Yleinen
19.3.2013

Kipeä mies ja lapsi

Kipeä mies ja lapsi

Olin varannut maanantai illaksi Amalialle Mehiläiseen ajan Lastenlääkärille, koska näin oli sovittu perjantain käynnillä lääkärin kanssa. Ihmettelin kun Johnny soitti jo ennen kolmea, että hän on lähdössä töistä kotiin. Johnny oli tullut kipeäksi ja hänelle oli noussut yli 38 astetta kuumetta.

Johnnyn tullessa kotiin söimme päivällistä yhdessä. Amalia alkoi pelleilemään ja heilutteli maitoa pitkin keittiötä, joten Johnny komensi Amaliaa ja heristi samalla sormeaan. Amalia katseli Johnnyn touhua ja alkoi heristellä omaa sormeaan Johnnylle. Tätä hän teki joka kerta Johnnyn komentaessa häntä. On meillä aikamoinen 1-vuotias emäntä talossa.

Syönnin jälkeen lähdimme koko perhe Mehiläiseen. Amalian vointi oli mennyt parempaan suuntaan ja näin kerroimme Lastenlääkärillekin. Ainoa mistä olin huolissani oli yskä, joka oli mielestäni pahentunut. Lääkäri aloitti tutkimalla Amalian korvat. Vasen korva, joka oli perjantaina tukossa oli edelleen hieman tukossa, mutta lisäksi myös pahasti märkivä eli sieltä löytyi selvä korvatulehdus. Oikea korva punoitti edelleen vähän, mutta sitä lääkäri ei kai todennut korvatulehdukseksi. Seuraavana oli vuorossa keuhkojen kuuntelu. Sielläkin tilanne oli pahentunut, kovasti kuului rohinaa. Lääkärin mielestä tilanne oli huonontunut selvästi perjantaista ja mikä outoa Amalia on itse voinut paremmin sekä ollut tyytyväisempi. Putket korvissa varmasti lieventävät korvatulehdus kipua, koska yöt eivät ole olleet mitään huutokonserttia.
Käsitin silloin Korvalääkärin puheesta, että jos putki menee tukkoon ja tulee korvatulehdus niin särky on sama kuin korvatulehduksessa ilman putkia, sillä märkäerite ei pääse valumaan korvasti ulos putken kautta sen ollessa tukossa. Lopuksi vielä Amalia sai valita makutikun ja lääkäri kurkkasi sitä apuna käyttäen kurkkuun. Kurkku näytti myös punaisemmalta kuin perjantaina.

Lääkäri määräsi hoitajan antamaan samaa keuhkoputkia avaavaa lääkettä kuin perjantaina, mutta tällä kertaa isommalla annoksella. Amalia huusi jälleen hädissään maskin takaa. Hetken odottelun jälkeen pääsimme uudestaan lääkärin luokse ja hän totesi keuhkoista kuuluvan edelleen rohinaa muttei niin pahasti kuin ennen lääkkeen antoa. Keuhkoputken tulehdukseen lääkäri ehdotti jos aloittaisimme keuhkoja hoitavan lääkkeen, joka hengitellään samaisella laitteella kuin kotona oleva Ventoline. Tämä uusi lääke oli nimeltään Flixotide ja se sisältää kortisonia, jonka pitäisi parantaa tilannetta pian. Korvatulehdukseen Amalia sai uuden Ditrim Duplo reseptin, koska meillä oli jäänyt kotiin perjantaina saatu resepti. Lääkäri meinasi näiden lääkkeiden olevan hyviä ja auttavan varmasti, mutta takaisin tietysti mennään jos Amalian vointi huononee.

Kello lähenteli taas jo seitsemää ja apteekissakin kesti jonkin aikaa. Amalia istui rauhallisena, mutta väsyneenä isin sylissä. Kotona aloitin syöttämällä Amalialle iltapuuron, jonka jälkeen alkoi lääkitseminen. Ensin antibiootti, jonka jälkeen annoin antibiootti ripulin ehkäisyyn Precosa pussin. Sitten vielä kipulääkkeeksi Buranaa. Iltapesujen jälkeen silmänpainetippa silmään ja Oftan Akvakol silmätippa korvaan. Lopuksi vielä ennen nukkumaanmenoa babyhalerilla hengiteltävä uusi lääke. Tältä illalta jäi pois Ventoline, koska sitä Amalia hengitteli jo Mehiläisessä. Aikamoinen lääkitseminen pikku potilaassa.

Amalia nukahti syöttäessäni häntä ja siirsin vain hänet nukkuvana omaan sänkyyn. Hän yski kovasti ja itkeskeli joitain kertoja ennen kuin kävin itse nukkumaan. Johnny ja Nuusku halusivat jäädä alakertaan nukkumaan, joten kömmin yksin yläkertaan. Amalia heräsi kaksi kertaa yön aikana ja kuudelta otin hänet viereeni nukkumaan ja jotenkuten nukuimme kahdeksaan.

Tiistai aamuna herätessämme oli Johnnyn vointi kaamea. Hänellä oli kuumetta lähes 39 astetta ja mies näytti todella huonolta. Annoin Amalialle pöytään maitoa ja aloitin lääkitsemällä Johnnyn. Yritin varata Johnnylle lääkäriaikaa muttei vapaita aikoja ollut. Hän menisi päivystykseen jonottamaan kunhan ensin tokenisi hieman lääkkeiden vaikutuksesta. Johnny painui yläkertaan nukkumaan ja me kolme jäimme mekastamaan alakertaan.

Amalia syöttää Nuuskua

Nuusku kattoo kateellisena kun Amalia syö

Hienosti Amalia antaa Nuuskulle naksua

Sinne meni hauvan suuhun

Juopunut pupu;)

Mitäs Amalialla mielessä..?

Laitetaan pupunkorvat Nuuskulle
Nuusku raukka

Kärry kävelyllä

Mahdunko tästä..?

Hurja vauhti

Jonkin ajan päästä Johnnyn tullessa alakertaan hän tokaisi minulle: Koneet huutaa, lapsi huutaa, nainen huutaa ja koira haukkuu pihalla..! Meillä oli siis pesukone ja tiskikone päällä ja Amalia kiukkusi ja oli menossa johonkin kiellettyyn paikkaan, joten minä huusin: Ei, ei sinne Amaliaaa ja Nuusku oli pihalla puolustamassa reviiriään. Johnny hei tervetuloa vaan meidän arkeen, sua voi harmittaa vielä kipeäksi tulo jossain vaiheessa. En voinut olla nauramatta miehelleni. Miehet kun sairastavat ovat he aina niin kuolemansairaita.

Välipalaksi mandariinia

Voi miten surullinen ilme:(

Johnny sai lääkärissä Panadol, Burana ja Codesan comp. yskänlääke reseptit. Hän sai sairaslomaa loppuviikon ja lääkärin diagnoosi oli influenssa. Lepoa ja lääkkeitä oli lääkärin komento, joten jatkan sisar hento valkoisena oloa myös miehelleni. Yksi potilas jälleen lisää perheeseemme.

Päivät kotona alkavat olla todella tylsiä. Amaliaa ei huvita enää leikkiä leluilla ja minua harmittaa niin kun en ole ostanut mitään puuvärejä, joilla hän voisi piirtää. Aina se päivä kuitenkin vaihtuu illaksi ja odotan seuraavaa päivää kuin kuuta nousevaa ja toivon Amalian olevan jo terve.

Sohvalle kiipeämässä

Amalia kurkkii onko Nuusku nukkumapaikassaan

Äidin lehdet kiinnostaa

Nuuskun kaapissa

Päivän kohokohta oli lenkki Nuuskun kanssa aamulla ja illalla. Johnny jaksoi sen aikaa olla Amalian kanssa.

Eiköhän tästä kohta jo nousta terveiden pariin! 🙂

Kommentit

Ihana blogi, ihana sinä, ihana lapsi! 🙂 voimia teille sinne arkeen!

Löysin blogisi sattumalta ja ihastuin heti! Todella kaunis lapsi siulle sairaudesta huolimatta 🙂 Heti tuli lisättyä blogiluetteloon ja jään seurailemaan.

Hei! Löysin blogisi äskettäin, ja oli ihan pakko tulla kommentoimaan. Olette aivan upea perhe, ja Amalia todella suloinen ja valloittava lapsi:)<3 Jään seuraamaan! Pikaisia paranemisia sinne niin pikkuiselle kuin miehellesikin:)

Moikka! Löysin sun blogin vähän aikaa sitten ja tykkään tyylistäsi kirjoittaa. Ja Amalia on tosi suloinen pikkuneiti! 🙂
Meillä myös mies ja poika kipeinä 🙁 Pikaisia paranemisia sinne!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.