Yleinen
11.1.2013

Kuulumiset

Kuulumiset

Eilen lähdin Amalian kanssa yhdeksän jälkeen kerhoon. Siellä oli todella vähän muita kerholaisia. Amalia leikki kovasti ja olen huomannut Amalian pitävän enemmän isommista lapsista kuin oma ikäisistä lapsista. Laululeikeissä Amalia valitsi laulupussista pitkän poskipuna sudin. Aikaisempina kertoina laulupussissa on ollut vain pahvisia kortteja, joihin on liimattu kuva. Tällä kertaa pussissa oli pahvisten korttien joukossa yksi poskipuna suti niin tietysti Amaliaa kiinnosti valita se. En muista mikä laulu se oli, en ollut kuullut laulua koskaan. Kaikkia kyllä kovasti nauratti kun Amalia sudin pussista valitsi. Kerho päättyi kahdeltatoista, joten lähdimme suoraan kotiin päiväunille.

Amalia on nukkunut hyvin päiväunia korvien putkituksen jälkeen. Suunnilleen puolitoista tuntia päivässä heräämättä kertaakaan. Hän on ollut myös hyväntuulinen mikä on ollut todella ihanaa.

Amalia piirsi keskiviikkona serkuilla käteensä

Jääkylmä purulelu

Meillä on nukuttu yöt myös levollisemmin kuin ennen. Amalia on herännyt syömään noin kahden kolmen aikaan ja se on ollut ensimmäinen herääminen kun hänet on laittanut noin kahdeksan aikaan illalla nukkumaan. On hän sitten syönyt vielä noin kaksi kertaa ennen heräämistä. Tämä on kuitenkin meillä hyvin, sillä usein Amalia on voinut öisin valvoa monta tuntia putkeen ja se vasta on raskasta. Myös tuttia hänelle on saanut antaa monta kertaa yön aikana. Unikoulu saa vielä odottaa siihen asti, että kaksi hammasta on puhjenneet.

Torstaisin minulla on yleensä tapana siivota, joten siivosin heti Amalian herättyä päiväunilta. Amalia oli taas kovasti apuna. Tyhjennettiin yhdessä tiskikonetta. Amalia sai tyhjentää alakorista omat lautasensa ja lusikat hän sai ottaa telineestä, jonka nostin tiskikoneesta lattialle. Vessaa kun aloin pesemään, jätin Amalian leikkimään olohuoneeseen ja kun pesin lavuaaria havahduin yhtä-äkkiä siihen kun Amalia läiskyttää vessanpöntön vettä toisella kädellään. Hyi että, kyllä tuo ipana kerkiää.

Amalia ymmärtää hyvin kieltosanan ei, mutta yleensä hän ei tottele. Olen huomannut nyt monta kertaa hänessä kovaa uhmakkuutta kun kiellän häntä. Amalia vääntää naamansa vihaiseksi ja alkaa itkemään/huutamaan ja alkaa heiluttaa käsiään. Joudun usein pidätellä tälläisinä hetkinä omaa nauruani. Välillä se pienen elämä tuntuu niin kauhean rankalta.

Suuttui kun ei saa saanut kännykkänsä läppää auki..

Mua niin ärsyttää..

Onneksi äiti pelasti tilanteen..

Illalla veimme Amalian kylpyyn ensimmäisen kerran korvien putkituksen jälkeen. Amalia näytti vihaiselta kun laitoin hänelle korvatulpat korviin ja pannan päähän. Kylpemisen päätteeksi hän alkoi repimään pantaa pois päästään. Kestää varmaan aikansa ennen kuin hän tottuu siihen.

En tykkää!

Tänään siskoni tuli lastensa kanssa meille aamupäiväksi leikkimään. Oli mukavaa saada seuraa, koska meillä olisi ollut kotipäivä tänään kun Johnnyn auto on rikki ja hän meni töihin minun autolla.

Amalia odottelee serkkuja kylään

Nomination koru

Tänään menin Amalian kanssa päiväunille ja Nuuskukin innoissaan juoksi yläkertaan kun sanoin hänelle Nuuskun lempisanat: sänkyyn tutumaan. Nukuin lähes tunnin, jonka jälkeen menin hiljaa alakertaan ja ajattelin saavani viettää hetken aikaa yksinäni. Mutta se oli toiveajattelua, Amalia heräsi samantien.

Ai tutumaan vai..?

Johnny tuli töistä neljän jälkeen ja lähdimme saman tien koko perhe kauppaan. Viikon ruokaostokset on taas tehty. Kävimme kotona kaupan jälkeen sen verran, että Amalia sai ruuan ja sitten lähdimme lenkille. Päätimme tehdä vähän lyhyemmän iltalenkin, koska oli todella kova ja kylmä tuuli.

Kotiin tultuamme laitoin saunan päälle ja aloin valmistaa ruokaa. Tein ruuaksi niinkin gourmet aterian kuin makaroni-kinkku sekoitusta. Eli paistoin kinkkua ja laitoin sekaan grillausmaustetta,pippuria ja homejuustoa ja keitin makaronia ja sekoitin ne. Se on helppo ja nopea tehdä. Jälkiruuaksi tein pannukakun.

Amalian nukahdettua yöunille Johnny lähti siskoni kihlatun ja pikkuveljeni kanssa yhteen kaljabaariin muutamalla kaljalle.

Hauskaa viikonloppua lukijat<3

Kommentit

Eikä! Aivan yli-ihana lapsi teillä <3 ja pikku-neidilläkin on niin ihanan näköisiä vaatteita, oi että! 🙂

siinä mummille hyvä lahjaidea ku kohta on Ampsun 1-vee juhlat 🙂 t.jensku

ihana amalia <3

Vink vink mummi!Korusta puuttuu viellä yksi a kirjain <3 t: MUMMI

meil on vähä samanlaine toi I <3 Dad paita. meil on vaa valkone ja se on lyhythihane 😀 hyvä kuva toi ku amalia on menossa suihkuun. saa nähä mitä tykkää uinnissa siitä. t. jensku

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.