Yleinen
1.4.2013

Kurssille valmisteluita

Kurssille valmisteluita

Pääsiäisloman aikana Amalia on ymmärtänyt, että olemme lomalla. Hän on nukkunut joka aamu pidempään kuin pitkiin aikoihin. Sunnuntai aamuun heräsin itse puoli kahdeksalta Amalian, Nuuskun ja Johnnyn vierestä. Johnny ja Amalia jatkoivat unia melkein puoli kymmeneen saakka. Välillä on kiva herätä ensimmäisenä saatuaan nukkua niin pitkään kuin unta riittää. Sain meikata ja tehdä muita aamutoimia kaikessa rauhassa ennen Amalian heräämistä.

Päivän rytmit muuttuvat paljon Amalian nukkuessa aamulla pidempään. Aamupalaa syödään vasta myöhään, joten aamun välipala jää kokonaan välistä. Lounasta syödään vasta ennen kahtatoista ja päiväunille Amalia nukahtaa vasta lähempänä yhtä. Amalia ei ole malttanut nukkua loman aikana päiväunia kunnolla. Hän on nukkunut vain puolesta tunnista tuntiin. Iltaisin olen laittanut Amalian nukkumaan puoli kahdeksan aikaan, mutta hän on nukahtanut vasta kahdeksan aikoihin tai vähän jälkeen. Amalian nukutuksesta on tullut jälleen haastellisempaa. Isin hän ei anna ollenkaan nukuttaa vaan kiljuu täyttä kurkkua kunnes äiti tulee ja pelastaa tilanteen. Huono sinänsä, koska lähden Kaija Koon keikalle huhtikuun lopulla. Onneksi Amalialla vaihtelee tämäkin asia, joten toivon että silloin isi saisi taas nukuttaa.

Sunnuntai aamuna meille tulivat muskarista tutuiksi tulleet naapurimme kylään. Lapsemme ovat lähes samanikäisiä ja viihtyivät keskenään hyvin. Heillä oli Nuuskulle leikkikaveriksi oma koira mukana. Amalian päiväunien jälkeen lähdimme kävelemään äitini ja pikkuveljeni luokse kylään. Vietimme siellä loppupäivän ja tulimme kotiin vasta seitsemältä. Amalian käytyä yöunille lähti Johnny kaverinsa kanssa kahville. Viime yön Amalia nukkui omassa sängyssä ja heräsi vain muutaman kerran, mutta rauhoittui heti tutilla.

Amalia sai mummilta mämmiä ja tykkäsi kovasti

Viimeisenä pääsiäislomapäivänä Amalia heräsi kahdeksalta. Johnny sai jäädä nukkumaan ja me muut menimmekin samantien aamupesujen sijaan aamupala pöytään. Nuusku sai nannaluun ja Amalia puuroa samalla kaavalla kuin pitkän aikaa. Amalian syötyä ja mentyä leikkeihinsä keitin itselleni kupin teetä ja seurailin Amalian touhuja sivummalla.

Aamupäivä meni pyykkiä pesten ja pakkailen tavaroita, koska huomenna lähdemme Sturge-Weber sopeutumisvalmennuskurssille. Äitini toi meille tytöille matkalaukun, koska muuten meille olisi tullut varmasti kymmeniä muovikasseja. Mukaan pakkasin Amalialle vaatteita, harjan, korvatulpat ja pannan, kuumemittarin, nenäimurin ja suolatippoja, vanupuikkoja, kylpytakin, kylpypyyhkeen, vaippoja, nokkamukit, tutteja, puuroja, pilttejä ja lääkkeet. Tässä oli varmasti paljon turhaakin mukana. Toivon, että Amalia söisi samaa ruokaa meidän muiden kanssa, mutta varalta pakkasin tutut puurot ja piltit. Toivon ettemme myöskään tarvitse kurssin aikana kuumemittaria tai nenäimuria, mutta mukaanhan ne oli pakattava kun omaan tälläisen varmuuden vuoksi luonteen.

Kokeilimme Amalialle uutta pukua

Lounaalla Amalia kuikuilee isiä

Itselleni pakkasin vaatteita, meikkejä, hygieniatuotteita, särkylääkettä sekä kameran. Johnnyn laukusta toivottavasti löytyy muutamia puhtaita boksereita, sukkia ja muita vaatteita.

Odotan huomista kovasti ja luulen Johnnyn odottavan myös vaikka hän pelleileekin koko ajan, että tulemme maitojunalla heti kotiin kun Amalian kanssa mikään ei mukamas onnistuisi. Olen sanonut ettei kurssia niin vaan saa keskeyttää tai joutuu vielä itse maksumieheksi. Tiedän, että Amalia tulee pärjäämään ja uskon kurssin olevan todella antoisa.

Amalian nukuttua puolen tunnin päiväunet saimme syödä Johnnyn tekemää liharuokaa. Pidimme kaikki neljä ruuasta kovasti. Kiittäessäni ja kehuessani Johnnya ruuasta hän yritti olla muina miehinä ja pudistella päätään ettei muka olisi hyvä kokki, mutta ilmeestä huomasi että hän oli ylpeä itsestään ja mielissään kehuista.

Ruuan jälkeen pakkailin vielä viimeisimpiä tavaroita ja sitten lähdimmekin siskoni perheen luokse viemään Nuuskua hoitoon. Muistelimme ettei Nuusku ole ollut yöhoidossa koko raskausaikanani eikä Amalian syntymän jälkeen kertaakaan.

Jäimme muutamaksi tunniksi kyläilemään siskolleni ja Amalia sai leikkiä serkkujensa kanssa. Mummi oli myös siskoni luona ja Amalia oli jostain mummille vihainen ja löi häntä monta kertaa. Onneksi lopulta Amalia olikin mummin kaveri ja he rakentelivat yhdessä legoja. Amalia intoutui ottamaan hienosti kävelyaskeleita ja sanoi uusia sanojakin. Hän sanoi POIS, HEI HEI ja vilkutti samalla mummille. Aikaisemmin aamupäivällä äitini käydessä meillä Amalia osoitti äidilleni lattialla olevaa lelua ja sanoi ANNA.

Legopyssyt

Alkoiko poikia nolottaa..?

Lähtiessämme Nuusku olisi halunnut meidän mukaan, mutta ymmärsi kun sanoin hänen jäävän siskoni perheen luokse. Kuitenkin Nuusku alkoi haukkua ja kurkki olohuoneen ikkunasta ulos ja kävi raapimassa ulko-ovea. Siskoni mentyä sisälle Nuusku kurkki ikkunasta kun vilkutimme hänelle autosta ja lähdettyämme pois Nuusku oli rauhoittunut.

Kyllä mä Nuukku pidän susta huolen Eemi miettii

Illalla siskoni kertoi Nuuskun odottaneen meitä kenkätelineen päällä ja Eemi oli surullinen Nuuskun puolesta. Eemi sanoi Nuuskun olevan surullisen näköinen ja soittaessani siskolleni Eemi kysyi puhelun jälkeen siskoltani tulemmeko nyt hakemaan Nuuskun kotiin. Siskoni sanoessa Nuuskun jäävän heille yöksi meni Eemi rapsuttamaan Nuuskua ja sanomaan ettei ne tule sinua hakemaan. Eemi oli koko illan hiljainen ja surullisen oloinen. Myöhemmin siskoni laittoi viestiä Nuuskun olleen jo kaksi kertaa lenkillä ja nyt hän nukkuu Eemin kainalossa. Voi miten ihanaa. Tiedän Nuuskulla tulevan olemaan hauskaa ja vauhdikasta hoidossa.

Nyt kun ei ole Nuuskua ketä tarvitsisi passata Amalian nukkuessa niin taidan mennä sohvalla makaamaan ja katselemaan vaikka kattoon. Arki alkaa huomenna, mutta meillä loma jatkuu.

Nyt pääsen seuraavan kerran koneen ääreen vasta perjantaina kurssilta kotiin palattuamme, mutta sitten tuleekin monen päivän kuulumisia kerralla. Muistakaa käydä äänestämässä Täällä.
Tykkäämiset ja kommentointi vaikuttavat myös Kaksplussan blogikilpailun voittajan valintaan, joten pääset tykkäämään ja kommentoimaan  Täällä.

Hyvää viimeistä pääsiäispäivää kaikille lukijoille<3

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.