Yleinen
26.1.2013

Korvatulehdusko?

Korvatulehdusko?

Torstaina siskoni tuli tyttönsä kanssa meille aamusta, joten pääsin yksin hoitamaan kaupungille asioita. Kävin pikaisesti kirjakaupassa ja löysin kummipoikamme isosiskolle syntymäpäivä lahjan lauantaina järjestettäville syntymäpäiville. Samalla juhlitaan myös kummipoikamme syntymäpäiviä, mutta hänen lahjan osto on Johnnyn heiniä. Kummipoikamme on kova kalamies, hän kuulemma inventoi kalapakkiaan joka ilta. Ehkäpä Johnny löytää jonkun kalastukseen liittyvän lahjan, koska pitää itsekin kovasti kalastamisesta.

Kohta lähestyy myös Amalian syntymäpäivä, joka on siis ensi viikon torstaina. Äidin vauva täyttää 1-vuotta. Juhlimme syntymäpäiviä sunnuntaina 3.2. Läheisille lähti kutsu tekstiviestin muodossa:

Nytpä juhlitaan me somaa,
Amalian päivää ikiomaa.
Tyttö täyttää yksi vuotta,
juhlita ei siis suotta.
Ilman kakkua ei jää kukaan,
tervetullut olet mukaan sunnuntaina 3.2 klo. 15!

Perjantai aamuna tuli muskarikaverimme kylään. He viipyivät muutaman tunnin ja oli mukavaa saada seuraa.

Päiväunia Amalia nukkui jostain syystä vain puoli tuntia, ja hän heräsi kovasti itkien. Itku jatkui vain ja jossain vaiheessa Amalia piteli toista korvaansa ja itki kovin. Annoin hänelle kipulääkettä, joka auttoi melko pian. Varasin hänelle lääkärille ajan, koska pelkäsin korvien olevan tulehtuneet putkituksesta huolimatta.

Johnny joutui lähtemään töistä aikaisemmin, että kerkesimme lääkäriin. Hänen autonsa on huollossa, joten hän oli töissä minun autollani.

Tällä kertaa sain ajan yleislääkärille, joka kuitenkin hoitaa myös lapsipotilaita. Naislääkäri kehui Amalian olevan todella rauhallinen tutkittava. Ehkäpä Amalia on jo tottunut kun on aika paljon joutunut lääkärissä käymään pienen elämänsä aikana. Lääkäri aloitti tutkimalla korvat ja ne olivat täysin kunnossa. Huokaisimme helpotuksesta. Kurkussa lääkäri havaitsi pientä punoitusta, mutta hän epäili sen voivan olla myös tuliluomea. Lääkäriä huvitti Amalian luomi, koska se menee niin keskeltä kahtia. Kaikki oli siis hyvin ja nyt meidän ei tarvitse varata korvalääkärille kontrolliaikaa putkien tarkastukseen. Ne olivat hienosti paikallaan ja puhtaat.

Kävimme vielä tekemässä viikon ruokaostokset samalla reissulla ja rahaa paloi aivan liikaa Johnnyn ollessa mukana. On se parempi hoitaa kauppaostokset joko Amalian kanssa kahden tai ihan yksinään.

Illalla Amalian mentyä yöunille me aloimme tekemään pizzaa. Johnny aina nauraa, että minun pizzani on enemmän piirakka kuin pizza. Laitan paljon täytteitä ja hirmu kerroksen juustoa päälle. Teimme molemmille koko pellilliset pizzaa.

Katselimme Voice of Filandia samalla mutustaen pizzojamme. Iltaisin olen ollut äärettömän väsynyt ja nukahtanut useimmiten jo ennen kymmentä. Nyt on selkeästi joku väsymyskausi iskenyt minuun.

Yöllä herätin Johnnyn kun en uskaltanut mennä yksin alakertaan juomaan vettä, koska pelkään pimeää. Johnny ei kuitenkaan jaksanut nousta mukaani, joten lähdin yksin. Tullessani takaisin yläkertaan aloin kuvittelemaan kaikkea pelottavaa ja kipitin portaat hirveää kyytiä yläkertaan ja hyppäsin äkkiä peiton alle piiloon. Jotenkin pimeässä mieleeni tulee aina Manaaja elokuvasta sen tytön pelottavat kasvot.

Amalia heräsi viime yönä ensimmäisen kerran jo kymmeneltä ja Johnny kävi antamassa hänelle tutin ja Amalia tyytyi siihen. Seuraavan kerran hän heräsi vasta puoli viisi syömään ja toisen kerran hän söi puoli seitsemältä. Heräsimme vasta vartin yli kahdeksan. Johnny jäi sänkyyn pötköttelemään ja minä nousin ylös Amalian kanssa.

Söimme kaikki yhdessä aamupalaa, jonka jälkeen lähdimme lenkille. Amalia pääsi pulkan kyytiin.

Mitä kovempi vauhti sitä kivempaa..

Mitä sä isi höpäjät?

Nyt pieni on päiväunilla ja herättyään lähdemme kummipoikamme ja hänen isosiskonsa syntymäpäiville.

Mukavaa viikonlopun jatkoa lukijat!

 

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.