun iski siivousvimma, joten siivosin koko kodin. Odottelin hieman ennen kuin laitoin imurin laulamaan, mutta kahdeksalta ajattelin sen jo olevan soveliasta näin sunnuntai aamuna. Amalia leikki siivouksen aikana nätisti omia leikkejään eikä ollut tällä kertaa apuna muuta kuin imuroinnissa. On se niin mukavaa imuroida kun toinen makaa imurin päällä ja kiertää koko ajan imurin tehon niin pienelle kuin sen saa.

Vauvauinti alkoi puoli kymmeneltä. Amalia oli jälleen aivan intona veteen päästyään. Tällä kertaa oli yhteisiä leikkejä enemmän kuin yleensä. Lapset pääsivät myös harjoittelemaan kävelyä vedessä uimarengas vartalon ympärillä. Liukumäkeen Amalia pääsi kaksi kertaa eikä häntä yhtään pelota tulla liukumäestä pää edellä veteen kuin kuula tykinsuusta. Uinnin jälkeen kävin Amalian kanssa pikaisesti suihkussa ja sen jälkeen menimme lämmittelemään saunaan. Uinnin jälkeen jäimme kahvioon, jossa syötin Amalialle päiväruuan. Amalia tuli kahvilassa kiukkuiseksi, taisi väsy iskeä pieneen.

Kotona laitoin Amalian lähes samantien päiväunille ja menin itsekin nukkumaan sohvalle. Olin täydessä unessa kun Johnny sanoi Amalian olevan hereille. Hän nukkui vain vähän yli tunnin. Yleensä en ole juuri koskaan väsynyt, mutta nyt tuntui todella vaikealta saada itsensä ylös sohvalta lämpimän viltin alta. Kun olin syöttänyt Amalian Johnny kehotti minua jatkamaan unia. En kuitenkaan viitsinyt enää nukkua, koska meidän oli tarkoitus kohta lähteä Johnnyn mummun luo kylään.

Aloin laittaa itseäni valmiiksi kyläilyreissua varten ja Johnny alkoi syöttämään Amalialle välipalaa.

Siitä oli pitkä aika kun olimme viimeksi käyneet Johnnyn mummulla. Johnny ei ole samalla tavalla läheinen sukulaistensa kanssa kuin minä. Mummu näytti olevan mielissään kun näki Amalian. Hän kehui Amalian olevan kaunis kuin nukke. Vietimme aikaa mummun luona reilu tunnin, jonka jälkeen ajelimme kotiin noin kahdenkymmenen minuutin matkan. Amalia oli kiukkuinen koko matkan. Olin itsekin kiukkuisella päällä jostain syystä. Luulen siihen vaikuttaneen väsymykseni ja se, että tunsin olevani tulossa kipeäksi.

Kahvipöydässä

Leikit menossa

Kotona aloimme katselemaan Voice of Finlandia nauhalta. Amalia leikki tyytyväisenä noin tunnin verran, jonka jälkeen häneltä paloi päreet ja niinpä lopetimme ohjelman katselemisen.

Käytimme vielä yhdessä Amalian kylvyssä ja kotiin kuljetuksella tilaamamme pitsat tulivat juuri kesken kylvyn. Syönnin jälkeen taisin jatkaa Johnnylle kiukutteluani ja hän näytti siltä, että heittää kohta minua Amalialle kasaamalla legotornilla päähän. Joskus olisi ehkä ihan oikein ja voisi tehdä minulle hyvää jos Johnny antaisi minulle vähän takaisin eikä aina olisi niin rauhallinen. Ei tietenkään heittämällä mitään, mutta huutamalla vaikka yhtä kovaa kuin minä huudan hänelle. Voi kun sitä oppisi laskemaan aina kymmeneen ennen kuin hermostuu ja purkaa pahaa oloaan Johnnyyn.

Amalia oli väsynyt ja meni oikein kiltisti nukkumaan jo puoli kahdeksalta. Me jatkoimme keskeyttämämme ohjelman katselua ja katselimme vielä sen perään lauantai-illan Putous jakson. Puoli yhdentoista jälkeen menin nukkumaan ja olin hieman hämmästynyt kun Amalia heräsi ensimmäisen kerran vasta puoli kuusi aamulla. Syötin hänet ja nukuimme vielä seitsemään saakka.

Unikoulu näyttää siis toimivan hienosti. Amalia on nyt nukkunut torstaista asti päivä- ja yöunet omassa sängyssä. Yöimetykset ovat vähentyneet yhteen kertaan yössä. On se itselle outoa jos oikeasti lähes vuoden tauon jälkeen saa alkaa nukkumaan kokonaisia öitä katkotta.

Tänä aamuna olimme kerhossa jo ensimmäisten joukossa. Amalia leikki siellä kovasti. Hän käy leikkimässä vähän joka paikassa. Ensin hän hypisteli vähän autoja, sitten legoja, tämän jälkeen hän lähti isompien lasten kanssa kokkaamaan pikkukeittiöön ruokaa ja vielä nukkekodillakin oli kiva leikkiä. Onneksi huomasin kun Amalia leikki nukkekodilla, että hän työntää suuhun pientä nukkekodin lelua. Lähdimmekin siitä sitten turvallisimmille vesille leikkimään.

Laululeikkien aikana Amalia sai tälläkin kertaa nostaa laulupussista kortin. Hän oli tänään ahne ja nosti kaksi korttia kerralla, joista hän sitten valitsi laulun Ihhahaa ihhahaa hepo hirnahtaa. Kotona laulaessani tätä laulua Amalialle alkaa hän innostuneena heiluttaa käsiään. Lähdimme vähän ennen kahtatoista kerhosta kotiin, koska huomasin Amalian alkavan väsyä ja halusin pitää hänet hereillä vielä kotimatkan.

Illalla kun Johnny tuli töistä ja olimme syöneet ruuan, joka oli todella mautonta ja pahaa lähdimme yhden muskarista tutun perheen luo kylään. Heillä on noin kuukauden Amaliaa nuorempi poika ja samanrotuinen tyttö koira kuin Nuusku. Kaikenhuipuksi olemme lähes naapureita. Me naiset olemme tutustuneet muskarissa ja miehet ovat tutustuneet koiralenkeillä. Nyt päätimme tavata koko porukka ja todella mukavaa oli. Amalia oli aluksi itkuinen, mutta lopulta hänkin alkoi leikkimään. Sovimme, että näemme uudestaan. He saavat seuraavan kerran tulla vuorostaan meidän luokse kylään. 

Tulimme kotiin vasta puoli kahdeksan aikaan, joten Amalia pääsi suoraan puuro pöytään ja sitten iltapesuille. Hetken leikittyään vein hänet nukkumaan ja hän nukahti samantien.

Uudenvuoden lupaukseni oli olla juomatta limua ja se on pitänyt! Oliko teillä lukijoilla uudenvuoden lupauksia ja oletteko saaneet pidettyä lupauksista kiinni? <3

Monttu auki

Kova kiire..

<3

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.