Yleinen
15.5.2014

Kirpputoripöytä

Kirpputoripöytä

Luvassa kuulumisia tältä viikolta.

Tiistaina kuskasin mummoani ja asiat hoidettuamme piipahdimme mummoni luona kylässä. Amalia oli ollut kummallinen jo aamusta asti, sillä hän nukahti uudestaan uneen katsellessaan aamupiirrettyjä. Herätin hänet myöhemmin ja aamupesujen jälkeen kehoitin Amaliaa käymään makuulle, sillä olin laittamassa hänelle silmätipat käytyäni ensin pesemässä käteni. Palatessani takaisin Amalian huoneeseen hän nukkui selällään lattialla. Tämä ei todellakaan ole tyypillistä Amaliaa, joka ei ole kuin kerran elämänsä aikana nukahtanut ”outoon” paikkaan ja tämä tapahtui aivan vauvana kun Amalia nukahti sitteriin, joka ei ole edes monenkaan mielestä kovin kummoinen nukahtamispaikka. Herätin Amalian, kannoin hänet alakertaan ja lähdimme hakemaan mummoani. Amalia oli reissun päälläkin hiljainen ja väsyneen oloinen ja sama jatkui mummoni luona. Amalia halusi nukkumaan ja köllötteli mummoni sohvalla kehuen hänen ihanaa tyynyään. Amalia on alkanut kehua kaikkea ja muistaa aina kehua äitini tuiki tavallisia t-paitoja mummin vieraillessa meidän luona.

Päiväunien jälkeen Amalia oli oma itsensä ja uskonkin käytöksen johtuneen taannoisesta vatsataudista. Siskoni tyttö käyttäytyi taudin jälkeen aivan samalla tapaa. Amalialle ei edelleenkään maistu entiseen malliin ruoka, mutta juomaa menee. Joka aterialla hän syö kuitenkin edes vähän.

Johnny tuli kotiin kerrankin hieman aikaisemmin ja saimme syödä päivällistä yhdessä. Illalla lähdimme katselemaan siskoni perheen luo Suomen jääkiekkopeliä ja taisi siskoani ja hänen miestään harmittaa meidän tulo, sillä lapset pistivät kunnon mekkalan pystyyn leikkiessään keskenään. Lapsilla oli ihana yhteinen kotileikki, jossa Eemi jakoi roolit. Eemi oli isi, Iida äiti ja Amalia vauva. Amalia pisti kovin vastaan kotiinlähdön hetkellä ja sama meininki on aina serkkujen luota lähtiessä.

Keskiviikkona Amalia sai ystävänsä kanssaan leikkimään. Ulkoilimme ensin hetken, jonka jälkeen tytöt saivat leikkiä sisällä. Me äidit nautimme kupilliset teetä ja yritimme vaihtaa kuulumisia lasten kaitsemisen ohella. Lapset halusivat leikkiä koko ajan samoilla leluilla. Amalian ystävän tehdessä muumi palapeliä olisi Amalia halunnut tehdä tietysti samaa palapeliä. Ystäväni ehdotti Amalialle toista palapeliä ja neiti huudahti kovaan ääneen dramaattisesti: EI KOSKAAN. Amalia on alkanut käyttää näitä sanoja useasti ja aina yhtä dramaattisella äänensävyllä.

Amalia ei nukkunut päiväunia, sillä oli nukkunut aamulla pitkään. Lähdimme päivällä ulos naapureiden kanssa ja saimme nauttia ihanasta auringonpaisteesta. Unohdinkin laittaa Amalialla aurinkorasvaa, niin synkkää on ollut pitkään, mutta onneksi rasva muistui mieleen heti ulos mentyämme. Amalian tuliluomet on todella tärkeä suojata auringolta, sillä laserhoitoa ei voida tehdä jos iho on ruskettunut. Ruskettuneelle iholle tehty hoito voi aiheuttaa jonkinlaisia pigmenttiläiskiä, joita ei saa millään pois. Amalialla ei ole tiedossa vielä uutta hoitokertaa ja luultavasti seuraava kerta menee elokuulle. Mielellään olisimme ottaneet vielä yhden hoitokerran ennen kesää.

Naapurin pihalla trampoliinissa

Naapurin pihalla trampoliinissa

Vähän on sähköä ilmassa

Vähän on sähköä ilmassa

Amalia odottaa ystävää trampalle

Amalia odottaa ystävää trampalle

Isi kävi töiden jälkeen siskoni miehen kanssa noutamassa mummoni verkkokellarista Amalian isojen tyttöjen sängyn ja voi miten ihana se onkaan. Amaliakin ihastui sänkyyn ja uskon hänen kotiutuvan uuteen sänkyyn mainiosti. Amalia yritti muutama päivä sitten ensimmäistä kertaa tulla pinnasängyn laitojen yli, joten hän on nukkunut nyt turvallisuussyistä meidän välissämme. Ja onhan nyt jo aikakin vaihtaa neiti isojen sänkyyn, sillä ikää on jo yli kaksi vuotta ja täytyy myöntää, että sängyn vaihto on vain vähän jäänyt.

Tämä päivä on ollut kiireinen. Aamusta lähdimme serkkuni luokse kylään ja Amalia pääsi touhuamaan pikkuserkkujensa kanssa. Amalia ujosteli hieman ja näytti kauhistuneelta kun pikkuserkku nappasi useaan otteeseen hänet sylkkyyn ja kantoi paikasta toiseen. Amalia ihastui pikkuserkkujen jättiläiskaneihin, jotka vilistivät vapaina kuin koirat. Amalia pääsi ruokkimaan pupuja salaatilla ja kurkulla. Kotiutimme Amalialle uuden maton, jonka serkkuni on omin kätösin tehnyt. Kuvia Amalian uudistuneesta huoneesta saatte nähdä blogin puolella myöhemmin.

Pikkuserkuilta ajoimme suoraan Lohjan Karisma kirpputorille, jonne vein vaatteita ja tavaraa myyntiin. Kirpputoripöytämme löytyy numerolla 28. Mukava naapurintäti lähti mukaamme ja seilasi Amalian kanssa pitkin kirpputoria, jotta sain viikata vaatteita rauhassa. Amalia viihtyy naapurintädin kanssa todella hyvin ja täti on hänelle hyvin tärkeä.

Kotiin päästyämme laitoin Amalian päiväunille ja hän nukahti lähes saman tien. Unien jälkeen teimme viikoittaisen kauppareissun ja samalla piipahdimme tutusti eläinkaupassa. Illalla isi jumiutui ruuhkaan ja tuli kotiin tunnin myöhässä. Olin sopinut meneväni ystäväni kanssa syömään, mutta onneksi hän pääsi lähtemään kaveriksi vaikka aikataulu muuttui. Päätimme suunnata kebabille ja hyvän ruuan parissa oli mukava höpötellä. Jälkiruuaksi joimme teetä ja kahvia. Täytyisi ottaa oikein tavaksi ystävien tapaaminen kaksin. Tapaan paljon ystäviäni, mutta aina Amalian mukana ollessa ja kahden kesken ilman lasta sai keskittyä keskusteluun aivan eri tavalla. Jutut eivät jääneet kesken eikä kukaan häiriköinyt keskustelua.

Nyt on tältä päivältä mehut poissa, joten taidan vain kaatua sohvalle jääkiekon pariin. Tsemppiä Suomi! 🙂

Avainsanat

Kommentit

Hei, etkö aiemmin kirjoittanut, että seuraava hoitokerta on vasta lokakuussa tuon pigmenttiasian takia? Miksi päädyitte vaihtamaan sen elokuulle?

johanna

Hei! Voi olla, että olen puhunut, nyt en muista tarkalleen, mutta näin kuitenkin sovimme hoitajien kanssa, että seuraava kerta olisi jo elokuussa kun keväällä oli vain yksi hoitokerta. Täytyy vain suojata huolella Amalia auringolta ja katsoa sitten tarpeen vaatiessa tilannetta ja perua aika jos aurinkoa onkin saanut. Viime vuonna Amalialla oli hoito elokuussa ja hyvin olimme suojanneet ja hoito onnistui jo silloin.

Teillä on aivan ihana ja suloinen tyttö.
Luen tätä blogia usein ja aina ihailen niin ihanaa Amaliaa.
Iloista ja aurinkoista alkavaa kesää Amalialle ja koko perheelle.

johanna

Kiitos Seija kauniista kommentistasi <3
Iloista ja aurinkoista kesää sinnepäin myös! 🙂

Heippa! Mainitsit, että käytät aurinkorasvaa Amalian kasvoilla: onko sinulla suositella jotain helposti levittyvää aurinkorasvaa pienten lasten kasvoille? Meillä on todella herkkäihoinen tyttö, jolle pitäisi hankia hyvä rasva.

johanna

Heippa Kukkis!

Me ollaan käytetty Amalialla lasten aurinkorasvaa, joka on suihkepullossa. Rasva levittyy hyvin ja suojakerroin on 50+. Aurinkorasva on ostettu apteekista, voi olla, että sitä saa myös kaupan puolelta. Merkki on LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.