Yleinen
18.6.2014

Kotieläinpihalla

Kotieläinpihalla

Kiitoksia kommenteista, joita laitoitte Hesari jutusta. Itse olin myös tyytyväinen juttuun, ainoa mistä en pitänyt oli lehdessä ollut otsikko: Johanna teki lapsestaan blogijulkkiksen. Otsikko tietysti sai lukijoiden mielenkiinnon heräämään, mutta minulle tuli otsikosta kylmiä väreitä enkä pitänyt siitä.

Olen nostanut blogissa usein esiin sen, että Amalia voi Sturge-Weber lapseksi erittäin hyvin. Amalialla on sairauden aiheuttamana ainoastaan silmänpainetauti vasemmassa silmässä. Monet Sturge-Weberiä sairastavat eivät pysty elämään Amalian kaltaista normaalia elämää. Meille Amalian tuliluomet ovat alusta asti olleet pienin murhe sairaudessa, pääasia, että tyttö voi hyvin eikä joudu ainakaan tällä hetkellä kärsimään muista lisäsairauksista.

Mutta nyt kuulumisten pariin, sillä flunssa alkaa hellittämään, enää vain nenä vuotaa ja on täysin tukossa. Palataan kuulumisissa hieman taaksepäin ja aloitetaan viime viikon torstaista. Torstaina pidimme kauppapäivän. Kaupassa käyntiin kuluu aina aamupäivä, sillä kauppapäivinä saamme ottaa aamun täysin rauhassa ennen lähtöä. Joskus aamuisin saa olla tuli persiin alla jos on sovittu treffit johonkin tiettyyn aikaan, vaikka usein heräämmekin ajoissa. Aamupala on perheessämme kuitenkin joka päivä rauhallinen ja leppoisa päivän aloitus, oli kiire sitten mihin vaan. Muut aamutoimet voi hoitaa sitten kiireemmällä tahdilla, kuten oman naamataulun kuntoon laiton.

Amalia ei ole enää aikoihin syönyt aamupalalla puuroa vaan usein hän syö voileipää. Joskus maistuvat myös murot tai vanukas, mutta lähes aina voileipä. Amalia ei jostain syystä pidä jogurtista, makuviileistä, rahkasta ja myös vanukkaan hän jättää lähes aina puoliksi syömättä. Pihtasin vanukkaiden ostoa tähän saakka, sillä niistä ei saa millään tapaa terveellisiä, mutta kun jotain on kuitenkin aamuisin syötävä niin päätin kokeilla niitä. No vanukkaat tökkivät myös, joten niitäkään ei tarvitse enää ostaa. Ainoa mistä Amalia pitää on aivan tavallinen viili ilman mitään lisämausteita. Nyt hän ei ole kuitenkaan viiliäkään hetkeen halunnut, mutta taidanpa taas seuraavalla kauppareissulla viiliä kokeilla. Onneksi edes leipä on tehnyt kauppansa. Iltapalalla Amalia syö aina puuroa ja se maistuu loistavasti.

Kauppapäivinä näin kesäisin olemme ottaneet tavaksi ostaa jäätelöt kauppareissun päätteeksi. Jäätelöt syödään sitten Prisman kassojen jälkeen olevalla pitkällä penkillä pyllyt vierekkäin. Amalia nauttii tästä tavasta kovasti ja täytyy sanoa, että niin minäkin. Mikä onkaan mukavampaa kuin nähdä lapsen riemu pienestä jäätelöpuikosta.

Johnny teki hurjan pitkää työpäivää viime viikolla, mies tuli muutamina päivinä kotiin vasta kahdeksalta illalla. Perjantaina hän kuitenkin lähti aikaisemmin ja oli kotona jo kolmen jälkeen ja näin viikonloppumme sai alkaa hyvissä ajoin. Harmikseni tulin viikonlopuksi kipeäksi, vaikka parempi se on sairastaa miehen ollessa kotona kuin töissä. Isi hoiti ja leikitti Amaliaa koko lauantaipäivän äidin lepäillessä sohvalla. Amalia on ollut myös nuhainen ja hieman yskäinen, mutta muuten touhukas oma itsensä.

Sunnuntaina olo oli paljon parempi ja jaksoin viettää perheeni kanssa aikaa koko päivän. Ulkoilimme yhdessä niin kotipihalla kuin läheisessä leikkipuistossakin. Johnny teki pihahommia ja Amalia sai juosta avojaloin myllätyn maan päällä. Mikä onkaan hauskempaa kuin tallustella mullan päällä ja olla yltä päältä musta. Me annamme Amalian liata itseään ja kokeilla hauskoja juttuja, en ole koskaan ymmärtänyt sellaista, että lapsen päällä olevia vaatteita säästellään likaantumisen pelossa tai lasta ylipäätään. Sisälle neiti ei tietenkään mutaisena tullut vaan isi kantoi hänet suoraan suihkuun, jossa lika pestiin pois.

Donitsin syönti meneillä

Donitsin syönti meneillä

Sama tyyli kun äidilläkin pienenä

Sama tyyli kun äidilläkin pienenä

Sunnuntaina ilma oli kaunis ja sai pukeutua jälleen hellevaatteisiin. Tällä viikolla on hieman toinen meininki. Ilma on niin kylmä, että maanantaina vieraillessamme Hennolan kotieläinpihalla jouduin palata kesken kaiken autolle pukemaan Amalialle sekä itselleni lisää vaatteita päälle. Teimme pienen kesäreissun ystäväporukassa eläimiä katselemaan ja vierailu olisi ollut huomattavasti mielekkäämpi jos ilma olisi ollut parempi. Satoi vettä ja tuuli piiskasi niin kylmästi, että kotona sai laittaa villasukat jalkaan ja lämmittää kuumaa juomaa juotavaksi.

Amalia kuitenkin nautti nähdessään eläimiä ja kaikista kivoimmat eläimet taisivat olla pienen pienet tiput. Niitä Amalia halusi käydä kurkkimassa useaan otteeseen. Nähtyämme eläimet palasimme sisätiloihin, jossa annoin Amalialle ruuan syötäväksi. Jälkiruuaksi Amalia sai vaniljaeskimon.

Kotieläinpihalla

Kotieläinpihalla

IMG_9811

IMG_9812

IMG_9814

IMG_9816

IMG_9819

Amalia heitti kädet silmille "kanojen" kirkuessa

Amalia heitti kädet silmille ”kanojen” kirkuessa

Pikkuinen juoksee

Pikkuinen juoksee

Amalia piti eläinten ruokkimisesta

Amalia piti eläinten ruokkimisesta

Amalia ei ole nukkunut useampana päivänä päiväunia, sillä aamulla unta on riittänyt yli kahdeksaan. Iltaisin tyttö on ollut valmista kauraa yöunille jo hyvissä ajoin ja niinpä meille vanhemmille on jäänyt omaa aikaa rutkasti. Jalkapallon MM-kisojen vuoksi yhteistä aikaa ei ole kovinkaan paljon, mutta tarpeeksi kuitenkin. Amalian nukkuessa ja Johnnyn katsellessa matseja olen lukenut lehtiä, katsellut televisiota ja syönyt. Iltaisin tulee usein mielihaluja ja mieli tekee kaikkea mahdollista. Onneksi kotoa ei useinkaan löydy yhtikäs mitään, mutta jos oikein tekee mieli niin Johnny lähtee aina kilttinä miehenä hakemaan. Kotimme lähellä on pieni Siwa, josta saa vielä yhdeksän jälkeen pikkunälkään purtavaa. Toisinaan mies ajelee ihan kaupunkiin asti ostamaan vaimolle hampurilaista, pizzaa tai kebabia, mutta onneksi nykyisin hieman harvemmin kuin alkuun. Tässä raskaudessa mieli tekee enemmän suolaista kuin makeaa, Amalian raskaudesta en muista miten mielihalut menivät.

Nyt lähipiiriin sekä puolitutuille on lähes kaikille tulossa poikalapsia, joten voisiko olla, että meidänkin vauva on poika. Näin viikonloppuna unen, jossa äitini omisti jostain kumman syystä ultraäänilaitteen ja päätimme innoissamme selvittää kumpaa sukupuolta mahassa kasvava vauva on. Raskausviikot eivät olleet vielä läheskään puolessa välissä, mutta ultratessa huudahdin heti näkeväni kivekset ja pitkän pippelin. Poikahan tämä selkeästi on, sanoin äidilleni. Amalian odotusaikana näin aivan samanlaisen unen ja silloinkin unessa oleva vauva oli sukupuoleltaan selkeä poika. Saa nähdä onko uni tällä kertaa ennenuni vai toistaako uni aikaisempaa unta ja tyttö sieltä kuitenkin sitten olisikin tulossa. Meillä ei ole minkäänlaisia toiveita sukupuolen suhteen vaan toivomme vain lapsen olevan terve. Me aiomme selvittää heinäkuun lopulla rakenneultraäänessä kumpaa sukupuolta uusi tulokas on ja myös Te lukijat saatte tämän sitten tietää.

Posti toi Amalialle lahjan eräältä ihanalta lukijalta. Mekko on me&i merkkinen ja aivan Amalian näköinen. Kiitosta vaan Sinä ihana ihminen.

Kaksi murua

Kaksi murua

IMG_9844

Amalia keikistelee

Amalia keikistelee

IMG_9851

Eilen lähdimme aamusta leikkipuistoon, jossa tapasimme pienen suloisen pojan ja tämän äidin. Leikkipuistossa oli paljon väkeä ja yksi tyttö kävi suloisesti kysymässä Amalialta haluaisiko tämä leikkiä hänen kanssaan. Amalia alkoi jostain syystä ujostella ja sai vain sanottua tytölle leikkivänsä äidin kanssa. Amalia käyttäytyi uutta ystäväänsä, reilu vuoden vanhaa poikaa kohtaan kurjasti. Hän puhui tylysti, muun muassa hoki ettei poika saisi tulla hiekkalaatikolle eikä myöskään lainata hänen hiekkalelujaan. Amalia heitti hiekkaa päälleni sekä yritti heitellä hiekkaa myös pikkupojan päälle. Pojan hattuakin Amalia oli repimässä muttei ehtinyt, sillä äitipä olikin nopeampi ja ehti napata tuittupään kädestä kiinni. Kurja nähdä uusia tuttavia ensimmäistä kertaa kun oma lapsi oli tälläisellä päällä. Amalia on käyttäytynyt nyt hyvin, joten oli kurjaa nähdä käytöksen muuttuvan taas tähän suuntaan. Ehkä lenssu vaikuttaa huonoon käytökseen, mutta siitä huolimatta todella ärsyttävää. Amalia oli kuitenkin pojasta huolissaan koko ajan, ja kyseli pojan perään vaikka itse hoki koko ajan ettei poika muka saisi leikkiä hänen vieressä. Aina pojan lähdettyä omille teilleen Amalia kysyi missä poika on. Eli häntä kuitenkin näytti pojan seura kiinnostavan. Ymmärrä nyt tuota, mutta eikö meitä naisia olekin toisinaan vaikea ymmärtää. Amalia tokaisikin eilen meidän vanhempien sängyllä istuessaan: MÄ OLEN NAINEN samalla pujottaen käsiinsä kymmeniä äidin vanhoja käsikoruja.

Amalia puhuu toisinaan kirjakieltä, mutta nykyisin hän on alkanut käyttämään myös slangisanoja. Amalia viljelee myös samoja hassuja sanoja kuin minä, esimerkiksi kenkulit jalkaan ja kakkelsmanni tuli. Kakkelsmanni tarkoittaa kakkaa ja kenkuli kenkää.

Amalia nukkui päiväunet, sillä oli herännyt jo seitsemältä. Iltapäivällä Amalia sai ystävänsä kanssaan leikkimään ja leikit sujuivat kivasti. Illalla isi lähti Amalian kanssa Citymarkettiin ja äiti sai hoidella ystävyyssuhteita puhelimen välityksellä.

Isi hemmotteli tytärtään ja osti tälle kahvinkeittimen

Isi hemmotteli tytärtään ja osti tälle kahvinkeittimen

IMG_9867

IMG_9868

IMG_9869 Hoo Moilas ilme päällä

Tää on niin ihana

Tää on niin ihana

IMG_9888

Illalla Amalia intoutui tanssiin kun isi ja äiti lauloivat yhteen ääneen lastenlauluja.

Nyt alkaa tanssiminen

Nyt alkaa tanssiminen

IMG_9912

IMG_9921

IMG_9925

IMG_9927

IMG_9930

IMG_9931

Tämä päivä on tullut vietettyä kotosalla. Amalia keksi leikin, jossa vietimme minun syntymäpäiviä. Amalia oli tohkeissaan ja leipoi pikkukeittiössään erilaisia herkkuannoksia äidille. Amalia on hirmuisen kova touhuamaan, ollut aina ja nyt kun ikää on jo reilut kaksi vuotta niin leikeissä alkaa olla järkeäkin.

Päivälliseksi teimme pizzaa ja Amalia oli isona apuna pizzapohjien teossa. Isin tultua kotiin teimme Nuuskun kanssa lenkin koko perhe yhdessä. Lenkin jälkeen suuntasimme Prismaan juhannusostoksille.

Kovasti odotamme jo Johnnyn lomaa, joka alkaa juhannuksena. Sitten lööpaillaan kolme viikkoa ja yritetään kaikin tavoin säilyttää se perherauha kun mies on kotona hela tiden 😉

Voisin tehdä postauksen meidän kesälomasuunnitelmista jos Teitä kiinnostaa?

Avainsanat

Kommentit

Kerro ihmeessä lomasuunnitelmistasi !! Olen ihan ihastunut blogiisi …. Olen itsekki ajatellut tehdä blogin 🙂 Amalia on aivan ihastuttava tyttö olen ylpee susta kun olet nuin rohkea . Olisinpa itsekkin 😉

johanna

Lomasuunnitelmat tulivatkin justiinsa julki! Ja kiitos ihanista sanoistasi <3 Tee ihmeessä blogi ja jaa mullekin sitten osoite 😉

Arvostaa/nauttia*

johanna

🙂

Tosi hyvä postaus tääs kerran, Amalia on aivan ihana pikkunen tyttö. 🙂 Te touhuatte Amalian kanssa kaikkea ja osaa ”arvostaa/arvostaa” yhtä pientäkin jäätelöä. ps.Amalia näyttää ihan Johnyltä 🙂

johanna

Kiitos paljon <3 Moni sanoo tytön näyttävän isältään 🙂

Niin ja unohtui vielä pari juttua haluaisin mielläni lukea teidän kesän suunnitelmistä ja haluisin kuulla teidän pizza reseptin 🙂

johanna

Pizzareseptin olenkin jakamassa ja yhden toisenkin reseptin 🙂 Lomasuunnitelmat tulivatkin justiinsa julki!

Mikä Amalian koko nimi onkaan?:)

johanna

Amalia Josefiina 🙂

Moi! Olen seuraillut blogiasi suurella mielenkiinnolla koko kevään, jostain syystä aloin seurata sitä kunnolla vasta vuoden alusta. Mulla ei ole lapsia – vielä, mutta on mielenkiintoista seurata blogiperheiden elämää, ja suuresti arvostan sitä että arjesta, onnesta, ja mieltä painavista asioista kerrotaan julkisesti – vaikka koko ajan on joku kritisoimassa arkea, kuvia tai mitä julkaisuihin ikinä liittyykään. Itse henkilökohtaisesti en kestäisi sitä painetta, joten respect! Välillä varmaan ientä kiristää, mutta onneksi on tukijoukkoja! 🙂

Sulla on upea perhe, ja onnea paljon raskaudesta! Toivon teille kaikkea hyvää! Pidän tyylistäsi kirjoittaa, sinulla on maanläheinen ja selkeä tyyli ilmaista asioista. Jatka samaan malliin! Tsemppiä ja hyvää kesää! <3

johanna

Moi! Ihanasti kirjoitit, kiitos hirmuisesti <3
Kaikkea hyvää sullekin ja hyvää kesää! <3

oisitko laittaa su pitsa reseptin tänne? 🙂 ja mitä täyteitä laitat? 🙂

Hei! Oletko ajatellut, että Amalia on tuota pikaa kouluikäinen. Joitakin lapsia on kiusattu kouluelämässä äidin blogissa avoimesti julkaisemista asioista. Esim. Erästä murrosiässä olevaa poikaa oli koulussa kiusattu ilkkumalla: ”Meidän Kallemme on oppinut potalle.”

johanna

Hei! Mä mietin aina mitä blogiini kirjoitan ja mitä kuvia julkaisen. Amalian pottatouhuista en puhu sanakaan 🙂

Välillä on ihan hassua lukea sun blogii kun huomaa et sulla on samanlaisia kasvatusmenetelmiä kun miten mut on kasvatettu 😀 hauskaa juhannusta teidän perheelle <3

johanna

Jahas, no mitä mieltä olet sun vanhempien kasvatustavoista? 😉 Hauskaa juhannusta sullekin! 🙂

Musta oon hyvin kasvatettu 😉 nykyään money vanhemmat luulee et rakkeuden voi korvata rahalla joten on ihanaa et touhuat Amalian kanssa niin paljon kaikkea 🙂

johanna

Hehheee mahtavaa kuulla 🙂

Kerro vaan lomasuunitelmista! Pisti ihan hirveästi silmään tässä, että toisessa kahvinkeitin kuvassa mikä on lähempää otettu niin Amalia on ihan Johnnyn näköinen! Ilme ja kaikki! En ole aikasemmin huomannut, mutta nyt kyllä ei voinut olla huomaamatta. Ja eka kommentoija jos tämän luet niin, niin eiköhän uusi vauva ole yhtä rakas kuin Amalia vaikka syntyisi hännän kanssa..

johanna

Kerron juu 🙂 Tosi monet sanoo Amaliaa aivan isänsä näköiseksi! Hahhaaa mä niin repesin sun kommentin loppua 😉

Syökö Amalia marjoja? Jos laittaisit niitä puuron ja viilin sekaan? Miten muuten päätitte Amalian nimen? Miten aiotte valita uudelle tulokkaalle nimen?

johanna

Kyllähän se syö, voisinkin kokeilla joskus marjoja sekaan, kiitos vinkistä 🙂 Amalia nimi oli mun idea, nimi on yhdestä vanhasta lautapelistä 🙂 Ollaan jo katteltu uudelle vauvalle nimiä ja tytön nimestä ollaan jo päästy yhteisymmärrykseen tai siis ainakin etunimestä, kai 😉

Oi, onpas ihana mekko Amalialla! Ja noi Amalian kuvat, iloinen tyttö! 🙂 Noista kuvista tulee niin hyvällä mielelle!
Kerro vain teidän lomasuunnitelmista, kunpa saisitte hyvät ilmat lomailuun! Meillä alkaa miehellä loma vasta kolmen viikon päästä.. Mutta ollaan ainakin muumimaailmaan lasten kanssa menossa!

Höh, olipa toi ekan kommentin kirjoittanut tökerö! Ei kannata välittää. Meillekin on tulossa vauva tammikuussa ja totta kai toivon tervettä vauvaa! 🙂 Meidän nuorin lapsi on Amaliasta vähän nuorempi ja hän syntyi keskosena.. Niin toivon, että tämä vauva pysyisi mahassa pidemmän aikaan!

Hauskaa Juhannusta teidän perheelle!

johanna

Kiitos kauniista sanoistasi <3 Kerron juu ja toivotaan todella parempia ilmoja! Teille on ainakin varmasti hyvät lomailmat 🙂 Muumimaailma on kiva paikka!

Onnea Teillekin tulevasta vauvasta <3 Toivotaan, että vauvanne pysyy masussa pidemmän aikaa kuin sisaruksensa!

Hauskaa juhannusta myös Teidän perheelle <3

Hei, oliko niin, että tuliluomi ei ole perinnöllinen? Olisiko se näkyny ennen syntymää esim. 4D-ultrassa?

johanna

Sturge-Weber ei ainakaan ole perinnöllinen. Tuliluomea ei voi havaita ultraäänitutkimuksessa.

Minulla oli selkeä ero himoissa tytön ja pojan kanssa. Pojalla mieleni teki paljon sipsejä ja ranskalaisia. Tytön kohdalla ahmin kaksin käsin karkkeja koko ajan.

johanna

Heheee, sitten meille on tulossa varmasti poika 😉

Ihana Johanna! Hassua vaikka ei tunne yhtään niin tuntuu että tuntee 🙂 sulla on jotenkin niin maanläheinen ja normaali ote asioihin. Tuntuu että monessa blogissa kuitenkin yritetään olla jotain muuta. Ja tietenkin kaikki toivoo ensisijaisesti tervettä lasta, sehän on selviö lapsen itsensä kannalta ei niinkään vanhempien. Mukavaa juhannusta teille kaikille ja tsemppiä odotukseen!

johanna

Kiitos Laura <3 Mukavaa juhannusta sinnepäin myös! 🙂

Kerro vaan kesäloma suunitelmistanne.Ja toivotaan,että tulee hyvät ilmat. Miten vietätte juhannuksen?

johanna

Kerron juu 🙂 Ja toivotaan todella lämpimimpiä ilmoja! Juhannussuunnitelmat on vielä auki, kokkoa käydään luultavasti kattomassa jos Amalia nukkuu päiväunet, sillä vain silloin jaksaa valvoa niin myöhään 🙂

Kaikki sun postaukset kiinnostaa, joten kerro vaan kesälomasuunnitelmistakin! 🙂 Mukavaa juhannusta teidän koko perheelle!

johanna

Hehe, kiva kuulla! 🙂 Laitan postausta kesissuunnitelmista! Mukavaa juhannusta sinnepäin myös 🙂

Hei. Tee ihmeessä postaus kesäsuunnitelmista 🙂 Toivottavasti ilmat alkavat paranemaan juhannuksen jälkeen että saisitte paremmat lomakelit!

johanna

Okei, mä teen 🙂 Toivotaan todella, että ilmat paranevat!

Toivot tervettä lasta.. Itse erityislapsen vanhempana, toivon, että lapsi syntyisi elävänä. Erityislapsi on yhtä rakastettu kuin terveetkin lapset. Kukaan ei luultavasti erityislasta toivo, mutta odotettuja ja ihania hekin ovat. Rikastavat hurjasti elämää ja omalla erityisyydellään muistuttavat meitä siitä, että voi elää täyttä elämää sairaudesta huolimatta.

”Erityislapsi on yhtä rakastettu kuin terveetkin lapset” -tämä on varmaan Johannalla tiedossa, onhan Amaliakin erityislapsi vaikkakin hyvin onnekas. Kommentista tuli semmoinen olo niinkuin olisi väärin toivoa tervettä lasta.

johanna

Jep sama olo tuli mulle kommentista 🙁

Tietysti Johanna toivoo tervettä lasta, kuka vanhempi ei toivoisi.Tämä ei vähennä tippaakaan Amalian arvoa tai rakkautta Amaliaan.Onnekas pikku prinsessa Amalia onkin, kun on saanut ihanat, sympaattiset ja jalat maassa olevat vanhemmat.Onnellista pikku veljen tai siskon odotusta koko perheelle.

johanna

Kiitos Eija <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.