Yleinen
4.1.2014

Kuulumisia

Kuulumisia

Joulusta vielä vähän vaikka uusi vuosi onkin jo alkanut. Joulupäivää vietimme Johnnyn vanhemmilla. Oli ihana päästä valmiiseen joulupöytään syömään, sillä jouluaatonhan vietimme meidän kotona. Tapaninpäivänä vierailimme siskoni perheen luona enkä malttanut olla toimettomana koko joululomaa, joten maalasin Amalian ison tytön sängyn loppuun. Sänky on tällä hetkellä mummoni verkkokellarissa odottamassa oikeaa hetkeä päätyä Amalian uudeksi nukkumapaikaksi. Tutista luopumisesta on vasta pari viikkoa, joten vielä mennään pinnasängyllä joku tovi.

Johnnylla oli perjantaina työpäivä ennen uudenvuoden viikon alkua, mutta vain se yksi, sillä viikonloppuisin mies on aina kotona. Perjantaina vierailimme aamupäivällä ystävämme luona, jonne matkustimme meidän autolla kera ystäväni ja hänen lapsensa. Kyläpaikkaan oli sen verran matkaa etten olisi voinut lähteä sinne ajelemaan Amalian kanssa kahden ja puhun nyt hieman alle puolen tunnin pituisesta matkasta en sen pidemmästä, mutta Amalia on vain niin kauhea matkustaja. Amalia ärsyyntyi matkustamisesta huolimatta siitä, että kaveri istui vieressä. Amalia huuteli äitiä ja halusi pois turvaistuimesta. Amalian turvaistuin mahtuu edelleen olemaan selkä menosuuntaan, joka on suositus kolmeen ikävuoteen saakka ja luulenkin tämän asennon juuri ärsyttävän häntä. Turvallisuus kuitenkin ennen kaikkea ja tyttö istuu istuimessaan selkä menosuuntaan vielä sen tovin kun mahtuu.

Kyläpaikassa oli mukavaa ja Amalia viihtyi kaverin leluilla leikkien. Kotimatkalla ystäväni änki itsensä lapsukaisten keskelle ja lauleskeli Amalialle, jotta matka sujuisi mallikkaammin. Ystäväni mietti tehneensä ehkä virheen, sillä Amalia ei kyllästy lauluihin ja loruihin koskaan ja pyysikin ehkä kymmenen kertaa laulun aina uudestaan sanoen: isää, jolla Amalia tarkoittaa lisää.

Viikonloppumme meni mukavasti ja vietimme todella paljon aikaa oman pikkuisen perheemme kesken. Lohjalla on kurjat ilmat eikä lunta ole ollenkaan. Pimeys vallitsee, mutta se ei omaa mieltäni saa matalaksi.

Laitoin Johnnyn lautaselle pekonia ja ensimmäinen lensikin sen juomalasiin

Laitoin Johnnyn lautaselle pekonia ja ensimmäinen lensikin sen juomalasiin

IMG_6299

Isi mä tykkään susta niin

Isi mä tykkään susta niin

Tällä viikolla Johnny on ollut töissä lukuunottamatta uudenvuodenpäivää. Uutta vuotta vietimme siskoni perheen luona saunoen ja syöden hyvin. Vuosi vaihtui kotona sängyissä kuorsaten.

Tytöillä menossa tanssit ja Eemillä ja Johnnylla taistelut

Tytöillä menossa tanssit ja Eemillä ja Johnnylla taistelut

Pikku Iida

Pikku Iida

Minnin korvat piti pakata mukaan serkkujen luokse ja ne ovat tärkeässä roolissa aina joratessa

Minnin korvat piti pakata mukaan serkkujen luokse ja ne ovat tärkeässä roolissa aina joratessa

Raketteja katselemassa

Raketteja katselemassa

Amalia melko totisena

Amalia melko totisena

IMG_6359

Kaksi rakettia riitti Amalialle

Kaksi rakettia riitti Amalialle

Torstaina olimme Amalian kanssa pitkästä aikaa Mäntynummen avoimessa päiväkodissa.

Perjantaina Johnnylla alkoi jälleen kolmen päivän vapaat. Tuntuu hassulta kun Johnny on niin paljon kotona kun yleensä mies tekee pitkää päivää ja hänellä on kunnolla aikaa perheelle vain viikonloppuisin.

Joulu sai illalla kyytiä. Amalia olikin jo irroitellut melko ahkeraan lähes kaikki alapallot kuusesta ja tietysti repinyt narutkin niistä irti. Ilman kuusen kaatoa emme selvinneet, sillä Amalia tempaisi kuusen nurin saatuamme sen tyhjäksi. Kuusen kaadon jälkeen neiti totesi vain tutusti HUI.

Tänään siivosimme yhdessä kodin ja kotimme on ihanan avara ilman joulukoristeita. Amalia nukkui aamulla hieman yli yhdeksään, joten päiväunet jäivät välistä. Päivällä saimme yhden ystäväpariskuntamme kylään ja he viipyivät meillä iltaan saakka. Päivä meni hujauksessa ja onneksi on vielä kaksi vapaa päivää ennen pitkiä härkäviikkoja.

Amalia ja Nuusku

Amalia ja Nuusku

Amaliaa hymyilyttää

Amaliaa hymyilyttää

Amalia vaunulenkillä

Amalia vaunulenkillä

Jalassaan äidin saappaat

Jalassaan äidin saappaat

Pikkuapina äidin reppuselässä

Pikkuapina äidin reppuselässä

Hyviä vapaiden jatkoja niille, jotka niitä viettää ja työssä ahertajille jaksamisia!

Avainsanat

Kommentit

Tuo kuva, jossa syötät Amaliaa, oletko huomannut, että siinä on enkelipalloja?

johanna

Hih, en ollut huomannut <3

Ihania kuvia taas sai ihailla <3 Amalia on niin suloinen tyttö 🙂 <3

johanna

Voi kiitos Merja <3

Aivan ihania kuvia. Tänään saimme vihdoinkin laitatettua tuolle meidän neidille ne korvakorut. 🙂 <3

johanna

Kiitos Rike <3 Vautsi hienoa, miten meni ja tykkääkö neiti kovasti? 🙂

Laitto meni hienosti, ei edes itkenyt yhtään. Annoimme Julian valita millaiset korut haluaa. Valitsi tähdet missä on kristalli keskellä <3 . Tykkää kovasti ja me vanhemmat tykkäämme myös. Julian päiväkoti ryhmässä oli myös yksi tyttö saanut korvikset joululoman aikana. 🙂

johanna

Kiva kuulla ja hauska kun päiväkotikaveri oli myös saanut korvikset samaan aikaan 🙂

Ei taida tytöt muistaa:) Valkoinen hattu on Miian ja ostettu prismasta muutama vuosi sitten makso aika paljon ja sanoin Miialle että kerran se vain kirpasee osta jos tykkäät hatusta ja tyttö osti 😉

Mistä olet ostanut valkoisen lakkisi? ihana!
Luin myös postauksesi vuodesta 2013, Amalia on kasvanut isoksi tytöksi jo. Suloinen neiti on Hän.

johanna

No äiti jo ehtikin vastailla ja hyvä niin, sillä en olis tiennyt 😉
Kiitos ja Amaliasta on tosiaan tullut jo niin iso tyttö ja pianhan neiti täyttääkin jo kaksi vuotta <3

saako kysyä et minkä merkkinen Amalian tuoli on? meidän tyttö 1v8kk ja istunu jo tovin naama menosuuntaan…suurimman osan tuoleista saa kääntää 9kg ylöspäin 🙂

johanna

Be safe izi combi on Amalian istuimen merkki. Saman merkkinen oli myös Ampsun vauvakaukalo ja tyytyväisiä ollaan oltu.
Mä en oo kuullutkaan, että suurimman osan istuimista saisi kääntää 9 kg ylöspäin. Mä oon kuullut vain tuon, että suositus olisi matkustaa selkä menosuuntaan 3 ikävuoteen asti.

Saa toki kääntää, moniakin istuimia:) Se ei silti tee sinunkaan lapsiesi niskoista yhtään sen kestävämpiä mahdollisessa kolaritilanteessa. Siihenhän se suositus on sidoksissa.

”Lukija”, ei se olekaan vain tuolista kiinni. käyhän katsomassa, mitä asiasta sanoo suomen laki ja asetukset. Niitä tuoleja tehdään kaikkien maiden markkinoille ja todella, tuolin suositusrajat ovat sitä tuolia varten. Laki taas määrää, kuinka lapsia saa suomessa kuljettaa.
Itselläni on esimerkiksi polkupyörä, jossa olisi turvavöillä varustettu istuinpaikka neljälle lapselle. Yhden voisi laittaa vielä pyöränistuimessa. Pyörän valmistusmaassa Hollannissa tämä on ok, mutta suomen laki kieltää kaksirenkaosella pyörällä kuljettamasta enemmän kuin kahta lasta. Eipä sillä, kaksi lasta ja ruokaostokset on minun reisilihaksillekin ihan tarpeeksi 🙂
Hyvää uutta vuotta!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.