Yleinen
23.8.2014

Kuulumisia

Kuulumisia

Pitkästä aikaa avaan blogin kirjoittaakseni. Tuntuu todella pitkältä ajalta tämä viikon hiljaisuus, mutta nyt olemme jälleen täällä. Luvassa kuulumisia viikon varrelta ja niitähän riittää.

Kirjoitushiljaisuus johtui sairastelusta ja sen tuomasta väsymyksestä. Itselläni on ollut jo hetken aikaa pientä lenssua, mutta nyt oikeastaan enää vain aivan järkyttävä yskä. Lisäksi Amalia on nukkunut pitkästä aikaa öisin todella huonosti, luultavasti oman yskänsä vuoksi. Nyt on takana kuitenkin jo kaksi oikein hyvää yötä ja sen huomaa omassakin jaksamisessa.

Toisilla riittää virtaa

Toisilla riittää virtaa

Amalia päätti liimata tassut nassuun

Amalia päätti liimata tassut nassuun

Massussa asustava vauva on voimissaan ja potkut ovat muuttuneet hyvin jämäköiksi ja ne näkyvät todella selkeästi mahan läpi. Vauvan liikkeiden tunteminen on edelleen jotain niin ihanaa ja ihmeellistä. Massu on kasvanut ja napa pulpahtanut härskisti ulos ja tämä ei ole mikään kamalan kaunis näky. Yhtenä iltana makasimme Johnnyn kanssa sängyllä ja ihastelimme vauvan touhuja, kunnes yhtäkkiä yskäisin ja Johnny huudahti hyi huudon kera, että napani näytti aivan alieniltä. Napa oli siis makuuasennossa normaali, mutta kovan yskänpuuskan saattelemana pulpahti ulos ja näytti Johnnyn mukaan aivan alieniltä. En voinut kuin nauraa ja katselin napaani, joka oli minustakin hyvin kummallisen näköinen. Amaliaa odottaessani navalleni kävi tasan samoin.

Johnny aloitti tällä viikolla jälleen työt ja me tytöt olemme olleet kerhossa ja avoimessa päiväkodissa. Muskarikin alkoi kesätauon jälkeen torstaina. Muskariopettaja vaihtui ja päätimmekin tästä syystä vaihtaa koko muskaria Amalian ystävien perässä. Uusi muskari järjestetään Mäntynummen avoimen päiväkodin tiloissa ja järjestäjänä on musiikkiopisto. Olin puhunut Amalian kanssa muskariin liittyvistä muutoksista, mutta siitä huolimatta tyttö alkoi protestoida kovaan ääneen takapenkiltä ajaessamme tutun muskarin ohi.

En ole itse enää vuosiin ollut musikaalinen, mutta pistin uudessa muskarissa heti merkille sen miten musiikkiopiston puolella lapsille opetetaan vaivihkaa leikin ohella musiikkia. Entinen muskari oli MLL:n järjestämä ja tämä oli enemmän pelkkää leikkiä ja laulua ja tästä pidin itse enemmän. Toisaalta Johnny sanoi kivasti ettei siitä mitään haittaakaan ole jos musiikkia lähdetään opettamaan jo tässä vaiheessa leikin ja laulun avulla. Amalia oli innoissaan muskarista, vaikka muutamia kertoja avoimen päiväkodin lelut tuntuivat kiinnostavan hieman liikaa. Onneksi neidin sai aina nätisti takaisin laulun ja leikin pariin.

Seuraavana aamuna Amalia lauloi pätkän aivan uutta muskarilaulua ihan oikeilla laulunsanoilla ja olin tavattoman ylpeä pienestä lapsestani. Totesin taas muskarin alettua, että se on aivan meidän juttu.

Sitten kun pikkuveli syntyy ja täyttää neljäkuukautta on perheellämme toiveissa perheuinnin aloitus. Tätä odotamme jo kovasti, varsinkin isi.

Amalia vauvauinnissa

Amalia vauvauinnissa

Sukellus

Sukellus

Amalia on käyttäytynyt toisia lapsia kohtaan todella hienosti kerhossa ja avoimessa päiväkodissa. Eilen hän leikki ystäviensä ja parin uuden tuttavuuden kanssa niin kovasti, että äiti päätti pysyä lähes kokonaan poissa. Oli hassua istua kaikessa rauhassa sohvalla nauttien samalla teetä ja vilkuillen ihastuksissa lasten leikkiä. Muutamaan otteeseen kävin muistuttamassa Amaliaa käyttäytymään varovaisesti ja kauniisti vauvan lähellä, joka oli hyvin kiinnostunut myös keittiöleikeistä. Amalialla on jostain syystä ollut jo pitkään vähän kurja asenne nuorempiaan kohtaan. Hän kysyikin jo matkalla, että onko siellä päiväkodissa vauvoja ja kun vastasin, että on tietysti niin tyttö tokaisi kiukkuisena: minä pidän vain äidin masussa olevasta vauvasta! Hienosti Amalia kuitenkin käyttäytyi ja leikkeihin liittyneen vauvan mummo sanoikin Amalian olevan hyvin varovainen vauvan lähellä. Amalia kutsuu vauvoiksi oikeastaan kaikkia itseään pienempiä, joten ihan pikkuisista vauvoista en nyt puhu.

Amalian suu kävi kuin papupata leikkien lomassa. Lomalla ollessa Johnny totesikin jo ensimmäisenä aamuna, että puhuuko Amalia tosiaan aina näin paljon. Siskoni sanoi samaa Amalian ollessa heillä yökylässä meidän vanhempien viettäessä hääpäivää. Amalia selittää aina hyvin tarkkaan kaikki asiat leikkiessä ja hän leikkii jo todella hienosti. Amalialla on mieletön mielikuvitus, aivan kuten minullakin on ollut pienenä äitini kertoman mukaan.

Pyysinkin Johnnya siirtämään Amalian leikkikeittiön takaisin alakertaan, jossa vietämme suurimmaksi osaksi aikaa kotona ollessa. Amalian oma huone on yläkerrassa eikä siellä tule leikittyä kovinkaan paljon. Raahasin jossain vaiheessa leikkikeittiön Amalian huoneeseen kun tyttö ei leikkinyt sillä lainkaan, mutta uskon nyt taas keittiöleikkien maistuvan.

Liiduilla taiteilua

Liiduilla taiteilua

IMG_1393

Amalian työlaukku ;)

Amalian työlaukku 😉

Pyörähdimme viime viikonloppuna Virkkalapäivillä, jotka järjestetään Lohjalla joka vuosi. Päivillä on runsaasti kirpputorimyyjiä ja löysinkin Amalian vauvoille ihanan puisen sängyn. Vielä kun saisi patjan ja petivaatteet sänkyyn, mutta mummi ehkäpä hoitaa ne. Itselleni löysin eurolla korkokengät, jotka ovat juuri minun väriseni. Amalia muisti myös pikkuveljeä ja kysyi mitä pikkuveljelle ostettaisiin. Löysimme pienelle neuletakin ja lisäksi mummi osti Tintun liikkeestä vauvalle aivan mahtavan talvihatun.

IMG_1378Amalia uudessa nukensängyssä

IMG_1379

Käytin Nuuskua eilen illalla eläinlääkärissä, sillä pojalle oli annettava rokotus. Lisäksi tarvitsimme Nuuskulle uuden reseptin epilepsialääkettä varten. Nuusku oli lihonut reilusti lääkityksen aloituksen jälkeen ja koiraparka joutuikin dieetille. Ostin kuuliaisesti Nuuskulle dieetti papanoita ja mittasin nälkäiselle koiralla niitä oikean määrän. Katselin papana määrää silmät pyöreinä, sillä niitä oli mielestäni niin vähän. Nuusku hyökkäsi nälissään papanoiden kimppuun, mutta vain haistaakseen niitä. Nuusku ei todellakaan kelpuuttanut dieettiruokaansa, vaikka lääkityksen myötä koiralle maistuukin ruoka tavallista paremmin.

Suihkuun mentyäni kuulin yläkertaan asti Nuuskun protestoinnin. Nuusku haukkui ja kävi kuumana ruokakaappinsa edessä, ruuan himo oli selvästi hyvin suuri. Päätin, että aloitamme dieetin hieman helläkätisemmin ja keräsin dieetti papanat takaisin säkkiin ja tilalle annoimme Nuuskun omia tuttuja papanoita. Tänään sekoitimme keskenään molempia papanoita, mutta pahasti näyttäisi dieetti papanat jääneen lattialle lojumaan.

Herkut on nyt asetettava pannaan. Lääkkeen Nuusku saa tutusti juuston kera aamuin illoin, mutta muista välipaloista pyrimme luopumaan. Yritämme myös pidentää lenkkejä, sillä Nuusku rakastaa lenkkeilyä.

IMG_1403

Harmikseni olen laiskistunut sen verran näin raskaana ollessa etten jaksa useinkaan käydä Nuuskun kanssa iltalenkillä vaan Johnny hoitaa sen homman. Jotenkin olen ollut niin poikki iltaisin Johnnyn tullessa kotiin etten ole vain saanut itsestäni irti lähteäkseni kävelylle. Amalia ei nuku oikeastaan enää lainkaan päiväunia, en nyt taas edes muista koska olisi viimeksi nukkunut, joten iltaisin olen usein aika loppu. Nyt tietysti flunssakin verottaa, joten saattaa hyvin olla, että jo ensi viikolla on eri ääni kellossa.

Amalia tuli niin iloiseksi muumilakusta

Amalia tuli niin iloiseksi muumilakusta

Pienestä sitä on pieni onnellinen

Pienestä sitä on pieni onnellinen

Tänään kävin äitini kanssa Lohjan keskustassa ostoksilla. Muu perhe pääsi mummin ja fafan luokse viettämään päivää. Amalialla ei ole enää juurikaan sopivia pitkiä vaatteita, joten nyt syksyn tehdessä tuloa oli aika päivittää tytön vaatekaappi. Pyörähdimme tutusti H&M:ssä ja Lindexistä ja näistä löysin kaiken tarvittavan. Enää on hakusessa syksyksi siistimpi kauppatakki sekä lenkkarit. Voisin kuvata ostokset vaikka seuraavaan postaukseen, sillä niin ihania ne mielestäni ovat. Piipahdimme myös uudella kirpputorilla, josta löysin vauvalle muutaman vaatteen. Nauroinkin äidilleni, että poika saa vain kirpparikamaa kun tytär sai uusia vaatteita kaksi lähes täyttä kassillista.

Olemme varanneet 4D-ultraääneen ajan ensi kuun alkuun ja tämän jälkeen alkaa pikkuveljen vaatteiden hankinta oikein toden teolla. Kävimme Amalian odotusaikana samalla klinikalla ultraäänessä ja haluamme toimia samoin myös tässä raskaudessa.
On mieletöntä päästä näkemään pikkuinen vielä kertaalleen ennen hänen syntymäänsä!

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille! <3

Avainsanat

Kommentit

Heippa Johanna! Kuulun blogisi hiljaisiin lukijoihin, eli olen seurannut blogiasi jo yli vuoden, mutta en ole koskaan kommentoinut mitään 🙂 Blogisi on ihana ja Amalia vielä ihanampi, tunnen pari Sturge-Weberin diagnoosin saanutta ja on ihana seurata Amalian arkea ja nähdä kuinka terve ja reipas tyttö on diagnoosista huolimatta!

Pakko kommentoida tuoda muskarinvaihdostanne. Olen koulutukseltani varhaisiän musiikkikasvattaja, eli muskariope. Kiva kuulla, että viihdytte muskariharrastuksessa ja muskarit ovat hyvin paljon sen näköisiä kuin opettajat niistä haluavat tehdä, mutta mikäli harrastuksen nimi on muskari eli musiikkileikkikoulu on harrastus aina tavoittellista musiikin opettamista ihan vauvaryhmistä saakka opetuspaikasta riippumatta (mll/musiikkiopisto), ainakin mikäli opettaja on pätevä varhaisiän musiikkikastattaja. Musiikikerhot, -hetket ovat asia erikseen. Muskareita opettaa opettajat, jotka ovat opiskelleet 4,5 vuotta (270opintopisettä) ammattikorkeakoulututkinnon keskittyen varhaisiän musiikkikasvatukseen tai vaihtoehtoisesti Sibeliusakatemiasta valmistuneet musiikkikasvatuksen maisterit. Voisin verrata esimerkkiäsi jalkapalloon eli aiemmin olette ilmeisesti käyneet muskarissa, jossa on vain potkittu palloa hauskaa pitäen, mutta nyt käytte treeneissä, joissa opetellaan saamaan pallo maaliin. Mitä haittaa koet tästä? Itse ainakin pyrin suunnittelemaan tunnit niin, että siellä on aina pedagoginen asia mukana, mutta kaikki tehdään hauskanpidon, leikin ja tuttujen laulujen pohjalta. Tavallaan olen surullinen kuullessani, että tämä opetuksellisuus häiritsee jotakuta ja tavallaan olen hämmästynyt, että miksi?

johanna

Heippa Muskari-Viivi 🙂

Kiitos ja kiva kun viimein kommentoit! 🙂
En missään nimessä koe, että siitä olisi mitään haittaa, päinvastoin. Mä itse vaan tykkäsin enemmän MLL:n muskarista siksi, että siellä oli enempi ihan peruslastenlauluja ja enemmän laululeikkejä opettajan tuomien materiaalinen kanssa. Eron huomasi selvästi kun aloitimme tämän uuden muskarin, mutta ei tämä musiikkiopiston muskari missään tapauksessa huono ole ja uusi opettaja on mahtava. MLL:n muskariope opiskeli vielä, mutta nyt on varmasti jo valmis muskariope, joten kyllä hänenkin opetuksessa oli varmasti tarkkaan mietitty lasten musiikin oppiminen, mutta hieman eri tavalla hän sen toi esille.

Seuraan blogiasi blogilistan kautta, mutta en tiedä mistä johtuu, että se näyttää usein blogiisi tulleen uuden postauksen, vaikka sellaista ei ole tullut. Nyt kun sinulla oli flunssan takia hieman pidempi tauko, niin senkin aikana tuli noin 6-8 kertaa, etttä sinulla olisi uusi postaus : D ei se mitään, mutta harmittaa aina, kun huomaakin, ettei uutta postausta olekaan tullut!

johanna

Mä en tajua ollenkaan tuon blogilistan päälle, joskus on joku muukin lukija sanonut samaa kuin sinä.. Kääk mistäköhän tosiaan johtuu, en yhtään tiedä, mutta aika ärsyttävää.

Niin ihania juttuja taas että mä rupesin täällä itkemään 😀

johanna

Voi sinua, mutta kiitos ja tietysti mukavaa, että kirjoitukset herättävät tunteita <3 <3

Me ei tykätty pikkulapsiperheenä asua 2-kerroksisessa asunnossa juuri sen takia, että tuntui että alakerran olohuone ja keittiö olivat jatkuvasti täynnä lasten rojua kun ei niissä yläkerran huoneissa tullut vaan oltua. Ja aina tuntui, että leluja sai kiikuttaa ylös alas ja se millä haluttiin leikkiä niin oli aina väärässä kerroksessa. Nyt on kätevää kun keittiön vieressä on lapsen huone, niin pystyy hyvin tarkkailemaan lapsen touhuja kun itse puuhailee ruokaa ja saa helposti lapsen lelut roudattua pois näköpiiristä 🙂

johanna

Me ollaan tykätty taas asua 2-kerroksisessa siitä syystä, koska Amalia on aina ollut niin herkkäuninen. On ollut helpottavaa kun Amalia nukkuu yläkerrassa ja me vanhemmat saamme sitten valvoa alakerrassa rauhassa. Onneksi nyt vanhemmiten Amalia ei enää herää niin helposti vaan nukkuu jo paljon sikeämmin 🙂

1-kerroksinen ois mustakin kivempi noiden lelujen kannalta, se ois tosi kiva, että lapsi sais leikkiä omassa huoneessa enemmän, vaikka oonkin kuullut, että tuo ne kuitenkin niitä leluja usein olkkariin 😉

Mistä varasitte ajan 4D-ultraan? 🙂

johanna

Me varattiin ultra Felicitas klinikalta Helsingistä. Lääkärin nimi on Tapio Kurki 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.