Yleinen
8.1.2013

Korvien putkitus

Korvien putkitus

Viime yönä herätin Amalian puoli neljältä aamuyöllä, että sain imetettyä hänet. Amalian piti olla ravinnotta tuosta ajasta eteenpäin. Amalian syötyä jatkoimme unia, kunnes kello pirisi puoli kuudelta. Amalia sai jäädä vielä hetkeksi nukkumaan, kun taas minä lähdin alakertaan laittamaan itseni valmiiksi. Johnnykin heräsi sohvalta ja hän lähti Nuuskun kanssa lenkille. Kun me olimme valmiita menimme yläkertaan herättelemään Amaliaa. Hän oli aivan unessa, mutta jo hetken päästä istuskeli naureskellen potalla järkyttävien silmäpussien kanssa. Aamupesun jälkeen silmätipat silmiin ja vaatteet päälle ja niin päästiin lähtemään.

Amalia oli hereillä koko matkan. Perille kun päästiin oli ulkona todella kova ja kylmä tuuli. Auto saatiin onneksi lähelle parkkiin.

Korvien putkitus tehtiin Töölön Mehiläisessä. Korvalääkärinä oli sama mieslääkäri, joka oli meidän kotipaikkakunnallamme viime keskiviikkona todennut Amalialla korvatulehduksen ja antanut ajan putkitukseen.

Heti kun istahdimme leikkihuoneeseen odottamaan ja olin alkamassa riisua Amalialta ulkovaatteita tuli hoitaja meidän luokse. Annoin hänelle lomakkeen, johon olin täyttänyt Amaliasta haluttuja tietoja. Keskustelimme niistä ja kyselin hieman nukutuksesta. Tällä kertaa nukutuksessa ei tarvinnut laittaa kanyylia käteen ollenkaan vaan nukutus tapahtui maskilla. Se oli mukavaa kun ei tarvinnut piikillä pistää Amaliaa. Hoitaja antoi minun annettavaksi Amalialle kipulääkettä. Se oli Pronaxenia, mutta paljon suurempi annos kuin kotioloissa annettava.

Leikkihuoneessa odotellaan

Myös korvalääkäri tuli keskustelemaan kanssamme ja kysyimme häneltä vauvauinnin jatkosta. Vauvauintia saamme jatkaa normaalisti, korvat tulee vain suojata hyvin ettei korviin pääse vettä. Sukeltaminen on myös sallittua. Se oli hyvä uutinen, koska Amalia nauttii uinnista kovasti.

Lopuksi vielä nukutuslääkäri tuli esittelemään itsensä ja kutsui meidät leikkaussaliin. Sain pitää Amaliaa sylissäni kun nukutus tapahtui. Nukutuslääkäri laittoi maskin Amalian kasvoille ja minä pidin kiemurtelevaa ja itkevää vauvaani sylissäni yrittäen paniikissa samalla leperrellä hänelle. Äkkiä hänen jalkojen ja käsien liikkeet alkoivat muuttua kummallisiksi, mutta nukutuslääkäri sanoi sen olevan normaalia ennen nukahtamista. Ja niin Amalia sitten nukahti ja lääkäri ja hoitajat nostivat velton lapseni sylistäni leikkauspöydälle. Jouduimme poistumaan toimenpiteen ajaksi leikkihuoneeseen odottamaan. Puhkesin kovasti itkemään ja aloin vapista. Johnny otti minut isoon halaukseen ja sanoi, että kaikki menee hyvin.

Odotushuoneessa ehdimme istua hädin tuskin kymmentäminuuttia kun nukutuslääkäri tuli kertomaan toimenpiteen olevan ohi ja Amalia oli siirretty heräämöön. Nukutuslääkäri sanoi, että olisi hyvä jos Amalia nukkuisi jonkin aikaa eikä heräisi kovin pian. Lapsi voi olla todella ärtynyt ja sekaisin jos nukkuu vain lyhyen aikaa.

Ei mennyt kuin muutama minuutti kun hoitaja tuli kertomaan, että Amalia on jo herännyt. Pääsimme heräämöön, jossa toinen hoitaja yritti rauhoitella itkevää Amaliaa. Kysyin saanko imettää Amaliaa heti ja se sopi. Amalia rauhoittui minun sylissäni ja alkoi syömään. Syönnin jälkeen hän näytti todella väsyneeltä mutta ei malttanut nukkua niinpä aloimme lukemaan kirjaa.

Juuri heränneenä nukutuksesta

Huojentunut äiti

Hieroo simmuja..

Vähän evästä ja kirjan lukua samalla

Amalia tokeni nopeasti nukutuksesta ja vaati päästä lattialle. Hän oli konttaamassa heti ulos huoneesta ja ilmeisesti hänelle alkoi odottelu riittää.

Korvalääkärin tullessa Amaliaa katsomaan seisoi Amalia pöytää vasten ja katseli pöydällä olevia naistenlehtiä. Meillä ei ollut lääkäriltä kysyttävää, joten hän antoi reseptin silmätippoihin, joita tiputellaan korviin kolmen päivän ajan kolmesti päivässä. Hassua, että silmätipoilla hoidetaan korvia. Lääkärin määräämät tipat olivat Oftan Akvakol tippoja. Niitä Amalia on kerran saanut myös silmätulehduksen hoitoon. Tipat ovat putkituksen jälkeen sitä varten, että putket eivät menisi tukkoon jos korvasta valuu eritteitä esimerkiksi verta.

Lääkäri sanoi, että hän laittoi normaalia ohuemmat putket Amalian korviin, koska käymme vauvauinnissa. Ne läpäisevät vettä huonommin kun paksummat putket. Ainoa haittapuoli ohuilla putkilla on se, että ne voivat mennä helpommin tukkoon. Kuukauden päästä Amalialla on kontrollikäynti lääkärin luona.

Lopuksi nukutuslääkäri toi vielä laskun ja toivotti hyvät jatkot. Kiitimme kovasti myös mukavaa hoitajaa lähtiessämme. Kassalla kaikki hoitui ilman rahaa. Näytimme vain vakuutusnumeron ja Amalian kelakortin. Laskulle laitettiin myös korvatulpat ja panta, joita käytetään suihkussa, kylvyssä ja vauvauinnissa. Nauroinkin Johnnylle aikaisemmin, että ihan kun Amalia ei jo erottuisi joukosta tarpeeksi vauvauinnissa ihonsa vuoksi niin ostetaan vielä hänelle joku tosi käheä uimalakki. Tyydyin kuitenkin pantaan, se on varmasti Amaliasta itsestä mukavampi.

Olimme todella tyytyväisiä Mehiläisen palveluun. Kaikki kävi erittäin nopeasti ja vaivattomasti.

Kotimatkalla Amalia nukahti autoon ja sain hänet siirrettyä nukkuvana meidän sänkyyn jatkamaan unia. Sain riisuttua varovasti hatun ja toisen hanskan sekä avattua haalarin ja otettua kädet haalarista pois. Loput jäivät päälle, koska hän meinasi alkaa heräilemään. Amalia nukkui noin kaksi tuntia ja kahdesti kävin kurkkimassa, että kaikki on varmasti hyvin. Siellä hän vaan tuhisi tyytyväisenä unien maailmassa!

Loppupäiväksi saimme mummin, siskoni ja hänen lapset seuraksemme meille. Kun he lähtivät meidän koti näytti siltä kun täällä olisi käynyt pyörremyrsky. Niin se aina on kun serkut ovat käyneet.

Yöunille Amalia ei antanut isin tänään nukuttaa, vaan siihen tarvittiin äiti. Nyt pieni rakas yläkerrassa nukkuu yöunta ja minun pitäisi vielä alkaa kokata ruuaksi spagettia ja jauhelihakastiketta.

Kauniita unia lukijat<3

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.