Yleinen
1.9.2013

Kirpputorilla

Kirpputorilla

Ystäväni ei siis tullutkaan kylään torstaina, sillä vauva päätti syntyä. Ensi viikolla pääsemme kurkistamaan pientä prinsessaa ja pienen prinsessan sisaruslaumaa. Isi jäi kotiin torstaina, sillä hänelle oli noussut yön aikana korkea kuume johtuen edellisenä päivänä poistetuista hampaista. Isi oli väsynyt ja Amalia kiukkuinen, joten aamu oli yhtä hulabaloota. Isin onneksi olimme sopineet menoa, joten hän sai jäädä Nuuskun kanssa rauhassa kotiin koisimaan. Me tytöt lähdimme siskoni perheen luokse, jonne tuli myös kummitätini kylään. Kummitädillä oli lapsille lahjoja, Eemi sai hienoja moottoripyöriä ja tytöt saivat hienot superpallot. Lisäksi jokainen sai Muumi pastilliaskit. Amalia naposteli askinsa melko ripeään tahtiin ja kotona alkoi laksatiiviset vaikutukset näkyä.

Perjantaina olimme Lastenklinikalla Amalian tuliluomien vaalennuksessa ja siitä kertoikin edellinen postaus. Kotiin päästyämme Amalia nukkui päiväunet, jonka jälkeen lähdin hänen kanssaan mummolleni kylään. Loppupäivän vietimme kotona rauhallisissa merkeissä tai siis niin rauhallisissa kuin Amalian kanssa on mahdollista. Johnny on ollut nyt neljä päivää kotona ja hän on sanonut jo kahdesti kaipaavansa töihin.

Lauantaina heräsimme aikaisin ja Johnnyn ehdotuksesta haimme Lidlin tuoreleipomotiskistä aamupalatarpeita. Olimme Lidlin pihalla vähän ennen aukaisemisaikaa ja ihmisiä notkui oven ulkopuolella jo vaikka kuinka ja paljon. Meitä nauratti niin, koska olimme aikaisemmin huomanneet, että Lidlin tuoretiskissä asioidessa pitää osata kyynerpäätaktiikka. Jos et osaa pitää puoliasi ei sinulle myöskään mitään jää. Saimme kuitenkin leipämme, korvapuustimme ja donitsimme ilman suurempaa sähläystä. Lisäksi kärryyn eksyi melko paljon karkkia, joita illalla saisimme napostella.

Voi apua mikä ilme mulla on, mutta eipä tuo tytär kovinkaan paljon paremmaksi laita

Voi apua mikä ilme mulla on, mutta eipä tuo tytär kovinkaan paljon paremmaksi laita

Valmiit pikku letit

Valmiit pikku letit

Johnnyn vanhemmat kävivät meillä kylässä ennen Amalian päiväunia. Olin itse aivan poikki ja Amalian mentyä nukkumaan sain itsekin nukuttua tunnin verran vaikka nukuttanut olisi vielä paljon kauemminkin. Amalian herättyä en raaskinut siirtyä yläkertaan jatkamaan unia, sillä Amalia tuli vetämään vilttiä päältäni ja yritti vielä nostaa minua ylös sohvalta.

Aloitin ruuanlaiton ja saatuani ruuan uuniin lähdimme ulkoilemaan. Teimme ensin pienen pyörälenkin, jonka jälkeen jäimme kotipihalle.

Amalia osaa toistaa ihan hirmuisesti sanoja perässä. Uusin ja pisin toisto on kakkavaippa. Amalia tietää myös hienosti sanojen merkityksen ja tämän huomaa siitä kun hän tuo vaikka takkia samalla hokien takki tai näyttää paidan nappia sanoen nappi.

Amalia on siisti ihminen, heti huomatessaan roskan hän vie sen roskapönttöön. Amalia osaa myös kerätä leluja. Suuttuessaan Amalia on alkanut heitellä tavaroita. Eilen hän suuttui isille ja otti lelukoristaan leluja yksitellen ja katsoi lelu kädessä isiä vihaisesti ja sitten heitti lelun. Tilanne rauhoittuu vasta sillä, että Amalian ottaa lelukorilta kokonaan pois, kieltosana ei auta ollenkaan.

Amalia ei yritä vielä harjoitella pukemista muilla vaatteilla kuin hatuilla, sukilla ja kengillä. Pottailu on ollut jo tovin pannassa siinä kun ei vilkasta ihmistä saa istutettua.

Ruuan jälkeen lähdimme ABC:lle leikkimään. Nautimme Johnnyn kanssa vuoron perään kahvimme. Omalla vahtivuorollani sain opetettua Amaliaa laskemaan liukumäestä jalat edellä. Olen aina auttanut Amalian oikeaan laskuasentoon, mutta nyt hän yritti hienosti itse ja ymmärsi jujun. Seuraavalla kerralla jatkamme harjoituksia niin eiköhän hänet pian voi laskea ihan itsekseen liukumäkeen.
Minkä ikäisinä Teidän lukijoiden lapset ovat osanneet laskea liukumäkeä ilman aikuisen apua?

Illalla kävin yksin saunassa, sillä Amalialla ei ole lupa saunoa laserhoidon vuoksi eikä isillä hampaanpoiston vuoksi. Nautiskelin saunasta kasvonaamion ja saunatuoksujen kera ja saunomisen jälkeen oli ihana olo.

Amalia on taas jonkin aikaa nukahtanut ihan itsekseen päivä- ja yöunille ja se vasta on helpottavaa. Vaikka Amalia on ollut aina toisinaan huono nukkuja löytyy hänenkin nukkumisestaan hyviäkin puolia, sillä Amalia menee yöunille lähes aina viimeistään kahdeksalta illalla huolimatta siitä onko päiväunia nukuttu viisi minuuttia vai kaksi tuntia. Meille vanhemmille tämä on luksusta, sillä omaa aikaa on illalla varsin monta tuntia.

Tänä sunnuntaina päätimme lähteä isin ehdotuksesta kirpputorille. Tein mahtavia löytöjä Amalialle. Löysin hänelle nätin syyshaalarin, joka lienee hyvää merkkiä. Itse en ole vaatteista kovinkaan merkkitietoinen, joten korjatkaa jos olen väärässä. Haalari oli kokoa 98cm, mutta sovitettuani sitä Amalian päälle olin ostopäätöksestä varma. Tällä hetkellä Amalia käyttää 86-92cm vaatteita, mutta haalari ei ollut kuitenkaan liian reilu. Amalia sai myös farkkulegginsit, pehmeät collegehousut, kauniin mekon ja nuken. Itselleni löysin syystakin. Kärrystä löytyi myös pari nallea, jotka isi oli sinne kahminut vain siksi kun Amalia halusi. Äidin käskystä pehmolelut vietiin takaisin omille paikoilleen ja tyydyttiin nukkeen.

Jonathan haalari, Kirpputori

Jonathan haalari, Kirpputori

IMG_2244

IMG_2245

IMG_2246

Nämä jalkalenksut eivät varmasti katkea

Nämä jalkalenksut eivät varmasti katkea

H&M gollegehousut, Kirpputori

H&M gollegehousut, Kirpputori

Lindexin farkkulegginsit, Kirpputori

Lindexin farkkulegginsit, Kirpputori

IMG_2251

Kapphallin mekko, Kirpputori

Kapphallin mekko, Kirpputori

Vauva

Vauva

H&M takki, Kirpputori

H&M takki, Kirpputori

Kassalla varasin itselleni kirpputoripöydän, jonne saan viedä tavaraa ensi lauantaina tai sunnuntaina. Myyjän tiedusteltua nimeäni sanoin entisen sukunimeni, mutta korjasin sen heti. Tähän väliin myyjä onnitteli ja repesin nauramaan. Vaatii totuttelua tuo uusi sukunimi.

Kauppakassin purkua

Kauppakassin purkua

Näinkö tää avataan isi?

Näinkö tää avataan isi?

Pikku kampaaja

Pikku kampaaja

IMG_2261

IMG_2263

Meneeks hyvin tää kampauksen teko?

Meneeks hyvin tää kampauksen teko?

Harjaa ite sitten!

Harjaa ite sitten!

Föönikin jo kädessä

Föönikin jo kädessä

Nukke kurkistaa sohvapöydän takaa

Nukke kurkistaa sohvapöydän takaa

IMG_2275

Jännää

Jännää

IMG_2277

IMG_2280

Ilallla Amalia pääsi mummin ja vaarin luokse hoitoon kun isi ja äiti kävivät Vantaalla isin työpaikalla. Vaari oli soittanut Amalialle kitaraa ja Amalia oli vähän tanssahdellut.

Nyt pieni on jo unten mailla ja Johnny lähti hakemaan meille Kotipizzasta iltapalaa, possuilua siis tiedossa 😉
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Avainsanat

Kommentit

Eihän noi jalkarenksut katkea helposti mutta se napinläpi ”halkeaa” helposti. Reikäkuminauha ajaa saman asian. 🙂 Melko isolta kuulostaa tuo haalari kun meillä muutaman kuukauden vanhempi tyttö hukkuu vielä 86cm haalariin, ja 3,5v veli käytti keväällä 98cm. Lapset on niin eri mallisia kaikki. 🙂

Nuo lenksut eivät olleet ihan tavalliset vaan jotkin extra vahvat ilmeisesti, näistä ei varmasti napinlävet tule halkeamaan 🙂 Tuossa Racoonin puvussa on tosi ärsyttävää kun napit eivät taho pysyä napinlävissä 🙁

Sovitettiin haalaria paikan päällä kun mäkin ajattelin Amalian hukkuvan siihen, mutta eipä se ollutkaan liian reilu, oisko Jonathan merkkiset vaatteet melko siroille lapsille tehtyjä kun taas Reiman ja Tuttan vaatteet ovat aina niin niin isoja vaikka olisi oikea koko.. Lapset tosiaan ovat niin erimallisia, meillä käytetään eniten 92 kokoa 🙂

Hyviä kirppis löytöjä olet tehnyt. Haalari näyttää aivan uudelta, ei yhtään kulunut Lahkeensuista. Myös itse tykkään käydä kirppiksillä.

Jep, kirpparilla käynti on mukavaa ajanvietettä varsinkin sunnuntai päiviin 🙂

Olin viime vikolla jonain päivänä 8-vuotiaan tyttäreni kanssa Cittarissa. Kotimatkalla hän alkoi kertoa että oli nähnyt kaupassa toooosi suloisen pikkutytön, jolla oli kasvoissa iso punainen luomi. Oli hänen mielestään ihan supersuloinen! Ja suloinenhan tuo teidä Amalianne onkin. Tajusin vasta kotona että hänethän me siellä kaupassa, isänsä kanssa näimme.

Meillä on reilut 3-v pikkupoika, joka syntyi terveenä, mutta sairastui vakavasti sydämestään alle 2:n vkon iässä ja taisteli hengestään teholla. 1,5 ekaa vuotta lääkittiin, kontrolloitiin ja hoidettiin Lastenklinikalla. Viime joulukuussa todettiin ettei sovittuja kontrolleja enää tarvita, tarpeen vaatiessa vaan.
Pojalla wpw-oireyhtymä.

Voimia ja iloa syksyynne. Mukava blogi lukea<3

Voi kiitos kovasti <3 Ihana kuulla, että poikanne sydämen tilanne on parempi <3 Voimia ja iloa Teidän syksyyn myös! 🙂

Ihanat letit Ampsulla mutta kuinka kauan kun mummi vähän ”siistii” Ampsun hiuksia näpit oikein syyhyää jo 😉

En tiedä vielä annanko sulle lupaa siihen 😉

Hyviä löytöjä. 🙂

Hän on niiin suloinen tyttö ja voi kun on hiuksetkin jo pitkät. 🙂

Kiitos 🙂 Amalian hiukset on tosi pitkät takaa, mutta edestä kasvavat niin hitaasti, vähän siis hassu hiusmalli Ampsulla 😉

Yleensä se kirjoitetaan ”Lidl”.

(Sulla on ihana blogi, älä loukkaannu! (-: )

Hups, käyn korjaamassa 😉
Ja kiitos kovasti 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.