Yleinen
28.3.2013

Korvalääkärillä

Korvalääkärillä

Amalia nukkui hienosti tiistai keskiviikon välisenä yönä koko yön omassa sängyssä. Hän heräsi kaksi kertaa alkuyöstä, jolloin Johnny kävi antamassa tutin koska hän oli vielä hereillä. Puoli viideltä Amalia heräsi kolmannen kerran ja silloinkin kelpasi tutti ja hän nukkui aamuun. Puoli seitsemältä nousimme ylös. Isi saa laittaa Amalian yöunille toistekin jos hän noin hyvin nukkuu.

Voita naamassa

Amalia tutkii äidin meikkejä
Tarviitko tätä äiti..?

Aamupäiväksi meille tuli ystäväni kylään. Oli mukavaa nähdä pitkästi aikaa.

Amalialla on hauskaa

Viikko sitten olimme saaneet postilaatikkoon mainoksen, jossa luvattiin 20 eurolla matonpesu/syväpuhdistus kotona. Soitin numeroon vihdoin tänä aamuna ja matonpesijä pääsi tulemaan samana päivänä ennen Amalian päiväunia. Matonpesijä käsitteli kolme mattoa. Pesu oli kuivapesu ja olin tyytyväinen lopputulokseen. Pesussa ei lähtenyt kokonaan suuremmat tahrat, mutta olohuoneen matossa oleva musta tahra haalistui kuitenkin lähes näkymättömäksi. Matonpesijä kauppasi samalla imuria, joka olisi maksanut 1260 euroa. Innostuin imurista, koska olenhan aikamoinen siivoushullu, mutta Johnny sanoi lähtevänsä lätkimään jos hankin imurin. Täytyyhän sitä miestä joskus uskoa, joten tyydyn omaan Citymarketin tarjousimuriini. Saimme kuitenkin halvalla hinnalla pääsiäiseksi raikkaan ja puhtaan maton olohuoneen lattialle. Kaksi muuta pestyä mattoa joutuivat takaisin varastoon.

Matonpesijä lähti meiltä vasta ennen yhtä, jolloin myös ystäväni lähti kotiin. Amalia nukahti päiväunille yhdeltä, mutta heräsi lähes heti muutamaan kertaan. Lopulta hän nukahti vähän ennen puolta kahta, mutta nukkui vain alle tunnin. Amalia on tarkka uniajastaan. Usein jos hän ei pääse nukkumaan heti kahdeltatoista tulee unensaannista vaikeaa eikä hän malta nukkua kauaa. 

Amalian nukkuessa tajusin yhtäkkiä, että Amalian kelakortti on siskollani ja tarvitsemme sitä tänään, koska Amalialla oli Korvalääkärille varattuna aika. Emme saisi kai ilman korttia kelakorvausta Mehiläisessä eikä ainakaan apteekissa saisi ostettua lääkkeitä jos sellaisia lääkäri tulisi määräämään. Yritin laittaa viestiä siskolleni ja äidilleni, koska he ovat samassa sairaalassa töissä, mutta kummatkin olivat ilmeisesti niin kovassa työntouhussa ettei heillä ollut aikaa vilkuilla kännyköitään. Päätin että käymme Amalian herättyä sairaalassa ja toivoin kortin olevan siskollani mukana töissä.

Amalia sai herättyään syödä välipalaksi muroja ja lähdimme lähes samantien ajelemaan läheiseen sairaalaan. Mummin naama tuli heti hissistä osastolle päästessämme vastaan ja Amalia sai mummilta ison suukon. Siskoni löytyi pian ja onnekseni hänellä oli Amalian kelakortti lompakossa. Näin myös hyvän ystäväni, joka on sihteerinä osastolla.

Aika Korvalääkärille oli varattuna vasta 15.40 ja kello oli vasta kolme. Ajoimme autolla kaupunkiin ja jätimme auton Prisman parkkihalliin. Minulla oli kamala nälkä, joten haimme Prismasta pikku purtavaa. Amalia sai karjalanpiirakan ja minä valitsen vaniljaviinerin ja pillimehun itselleni. Amalia sai syödä karjalanpiirakkaa kärryissä istuen kassojen ulkopuolella ja minä hotkin vieressä Amalialta salaa vähän parempaa herkkuani.

Mehiläisessä Amalia ehti hetken leikkiä kunnes lääkäri kutsui meidät luokseen. Vasen korva, joka oli märkäinen ja siis selkeästi tulehtunut reilu viikko sitten oli parantunut. Kuitenkin oikeassa korvassa oli nähtävissä alkava korvatulehdus. Kummastakin korvasta lääkäri otti vaikkua pois ja Amalia rimpuili ja huusi sylissäni naama punaisena. Sain hänet ihmeen hyvin pidettyä aloillaan kun yleensä se on Johnnyn homma.
Nyt lääkäri aika oli näin aikaisin, joten Johnny ei päässyt mukaan, koska hän oli töissä.

Tässä ei tietenkään ollut vielä kaikki vaan lääkärin katsoessa vasenta korvaa tarkemmin mikroskoopilla hän huomasi, että putki oli irti tärykalvosta. Putki on päässyt irtoamaan, koska se on ollut tukossa ja korvatulehduksen aiheuttama paine oli pakottanut sen irtoamaan. Putki oli siis nyt hyödytön. Voi ei, tähän uutiseen en ollut varautunut. Lääkäri sanoi putken irtoamisen näin nopeasti olevan harvinaista. Amalian korvat putkitettiin 8.1.2013, joten putki pysyi paikalla vain alle 3 kuukautta. Tällä hetkellä myös oikean korvan putki oli tukossa, joten vaarana on senkin irtoaminen. Lääkäri sanoi jos oikeankin korvan putki irtoaa niin Amalialle tullaan tekemään korvien putkitus nopeasti uudestaan ja luultavasti ainakin vasen korva tullaan joutumaan putkittamaan piakkoin.

Pyysin lääkäriä kuuntelemaan Amalian keuhkot varmuuden vuoksi lähinnä oman mielen rauhan vuoksi. Lääkäri oli huolestuneen näköinen kuunneltuaan keuhkot ja kertoi ettei keuhkoputkentulehdus ollut parantunut. Lääkärin kurkatessa nenään näkyi sielläkin paljon paksua räkää. Kurkkukin punoitti, mutta lääkäri epäili punoituksen olevan tuliluomea. Olin todella hämmästynyt. Olin luullut Amalian olevan jo täysin terve, mutta tilanne olikin nyt tälläinen.

Lääkäri määräsi keuhkoputkentulehdukseen ja alkavaan korvatulehdukseen antibiooton nimeltä Zeclar, jota annetaan aamuin illoin kahden viikon ajan. Lisäksi hän kirjoitti reseptin Precosa jauheeseen, joka ehkäisee antibioottiripulia. Keuhkoja avaavaa Ventolinea saisi antaa tarvittaessa. Lisäksi hän määräsi oikeaan korvaan tiputettavaksi Oftan Akvakol silmätippoja kolme kertaa päivässä viiden päivän ajan, jotta putki aukeaisi. Tässä taas liuta lääkkeitä annettavaksi, joten jatkan äitinä / sairaanhoitajana oloa kotona jälleen.

Apteekissa oli jonoa ja Amalia roikkui sylissäni tietysti koko ajan, koska emme omista matkarattaita enkä tajunnut ottaa tavallisia rattaita mukaan. Lopulta autoon päästässämme huokasin helpotuksesta ja laitoin ilmastoinnin lämpöä hiukka pienemmälle.

Johnny oli ajelemassa samaan aikaan töistä kotiin ja kyseli päivän ruokapolitiikkaa. Meillä oli tarpeet lihamurekkeeseen, joka ei millään ehtisi valmistua ruoka-ajaksi. Johnny haki meille Turkkilaista ruokaa nimeltä guesedillas. Amalia sai tyytyä pilttiin, mutta hänhän oli tietysti vain mielissään siitä.

Syötyämme innostuin kokeilemaan tv-tasoksi meidän Ikean hyllyä. Johnny katseli minua murhaavasti, mutta auttoi silti. Tämä ratkaisu ei ollut ollenkaan hyvä, mutta väkisin halusin vaihtaa tv-tasoksi jonkin valkoisen tason. Kokeilin sohvapöytänä olevaa pikkuruista arkkua, jolloin Johnnylta paloi käpy totaalisesti. Johnny nosti vauhdilla television pois ja nosti arkun takaisin sohvapöydäksi. Olihan minun myönnettävä ettei kumpikaan näistä ratkaisuista ollut hyviä, mutta mökötin hetken sohvalla kädet puuskassa. Lopulta totesin iloisesti, että tuli ainakin imuroitua ja pestyä lattia tv-tason alta ja Johnny katsoi minua katseella olet hullu naiseni.

Kello alkoi olla jo paljon, joten menimme kaikki yhdessä suihkuun. Amalia sai ensin kylpeä sen aikaa kun malttoi ja liukua vatsallaan lopun aikaa suihkun lattialla. Tämä vatsallaan liukuminen on Amalian lempipuuha suihkussa.

Johnny sai nukuttaa Amalian tänäkin iltana, mutta se ei onnistunutkaan. Amalia huusi suoraa huutoa ja jonkin aikaa kuunneltuani sitä päätin mennä apuun. Amalia nukahti kanssani samantien. Ei mennyt kovinkaan kauaa kun hän heräsi eikä rauhoittunut. Annoin hänelle särkylääkettä, koska uskoin hänen saaneen vatsan kipeäksi uudesta antibiootista. Otin hänet viereeni, joten jouduin käydä itsekin nukkumaan jo kahdeksalta. Johnny ja Nuusku liittyivät seuraamme ja lopulta minä nukahdin ensimmäisenä. Yhdentoista aikaan Johnny oli herännyt ihan pirteänä ja mennyt alakertaan pelaamaan. Myöhemmin hänen pyrkiessä sänkyyn ei hän löytänytkään enää tilaa itselleen, koska Amalia nukkui poikittain ja minä ja Nuusku veimme tietysti oman tilamme. Niinpä Johnny joutui nukkua sohvalla.

Amalia nukkui yön todella hyvin. Annoin hänelle vain kerran tai kaksi tutin ja puoli seitsemältä heräsin siihen kun Amalia oli rullaverhon sisällä kurkkimassa ikkunasta ulos. Aamutoimien jälkeen tultuamme alakertaan annoin Amalian antaa Nuuskulle nannatikun, joka on koirien hammastikku. Nuusku rakastaa nannatikkuja, mutta nyt hän ei huolinut sitä. Hetkeä myöhemmin Johnny sanoi Nuuskun oksentaneen yhdelle portaalle.

Amalia sai syödä puuroa aamupalaksi ja muutaman tunnin päästä söin itse aamupalaksi leivän ja tarjosin Amalialle samalla muroja. Hän ei huolinut muroja, koska näki leipäni. Lopulta aamupalani kanssa kävi niin, että Amalia söi puolet leivästä ja Nuusku vielä muutamia paloja omasta leivän puolikkaastani.
Ihanat kerjäläiseni.

Aamupäiväksi Amalia sai seurakseen kuukautta itseään nuoremman tytön, sillä muskarikaverimme tulivat meille. Vieraat toivat mukanaan pääsiäissuklaata ja Amalia sai antaa kaverilleen syntymäpäivälahjan, sillä kaveri oli täyttänyt vuoden. Amalia sai maistaa kaverinsa rusinoita ja lopulta Amalia söi koko pikkuisen rusina-askin. Amalia rakastaa rusinoita ja hän haluaa aina pitää askia omassa kädessään ja ottaa itse askista rusinoita suuhunsa. Amalia oli varmasti mielissään kun kaverille ei rusinat maistuneet, joten hänelle itselleen jäi syötäväksi lähes kaikki.

Ystäväni neuletakki Nuuskun tyynynä

Päiväunia Amalia nukkui melkein puolitoista tuntia ja itki kovasti herätessään. Juoksin yläkertaan, mutta ei hänelle mitään hätää ollut, liekö nähnyt pahaa unta.

Amalia tutkii pikku tipuja

Mites tiput sais pois tästä..?

Yrittää repiä tipua irti

Ota äiti sä tää tipu

Ihania tipuja

Laitoin ruuaksi lihamureketta ja se maistuu Amalialle aina hyvin. Amalian murekkeen täytteiksi laitoin kananmunaa, maissia ja porkkanoita. Meille aikuisille laitoin lisäksi vielä fetajuustoa. Syödessämme ovikello söi ja säikähdimme Amalian kanssa molemmat yhtä paljon kun Nuusku alkoi haukkua. Johnnyn äiti tuli tuomaan pääsiäisruohon, jonka oli kasvattanut meille. Johnnykin tuli töistä kotiin lähes samalla oven avauksella.

Amalian murekkeesta tuli aika iso:)

Kävimme koko perhe yhdessä kaupassa. Nuuskukin pääsi mukaan autoon odottamaan, koska ei ollut pakkasta. Luulimme selviävämme vähemmällä rahanmenolla ruokaostoksista, koska lähdemme tiistaina Sturge-Weber sopeutumisvalmennuskurssille ja olemme siellä perjantaihin saakka, mutta taisi olla turhaluulo rahaa paloikin parikymppiä enemmän.

Kotiin päästyämme hain sisältä rattaat ja lähdimme iltalenkille. Illalla Amalia sai leikkiä isin kanssa. Amalia lajitteli Nuuskun hammastikkuja pussiin koko sen ajan kun olin suihkussa.

Bad hair day

Maito jano yllätti

Amalia taputti itselleen kun laittoi nokkamukinsa Nuuskun kaappiin

Nuusku kytiksellä

Isi sanoi laittaneensa Amalialle herkkulautasen

Amalia on alkanut jemmailla tavaroita. Eilen löysin poskipunasudin ja pinnin Amalian kävelytelineen tavaratilasta ja kävelyteline on ollut jonkin aikaa Nuuskun lelukolossa. Usein ulos lähtiessä kengästäni saattaa löytyä kortteja, joita Amalia on penkonut lompakostani tutkiessaan sitä. Unohdin kertoa aikaisemmin, mutta tiistaina ollessamme kylässä mummoni luona Amalia sanoi uuden sanan ja tämä sana oli TUTTI. Hän sanoi sen aivan selvästi ja mummonikin kuuli sen. Amalia ymmärsi tänä aamuna hienosti potalla istuessaan kun kysyin häneltä oliko kivaa eilen suihkussa. Amalia kääntyi ja näytti heti selkänsä takana olevaa kylpyammetta.

Nyt Amalia on yöunilla ja saamme alkaa viettää aikuisten kesken loppuiltaa. Ihanaa kun Johnnylla on pitkä vapaa edessä, ehkä saan itsekin nukkua joku aamu oikein pitkään pitkästä aikaa.

Hyvää pääsiäistä kaikille. Nyt saa mässätä suklaamunia ja voi olla seuraavan viikon armoton finninaama;)

Äitini antoi meille lapsuudestani tutun pääsiäiskoristeen

 

Kommentit

Onneks olkoon tähtibloggaaja kisaan pääsystä, hieno juttu! Kävin heti äänestämässä 🙂 ihania kuvia taas Amaliasta, sun blogia on niin kiva lukea kun kirjoitat niin hyvin. Harmi tuo korva juttu ja jos joutuu uudestaan putkittaan 🙁
Oikein ihanaa pääsiäistä sinnekkin <3 ja palataan kuulumisten merkeissä kurssin jälkeen 🙂 t henna

Kiitos Henna ja hyvä kun kävit antamassa äänesi;) Kurja homma tosiaan putken irtoaminen:( Hyvää pääsiäistä teidänkin perheelle<3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.