Yleinen
2.6.2014

Kuulumisia

Kuulumisia

Luvassa kuulumisia pitkästä aikaa. Viime viikon maanantaina vietimme rantapäivää. Mukaan rannalle lähtivät ystäväni poikansa kanssa. Sain ystävältäni muutaman rantakuvan, mutta en uskalla niitä tänne lisätä, sillä ne ovat niin suuria. Lisäsin nuoruus postaukseen liian suuria kuvia ja luultavasti tästä syystä blogi takkuilee toisilla. Viesti on nyt mennyt Kaksplussalle, josta tämä ”nörtti” odottelee apuja.

Tiistaina vietimme päivää siskoni perheen luona. Amalia ja Iida leikkivät sulassa sovussa ja heillä oli ihan oikeaa leikkiä keskenään. Molemmat tytöt puhuvat jo niin hyvin, että saivat hyvää keskustelua aikaiseksi.

Vauva leikkii. No myönnetään, kaikki me siellä oltiin, jopa Nuusku

Vauva leikkii. No myönnetään, kaikki me siellä oltiin, jopa Nuusku

Faija tiirailee telkkua

Faija tiirailee telkkua

Keskiviikkona lähdin kaupunkimme erityislasten vanhemmille tarkoitettuun vertaistukiryhmään. Tämä oli viimeinen tapaaminen tähän väliin, sillä nyt ryhmä jäi kesätauolle. Ryhmä jatkaa varmasti taas syksyllä. Tälle viimeiselle tapaamiskerralle oli järjestetty saunailta, vaikka meitä saunojia olikin ainoastaan kolme. Muutakin puuhaa oli, sillä keskustelimme kreikkalaisista jumalista ja mietimme jokainen ketä kreikkalaista jumalaa olemme itse lähinnä. Tarjolla oli salaattia, pizzaa, sipsejä sekä kakkua ja kahvia. Olen tykännyt ryhmästä kovasti vaikken itse kovinkaan suulas ryhmissä koskaan ole tai sanotaanko niin, että puhun ainoastaan silloin kun joku minulta jotain kysyy. Olen usein kovin puhelias, mutta ryhmissä saatan ujostella ja sulkeutua. Ehkä siihen liittyy se, että ryhmissä on enemmän ihmisiä ja toisaalta pidän tarkkailijan roolista ja tykkään kuunnella toisia. Palasin kotiin kymmenen jälkeen illalla ja kävin nukkumaan lähes saman tien.

Torstaina Johnnylla oli vapaapäivä, sillä oli helatorstai. Tänä päivänä Amalialta lyheni letti, viimein.

Mummi kampaajana. Amalia muistutti mummia moneen kertaa leikkaamaan ihan varovasti

Mummi kampaajana. Amalia muistutti mummia moneen kertaa leikkaamaan ihan varovasti

Takatukka lähti

Takatukka lähti

Polkkatukka

Polkkatukka

Perjantaina Amalia herätti meidät jo viiden aikaan hokien kovaan ääneen: EN MINÄ JAKSA ENÄÄ NUKKUA. Amalia toisteli lausetta moneen kertaan välillä kovan itkun säestyksellä. Välillä hän hiljeni hetkeksi, mutta aloitti sitten taas saman hokeman. Puoli seitsemältä en enää jaksanut vaan nousimme ylös aamutoimiin. Isi oli ehtinyt lähteä töihin jo hieman aikaisemmin. Aikaisen herätyksen vuoksi olimme ruokakaupassa jo ennen yhdeksää. Suoritimme ostokset ennen eläinkaupan aukaisua, joten rutiinimme hieman muuttuivat ja eläinkauppa vierailu sai jäädä.

Tänä päivänä Amalia nukkui päiväunet joskaan ei kovin pitkiä sellaisia aikaisesta herätyksestä huolimatta. Keskiviikkona hän tosin nukkui oikeat maraton-unet, sillä Amalia veti päivätirsoja kolmen tunnin ajan. Tämä on meidän perheessä jotain niin kummallista ettei tullut mieleenkään herättää neitiä.

Iltapäivällä aloimme leipomaan. Amalia oli todella reipas apulainen ja saikin tehdä kaiken muun paitsi kaataa taikinan joukkoon kuuman rasvan. Illalla isi haistoi heti kotiin tullessaan pullan tuoksun ja me tytöt napotimmekin jo pöydässä pullakorin kanssa hymyt huulillamme. En ole kummoinen jauhopeukalo ja korvapuustit olivatkin mielestäni hieman kuivia ja jotenkin mauttomia. Johnny veti kaksi puustia nassuun eikä olisi varmasti kehdannutkaan muuta sanoa kuin, että hyvää on.

Leipuri valmiina

Leipuri valmiina

IMG_9554

Turvonnut taikina. Valmiista väkerryksistä ei sitten kuvaa olekaan ;)

Turvonnut taikina. Valmiista väkerryksistä ei sitten kuvaa olekaan 😉

Pikku apulainen vauhdissa

Pikku apulainen vauhdissa

Keskiviikkoisessa ryhmässä mietimme jokainen milloin olemme ilahduttaneet kumppaniamme jollain tapaa. Mieleeni tuli lähes heti se kun yhtenä päivänä keitin Johnnylle kahvit ja kirjoitin hänelle pienen viestin kahvikupin päälle. Viestissä kehuin, että hän on maailman paras isä ja aviomies. Meillä ei ole tapana ostella toisillemme lahjoja, me hemmottelemme toisiamme hieman eri tavalla, näillä pienillä asioilla, joilla on kuitenkin niin iso merkitys. Johnnylla ei kyllä ole tapana jätellä lappuja vaan hän puristaa usein ohimennen vaikkapa pakarasta ja kertoo tällä kuinka kovin tykkää. Joka päivä kerromme toisillemme, että rakastamme toisiamme sekä perhettämme ja pusut vaihdamme myös.
Millä tavalla Te lukijat ilahdutatte puolisoanne ja puolisonne Teitä?

Perjantaina pullansyönnin jälkeen lähdimme Starkkiin ostamaan puutavaraa takapihan terassin laajennusta varten. Meitä tyttöjä ei sitten Starkissa tarvittukaan, joten painelimme Kodin tavarataloon. Löysin sieltä kummipojallemme syntymäpäivälahjan sekä kotiin pienen Love kyltin.

Lauantaipäivänä oli serkkuni valmistujaisjuhlat. Amalia sai kotimatkalla kovasti kehuja kun oli käyttäytynyt nätisti. Amalia totesikin kehuihin: Amalia ei läpsinyt ketään. Amalia oli kiltti vauvallekin. Hyvin neiti siis ymmärtää.

Valmistujaisiin lähdössä

Valmistujaisiin lähdössä

Mä en kestä ;)

Mä en kestä 😉

Loppupäivän olin jostain syystä pahalla päällä. Hetkittäin kaikki oli hyvin, kuin tyyntä myrskyn edessä. Illalla pääsin onneksi kiukustani ja päätimme viettää Johnnyn kanssa kahdenkeskistä aikaa Amalian nukahdettua. Lämmitimme saunan, söimme ja juttelimme.

Pyysin miestä laittamaan jonkun kauniin kynttilän palamaan

Pyysin miestä laittamaan jonkun kauniin kynttilän palamaan

Sunnuntaiaamuna olin hyvällä tuulella ja koko päivä oli ihana. Ilma oli kaunis ja niin aurinkoinen. Amalia pääsi ensimmäistä kertaa takapihan uima-altaaseen. Johnny rakensi terassia Amalian pulikoidessa markiisin alla. Itse istuin teekupposen kanssa terassin tuolilla ja toisinaan join kupillisen myös Amalian valmistamaa teetä. Amalia rakastaa leikkiä vedessä pienellä teepannulla ja kupeilla. Hän keittää aina mansikkateetä ja sehän onkin äidin lempi tee. Molemmat mummit vierailivat meidän luona ja kävi se fafakin kurvaamassa moottoripyörän kanssa pihallamme.

Vohveleita aamupalan jälkeen

Vohveleita aamupalan jälkeen

Naapurissamme asustaa tuore ylioppilas ja onnittelimme häntä ruusun kera. Saimme kutsun kahville ja pääsimme maistelemaan edellisen päivän juhlista jääneitä herkkuja. Viiden aikaan Johnny lähti ystävänsä kanssa kalaan ja kerrankin kalaa myös tuli. Isin poissaollessa me tytöt teimme palapelejä, luimme kirjoja ja kävimme suihkussa ja Amalia sai myös kylpeä.

Amalia on nukkunut yhden kokonaisen yön omassa sängyssä heräämättä kertaakaan, mutta muina öinä hän on itkenyt ja olen hakenut hänet meidän vanhempien väliin. Amalia ei tule öisin sängystä itse pois vaikka osaakin pois sieltä tulla. Hyvin sängynvaihto on kuitenkin sujunut ja kai ne kokonaiset yöt joskus tulevat.

Tänään alkoi jälleen arki eikä meillä ollut mitään suunnitelmia. Kävimme yhdessä Amalian kanssa kirpputoritavaraa läpi. Jatkoin kirpputoripöydän pitoa vielä kesäkuun puoleen väliin. Lounaan jälkeen lähdimme naapureiden kanssa Vivamoon ruokkimaan lampaita. Lampaat olivat piilossa, mutta kaksi aasia tapasimme. Tytöt syöttivät aaseja kovalla innolla.

IMG_9637

IMG_9629

IMG_9630

Illalla lähdimme juhlistamaan kummipoikamme syntymäpäiviä. Ystäväni Terhi oli leiponut niin maittavat tarjottavat. Amalia muisti hienosti kiittää syönnin jälkeen huikkasten Terhille: kiitos kakusta. Amalia on alkanut kiittää omatoimisesti ja mielestäni tämä on aivan mahtava taito näin pienellä. Ennen Amalia kiitti kun sanoin hänelle esimerkiksi Olehyvä ja perään Mitä sanotaan. Nyt tyttö kiittää hienosti aina kun on kiitoksen aihetta.

Huomenna kuvia Amalian uudistuneesta huoneesta. Pysykäähän kuulolla 😉

Avainsanat

Kommentit

Oivoi, tulipas Amaliasta ”ison tytön” näköinen tuolla tukalla! Minne se teidän taapero hävisi?! :/

No mutta, sopinee tulevalle isosiskolle 😉 Onnea vauvauutisesta 🙂

johanna

Totta niin tuli 🙂 Ja sopii tosiaan isosiskolle 😉 Kiitos gemma <3

Kiitos kuulumisista ja hienoista kuvista.
Myös Kaksplussassa olevista.

Mukavia kesäpäiviä!
Anja

johanna

Olkaas hyvät 🙂 Ai, näit Kaksplussan kuvat, kiva, kiitos 🙂
Mukavia kesäpäiviä Teille myös! <3

Kiukkupussi ollut 😀 Mullakin tuppaa tiettyinä aikoina palaa käpy. Varsinkin raskaana 😉

johanna

Näinhän tää menee 😉

Onpa kiva taas kuulla teistä 🙂 Ihana tuo Amalian uusi tukka, neito näyttää jo ihan isolta tytöltä polkkatukassaan.

Varmasti kiva huomata, miten Amalia ymmärtää tekonsa ja niiden seuraukset. Mahtaa hänestäkin tuntua kivalta, kun saa kehuja hienosta käytöksestä eikä tarvitse kuunnella komentamista ilkeilyjen takia 😉 Pienet hoksottimet toimivat niin vikkelän, että meitä aikuisia välillä ihmetyttää!

johanna

Kiitos ihanasta kommentistasi 🙂
Oli tosi mukava tosiaan kun sai huomata, että Amalia ymmärtää tekonsa ja niiden seuraukset, helpottavaa. Usein joutuu tosiaan uhmaikäistä kieltämään, joten muistan kehua aina kun siihen on pientäkin aihetta 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.