Yleinen
3.12.2013

Kuulumisia

Kuulumisia

Heti häämatkan jälkeisenä päivänä eli viime viikon tiistaina lähdin tapaamaan Otavamedialle Kaksplussan väkeä ja muita bloggaajia. Olimme päässeet edellisenä yönä nukkumaan puoli neljän aikaan aamuyöllä ja onneksi tapaaminen alkoi vasta yhdeltä. Nukuimme kuin pienet porsaat kymmeneen saakka ja Amalia jopa puoleen yhteentoista. Johnny vei minut Helsinkiin äitini tullessa siksi aikaa vahtimaan Amaliaa. Illalla sain kotiinpäin kyydin Johnnyn äidiltä. Oma päiväni sujui hienosti, mutta kotona ei ollut yhtä leppoinen meininki. Amalian rytmi oli aivan sekaisin ja hän olisi ollut valmista pataa yöunille jo puoli kuuden aikaan. Johnny vaikutti kiukkuiselta soittaessani hänelle Helsingistä blogitapaamisen päätyttyä. Päästyäni kotiin oli onneksi kotona jo eri ääni kellossa ja Amalia kuten myös isi olivat molemmat hyvällä tuulella.

Amalia oli saanut nukkua yöt häämatkalla meidän vanhempien välissä mikä oli suuri virhe, sillä tyttö olisi halunnut myös kotona toimia saman kaavan mukaan. Meitä nauratti niin kun sanoin Amalialle, että nyt on aika käydä yöunille ja neiti lähti muitta mutkitta tallustelemaan tomerasti meidän vanhempien huoneeseen ja siitä suoraan sänkyymme. Emme tietenkään antaneet periksi vaan selitin Amalialle, että nyt nukutaan omassa sängyssä. Kiukku ja itkuhan tästä uudesta järjestelystä tuli, mutta yllättävän nopeasti Amalia rauhoittui lauluuni ja nukahti sikeään uneen.

Amalia nukkui kuitenkin vain puolen tunnin ajan enkä saanut häntä rauhoittumaan, joten kannoin hänet meidän sänkyyn jatkamaan unia. Minusta pääasia oli kuitenkin se, että Amalia kävi aluksi omaan sänkyyn nukkumaan. Nyt kun olemme olleet kotona jo pidemmän aikaa on omassa sängyssä nukkuminen pidentynyt, mutta edelleen Amalia haluaa väliimme jossain kohdin yötä. Harmittaa vähän kun ennen lomamatkaa Amalia nukkui jopa muutaman kokonaisen yön omassa sängyssään kertaakaan heräämättä, mutta nyt saa harjoitella kaiken jälleen uudestaan.

Tuttiahan Amalia sai syödä reissussa usein myös hereillä ollessaan. Tutti oli loistava apu siihen, että Amalia istui kiltisti rattaissa ja pysyi ruokapaikoissa tyytyväisenä. Kotona päivätutista luopuminen ei aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia. Nyt ennen joulua olisi edessä unitutista luopuminen, sillä jouluahan pidin tässä asiassa takarajana ja toisaalta myös hammaslääkärit suosittelevat tutista luopumista viimeistään ennen kaksivuotis syntymäpäivää.

Amalia nukkuu edelleen pinnasängyssä ja tarkoituksena olisi vaihtaa hänelle isojen tyttöjen sänky kunhan saisin ensin sängyn tuunauksen valmiiksi. Sänky on siis keskeneräinen ja hommana olisi vielä hioa sängystä yksi pala ja tämän jälkeen maalata sänky. Jospa itsenäisyyspäivän viikonloppuna löytyisi aikaa.
Ennen sängynvaihdosta luovumme kuitenkin tutista vaiko toisinpäin? Mitä mieltä olette?

Viime viikolla muina päivinä kalenteri ammotti tyhjää kerrankin ja tämä oli ihan huippua. Ei kiirettä mihinkään ja saimme rauhassa kotiutua. Pyykinpesua oli melkoinen määrä ja matkaväsymys painoi yllättävän pitkään. Amalia on nukkunut loistavia päiväunia matkan jälkeen, jopa kahden tunnin mittaisia unia. Ainuttakaan kertaa unet eivät ole kestäneet vain puolta tuntia ja tämä on tässä perheessä aivan luksusta. Pitkien päiväunien myötä yöunille meno on myöhästynyt tunnilla, joten yöunille Amalia käy vasta yhdeksältä. Pikku hiljaa yritämme aikaistaa yöunille menoa ainakin puolella tunnilla, sillä omasta mielestäni yhdeksältä yöunille meno on liian myöhään. Aamuisin nukumme kahdeksaan tai jopa yli sen, joten riittävät yöunet Amalia saa vaikka yhdeksältä menisikin vasta nukkumaan.
Mihin aikaan Teidän lukijoiden lapset käyvät yöunille ja minkä ikäisistä lapsista on kyse?

Viime viikonloppuna vietettiin pikkujoulua ja me vietimme sitä lauantaina Johnnyn vanhempien luona. Maistelimme tai siis minä söin kuin pieni porsas jouluruokaa ja Amalia sai mummilta ja fafalta pikkujoululahjan. Amaliasta on tullut ennakkoluuloinen uusia ruokia kohtaan eikä hän suostunut syömään jouluruokaa ollenkaan. Tämä ei haitannut, sillä mummi oli tietysti laittanut Amaliaa ajatellen myös lihapullia ja lihakastiketta tarjolle. On nuo mummelit toisinaan melko höppäniä, mutta niinhän se on, että isovanhemmat saavat vähän lelliä.

Lauantaina ennen Johnnyn vanhemmille menoa kävimme Jyskissä tilaamassa pikkueteiseen naulakon. Naulakko oli tarjouksessa 45€ ja olenkin katsellut tätä naulakkoa jo kauan. Naulakko on samaa sarjaa pikkulipaston kanssa, joka meillä on isossa eteisessä. Uudessa naulakossa on kolme rottinkikoria, joissa saa kivasti säilytettyä tumppuja ja villasukkia.

Sunnuntaina veljelläni oli suuri päivä, sillä hän haki kotiin uuden Playstationin, jota meidänkin perheen piti mennä ihmettelemään tai siis Johnnyn. Johnny on pelihullu ja jaksan tästä aina hänelle naljailla, mutta miehet on miehiä, onhan itsellänikin omat humputukseni kuten ripsienpidennykset.

Tonttujen ihmettelyä

Tonttujen ihmettelyä

Pipareiden leivonta alkamassa

Pipareiden leivonta alkamassa

Hymy vai irvistys?

Hymy vai irvistys?

Amalia harjoittelee kaulimen käyttöä

Amalia harjoittelee kaulimen käyttöä

Mites se äiti tekikään?

Mites se äiti tekikään?

Vähän on maisteltu taikinaa kuin myös jauhoja

Vähän on maisteltu taikinaa kuin myös jauhoja

IMG_5437

IMG_5440

IMG_5441

Menikin suuhun eikä pellille

Menikin suuhun eikä pellille

IMG_5447

Tää on niin hyvää

Tää on niin hyvää

Nuusku tonttu

Nuusku tonttu

Valmiit "kauniit" piparit

Valmiit ”kauniit” piparit

Ensilumen ihmettelyä

Ensilumen ihmettelyä

Saiskos näitä hiutaleita kerättyä?

Saiskos näitä hiutaleita kerättyä?

Tämä pipo unohtui tuliaiskuvista

Tämä pipo unohtui tuliaiskuvista

IMG_5493

Pikkujoululahja

Pikkujoululahja

Isä ja poeka

Isä ja poeka

Kuusi kallellaan kun ei jatkojohtoa löytynyt

Kuusi kallellaan kun ei jatkojohtoa löytynyt

Ai ei kelpaa vai?

Ai ei kelpaa vai?

Amalia pelasti roikkulelut kaapin perukoille joutumiselta

Amalia pelasti roikkulelut kaapin perukoille joutumiselta

Nää on niin kivoja

Nää on niin kivoja

Joulutorttujen voitelu menossa

Joulutorttujen voitelu menossa

Torttujen teossa ollut monta tekijää

Torttujen teossa ollut monta tekijää

Tällä viikolla olemme saaneet nauttia siskoni perheen seurasta, olen myös nähnyt pikaisesti parasta ystävääni ja Amalia on saanut poikaystävänsä kaverikseen leikkimään. Maanantaina olimme siis siskoni perheen kanssa Prismassa ruokakaupassa ja kaupan jälkeen päädyimme vielä Hesburgeriin syömään. Iida vinkui leikkipaikalle ja lopulta siskoni päästi hänet sinne yksin. Iida tallusteli niin arasti ja varovaisesti matkan leikkipaikalle, toista näytti jännittävän niin. Hetken päästä päästin Amalian myös irti ja nauroimmekin siskoni kanssa lasten eroa kun Amalia paukkasi menemään pää kolmantena jalkana peppu heiluen eikä neitiä näyttänyt jännittävän yhtään. Amalia on hauskan näköinen kun hänellä on kiire, Amalia menee niin tomerana, että peppukin heiluu puolelta toiselle ja kädet vain huitoo sivuilla kovempaa vauhtia.

Tänään saimme ystäväni poikansa kanssa kylään ja isännän tullessa hakemaan perhettään kotiin alkoi Amalia ujostella niin tätä herraa, että pitkästä aikaa pääsi oikein itku. Amalia hoki miehelle pois pois alahuuli väpättäen ja lopulta ihan itkien. Tiedä häntä mikä miehessä ujostutti, sillä viime tapaamisella Amalia istui tämän sylissä joskin hyvin ujona.

Mikael ja Amalia

Mikael ja Amalia

Molemmat keskittyy niin

Molemmat keskittyy niin

Nuusku pirulainen herätti Amalian kesken päiväunien, koska lipitti vettä yläkerran juomakiposta siihen ääneen, että sai toisen hereille. Iltapäivällä lähdimme muskariin, jossa Amalia oli oma iloinen itsensä, sillä viime viikolla kotiin palattuamme hän vieraili muskarissa ensimmäistä kertaa isänsä kanssa ja ystäväni sanoi, että näki Amalian ensi kerran itkevän silloin. Amalia oli aikaerosta ja matkasta niin väsynyt, että muskari olisi pitänyt jättää väliin. Pisteet kuitenkin Johnnylle, että rohkeni mennä.

Illalla Amalia oli hetken mummin ja fafan luona, sillä kävin ripsihuollossa.
Nyt jatkamme iltaa Johnnyn kanssa kanatortilloja syöden ja vietämme näin syntymäpäivääni. Aamulla sain rakkaalta aviomieheltäni syntymäpäivälahjaksi yöpaidan, joka on jo käytössä. Olen siis jälleen vuotta vanhempi ja kolmekymppiä lähestyy 😉

Avainsanat

Kommentit

Mäkin suosittelisin ensin sängyn vaihtamista ja sit tutin ottoa pois. Me tehtiin toisinpäin,ja virhe oli 😀 tutilla saa helpommin rauhoittumaan uuteen sänkyyn. Luovuimme tutista kun lapsi oli 1v7kk..

johanna

Okei kiitti tosi paljon vinkistä. 🙂 Nyt mulla tulee kiirus saada sänky valmiiksi tai sitten tutista luovutaan hieman myöhemmin, sillä ajateltiin just Johnnyn kanssa jos tutista ois luovuttu jouluviikolla kun hälläkin olisi vähän enempi vapaata..

Minä vaihtaisin ensin sängyn ja sitten vasta kun yöt siinä sujuvat hyvin, tutti pois. Uusi sänky voi jännittää niin olisi vielä tuttu tutti turvana. 🙂 Meidän 2v tyttö nukkuu vielä täyttä päätä meidän välissä ja tuttiakin syö. Hän aloitti hoidon syksyllä ja sieltä suosittelivat, ettei vielä tuttia lopetettaisi ettei tulisi liian monta muutosta kerralla. Ja tutti on vielä tärkeä. Suunnitelmissa olisi antaa se orava- tai lintuvauvoille keväällä 🙂

johanna

Kiitos Tarja vinkistä 🙂 Hyvältä kuulostaa tuo teidänkin toiminta tutin kanssa 🙂

Hei mikä tuo viimeisten kuvien autojen parkkitalo on?? Olen koittanut metsästää pojalle juuri samanlaista ja tuo näyttäisi kivalta! Ja onnea vielä! 🙂

johanna

Ostettiin parkkitalo Citymarketista joskus kun oli tarjouksessa, luulisi löytyvän, sillä oon nähnyt monessa kodissa samaisen parkkitalon 🙂
Ja kiitos onnitteluista! 🙂

Heippa,
tosi kiva lukea juttujasi. Amalia vaikuttaa niin reippaalta pikkutytöltä.
Huomasin myös tämän kirjoituksen perusteella, että jaamme saman syntymäpäivän 🙂 Joukkarit rules!!! 🙂 Myöhästyneet onnittelut siis!!

johanna

Heippa!

Kiitos hirmuisesti <3 Amalia on kyllä tosi reipas 🙂
Myöhästyneet onnittelut siis sinulle myös! 🙂

Onnea syntymäpäivän johdosta! 🙂 Meil isommat pojat menee nukkumaan 8 jälkeen (ikää 6 ja 4v.) ja nuorin (oma esikoseni) nukahtaa yleensä puoli yhdeksän – yhdeksän paikkeilla. (ikää 6kk) 😀 Järjrstely toimii kun aamusta saa juniorin kanssa nukkua lähemmäs kahdeksaa melkein suoraa soittoa.. Poikkeuksena ne aa.ut jolloin isommat on vietävä eskariin ja päikkyyn.

johanna

Kiitos iina! <3
Kuulostaa hyvältä 🙂

Meillä Suvi sai pari viikkoa sitten isojen tyttöjen sängyn, sinne nukahtaminen on sujunut ongelmitta ja hän tykkäsi kovasti uudesta sängystä. Yhdessä käytiin Ikeassa testaamassa ja valitsemassa 😉

Sen sijaan tutti meillä on vieläkin käytössä… Joulu on kyllä takarajana meilläkin ja olen jo alkanut pehmittää juttelemalla, että tutit pitäisi antaa tonttuvauvoille, kun Suvi on jo iso tyttö eikä vauva enää. Onneksi hoitokaveri on nyt samaan aikaan kuulemma vienyt jo tuttinsa tonttuvauvoille, joten ehkäpä sekin auttaa tässä. No tutti nyt kuitenkin on lähdössä jouluksi, yritän pysyä lujana 🙂

johanna

Ihana Suvi, kiva kun meni noin hienosti sängyn vaihto 🙂
Me annetaan tutti myös tonttuvauvoille 😉 Pysytään lujina, molemmat!

Niin ja..Onnea tähän ja jokaiseen päivääsi!:)

johanna

Voi kiitos! <3

Meillä pinnis lähti siinä vaiheessa vaihtoon, kun lapsen jatkuvat ”kutsuhuudot” alkoivat rikkoa öitä. Poika alkoi nukkua levollisemmin, ja herätessään kipusi itse meidän viereemme. Samoihin aikoihin sain jätettyä yösyötöt pois, joka sekin rauhoitti öitämme. Verrattavissa ehkä tuttiin, sillä sellainen koin olevani;) Minua tarvittiin nukahtamiseen ja yöllä unesta kiinni saamiseen.
Oletteko siis miettineet mitä sänkyjen vaihtaminen tuo tullessaan? Haetteko sitä et Amalia tulee itse huoneeseenne..

johanna

Ei me oikeastaan sitä haeta, mutta tietty kivempi ettei ite tarvitse nousta ja hakea sitä 😉
Mietityttää vaan se ettei se joskus tule päälleen pinniksestä alas vaikka ei se ole onneksi vielä edes yrittänyt pyrkiä sieltä pois..

Meillä juuri 1 vuotta täyttänyt menee nukkumaan klo 20 ja herää 5-6. Aivan liian aikaisin siis (varsinkin kun yöhön mahtuu usein 1-2 herätystä muutenkin), mutta ei ole auttanut myöhemmin nukkumaan laittaminen eikä mikään :/

Missä teit noin ihania ostoksia Kanarialla? 🙂 Tiedän sitten tammikuussa mihin suunnata Puerto Ricon matkallamme.

johanna

Hui on kyllä aivan liian aikaisin 🙁
Kaikki ostokset on Inglesin Yumbo ostoskeskuksesta ja Inglesin rannan putiikeista 🙂
Ihanaa reissua Puerto Ricoon, siellä lämpöä piisaa tammikuussakin! <3

Kiitos 🙂

johanna

🙂

Hyvää syntymäpäivää 🙂

johanna

Kiitos kovasti! 🙂

PALJON ONNEA syntymäpäivän johdosta!
On ihan hyvä, että pelikoneet ovat käytössä.
Luin juuri Iltasanomista, että Supercellin väki on kerännyt
suunnitellulle lastensairaalalle 3.428.000 euroa. Hurraa!
Huomaan Amaliassa isänsä ilmeitä. Onnellinen tyttö!
Anja

johanna

Kiitos Anja! <3
Vau hienoa!
Tosi monet sanovat Amalian muistuttavan isäänsä varsinkin ilmeillä ja onnelliselta Amalia tosiaan vaikuttaa 🙂

meillä ei lapset ole nukkuneet yhtään yötä vieressä. kaksoset jotka tosin ovat jo 25v nukkuivat alusta asti omissa sängyissään ja jo 3-4 kk.n ikäisinä omassa huoneessaan. johtuen siitä että ponkasin joka inahduksesta sängynviereen tarkistamaan onko kaikki hyvin. hyvin meni alusta asti mutta tuttia tarvittiin kyllä. nuorempi lapseni on myös nukkunut aina omassa sängyssään.olen myös sanonut miniälleni,olen siis 2kk vanhan poikavauvan mamma <3 että kannattaisi nukuttaa omassa sängyssä vauvaa ainakin yöunet. saataisiin yöt rauhoitettua nukkumiselle. paljon onnea synttäripäivänäsi ja matkakuvia oli niin ihana katsoa 🙂 olette ihania,kaikki tasapuolisesti jatka samaan malliin:)

johanna

Kiitoksia lennu! <3
Johnny on sitä mieltä, että saa paremmat unet kun Amalia ei ole vieressä, mutta täytyy sanoa että musta se on ihanaa kun se nukkuu viekussa siis silloin kun nukkuu hyvin eikä heräile tai itkeskele <3

Meillä mennään nykyään klo 21 nukkuu. Hän meni vielä kuukausi sitten klo 20 nukkuu, mutta alkoi herätä jo klo 5, niin oli pakko siirtää. Nyt nukkuu aina klo 7-8 ja 2-3h päivällä!
Tuo tutti…(gröhm) Lopetin imetyksen 2 vkoa sitten ja viime viikolla halusin kokeilla josko tyttö luopuisi helposti tutista… jooei. Päikkäreille kävi, mutta heräsi tavallista aiemmin ja oli sellaista huutoa ja jopa tissin kerjäämistä, että näissä hormonihuuruissa päätin, että kokeiluksi jäi. Meilä ollut jo pitkään vain unitutti ja tällä mennään 🙂 Pakko tunnustaa oma laiskuus, mutta kun on raskaana ja pitää käydä töissä, niin arvostan yöunia enemmän kuin muita argumenttejä!

johanna

Hui viideltä aika kamalaa 🙁 Tän hetkinen unirytminne kuulostaa hyvältä, päiväunet näyttää maistuvan 😉
Sä imetit pitkään, mä lopetin Amalian ollessa 1 vuoden ja 1 kuukauden, ois sitä pidempäänkin voinu jatkaa, mutta häät pakottivat lopettamaan 😉
Ymmärrän hyvin sua, jaksamista arkeenne! <3

Niin ja onnea kovasti näin jälkikäteen!
Ja teidän matka näytti ihanalta <3

johanna

Kiitos Jepa! 🙂

Paljon Onnea Johanna <3 Ihania kuvia ja kuulumisia. Amaliaki kova tyttö leipomaan, ihana.

johanna

Kiitos kovasti Merja! <3
Amalia tykkää kyllä kovasti leipoa, täytyy taas viikonlopuksi ostaa piparitaikinaa 🙂

Ihania kuvia ja kivoja kuulumisia! 🙂 meillä neiti 1v. menee nukkumaan samoihin aikoihin kuin Amalia, 20-21.00. Aamulla herätään 8-8.30 🙂 meillä pinnasänky edelleen, myöskin ”yö-tutti” jonka pois ottamisella ei vielä mielestäni kiirettä.

paljon onnea synttäripäivänäsi!! 🙂 <3

johanna

Kiitos kovasti Sabbe! <3
Melko samalta kuulostaa tuo teitin tytön rytmi. Ei tutista luopumisella teillä kiirettä olekaan, itse vaan haluisin tutin pois käytöstä ennen kuin Ampsu täyttää kaksi 🙂
Ja kiitos vielä syndeonnitteluista!

Niin, ja onnea vielä syntymäpäiväsi johdosta!<3

johanna

Kiitos Tiia <3

Meillä tyttö siirtyi omaan huoneeseen, isojen tyttöjen sänkyyn ollessaan 1v. Päätös johtui siitä, että pikkuveljen laskettu aika on 02/14. Samaan syssyyn lopetettiin imetys. Se loppui kokonaan n.1viikkoa ennen huoneeseen muuttoa. Tyttö oppi hyvin nukkumaan omassa isossa sängyssään. Alkuun siliteltiin ja laulettiin tyttö uneen, mutta nyt riittää pusut ja hyvät yöt, valot pois ja ovi kiinni.JOSKUS neiti yllättää ja tulee pois kerran tai pari, mutta aina ollaan viety johdonmukaisesti neiti takaisin sänkyyn ja peitelty.

Tuttia meillä ei olla syöty ollenkaan, mutta jättäisin tutin pois samalla, kun tulisi aika siirtyä isojen tyttöjen sänkyyn. Me nostettiin myös pinnasängyn pohja samalla ylös ja kerrottiin sänkyn olevan vauvalle. En tiedä auttoiko sekin, mutta paluuta sinne ei siis enää ollut 🙂 Ehkä Amalia suostuisi luovuttamaan tutit tonttuvauvoille tai vaikka oravanpoikasille?olisiko aiinä mitään ideaa, että ripustaisitte ne oraville puuhun? Amalian nukkuessa ne voisi sitten kadota sieltä oravavauvoille?

Nukkumaan meillä on tyttö mennyt pitkän aikaa 20-21. Herää aamulla 8:00-10:00, vaihtelevasti. Päiväunia nukkuu ( jos nukkuu ) 13-16:30. Päiväunia ei tosiaan nuku noin pitkään, vaan nukkuu 30min-2h. Joskus ei nuku ollenkaan, mutta se kostautuu usein illalla.

Kannattaa miettiä miehen kanssa miten teette Amalian nukkumisien ja tutin suhteen. Määrätietoinen ja johdonmukainen toiminta auttaa. Lipsumisia ei tehdä, vaikka lapsi olisi kipeä tms. Alkuun yöt voi olla levottomia, mutta pikku hiljaa. Ei meilläkään aina ole nukuttu täysiä öitä. Vaan joskus neiti on herännyt jopa 8x.

johanna

Todella hienosti sujunut teillä nukkuminen isojen tyttöjen sängyssä 🙂
Tuleekohan kerralla liikaa muutoksia jos jätämme tutin samalla kun siirretään isojen sänkyyn, itse uskon että tulee ja muistaisin jostain lukeneeni ettei olisi ehkä hyvä samaan syssyyn tehdä liikaa muutoksia? Oisko tutista luopuminen syytä tehdä ensin ja sitten vasta vaihtaa sänky vai, äää on tää vaikiaa? 😉

Toi tonttuvauvoille tutin luovutus on huippuidea, taidetaan tehdä näin, kiitos 🙂

Oliko Tiia sun tyttösi miten monta kuukautta yli yhden vuoden?

Tuo määrätietoisuus on tosi tärkeää ja unikoulun oon Amalialle pitänyt kahdesti, joten tuttua on tuo ettei periksi saa antaa. Täytyy olla itellä tosi päättäväinen olo ja mä oon aina ennen unikoulun aloitusta kerännyt hieman voimia ja sitten tehnyt päätöksen, että nyt se alkaa. Unikoulu toimikin meillä loistavasti ja yösyönnit jäivät pois, mutta sitten tulikin korvakierre ja homma meni persiilleen ja tästä syystä unikoulu toteutettiin myöhemmin uudestaan.

Meidän tytsy on syntynyt 23.08., eli ikää on jouluaattona 1v 3kk 🙂

johanna

Niin niin, muistelinkin, että on Amaliaa nuorempi 🙂

Paljon onnea Johanna!!!!!!!

Toivoo: Rusthollin väki

johanna

Kiitoksia Rusthollinväki! 🙂

Onnea synttärisankarille! 🙂

johanna

Kiitoksia! 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.