Yleinen
18.5.2013

Kukkia ja korvatulehdusta

Kukkia ja korvatulehdusta

Amalian korvaan on näköjään muuttanut pysyvästi korvatulehdus. Amalian nenä on jälleen alkanut vuotaa, joten arvatakin saattaa, että nuhan perässä tuli korvatulehdus. Torstaina soitin Mehiläiseen korvan vuotamisesta ja hoitaja oli sitä mieltä, että on parasta varata heti Korvalääkärille aika.

Amalia on jälleen alkanut nukkumaan huonosti varsinkin päiväunet. Päiväunet kestävät vain puolisen tuntia. Yöunille mentyä hän heräilee useita kertoja meidän vielä valvoessa, mutta vain muutaman kerran myöhemmin. Toisina öinä hän nukkuu omassa sängyssä, mutta useimmiten tulee edelleen viereeni nukkumaan. Johnny ja Nuusku ovat nukkuneet sohvalla, sillä Johnnya on alkanut jälleen ahdistaa nukkua Amalia kyljessä. Äiti on edelleen erittäin tärkeä eikä isi kelpaa tällä hetkellä oikeastaan mihinkään. Nämä kaikki johtuvat varmasti pahasta korvatulehduskierteestä. Monesti se äiti taitaa olla aika korvaamaton lapsen ollessa kipeä tai näin on ainakin meillä.

Tukka pystyssä

Korvalääkäri totesi Amalian oikean korvan jälleen tulehtuneeksi. Vasen korva oli terve. Lääkäri imi tulehtuneesta korvasta eritettä ja Amalia itki aivan hysteerisesti. Onneksi lääkäri toimi todella ripeästi, sillä Amalia on erittäin kyllästynyt korvaan tehtäviin toimenpiteisiin. Putket olivat edelleen paikalla. Tilanne on nyt pidemmän aikaa ollut huono ja lääkäri määräsi kolmen viikon antibioottikuurin, jotta korva saataisiin pidemmäksi aikaa kuivaksi. Ditrim duplo on Amalian korvatulehduksiin purrut, joten sillä jatketaan. Lisäksi korvaan tiputetaan Oftan Akvakol tippoja viikon ajan kaksi kertaa vuorokaudessa. Lopuksi kyselin jo ennakkoon mitä seuraavaksi jos tulehdukset jatkuvat jälleen kuurin jälkeen. Lääkäri oli sitä mieltä, että jos putket irtoavat ja ne asennetaan uudestaan niin samalla tullaan leikkaamaan kitarisat. Olin tyytyväinen tähän käyntiin ja niinkuin joka käynnin jälkeen oloni on toiveikas. Onko muilla samankaltaisia ongelmia korvien kanssa?

Johnnyn tultua töistä kävimme koko perhe yhdessä iltalenkillä. Kävelimme hienon omakotitaloalueen läpi ja Johnny naureskellen näytti, että lapset pelaavat sählyä yhden talon pihalla metrin päästä noin 60 000 euron autosta. Itse olemme päässeet muuttamaan kerrostaloalueelta niin sanotuille paremmille hoodeille, mutta tämä omakotitaloalue oli jo ihan oma maailmansa. Eipä oikeastaan kateeksi käynyt, sillä emme ole omakotitalo ihmisiä ja alueella on vain ihana kävellä ja ihastella hienoja taloja.

Mun nenä kutiaa

Hauva

Älä kuvaa mua!

Perjantaina siskoni tuli lastensa kanssa kylään iltapäivällä. Ulkoilimme yhdessä ja lopuksi lapset saivat riehua vielä sisällä. Myöhemmin mummikin liittyi seuraan. Kun vierailla tuli kotiinlähdön aika ei Amalia olisi halunnut tulla mummin sylistä pois. Jouduin ottamaan Amalian väkisin syliini ja hänelle tuli todella paha mieli. Amalia ei ole koskaan itkenyt kenenkään perään niin raivokkaasti. Äkkiä se suru kuitenkin unohtui kun äiti pisti musiikit soimaan niin alkoihan se Amalian lantio heilua ja iloinen virnistys ilmestyi kasvoille. Johnny tuli töistä kotiin vasta lähempänä seitsemää eikä juuri ehtinyt Amalian seurasta nauttia.

Yök minkä tuntuinen

Yrittää laittaa lelua niskan taakse

Mitä sä äiti sanoit?

Ihmettelee monttu auki

Öööö, emmä mitään tajua..

Amalia meni ensi kerran Nuuskun kulmaan

Tänä aamuna Amalia heräsi omasta sängystä vähän ennen seitsemää. Amalia sai ensin syödä puuroa, jonka jälkeen laitoin aamupalaa meille vanhemmille ja Amalialle uudestaan. Amalian kanssa ei voi enää ruokailla eri ruokia, koska hän ei muuten syö omaansa. Amalia huomaa heti jos yrittää ottaa lautaselleen jotain mitä hänellä ei ole. Viikonlopun aamuissa parasta on rauhallinen aamupala yhdessä.

Minuun iski hinku saada istuttaa kukkia ja niinpä lähdimme kukkaostoksille. En ole ennen välittänyt kukista tai puutarhatöistä laisinkaan, mutta nyt kiertelin ja pohdin eri kukkia yli puolen tunnin ajan ensimmäisessä puutarhaliikkeessä. Mukaan tarttui neilikoita, markettoja ja multasäkki.

Kai ne pystyssä pysyy

Kotona Amalian ruuan jälkeen menimme ulos ja istutin kukkasia ensimmäistä kertaa elämässäni. Muina vuosina Johnny on hoitanut kukkien istutukset äitinsä kanssa. Kukkien istutus oli kivaa ja lopputulosta oli ihana ihailla.

Halusin vielä vaíhtaa koristekivia etupihalle ja Johnny lähti kilttinä mieheni ostamaan niitä K-raudasta laittaessani Amaliaa päiväunille. Samaan aikaan kun Johnny palasi kotiin Amalia heräsi. Tänään päiväuniksi riitti kaksikymmentä minuuttia. Johnnyn ilme näytti hieman kireältä kun tyttö nukkui jälleen näin huonosti. Itse sentää ehdin hetken hengähtää ja juoda teekupin rauhassa.

K-raudassa ei ollut oikean värisiä koristekiviä, joten lähdimme koko perhe metsästämään niitä toisesta liikkeestä. Tarjouksena oli neljä säkkiä, mutta Johnnyn mielestä tarvitsimme vain kolme. Intin vastaan, mutta päätin antaa periksi. Yleensähän nainen on oikeassa ja näin kävi myös tässä asiassa, sillä säkkejä olisi tarvinnut yhden lisää. Etupiha tuli mielestäni kauniiksi ja olen siihen todella tyytyväinen. Oli mukavaa puuhastella Johnnyn kaitsiessa Amaliaa. Ilma oli hieman viileä, joten senkin puolesta oli mahtavaa puurtaa.
Oletteko Te lukijat jo alkaneet viherpeukaloimaan?

Ennen

Jälkeen

Tästä jäi uupumaan kiviä

Tähtisilmät tuolissa

Uusi lammas pötköttelee etupihalla
Tähtisilmä korissa

Roikkukukka

Kähee fillari Amalialla

Etupiha

Kuvia takapihalta

Vaaleanpunainen marketta

Amalian ja äidin kastelukannut

Valkoinen marketta ja neilikoita

Mummini on ostanut meille hienon kyltin viime kesänä

Loppupäiväksi saimme äitini, pikkuveljeni, Luisin ja siskoni perheineen meille grillaamaan ja katselemaan jääkiekkoa. Siskoni huusi pelin aikana kurkkunsa kipeäksi ja mummin ollessa keittiössä lastenlasten kanssa kuulin Eemin hokevan: Voi juma, voi juma ja Amalia kikatti hysteerisesti. Amalia oppi tänään uuden sanan, joka on mummin mieleen. Hän sanoi tietysti MUMMI. Kova itku tuli jälleen rakkaiden lähdettyä, mutta nyt Amalia on jo tovin nukkunut rauhallisesti yöunia.

Hauskaa lauantain jatkoa ja kauniita unia<3

Avainsanat

Kommentit

Sun blogis on kyllä tosi kivaa luettavaa. Iltasin tulee aina lueskeltua ennen nukkumaan menoa. Meillä on melki saman ikänen lapsi, joka on yks osa syy, jonka takia on kiva lueskella sun kirjoittamaaa. Huomaa kuinka lapset oppii eriaikaan asioita. Teillä on kyllä ihana koti. Kiva oma pikku pihakin. Asutteko muuten ihan omassa asunnossa vai ihan vuokralla? 🙂 Ootteko muuten minkä ikäsiä? Toivottavasti amalian korvaki paranis ja pääsisitte korvatulehdus kierteestä pois. Jaksuja teille!

Kiitos kovasti!:)
Ensimmäinen oma asunto tämä on ja elokuussa tulee kaksi vuotta täyteen kun ollaan tässä asuttu. Mä oon 27-vuotta ja Johnny 28-vuotta, mutta samana vuonna ollaan synnytty..

Toivotaan todella, että korvapöpöt jättäisivät Amalian vihdoin rauhaan!

Moikka!

Meillä neljästä lapsesta kolmella on ollut korvakierre. Kurjia tulehdukset on ja jatkuva lääkärissä juokseminen on väsyttävää. Kaikilla lapsilla ongelmat loppui kuitenkin neljän vuoden iässä, nuorimmalla jo kahden vuoden tietämillä. Kitarisa leikattiin kaikilta jo vuoden iässä. Yritä ajatella että tämä on vaan ohimenevä vaihe, kohta Amalia osaa jo itse sanoa milloin korva särkee. Se osaltaan helpottaa ainakin kivun hoitoa. Tsemppiä !

Täytyy ajatella tosiaan, että on ohimenevää. Teillä ei siis kitarisojen leikkaus auttanut, mä oon vähän pitänyt sitä tässä hommassa ässänä hihassa;)

Voi harmi sen korvan kanssa 🙁 Kokemusta täällä ei ole sen enempää, mutta itseä jotenkin harmittaa aina, kun lapsi sairastaa ja joutuu syömään lääkkeitä. Tuntuu, että lapselle ne ovat vielä pienempi ”paha”, kuin vanhemmalle. On se niin kauheaa, kun oma lapsi sairastaa. Onneksi meidän tyttö toistaiseksi on pysynyt terveenä ja korvatulehduksiakaan ei ole ollut. Mies tosin aina nauraa, että miksi ulkona pitää olla panta tms, kun on kesä, mutta äkkiäkös se tuuli pienen korviin ottaa ja se on korvatulehdus tai nuha.

Meillä pihaa on laitettu nyt ihan urakalla ja paljon on vielä edessä. Ostimme siis paritalon puolikkaan viime kesänä, mutta koska olin silloin vielä raskaana (tyttö syntyi elokuussa), niin ei tullut juurikaan pihaa laitettua oman näköiseksi. Nyt kuitenkin saatu paljon tuijia laitettua, perunaa maahan ja samoin valkosipulia. Mansikat pitäisi uusia kokonaan. Lisäksi raparperin paikkaa pitäisi muuttaa. Pihakeinu pitäisi maalata. Istuttaa pitäisi myös monta kukkaa ja monen paikkaa vaihtaa.

Lisäksi maahan pitäisi saada porkkanaa, retiisit, salaatit, lipstikat, paprikat, basilikat ja ruohosipuli. Jotain muutakin taisi olla..Herne ja kevätsipuli…Myös punajuuria täytyy tänäkin vuonna koittaa, kun viime vuonna onnistuin! 🙂

Paljon hommaa siis, eikä tuo nuori tyttö paljoa hommaa nopeuta.

Nokkoset ja muut myrkylliset kasvitkin täytyisi pihasta nyppiä pois, jottei tyttö pääse niihin käsiksi.

Sanos muuta, mutta ihanaa kun sinun tyttösi on saanut olla ilman korvatulehduksia! Herttileeri, sullahan on vaikka mitä pihallas kasvamassa..;) Ehkäpä mäkin ensi kesänä istutan jotain syötäväksi kelpaavaa kukkien lisäksi!