Yleinen
18.3.2014

Kummipoika yökylässä

Kummipoika yökylässä

Palaillaan jälleen kuulumisissa hieman taaksepäin. Viime viikon torstaina meillä oli tutusti kerhopäivä. Myös ystäväni saapui kerhoon poikansa ja puolivuotiaan tyttärensä kanssa. Amalia on aina tohkeissaan tästä pienokaisesta ja puhuu vauvasta paljon myös kotioloissa. Vaikka Amalia tykkää pikkuvauvasta kovasti on hän myös tästä hieman mustasukkainen. Jos vauva on sylissäni niin Amalia tulee heti luokseni, nostaa kädet ilmaan ja sanoo: Ama äitin sylkkyyn. Amalia kuitenkin ymmärtää odottaa vuoroaan eikä rupea itkemään tai meuhkaamaan niinkuin pienempänä teki. Mustasukkaisuus omasta äidistä on varmasti hyvin yleistä. Amalialla on muutenkin kova äitivaihe päällä eikä isi saisi tehdä hänelle mitään. Jos isi hoitaa esimerkiksi iltatoimia niin Amalia huutaa: äiti pesee, äiti hoitaa. Yhtenä iltana palatessani Nuuskun kanssa iltalenkiltä kertoi Johnny Amalian taantuneen vauva-ajoille, sillä hän oli käyttäytynyt aivan samalla tavalla kuin vauvana. Amalia oli huutanut kovasti itkien äitiä ja oli vielä käskenyt isin lähteä töihin. Toisaalta Amalia taas nauttii isänsä seurasta aivan mielettömästi kun he leikkivät yhdessä vaikkapa piiloleikkiä.

Iloinen viikari

Iloinen viikari

Perjantaina pidin siivouspäivän. Illalla naapurimme tulivat kylään ja tästä Amalia oli mielissään. Isi tuli kotiin kolmea minuuttia vaille viisi ja kysyin Johnnylta saman tien, että unohtuiko häneltä kenties viideltä oleva parturiaika. Parturiajasta oli ollut puhetta monena päivänä myös tänä perjantaipäivänä. Onneksi parturiin hurauttaa autolla nopeasti ja Johnnyn aika olikin myöhässä sähkökatkon vuoksi. Johnny on aivan uskomattoman huono muistamaan mitään. En minä itsekään mitään muistaisi ja siitä syystä seinäkalenteri on kovassa käytössä. Olen yrittänyt patistaa Johnnyakin käyttämään sitä, mutta ei se ole vielä perille mennyt.

Kaverukset katselevat piirrettyjä

Kaverukset katselevat piirrettyjä

Amalia nukkui perjantaina viikon ainokaiset päiväunet, joten Johnnyn tullessa kotiin parturista lähdimme koko perhe ruokakauppaan. Oli outoa olla kaupassa vielä puoli kahdeksan aikaan illalla kun yleensä siihen aikaan Amalia käy jo yöunille. Amalia nukkuu usein pitkät yöunet, sillä unta riittää noin ilta puoli kahdeksasta puoli kahdeksaan asti aamulla. Neiti nukkuu siis 12 tunnin yöunet. Niinä päivinä kun päiväunet nukutaan niin yöunet ovat lyhyemmät, sillä unille käydään vasta yhdeksän jälkeen. En stressaa päiväunista millään tapaa, sillä päiväunettomina päivinä Amalia saa tarpeeksi unta pitkien yöunien ansiosta.
Minkä verran Teidän lukijoiden lapset nukkuvat vuorokaudessa? Ja minkä ikäisistä lapsista on kyse?

Mun väsyneet miehet

Mun väsyneet miehet

Viikonloppu oli kiireinen, mutta ihana. Johnny sai viikolla tekstiviestin ekaluokkalaiselta kummipojaltamme, joka kyseli milloin hän voisi tulla meidän luokse yökylään. Päätimme heti, että kummipoikamme saa tulla lauantaina meille yöksi. Meistä molemmista oli mahtavaa, että kummipoikamme haluaa edelleen tulla luoksemme yökyläilemään, sillä emme näe häntä kovinkaan usein vaikka osaa perheestä näemmekin. Kummipoika on jo koulussa ja treffaamme usein hänen äitinsä ja pienempien sisarusten kanssa päivällä pojan ollessa koulussa.

Lauantaiaamuna lähdin yökylään tulevan kummipoikamme äidin kanssa vaateostoksille. Kiersimme ensin Karisma kirpputorin, jonka jälkeen ajelimme Lohjalle H&M liikkeeseen. Löysin kirpputorilta itselleni neuleen, luultavasti jonkun mummelin kirppispöydästä, lisäksi löysin kahdet housut, mekon ja kengät. Amalialle löytyi neuletakki. H&M liikkeestä löysin Amalialle lisää vaatteita. Eräs lukija ehdottelikin postausta, johon kuvaisin kevät/kesävaatteita. Voisin tehdä postauksen Amalian kevätvaatteista ja oman vaatekaappini sisältöä kuvaan myös heti kun ehdin.

Taustalla leidi, jolla on päällä ainoastaan saappaat, pipo ja hanskat

Taustalla leidi, jolla on päällä ainoastaan saappaat, pipo ja hanskat

Pitihän sitä nyt vähän tälläytyä kaupungille lähtiessä

Pitihän sitä nyt vähän tälläytyä kaupungille lähtiessä

IMG_7919

Kummipoika saapui meille lauantaina päivällä ja suuntasimme heti uimahalliin. Uiskentelimme lähes kaksi tuntia ja vieläkin lapsilla olisi ollut virtaa jatkaa uimista. Johnny piti uimahallissa kummipoikaamme silmällä minun kaitsiessa Amaliaa. Amalia oli hyvin villillä tuulella. Hän oli aivan intona ja sukelteli koko ajan. Amalia osaa sukeltaa hienosti, mutta pintaan hän ei tule ilman apua. Eräs rouva totesi Amalian olevan melkoinen rämäpää vedessä ja onhan tuo nyt muutenkin aika vilkas tapaus. Jossain vaiheessa Amalia bongasi altaasta pienen vauvan, joka oli isänsä sylissä ja oli uimassa ensi kertaa. Tottakai vauvaa piti päästä ihan läheltä katsomaan ja hetken tutkailtuaan Amalia siirtyi vauvan äidin viereen höpisemään jotain mitä itse en edes kuullut.

Erehdyin ehdottamaan lapsille menoa isoon liukumäkeen ja molemmat lapset olivat heti menossa mukana. Amalialle ei tietenkään riittänyt yksi laskukerta vaan kapusimme liukumäkeen monta kertaa peräjälkeen. Amalia on hyvin rohkea ja uskaltaa kokeilla aina kaikenlaista ja on hän kerran aikaisemminkin liukumäestä kanssani laskenut. Amalia on kuitenkin luonteeltaan hyvin varovainen ja naureskelimmekin eilen ystäväni kanssa Amalian tyyliä laskeutua rappuselta alas. Amalia laskeutui pepulleen rapulta alas vaikka olisi hyvin päässyt kaverinsa lailla alas seisovalteenkin.

Uimahallin kahvilassa lapset saivat pullat ja juomat. Myöhemmin illalla Johnny lähti kummipoikamme kanssa elokuvavuokraamoon leffan ja karkkien hakuun. Pojat tulivat hymy huulessa takaisin isojen karkkipussien ja Itse ilkimys 2 elokuvan kanssa. Pojat olivat sopineet, että karkit otetaan esille vasta Amalian mentyä yöunille. Amalia kävi nukkumaan jo kahdeksalta ja teki historiaa, sillä hän ei herännyt illan aikana kertaakaan vaikka elokuva pauhasi todella kovalla. Hän ei myöskään herännyt yöllä kertaakaan ja havahduin aamulla puoli kahdeksan Amalian ääneen. Kokonaiset yöt ovat edelleen harvinaista herkkua, mutta maistuvat varmasti juuri sen takia todella hyvältä ja niitä osaa oikeasti arvostaa.

Nukuin siis yksin koko yön Johnnyn ja kummipojan nukkuessa sohvalla, josta oli tehty rahin avulla vuodesohva. Aamulla palautimme kummipoikamme kotiin kymmenen maissa vaikka hän olisi kuulemma mielellään jäänyt vielä toiseksikin yöksi.

Viikonlopun aamupalapöytä

Viikonlopun aamupalapöytä

Meidän matkamme jatkui mummoni luokse, jossa kyläilimme jopa kolmen tunnin ajan. Mummoni oli ostanut samanlaisen hattunaulakon Jyskistä, joka meiltäkin löytyy ja Johnny asensi sen paikoilleen. Iltapäivällä vierailimme siskoni perheen luona, jossa serkuksilla oli kova meno.

Amalia esittelee uutta mekkoaan

Amalia esittelee uutta mekkoaan

IMG_7927

Oma rinsessa

Oma rinsessa

IMG_7930

Maanantaina saimme Amalian ystävän äitinsä kanssa luoksemme kylään. Amalia oli herännyt jo seitsemältä, joten tänään maistuivat päiväunet. Amalian nukkuessa minä nautin kupillisen kahvia ja luin lehteä sohvalla makoillen. Päivällisen jälkeen lähdimme ulos ja haimme naapurimme seuraksi. Amalia oli harmissaan kun naapurintyttö ei ollut kotona, mutta kelpasi tämän äiti leikkikaveriksi kuitenkin. Amalia oli melko hellyyttävä kun päätimme lähteä sisälle. Hän vilkutti ensin naapurintädille ja lähti kävelemään kotiin, mutta kääntyikin sitten yhtäkkiä ja juoksi halaamaan naapurintätiä.

Isi tuli kotiin seitsemältä, samaan aikaan kun palasimme sisälle. Iskä laittoi saunan päälle ja saunoimme koko perhe yhdessä. Amalia nukahti vähän jälkeen yhdeksän ja nukkumaanmeno kävi aika helposti päiväunista huolimatta. Ulkoilulla ja saunomisella oli ehkä tekemistä tämän asian suhteen.

Me ulkoilemme yleensä päivittäin, mutta joskus se on itselleni vähän pakkopullaa. Aurinkoisina päivinä ulkoilu on myös minulle hyvin mielekästä ja myös silloin kun pihalla on muitakin kuin vain me kaksi. Amalia rakastaa olla ulkona kelillä kuin kelillä, mutta pyytää myös joskus sisälle kun on ulkoiltu hänestä tarpeeksi kauan.

Viime vuoden välikausipuku

Viime vuoden välikausipuku

Puku on Racoon merkkinen ja aivan ihana

Puku on Racoon merkkinen ja aivan ihana

IMG_7885

IMG_7882

IMG_7881

Nyt tuli kiirus

Nyt tuli kiirus

Kivikakkuja

Kivikakkuja

Amalian uudet saappaat

Amalian uudet saappaat

Ehkä äidinkin olisi syytä mennä kenkäostoksille

Ehkä äidinkin olisi syytä mennä kenkäostoksille

Illalla myöhään Johnny valmisti meille kahdelle herkkua tehden pellisen tacosipsejä. Tämä herkku valmistuu näin: pellille tacosipsejä, päälle tacokastiketta (vahvuus medium) ja juustoraastetta. Sitten samalla tapaa päälle toinen kerros ja uuniin siksi aikaa, että juusto sulaa. Lämpimät tacosipsit dipataan guacamoleen ja avot kyllä on hyvää. Nautimme sipsit sängyssä katsellen samalla sarjaa nimeltä Sinkkuelämää.

Tämä päivä on ollut lähes kokonaan kotipäivä ja tekemisen puutteeksi siivosin jälleen. Olen aivan mahdoton siivouksen suhteen ja auringonvalo ei helpota tätä vimmaa yhtään. Pyyhin pölyjä usein ja käsi-imuri on käytössä joka päivä. Kunnon siivouksen teen kaksi kertaa viikossa ja kunnon siivoukseen kuuluu pölyjen pyyhintä, imurointi, lattioidenpesu sekä vessan- ja kylpyhuoneenpesu. Amalia on tottunut imurin ääneen jo vastasyntyneestä asti eikä häntä haittaa siivoilu ollenkaan. Amalia on usein apuna ja saa pyyhkiä pölyjä. Amalia on myös kova tyhjentämään tiskikonetta ja tietää hienosti mihin alalaatikoihin ja kaappeihin mikäkin kuuluu. Imuriakin neiti osaa käyttää vaikka usein istuukin vain sen päällä äidin imuroidessa.
Mitä ”kotitöitä” Teidän lukijoiden taaperot tekevät?

Tarrojen liimailua

Tarrojen liimailua

Nyt paloi päreet

Nyt paloi päreet

Nuusku tähystää portailla

Nuusku tähystää portailla

Näin näppärästi mä saan tarran tästä irti. Tässä kuvassa näkee hyvin, että myös kädessä oleva tuliluomi on vaalentunut hienosti

Näin näppärästi mä saan tarran tästä irti. Tässä kuvassa näkee hyvin, että myös kädessä oleva tuliluomi on vaalentunut hienosti

IMG_8035

IMG_8036

Myös tänään Amalia nukkui päiväunet ja vieläpä superpitkät sellaiset, sillä neiti nukkui yli kaksi tuntia. Annoin nukkua ja nautin vain vaikka tiesin, että yöunille menosta tulisi hankalaa. Iltapäivällä lainasimme mummin autoa, jolla huristelimme muskariin. Amalia oli melko vaisu muskarissa, sillä häntä ujostutti, koska yksi lapsista oli muskarissa tällä kertaa isoisänsä kanssa. Kyllähän se neiti jotain papasta huolimatta kuitenkin letkautti. Lapset saivat hakea ohjaajalta marakassit ja Amalia päätti valita tutun marakassin sijaan kananmunan muotoisen marakassin. Laululeikin loputtua ohjaaja lauloi lapsille: marakassit pussiin marakassit pussiin ja Amalia tokaisi marakassiaan viedessä: lisää munaa lisää munaa ja tarkoitti tällä, että haluaa soittaa vielä kananmunan muotoista marakassiaan. Meitä aikuisia nauratti ja ohjaaja jatkoi laulua: rytmimuna pussiin, rytmimuna pussiin ja tämä ei ainakaan auttanut meidän aikuisten tirskumista.

Isi tuli töistä puoli kuuden jälkeen ja lähdimme aika pian yhdessä koko perhe Nuuskun kanssa iltalenkille. Pyysin Johnnya ottamaan Amalian hiekkalelut mukaan, sillä ajattelin, että lenkki sujuisi kivasti jos Amalia saisi pitää sylissään ämpäriä ja lapiota. Johnny päättikin tuoda koko taaperokärryn leluineen. Katselin tuota hölmöä miestäni hetken ja sanoin, että riittää ihan vain ämpäri ja lapio lenkille mukaan. Lenkin jälkeen jäimme naapureiden kanssa ulos ja sisälle palasimme vasta pimeän tultua.

Mummin päällä on hyvä makoilla

Mummin päällä on hyvä makoilla

Amalia näytä vihainen ilme. Hui aika pelottava, oikeesti!

Amalia näytä vihainen ilme. Hui aika pelottava, oikeesti!

Kivaa lumista viikonjatkoa!

Avainsanat

Kommentit

Hie! Suloinen Amalia kyllä on, hyvä että eksyin tänne. En ollut myöskään ennen kuullut tuliloimesta. Löysin blogisi vasta ja kivalta vaikuttaa 🙂

johanna

Hei! Kiitos paljon ja kiva, että eksyit blogiin! Toivottavasti viihdyt 🙂

Meidän tyttö (1v 7kk) nukkuu myös n.12h yöunet. Joskus nukkuu 10h, mutta sen kyllä huomaa, ettei se riitä, koska päiväunet ovat seuraavana päivänä pitkät ja neiti on muutenkin kiukkuinen. Ja päiväunet on vaihtelevasti puolesta tunnista pariinkin tuntiin. Joskus päiväunet skipataan kokonaan (ei vain suostu nukahtamaan).

Ihana blogi, kirjoitat ihanasti runsaiden kuvien kera:) Amalia on valloittava neiti! Puet häntä aina niin kauniisti. Iloista viikkoa!

Haha naurahdin ääneen tekstiä lukiessani kun kerroin että ”Lämpimät tacosipsit dipataan guacamoloon” eikös se sanota guacamoleen 😉

Meidän 1,8kk neiti ei nuku myöskään päiväunia, kuin joskus harvoin. Yöllä nukkuu myös 12h.

johanna

Okei, hän jätti päiväunet aikaisessa vaiheessa, mutta onneksi yöuni on pitkä 🙂

Meillä poika ihaili tarhan siivooja-tätiä ja oli kotona aina imurin varressa, hänellä oli oma leikki-imuri (nuu-nuu), jolla oli mukava siivoilla. Nyt kun poika on 15v, ei siivoukset enää innosta!!

johanna

Hahhaaa, muistaako poikasi vielä tämän? 😉

Ihana lukea teidän touhuistanne ja tuo pikku neiti on niiiiin hurmaava! Meidän 1v5kk nukkuu 11-12 tunnin yöunia ja lisäksi 2 tunnin päiväunia. Mukavaa viikon jatkoa teidän koko perheelle 🙂

johanna

Kiva kuulla, kiitos <3
Aika hyvältä kuulostaa teidän unet 🙂
Mukavaa viikon jatkoa sinnepäin myös!

Missä käytte uimassa? Neidonkeitaassako? 🙂 Ama on kyllä söpö ja toi pinkki mekko ihana! Voisit tulla joskus meillekin siivoomaan… 😉

johanna

Kiitos <3 Neidonkeitaassa hyvinkin 🙂 Hehe mä oon kyllä kova siivoamaan, varo vaan etten tule 😉

Tämä on vähän sama kuin Amalian muna, ei siis molo vaan mole eli guacamole 🙂

johanna

Hahhaaa, täytyy käydä korjaamassa 😉

Hui Amaliaa 😀 Ton näkösenä yöllä seisois sängyssä ku menisit hakee niin pissit ois varmast housus 😀

johanna

Sisko rakas vois olla jopa köntsät housussa 😉

Meillä vajaa 4v poika nukkuu 10-11h yössä. Mielestäni tämä on hiukan liian vähän, kun päiväuniakaan ei enää nukuta. Usein herää jo välmiiksi kiukkusena. Tyttö reilu 2v nukkuu yöllä 10h ja reilun tunnin päiväunet.

johanna

Ok, kiitti kun kommentoit 🙂

Uskomatonta miten samanlaisia lapset on, meidänkin tyttö haluaa että minä hoidan ja pesen, isi ei saisi tehdä mitään muuta kuin olla piilossa 😀 Tyttömme on Amaliaa kuukauden nuorempi.
Hitsi että Sinä olet sievä! Ihana tyyli Sinulla ja Amalialla. Mistä tuo Amalian pinkki pitsimekko muuten on?Aivan ihana.
Minulla on siivouspäivä kerran viikossa (pölyt, imurointi, lattioiden luutuaminen) Tyttö menee silloin isänsä kanssa kylään yms ulkoilemaan. Jos tyttö on kotona, hän roikkuu imurissa ja haluaa tehdä just samoin kuin minä, joten yhdessä siivoaminen on hankalaa. Pölyjäkään ei jaksa kauaa pyyhkiä yksinään jos minä aion sillä aikaa luututa tms.

johanna

Hassua, että lapsemme ovat niin samanlaisia monessa asiassa <3
Voi kiitos <3 Amalian pitsimekko löytyi H&M:stä alerekistä, se on tosi nätti.
Saat ainakin siivoskella rauhassa 🙂

Minkä rotuinen Nuusku on?

johanna

Hehe Nuusku on Bichon Frise vaikkei uskoisi. Nyt oli niin hieno trimmaus, että koiruus jäi vähän hassun näköiseksi, korjausleikkaus on tulossa 😉

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.