Yleinen
11.9.2013

Korvakorut

Korvakorut

Sunnuntaina vietimme aamupäivän tenavatohinoissa. Isoon urheiluhalliin oli tehty eri huoneisiin erilaisia temppuratoja eri ikäisille lapsille. Siskoni oli ollut yövuorossa ja olimme sopineet, että Eemi ja Iida pääsevät meidän mukanamme tohinoimaan. Siskon mies toi ja haki lapsukaiset, koska kolmea turvaistuinta ei olisi meidän autoon saanut mahdutettua.

Amalia oli yllätys yllätys kovin tohinoija. Hän meni kuin päätön kana ja kokeili rohkeasti kaikkea. Iida oli aluksi menossa mukana, mutta koti-ikävä taisi yllättää, sillä pian Iida muuttui apaattiseksi. Eemi vaati päästä kotiin jo ensimmäisen puolen tunnin sisällä, mutta onneksi löysi Johnnyn kanssa mielekkään pallosalin, jossa Eemi pelasi sählyä kuin vanha tekijä. Me tytöt kävimme myös pallosalissa ja Amalia intoutuikin heittelemään sählypalloja. Iida oli tyylilleen uskollinen eikä suostunut tulemaan edes kentän puolelle. Niinpä Johnny nappasi Iidan sillä mielellä josko Iida innostuisi tohinoimaan kummisetänsä kanssa aivan kahden. Tohinaintoa ei löytynyt ja Iida halusi vain olla Johnnyn sylissä. Lopulta Iidakin saatiin lämpenemään kun lyötiin mokkapala nokan alle. Eemi söi mokkapalasta vain päällisen, melko fiksu poika, sillä sehän onkin parasta.

Kotiin tultuamme Amalia meni samantien päiväunille. Äiti ei tänään saanut lepotaukoa, sillä päätin lähteä kirpputorille täyttämään varaamani pöydän. Saatuani homman päätökseen ja istahtaessani kotona tietokoneelle kuului Amalian huoneesta itkua. Johnny sanoikin Amalian luultavasti haistaneen kotiin tuloni.

Amalia sulloi vauvan lyhdyn sisään

Amalia sulloi vauvan lyhdyn sisään

Johnny oli valmistanut ruuaksi lihakastiketta riisin kera ja se maistui meille kaikille. Ruuan jälkeen kävimme tivolissa ja tältä reissulta löydätte kuvia täältä.

Illalla vierailimme vielä siskoni perheen luona, sillä minulla syyhysi kädet päästä hiomaan Amalian tulevaa ison tytön sänkyä. Hiominen jäi hieman kesken, sillä kello alkoi olla jo sitä paljon, että Amalian oli päästävä yöunille. Hiomisen jälkeen vuorossa on sängyn maalaus ja värinä käytän tietysti valkoista.

Maanantaina vierailimme tutun kerhomme sijaan toisessa kerhossa, sillä siellä järjestettiin lapsille liikuntatuokio, hieman samanlainen kuin sunnuntainen tohinointi, mutta paljon paljon pienemmässä muodossa. Amalia tapasi siellä ystävänsä ja minä omani.

Liikuntatuokiosta kotiuduttu

Liikuntatuokiosta kotiuduttu

Vähän rentona

Vähän rentona

Silmät pyöreinä

Silmät pyöreinä

Mun nimitarra

Mun nimitarra

Tässä, näettekö?

Tässä, näettekö?

Hihii

Hihii

Iltapäivällä Amalian herättyä päiväunilta kävimme Prismassa ruokaostoksilla. Ostin ruokaa vain arkipäiville niinpä kasseja olikin viiden sijaan vain kaksi. Isin tultua kerrankin ajallaan töistä ehdimme hyvin käydä kirpputorilla, jossa siivosin pöytäni. Saldo oli jo nyt 36 euroa, joten ei huono myynti noin vuorokaudessa. Isi kierteli kirpputoria Amalia sylissään ja löysi paketissa olevan Fiskarsin veitsin 7,50 eurolla. Meillä onkin ollut jo monta vuotta huono veitsitilanne, sillä parhain ja käytetyin veitsemme on Kotipizzan veitsi.

Amalia haki itse pakkasesta jätskin ja sai sen jopa auki . Niinpä äiti heltyi ja antoi tytön syödä jätskin

Amalia haki itse pakkasesta jätskin ja sai sen jopa auki . Niinpä äiti heltyi ja antoi tytön syödä jätskin

Onnellinen jäätelöstä

Onnellinen jäätelöstä

IMG_2660

IMG_2661

IMG_2663

Mun ihan oma jätski

Mun ihan oma jätski

Tosi kylmää

Tosi kylmää

IMG_2666

Suukkiin vaan

Suukkiin vaan

Loppuillan vietimme ulkona kera naapureiden. Amalia sai lainata naapureilta liituja ja piirtää ihka ensimmäisen kerran liiduilla asfaltiin. Illalla uni tuli helposti, mutta yöllä kolmesta viiteen Amalia oli jostain syystä hereillä.

Tiistai aamuna heräsimme ennen kahdeksaa ja oli ihanaa kun ei ollut kiirus mihinkään. Olimme sopineet menevämme siskoni perheen luokse aamupäiväksi, mutta mitään sen kummempaa kellonaikaa emme olleet sopineet. Amalia sai leikkiä rauhassa vaippasillaan ja äiti nauttia aamukahvia.

Amalian aamu ei ollut ihan kivuton tänään, sillä olin päättänyt kiduttaa lastani ja laitatuttaa hänelle korviin reiät. Amalia rakastaa koruja ja nyt tuntui oikealta ajalta laittaa korvakorut. Itse olen ollut vasta kolmen vanha saadessani korvakorut, mutta nuoremmat siskoni olivat paljon pienempiä. Myös Iida serkun korvat rei´itettiin Amalian ikäisenä. Itku oli kova, mutta loppui kuin seinään homman ollessa ohi eikä Amalia ole korviaan valitellut yhtään.

Korvikset

Korvikset

Amalia lounaalla

Amalia lounaalla

Älä kuvaa mua!

Älä kuvaa mua!

Taideteokset paperin lisäksi myös poskessa

Taideteokset paperin lisäksi myös poskessa

IMG_2715

IMG_2718

IMG_2719

Iltapäivällä meillä oli muskari, jonka loppupuolella Amalia oli kipeän oloinen. Veikkasin hampaita, mutta päästyämme kotiin Amalia tuntui lämpimältä ja mittari näyttikin reilut 37 astetta. Mummi ja vaari piipahtivat, mutta Amalia pötkötti vain sylissäni.

Kirpputorilta ostettu Jonathanin 98cm haalari käytössä. Ei ole yhtään liian reilu

Kirpputorilta ostettu Jonathanin 98cm haalari käytössä. Ei ole yhtään liian reilu

IMG_2690

IMG_2688

Amalia kävi yöunille jo puoli seitsemältä ja heräsi jo puoli kahdeksalta vaatien päästä meidän sänkyyn. Ei auttanut kuin mennä itsekin nukkumaan, joten melkoiset yöunet tuli vedettyä, sillä heräsimme tähän aamuun hieman ennen seitsemää.

Amalia oli täynnä vauhtia heti aamusta eikä eilisestä ventistä olosta ollut tietoakaan. Vietimme kuitenkin kotipäivän sisätiloissa lukuunottamatta pikaista käyntiä kirpputorilla kun kävin siistimässä pöytäni ja viemässä lisää tavaraa myyntiin.

Korkokenkä jalassa heti aamutuimaan

Korkokenkä jalassa heti aamutuimaan

IMG_2702

Amalia on vaan niin tyttö

Amalia on vaan niin tyttö

IMG_2704

Käytin kotipäivän hyödyksi ja siivosin koko kodin. Amalia on ollut tämän päivän todella kiltisti ja keksinyt kivaa puuhaa ihan itsekseen. Illalla Amalia sai ystävänsä Mikaelin perheineen kylään.

Amalia sai makaronia ja jauhelihaa makaronilaatikosta ennen uuniin menoa

Amalia sai makaronia ja jauhelihaa makaronilaatikosta ennen uuniin menoa

IMG_2724

IMG_2726

IMG_2733

Nuuskulle kans

Nuuskulle kans

IMG_2736

Nuusku törkimys

Nuusku törkimys

Nuusku syö mun ruuat

Nuusku syö mun ruuat

Molemmille riittää murkinaa

Molemmille riittää murkinaa

IMG_2745

Hauvalle hali

Hauvalle hali

Nyt Amalia on untenmailla ja itse toivottavasti saan valvoa tänään hieman eilistä pidempään 😉

Mukavaa viikkoa lukijat! <3

Avainsanat

Kommentit

Tuli kommentoitua näköjään kahteen kertaan 😀 ku tää puhelin hukkaa välillä kommentit.

johanna

🙂

Onpa söpöt korvikset pikkuneidillä! Paljon se varmasti herättää keskustelua, mutta jos tytölle on tarkoitus korvikset kuitenkin joskus laittaa, niin ihan hyvin ne voi silloin laittaa jo pienenä. Meillä tyttö oli jo neljävuotias, mutta oli siitäkin ollut jo aiemmin puhetta. Hienoa!

Kiitos, onhan nuo korvikset todella somat 🙂

Aika jännä, että missään vielä laitetaan korviksia ampumalla. Luulin että on jo itsestään selvyys, että lävistyspistoolit ovat epähygieenisiä, sillä niitä ei voi steriloida toisin kuin lävistämisessä käytettäviä pihtejä ja neuloja. En usko, että yksikänä vastuuntuntoinen lävistysliike tekisi lävistyksiä noin pienelle vaikka metodit ovat varmasti paljon paremmat ja hygienisemmät. Ja että pistoolilla tehdään ja runnotaan tylppä koru pienen korvasta läpi.. Kyllähän omakin tyttäreni rakastaa koruja, mutta saa tyytyä toistaiseksi vain helminauhaansa.

Ps. Paljonko korvisten laitto maksoi ja oliko vaikea löytää paikka jossa laitettiin?

Korvisten laitto maksoi 20e ja Lohjan Kultakaksikossa laittoivat. Tiesin etukäteen, että laittavat siellä myös pienille kun siskon tytölle laitettiin samassa paikassa. 🙂

Huomenna pitäis vihdoin viimein käydä laitattaan ne korvikset tuolle meidän neidille. Saa nähdä saadaanko otettua kumpaankin korvaan. 🙂

johanna

Taisi onnata tuon viimeisimmän kommenttisi perusteella 🙂

Juu onnistui. Prisman Emotionissa kävimme ottamassa. <3 . Muutama paikka löytyi jossa laitetaan pienille Tampereella.

Juu onnistui. Prisman Emotionissa kävimme ottamassa. <3 . Muutama paikka löytyi jossa laitetaan täällä Tampereella. Jossain täällä ei laiteta kuin vasta 7- vuotiaile.

johanna

Täällä Lohjalla tiedän kaksi liikettä, jotka laittavat korviksia ”pienille”, mutta täällä myös ainakin yhdessä liikkeessä ikäraja on 7-vuotta.
Kiva kun tyttösi sai korvikset ja tykkää niistä 🙂

Blogiasi on kiva lukea. Ja minä olen saanut vuoden ikäisenä ekat korvikset. Ja valokuviasi on kiva katsella. Amalia on tosi suloinen tyttö.

Kiitos kovasti Niiskuneiti866 🙂

Ihanat korvikset Amalialla, tekisi mieli käydä laitattamassa tuolle meidän 2-vuotiaalle kanssa korvakorut.

Kiitos ja ei muuta kuin laittamaan vaan! 🙂
Sun nimimerkki on hauska, sillä mun iskän lempinimi oli Rike <3

Täytyypä kåydä kyselemässä missä laittavat.

🙂

Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja pakko on kyllä myöntää että on tosi kiva blogi sulla! Ihania noi kuvat amaliasta ja kuvatekstejä mä rakastan yli kaiken! Ne on tosi hauskoja!

Jee, ihanaa kiitti paljon 🙂 🙂

Miksi muka tarvitsee ottaa korvikset pois nukutuksen ajaksi? Ei meidän sairaalassa tartte ainakaan ottaa lapsilta jos sattuu olemaan.

Näin toimitaan Lastenklinikalla väripulssilaserhoidossa 🙂

Meidän tytöille laitettiin reijät korviin Johannalle kolmen vanhana ja nuorimmaisille yksivuotis kuviin ja hyvällä hoidoilla ei kellään ole tulehtunut enkä ole lapsilta haukkuja saannut kun on laitettu korvikset !Poika laittoi yläasteella molempiin korviin reijät kun itse halusi :)Ai niin ja saihan poika tatuvoinnin 18vuotis lahjaksi kun sellasen halus!Että tämmöstä meillä <3

Rupesi tekemään mieli käydä laitattamassa kans tuolle meidän 2-vuotiaalle 🙂

Eikun laittamaan vaan! 🙂

Oi! Tämä Nuusku on samanlainen kuin meidän koira, valkoinen niinkuin tämäkin vaikka on vehnäterrieri. Sille ei ole annettu enää paljon elinaikaa ja on surullista olla sen kanssa lenkillä kun näkee ettei se enää jaksa. Mukavaa syksynjatkoa Amalialle ja hänen perheelleen!

Voi toista, viettäkää yhdessä ihania viimeisiä hetkiä <3
Kiitoksia sinulle kovasti ja hyvää syksyä ja voimia <3

En ole seurannut blogiasi, nyt eksyin facen kautta, joten en tiedä minkä tyylinen blogisi yleensä on. Pakko on ihmetellä noita kuvasarjoja. Kymmenen kuvaa samasta tilanteesta..? Ei kovin lukija ystävällistä. :/

Blogissani on usein paljon kuvia ja myös kuvasarjoja, joissa samasta tilanteesta on monta kuvaa. Amalialla on melkoisia ilmeitä siksi monta kuvaa samasta tilanteesta. Toiset tykkää toiset eivät 😉

Jotenkin ihastuin noihin kuviin missä Amalialla on korkkari jalassa. Todella suloinen tyttö. Ja myös viimeinen kuva koiran kanssa on todella hellyyttävä! <3<3

Voi kiitos <3

Onkohan ihan kivun ja mahdollisten tulehdusten väärti laittaa noin pienelle korviksia.. kukin tietysti tyylillään.itse en kyllä laittaisi. sitten vasta ku lapsi niin haluaa. Olen lukenyt jo pidemmän aikaa blogiasi ja tykännyt muuten..

Kipu oli sekunneissa ohi, joten en koe aiheuttaneeni liikaa tuskaa tyttärelleni ja tulehdusten ehkäisemiseksi täytyy tietysti toimia hoito-ohjeiden mukaisesti jottei näin pääsisi käymään.
Luulen Amalian päässeen nyt pienenpänä helpommalla korviksien laitossa, koska uskon että Ampsu korvikset itselleen myöhemmin kuitenkin olisi halunnut.
Kiitoksia jos muulta osin blogi miellyttää 🙂

miksi et antanut Amalian itse valita vanhemmalla iällä haluaako hän korviksio ollenkaan?

Luulenpa, että Amalia olisi vanhemmalla iällä halunnut korvikset, joten päätimme laittaa ne jo nyt. Luulen hänen päässeen nyt helpommalla kun sitten noin kolmen vanhana. Ja jos jostain syystä hän tulee korviksia inhoamaan otamme ne toki pois.

Samaa mieltä. Ja mielenkiintoista sekin, että korvisten laitto lapselle on ihan ok, mutta jos annat huonosti käyttäytyvälle tapaukselle pienen luunapin, siitä voidaan tehdä lastensuojeluilmoitus ja nostaa syyte pahoinpitelystä. :O

Hyvin sopii Amalialle korvikset! 🙂 Oma äitini olisi halunnut laittaa minulle korvikset minun ollessa suunnilleen Amalian ikäinen, mutta hän ei saanut siihen ollenkaan lupaa silloin 🙁

Jep, niin sopii 🙂
Käytöntä vaihtelee eri kultasepänliikkeissä, toiset laittavat vasta kouluiässä kun taas toiset laittavat jo ihan pienille.

Oi ku ihanat korvikset Amalialla ja tosi ihania kuvia <3

Kiitti Merja, mäkin tykkään kovasti noista korviksista! 🙂

Millon Amalialla on seuraavan kerran laserhoito? Onko niitä vielä monta kertaa? 🙂 On kyllä pienellä söpöliinillä ihanat korvikset. 🙂

Amalia pääsee seuraavan kerran laserhoitoon 13. joulukuuta. Vielä ei ole arvioitu yhtään montako hoitokertaa tarvitaan, sanottu vaan, että kouluikään mennessä hoidot on tehty.
Jep, mustakin noi korvikset on hurjan söpöt! 🙂

Ei vitsi näitä postauksia on niin kiva lukea, niin kiva että ruoka oli lähellä kärvähtää kokonaan uuniin! 😀 Hauskaa syksyä koko perheelle, niin suloinen tyttö teillä! 🙂

Eikä, noh onneksi ei ihan kärventynyt, mutta onpa kiva kuulla että blogista tykätään 🙂
Ja kiitoksia ja hyvää syksyä myös sinulle! 🙂

Lyhty, vauva lyhdyssä…..jokin aika sitten oli muki lyhdyssä =) minäkin tykkään Amalian lailla laittaa lyhtyihin jotain yllättävää (pitäiskö sovittaa muumimukeja)
Ihana tyttö, söpöt korvikset ja oiii, mitkä räpsyripsetkin hänellä on!
Ihana blogi, niin mukava lukea teistä ja jos törmätään. varmaan nykäsen hihasta =)

Lyhdyssä on milloin mitäkin, aina saa hyvät naurut kun näkee mitä milloinki Amalia on sinne sullonut 😉
Kiitos kovasti, Amalia on perinyt isänsä ripsien pituuden ja minulta ehkä sitten tumman värin 🙂
Kiva nykäise ihmeessä! 🙂

Vähän söpöt korvikset 🙂 Pitäskö hankkia omallekin tytölle, joka just täytti 1 v 9kk.
Johtusko nukutuksesta tai leikkaussalista, että Amalian pitää ottaa korvikset pois? Ajattelin vaan, kun mulle se laserhoito tehdään ihan tavallisessa huoneessa ilman mitää puudutuksia edes, eikä siellä tarvitse ottaa koruja pois…. koko hoito tehdään vähän kuin lennossa 🙂

Eikö se tee kipeää jos ihoasi ei puuduteta?

No, aikuisilla sitä ei puuduteta. Eikä se ihan hirveä kipu ole, sitä on vaikea kuvailla. Vähän kuin nopeita, isoja nipistyksiä. Mutta se kipu loppuu heti, että kyllä sen kestää 🙂

Okei 🙂

Kiitti, onhan nuo tosi suloiset, pistähän harkintaan oman tyttösi kohdalla 🙂
Nukutuksesta johtuu, ei laseroinnista.

Oon ihan koukuttunut sun blogiis..yleensä pidän jokseenkin eri tyylisistä jutuista, mut tää kuvineen kaikkineen on iskenyt.Kiitos!
Korvikset pienillä ihastuttaa ja vihastuttaa yhtaikaa.. mutta hei onhan ne supersuloiset, ja omillenikin niitä olen miettinyt..laittavat vain vielä hanttiin ajatukselle;)
Sellainen mietityttää et saako teidän neidillä olla laserhoidossa korvikset, vai onko ne otettava pois aina siks aikaa?

Voi vitsit ihana kuulla 🙂
Jep ihastuttaa ja vihastuttaa, mutta todella ovat supersuloiset ja jokainen päättäköön vanhempana itse laittaako vaiko ei 🙂 Amalia ei ole ollut moksiskaan niistä laiton jälkeen 🙂
Laserhoidon ajaksi korvikset tulee ottaa pois.

Onpas söpönä neiti taas ja noi korvikset on niin söpöt <3

Kiitti Pike <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.