Yleinen
16.2.2013

Kuulumisia

Kuulumisia

Keskiviikkona Amalialle maistui paremmin kotiruoka kuin tiistaina tekemäni kala ja peruna. Selvästi neiti tulee äitiinsä, koska spagetti ja jauhelihakastike maistui loistavasti. Amalia yllätti minut ruokailun aikana toisellakin tavalla, sillä hän söi hienosti ihan itse kun autoin täyttämällä lusikan ruualla. Siitä hän lautaselta nosti lusikan ja laittoi ruuan suuhunsa. Aikaisemmin kun olen yrittänyt antaa Amalian syödä itse hän on heittänyt lusikan heti lattialle ja alkanut syömään sormin. Tämä johtunee varmasti siitä, että olen antanut Amalialle pienestä asti sormiruokaa, mutta nyt onnistui ensimmäisen kerran hienosti syöminen lusikalla.

Mä syön ihan ite 🙂
Välipalalla

Johnnyn vanhemmat tulivat iltakahville ja tietysti ennenkaikkea moikkaamaan Amaliaa. Amalia sai mummulta ja vaarilta uuden äänikirjan.

Torstaina oli ystävänpäivä ja kerhossa pidettiin nyyttikestit. Veimme sinne Amalian kanssa keksipaketin niinkuin monet muutkin.

Kerhossa on tapana pitää joka kerta pienimuotoinen hartaushetki, koska kerho on seurakunnan pitämä.
Hartautta oli pitämässä tällä kertaa pappi, joka ilokseni oli sama pappi joka kastoi Amalian. Pappi ei ensin tunnistanut meitä, mutta jonkin ajan kuluttua hän hoksasi ja muisti meidät. Hän tuli Amaliaa moikkaamaan ja kerroin hänelle aikeistamme mennä kesällä naimisiin. Olemme toivoneet häntä papiksi ja sanojensa mukaan hän vihkisi meidät erittäin mielellään. Toivotaan, että se onnistuu. Hartauden jälkeen ystävänpäivän kunniaksi jokainen aikuinen ja aikuisen luvalla myös lapsi sai ottaa karkin korista. Annoin Amalian maistaa vähän karkkia ja huuto oli kova kun karkki loppui. Kyseessä oli kettukarkki, joka on kunnon sokeripommi ja tietysti se oli Amalian mieleen.

Vuorossa oli vielä lisää herkuttelua. Amalia joutui kuitenkin syödä ensin päiväruuan, jonka jälkeen hain itselleni herkkuja ja kaivoin Amalialle naksuja ja rusinoita. Kaikki pöydässä olevat aikuiset alkoivat nauraa. Annoin minä sitten Amalialle muutaman pienen keksin murusen.

Kerhon jälkeen lähdimme kotiin ja Amalia pääsi päiväunille. Unta riitti kahdeksi tunniksi. Sillä aikaa minä etsin hääkortteihin tekstejä ja löysinkin monta hyvää värssyä.

Päivälliseksi Amalia sai maistaa kanarisottoa ja siitäkin hän piti kovasti ja halusi syödä itse. On se mukavaa syödä yhdessä samaa ruokaa, harmiksemme vaan Johnny ei ole ehtinyt töistä kotiin yhtenäkään päivänä ruoka-aikaan.

Perjantaina saimme Amalian muskarikaverin ja hänen äitinsä meille leikkimään aamusta. He viipyivät lasten päiväuniin asti. 

Herkuttelua

Kaataisko nää lattialle..?

Telkkarin katselua samalla syöden

Amalian herättyä lähdimme siskoni perheen luokse, jonne tuli myös äitini. Luin heille löytämäni tekstit hääkutsuihin ja valitsimme yhteisymmärryksessä parhaan tekstin. Mummin ja siskoni leikkiessä lasten kanssa, minä tein tekstit koneella valmiiksi ja pääsimme tulostamaan niitä.

Johnny tuli töiden jälkeen siskoni perheen luo kahville. Tänään Amalia sai syödä päivälliseksi siskoni tekemää makaronilaatikkoa. Ruoka maistui hyvin.

Amalia seisoi hienosti ilman tukea useita sekunteja ja siskoni yritti houkutella häntä ottamaan askelia. Amalia ei uskaltanut ottaa askeleita vaan heittäytyi tätinsä syliin joka kerta. Jossain vaiheessa siskoni puki Amalialle Iidan kengät jalkaan josko silloin askeleiden otto onnistuisi, mutta ei. Sitten paljain varpain meidän kaikkien nähden Amalia otti yhden pienen askeleen. Voi miten ihanaa kun isikin oli näkemässä.

Kotiin lähdimme myöhään ja Amalia meni melkein samantien yöunille. Johnny haki meille kotipizzasta ruokaa ja kaupasta herkkuja. Herkkujen ympäröiminä katsoimme Voice of Finlandin. Amalia nukkui huonosti yön ja jouduin ottamaan hänet kolmen aikaan viereeni, mutta siitä huolimatta hän valvoi itkien viiteen, jonka jälkeen nukkui seitsemään.

Amalia popsii rusinoita

Tänä aamuna tulevat kaasoni ja äitini tulivat meille askartelemaan kanssani hääkutsuja. Amalia sai lähteä kaupungille viettämään isin kanssa laatuaikaa.

Tuiman näköisenä lähdössä

Irtosi sieltä tutin takaa vähän hymyäkin

Aloitimme tyttöjen kanssa kahvitellen ja herkutellen, koska ystäväni ja äitini toivat aamupala herkkuja niin suolaisia kuin makeitakin. Tämän jälkeen aloimme töihin. Me siskokset saimme leikkaa liimaa tehtävät ja ystäväni ja äitini hoitivat haasteellisemmat askartelut.

Yhet vaan taukoilee..

Askartelua

Amalian ja Johnnyn tullessa kotiin olimme jo loppusuoralla. Korteista tuli ihania ja juuri sellaisia kun olin toivonutkin. Myös Johnny oli kortteihin tyytyväinen.

Amalialla ja isillä oli ollut yhdessä kivaa. He olivat käyneet Prismassa kaupassa, jonka jälkeen he olivat menneet kahville. Amalia sai päiväruuan ja Johnny aamupalaa. Amalia ei ollut kiukutellut yhtään ja kotiin tullessakin hän jaksoi odottaa, että saimme kortit tehtyä loppuun, jonka jälkeen hän pääsi päiväunille.

Olen aivan innoissani tulevista häistä ja niiden suunnittelusta ja toteutuksesta.
Hyvää viikonloppua Teille lukijat!

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.