Yleinen
17.2.2014

Kirppiksellä

Kirppiksellä

Amalian perjantainen laserhoito meni hyvin. Tyttö ei jälleen huomannutkaan tipan laittoa, sillä kämmenselkää oli puuduttamassa Emla-laastari ja tytön huomio kiinnittyi leikkaussalissa Hello Kitty äänikirjaan. Amalia oli ensimmäistä kertaa hyväntuulinen herättyään nukutuksesta. Nukutusaineet saavat lapset yleensä hyvin kiukkuisiksi tai ainakin Amalian. Kotimatkalla tyttö ei nukahtanut, mutta kotona uni maittoi, sillä Amalia nukkui lähes kolme tuntia kunnes herätimme hänet.

Kotona on taas pieni leopardi

Kotona on taas pieni leopardi

IMG_7253

IMG_7248

IMG_7251

Pitkien unien jälkeen Amalian vointi oli hyvä ja pirteä, joten päätimme lähteä Prismaan ruokaostoksille koko perhe yhdessä. Reissussa vierähti kaksi tuntia, sillä poikkesimme kaupan jälkeen Amalian lempipaikassa eli eläinkauppa Faunattaressa. Lisäksi kävimme ostamassa Amalialle uudet kumisaappaat Mukelomestasta. Lopuksi iskä haki vielä Hesburgerista ruokaa ja Amalia raukka alkoi itkeä kun ymmärsi, että syömme ruuat kotona emmekä Hesburgerissa. Amalia itki ja huusi Hesbu leikkii. Hesburgerista löytyy siis pieni leikkipaikka.

Lauantaina piipahdimme kirpputorilla pitkästä aikaa. Sain kierrellä täysin rauhassa, sillä Johnny nappasi Amalian kärryihin ja kierteli tämän kanssa. Lohjalla sijaitseva Karisma kirpputori on mielettömän iso ja tein mahdottoman hyviä löytöjä. Kirpputorilla myydään käytettyjen tavaroiden lisäksi myös pieni määrä ihan uutta tavaraa. Nämä uudet tavarat ovatkin sitten tietysti hintavampia kuin käytetyt. Aion itsekin vuokrata Karismasta pöydän jossain vaiheessa, sillä myytävää tavaraa löytyisi jälleen. Meillä on ollut kerran aikaisemmin kirpputoripöytä Karismassa ja silloin tavara liikkui oikein hyvin.

Takki, kirpputori

Takki, kirpputori

Neuletakki, kirpputori

Neuletakki, kirpputori

Pipo, kirpputori

Pipo, kirpputori

IMG_7259

Lapaset, kirpputori

Lapaset, kirpputori

Mekko, kirpputori

Mekko, kirpputori

T-paita, kirpputori

T-paita, kirpputori

Pipo, kirpputori

Pipo, kirpputori

T-paita, kirpputori

T-paita, kirpputori

Tämä yksityiskohta sai minut ostamaan paidan

Tämä yksityiskohta sai minut ostamaan paidan

Kengät, kirpputori. Äiti katsoi kengän numeron väärin, joten josko sitten lähempänä kouluikää kengät ovat sopivat ;)

Kengät, kirpputori. Äiti katsoi kengän numeron väärin, joten josko sitten lähempänä kouluikää kengät ovat sopivat 😉

Valokuvakehys Amalian huoneeseen, kirpputori. Tämä tuote oli uusi.

Valokuvakehys Amalian huoneeseen, kirpputori. Tämä tuote oli uusi.

Barbi ja tarrat, kirpputori. Tarrat olivat uusien tavaroiden joukossa.

Barbi ja tarrat, kirpputori. Tarrat olivat uusien tavaroiden joukossa.

Äitikin sai kengät, kirpputori

Äitikin sai kengät, kirpputori

Ja paidan, kirpputori

Ja paidan, kirpputori

Mitä tykkäätte löydöistäni? Löytyykö Teistä lukijoista kirpputoreilla kävijöitä?

Amalia ei nukkunut lauantaina päiväunia lainkaan. Amalia on alkanut jättää päiväunet pois päiväjärjestyksestä lähes kokonaan ja parempi niin, sillä niinä päivinä kun neiti ottaa päiväunet ei yöuni tahdo tulla millään. Nukahtaminen tapahtuu vasta kymmenen jälkeen vaikka nukuttaminen aloitetaankin jo yhdeksän aikaan. Amalia nukkuu päiväunia tunnin tai puolitoista tuntia ja päiväunet otetaan 12-13.30 tai 12.30-14.00. Amalia ei ole iltaa kohden kiukkuinen vaikka hän ei olisi nukkunut päiväunia vaan jaksaa nykyisin hienosti touhuta siihen saakka kunnes laitamme hänet nukkumaan. Päiväunettomina päivinä aloitamme iltatoimet hyvissä ajoin ja puoli kahdeksalta neiti on jo yleensä unten mailla.

Yöt ovat sujuneet hyvin vaikka edelleen yöllä heräillään. Amalia nukkui perjantain ja lauantain välisenä yönä pitkästä aikaa kokonaisen yön heräämättä kertaakaan edes alkuyöstä. Tietysti perjantaisella nukutuksella tai suurella kipulääke määrällä voi olla tekemistä tuon asian suhteen. Ennen laserhoitoa lapset saavat aina ison annoksen Pronaxen kipulääkettä.

Vietimme lauantai-iltapäivän Johnnyn vanhemmilla. Johnnyn äiti laittoi meille ruokaa ja Amaliasta oli mukavaa nähdä mummia ja fafaa pitkästä aikaa. Illalla Amalia nukahti juuri ennen Putouksen alkua, joten saimme katsella ohjelman lähes rauhassa mitä nyt Nuuskua piti passata vähän väliä ja Amalia nukuttaa kertaalleen uudelleen unille.

Myöhemmin aloin käymään tietokoneella olevia valokuvia läpi ja totesin melko nopeasti projektin olevan lähes mahdoton. Kuvia on aivan tuhottomasti ja eri valokuvakansioita omalle järjelleni liikaa. Pyysin Johnnyn hätiin ja saimme pitkästä aikaa riidan aikaiseksi. Kiukuttelimme toisillemme puolin ja toisin ja tulin itse todella pahalle päälle. Ensimmäistä kertaa osasin lopettaa riitelyn ja painuin yläkertaan, jonne Johnny tuli hetken päästä perässä. Pyysimme molemmat toisiltamme anteeksi ja totesimme riitelyn olevan turhaa, sillä elämässä on niin paljon isompiakin murheita. Tämän yritän muistaa tästä lähin aina josko se auttaisi.

Meillä on asiat kuitenkin todella hyvin. Meillä on Amalia, joka on elämämme kohokohta. Meillä on ihastuttavan vihastuttava Nuusku hauva, joka on meille todella tärkeä. Meillä on oma kiva koti, jossa viihdymme todella hyvin. Meillä on läheinen perhe, läheisiä ystäviä ja naapureita. Johnnylla on töitä ja meillä on rahaa ruokaan ja elämiseen. Amalia pärjää tällä hetkellä sairautensa kanssa loistavasti ja me olemme hyvin kiitollisia tästä. Minulla on tämä blogi, joka on hyvin tärkeä.

Vastoinkäymisiäkin on ollut niinkuin monet teistä jo tietävätkin. Me olemme menettäneet toisen lapsemme ennen kuin hän ehti edes kohdussa isoksi kasvaa ja silti osaamme olla kiitollisia tästä lapsesta ja uskomme, että saamme vielä lisää lapsia. Tämän pienen vauvan alun lisäksi olen menettänyt elämässäni kaksi hyvin tärkeää ihmistä, oman isäni ja pikku siskoni ja näiden lisäksi on lähtenyt monta muutakin, mutta silti olen hyvin kiitollinen ja erittäin tyytyväinen elämääni.

Jokainen menetys sattuu ja selviäminen niistä vie aikaa, mutta silti elämässäni on tapahtunut niin paljon enemmän hyvää kuin pahaa. Keskenmenon kokeminen oli jälleen muistutus siitä, että on muistettava olla kiitollinen jokaisesta päivästä ja miettiä aina, että asiat voisivat kuitenkin olla tässäkin perheessä todella todella paljon huonommin.

IMG_2571

IMG_2572

IMG_2773

IMG_2773_mv

IMG_2782

IMG_2783

Sunnuntaina kävimme ystäväpariskuntamme luona, jossa Amalia pääsi leikkimään poikaystävänsä Mikaelin kanssa. Mikael on Amaliaa viikon nuorempi. Iltapäivällä äitini ja pikkuveljeni tulivat käymään ja heidän lähdettyä Johnny paineli Amalian kanssa ulkoilemaan, jotta sain rauhassa siivota kodin.

Vähän tyttöjen juttuja. Amalia saa ensimmäistä kertaa kynsilakat kynsiinsä

Vähän tyttöjen juttuja. Amalia saa ensimmäistä kertaa kynsilakat kynsiinsä

Käden kynsiin Amalia valitsi pinkin lakan, mutta varpaankynnet ovat mustat

Käden kynsiin Amalia valitsi pinkin lakan, mutta varpaankynnet ovat mustat

Illalla kysyin Amalialta mitä hän haluaisi tehdä seuraavana päivänä, sillä nyt laserhoidon ollessa ohi pääsisimme taas ihmisten ilmoille. Ehdotin kerhoja ja muita, mutta Amalia vastasi: Prismaan kattoo pupu lisko. Muistan omasta lapsuudestani käynnin eläinkaupassa olleen kohokohta kun joskus sinne pysähdyimme matkalla mummolaan. Itse en kuitenkaan pitänyt liskoista ja käärmeistä, mutta Amaliasta ne ovat parhaita tietysti pupujen lisäksi. Myös kaloja täytyy aina päästä katsomaan ja lähtiessään Amalia usein vilkuttaa kaloille ja sanoo Moi Moi.

Toteutin Amalian toiveen ja piipahdimme eläinkaupassa tänään ja sen jälkeen kävimme vielä Pressossa herkuttelemassa. Nappasimme ystäväni mukaamme reissuun. Ennen Prisman reissua olimme käyneet siskoni luona, jossa serkukset villiintyivät keskenään. Vaikkei Amalialla ole omia sisaruksia vielä niin on ilo nähdä kuinka läheisiä nämä serkukset ovat keskenään. Suhde on aivan samanlainen kuin sisarussuhde.

Tämän alkuvuoden perheemme on elänyt oikeata huonon onnen aikaa. Uskoin keskenmenon olleen viimeinen vastoinkäyminen hetkeen, mutta ei lisää oli tulossa. Johnny soitti iltapäivällä töistä ja kertoi viiltäneensä puukolla kämmenestään valtimon auki. Mies oli käynyt Terveystalolla, jossa lääkäri oli todennut avattuaan painesiteen ettei voi tehdä haavalle mitään. Lääkäri laittoi lähetteen Peijaksen sairaalaan, jossa mies sai avun.

Haavan sisällä on sulavat ompeleet, joilla on kurottu valtimo kiinni. Päältä haava tikattiin normaaleilla ompeleilla, jotka poistetaan kymmenen päivän päästä. Puudutusaine ei ollut tehonnut ollenkaan ja kipu oli ollut todella kova lääkärin tikatessa haavaa. Kotiin tullessa miehen käsi sinersi, koska sidos oli niin tiukalla. Löystin siteen ja väri palasi käteen. Nyt haava on kipeä, mutta Johnny jaksoi silti pelleillä ja kertoi lääkärin käskeneen hänen nukkua muutamat ensimmäiset vuorokaudet. Tämä oli läppä, sillä Johnny sanoi samoin poskionteloiden tähystyksen jälkeen aivan tosissaan ja saa kuulla tästä aina toisinaan. Lääkäri on voinut sanoa tähystyksen jälkeen, että levätä täytyy, mutta tuskin hän on sanonut, että nukkuessa menee pari ensimmäistä päivää. Johnny sai antibioottikuurin ja hoitaja oli pistänyt hänelle jäykkäkouristusrokotteen, sillä mies ei muistanut koska on sen viimeksi saanut. Toivotaan nyt, että huono onni jättäisi jo perheemme rauhaan edes hetkeksi.

Loppuun vielä kuvia tästä tomerasta pikku äidistä.

Vauvalle nunnu

Vauvalle nunnu

IMG_7295

IMG_7294 Täytyyhän kotiäidin vähän bisneksiäkin hoidella taikka juoruilla vain kaverin kanssa

Mukavaa viikon jatkoa lukijat!

Avainsanat

Kommentit

Voe Johanna, ei voi muuta kuin ihailla tuota sun topakkuutta ja positiivista elämän asennetta! Kun mietin teidän perhettä ja elämää (siis siinä määrin, kun teitä tämän blogin myötä tunnen), tulee itselläni ensimmäisenä haikea ja surullinen olo. Sellainen fiilis, että miksi yhdelle perheelle on annettu niin paljon kestettävää, niin paljon vastoinkäymisiä (esimerkiksi juuri Amalian sairaus, läheistesi kuolema ja nyt vielä tämä keskenmeno)…? Jotenkin tuntuu, että tuollaisten asioiden myötä olisi ihan ”oikeutettua” valittaa ja surkutella. Mutta susta huokuu sellainen tarmo ja ”vaikka läpi harmaan kiven” -asenne, josta jokaisella olisi opittavaa. Varmasti vastoinkäymiset ovat aiheuttaneet teillekin surua ja erilaisia tunnemyrskyjä, mutta on niin hienoa, että silti sen synkkyyden keskellä voi nähdä jotain hyvää, ns. pieniä valon pilkahduksia 🙂 Voi kun meillä jokaisella olisi tuo taito! Lauseesta ”Meillä on asiat kuitenkin todella hyvin” eteenpäin sun teksti oli niin puhuttelevaa. Siinä sitä huomasi itsekin pohtivansa, että sen sijaan että aina vertaa omaa elämäänsä ja kokemuksiaan muiden vastaaviin ja surkuttelee, kun ”itsellä ei ole sitä eikä sitä” ja ”on joutunut kokemaan tätä ja tätä”, niin pitäisi muistaa ne asiat, jotka kuitenkin on hyvin ja joista saa olla kiitollinen. Omalla kohdallani esimerkiksi juuri se, että on ihana koti, jossa asua (ei vielä oma mutta kuitenkin koti ja katto pään päällä); on ihana mies ja rakkaita ihmisiä ympärillä; on saanut käydä kouluja ja opiskella haluamaansa alaa; saa elää Suomessa, jossa on työttömyyttä ja paljon epäkohtia, mutta myös niin paljon hyvää kuten ensiluokkainen terveydenhoito ja tietynlainen perusturva kaikissa elämäntilanteissa. Nyt kun oikein miettii, niin tuota listaa voisi jatkaa loputtomiin 🙂 Mutta siis, näiden sepustuksien tarkoitus oli yksinkertaisuudessaan sanoa, että olet Johanna ihana, vahva ihminen, jolla on mahtava elämän asenne. Sä näytät, että oma suhtautuminen asiassa kuin asiassa on pääroolissa, ja vaistoinkäymisetkin voi kääntää voitoksi ja vahvuudeksi, kun vain haluaa ja on sinnikäs. Sä muistutat meitä, että asioilla on aina kaksi puolta; ns. ”ei niin pahaa ettei myös jotain hyvää”.

Mulla tuli jostain kumman syystä mieleen lempiartistini Juha Tapion kappale ”Sitkeä sydän”. Se jotenkin kuvastaa sua ja sun sitkeyttä; sitä että ihminen kantaa erilaisten kokemustensa myötä mukanaan sekä valoa että pimeyttä, mutta sitkeydellä ja oikealla asenteella valo ja elämä kuitenkin vetää pitemmän korren 😉

Mä en muuten koskaan lakkaa ihastelemasta noita teidän hääkuvia <3 Vaikka ne on jo nähnyt aiemminkin, niin silti ne aina vangitsee upeudellaan <3

Pahoittelut kilometrikommentista, mutta saako vielä olla utelias ja kysyä, että mikä Johnny on ammatiltaan…? Olet sen varmaan täällä blogissa jo maininnutkin, mutta multa se on mennyt ohi…

johanna

Voi voi kuinka ihana tämä kommentti olikaan, iso kiitos Nipsu <3 Mä kuuntelin heti tuon Juha Tapion laulun ja itkin reilu puoli tuntia ja itku alkoi jo kommenttia lukiessani, mutta itkun jälkeen olo oli hyvä. Kaunis laulu, joka jää ikuisesti mieleeni <3
Ja kiitos, nuo hääkuvat ovat tosiaan ihania <3 Johnny on ammatiltaan putkimies 🙂

Milloin tyttö on saanut korvakorut?

johanna

Syyskuussa 🙂

Aivan ihania kirpparilöytöjä!

johanna

Kiitos 🙂

Onpa kauniit nukenvaunut, kelpaa pikkuäidin vauvojaan kynnet
lakattuinakin hoidella.
Anja

johanna

No kyllä kelpaa! 🙂

Sulla on ihana blogi! Aito ja rehellinen 🙂 voimia, kyllä vaikeudet menevät ohitse! Itse ostelen facebook-kirppiksiltä, sillä tällä hetkellä kahden pienen lapsen kanssa (5kk ja 1v 7kk) ei jaksa livekirppistellä..

johanna

Joo ymmärrän en mäkään olis saanut rauhassa tehdä ostoksia jollei Johnny olis kierrellyt Ampsun kanssa 🙂
Ja kiitos kovasti ihanista sanoistasi <3

Itseki käyn aina lukemassa sun blogia, vaik aina jätä komenttia 🙂 Tätä sun blogia vaan on niin ihana lukea <3 Ihania löytöjä löysit kirppikseltä, itseki käyn kirppiksiltä pojille hakemassa. Ihania kuvia <3

johanna

No aika usein sä Merja jätät kommenttia, kiitos siitä 🙂
Kirppikset on ihan parhaita, pitäis käydä useammin vaan!

Pakko todeta kyllä tähän alkuun, että sun kirjottamia postauksia lukee enemmän kun mielellään, ja se odotuksen tuska on kauhea jos et kirjoita esimerkiksi päivään ! 😀

Olette kyllä niin ihana perhe 🙂 Tuijotin vaan hääkuvia ja ne ovat niin täydellisiä, rakkauden täyttämiä. Ja Amalia; niin suloinen, tomera pikku tyttö jonka hymy valloittaa aina! Ja miten hän on kasvanut.. 🙂 Ja tietenkään Nuusku-herraa unohtamatta; suloinen veijari 🙂

Kaikke hyvää teille <3

Terveisin, Emmi

johanna

Kiitos, ihanasti sanottu, on aina niin kiva kuulla jos blogi miellyttää 🙂
Ja kiitos muistakin kehuista todella kovasti <3
Kaikkea hyvää sulle myös Emmi! <3

Kaikkea * piti kirjoittaa 🙂

johanna

🙂

Olipa kiva postaus, ja harmi se johnnyn käsi :/ mutta Amalian ja muiden läheisten avulla pääsette päivä kerrallaan huonon onnen yli :)) mukavaa viikkoa teille!!

johanna

Kiitos Lotta 🙂

Olen jo jonkun aikaa lukenut blogiasi ja tänä on paras 🙂 ♡ amalia on niiin reipas ja ihana tyttö! 🙂 jos saa udella mihin idäsi ja siskosi on menehtyny? :'( paranemisia miehellesi♡ ja toivotaan jotta teidän epäonnet kääntyy onneen♡

johanna

Hih hih, kiitos hirmuisesti! 🙂
Mun iskällä oli synnynnäinen sydänvika ja hän menehtyi 39-vuotiaana kun sydän ei enää kestänyt ja mun pikkusisko menehtyi juuri ennen 2-vuotis syntymäpäiväänsä äkilliseen meningokokin aiheuttamaan verenmyrkytykseen 🙁
Johnnyn käsi on jo parempi ja tikitkin saan ottaa torstaina pois. No nyt hajos auto, joten vielä ei ihan ole epäonnet kääntyneet onneen, mutta mutta eiköhän tämä taas tästä 😉

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.