Yleinen
5.3.2013

Kiipeilyä

Kiipeilyä

Lauantaina vietimme koko lopun päivää Johnnyn vanhemmilla Amalian herättyä päiväunilta. Johnnyn äiti laittoi meille ruokaa ja oli mukavaa tänäkin viikonloppuna päästä valmiiseen ruokapöytään. Tietysti ennen kuin sain aloittaa itse syömistä syötin nälkäisemmän eli Amalian. Sitten neiti päätti vielä vääntää syöttötuolissa kakat kaikkien iloksi, joten isi pääsi pesuhommiin kun oli jo ehtinyt syödä.

Amalia on alkanut saamaan lähes joka päivä kotiruokaa ja vähentäessäni imetystä on hänen vatsantoimintansa muuttunut erilaiseksi. Enää ei joka aamu tulekaan pottaan kakka vaan se tulee vaippaan milloin tahansa. Välillä huomaan kun Amalia alkaa kakkaamaan ja vien hänet kiireellä potalle ja kakka tulee vasta pottaan, mutta toisinaan olen liian hidas. En muistanutkaan enää kuinka ällöttävää on pestä kakat vaipasta varsinkin kun haju on aivan kaamea kotiruuasta. Pissa tulee pottaan joitain kertoja päivässä, mutta sekin on vähän vähentynyt imetyksen vähentyessä. Enää ei joka kerta potalle mennessä tulekaan pissa.

Kotiin tullessa Amalia sai leikkiä rauhassa ja menin itse sohvalle makoilemaan ja katselemaan American Idolsia. Amalia tuli tietenkin heti seisomaan sohvaa vasten ja otti minua jalasta kiinni ja alkoi punkemaan itseään sohvalle. Hienosti hän pääsi sohvalle ja laskiessani hänet takaisin maahan hän kiipesi vielä kaksi kertaa sohvalle vetäessään itseään minun jalasta kiinni pitäen.

Nukutin Amalian yöunille itse ja se kävi yllättävän nopeasti. Katselin tietokoneelta sarjaa nimeltä Kandit, joka kertoo lääkäreistä, jotka vielä opiskelevat, mutta tekevät ensimmäistä kertaa töitä harjoittelija lääkäreinä. Tälläiset sarjat vetoavat minuun kun itsekin työskentelin ennen Amalian syntymää hoitoalalla.

Olimme sopineet Johnnyn kanssa, että hän hoitaa jokaisen Amalian yöheräämisen tänä yönä. Amalia päättikin isin kiusaksi nukkua erittäin huonosti, joten Johnny sai pomppia Amalian luona useasti. Tietääpähän nyt Johnnykin kuinka raskaita yöt ovat usein Amalian kanssa. Eihän sitä voi tietää ellei itse kokeile. Johnny selviytyi yöstä hienosti vaikka potkinkin häntä joka kerta nousemaan ylös. Amalia oli muutaman tunnin hereillä yhteen putkeen ja heräili lisäksi vielä joitain kertoja. Johnny oli laittanut Amalialle supon ja sen vaikuttamisen jälkeen tyttö nukahti ja heräsi puoli seitsemältä.

Nousin Amalian kanssa ylös ja pojat saivat jäädä nukkumaan. Söimme Amalian kanssa yhdessä aamupalaa, jonka jälkeen aloin siivoamaan ja Amalia sai leikkiä itsekseen. Nostaessani Amalian lelut sohvalle, jotta lattia olisi tyhjä imurointia varten päätti Amalia kiivetä sohvalle. Kettärästi hän sinne pääsi ilman mitään muuta kuin sohva mistä ottaa kiinni. Herätin Johnnyn puoli yhdeksän aikaan, koska aloin vaihtaa lakanoita meidän sängystä. Johnny meni alakertaan Amalian kanssa ja minä sain siivota yläkerran rauhassa.

Sunnuntain vauvauinti alkoi ensimmäistä kertaa tänään vasta kymmeneltä. Uintiaika on aina myöhäisempi mitä vanhempi lapsi on. Ryhmässä oli todella paljon lapsia, mielestäni aivan liikaa. Ensimmäistä kertaa Amalia ei ollut koko uinti aikaa innoissaan vaan rääkäisi kerran kiukkuisena ja muutaman kerran hän meinasi alkaa itkemään kiukkua. Liekkö johtui siitä kun porukkaa oli niin paljon vai alkoiko hänelle tulla nälkä ja
väsy. Harjoittelimme tällä kertaa sukellusta lapsi sylissä. Minulta ja Amalialta se onnistui hienosti.

Amalia söi hyvällä ruokahalulla kotona ruuaksi peruna ja lohi piltin. Olin päättänyt, että tänään Amalia ei saa tissiä ennen päiväunille menoa vaan vasta yöunille mennessä. Otin hänet syliini ja annoin yöpaitani ja harson hänen kainaloon ja laitoin tutin suuhun ja ei mennyt kuin hetki niin Amalia oli unessa. Laskiessani hänet sängyyn alkoi hän itkemään, mutta pistäessäni käteni hänen selän päälle Amalia rauhoittui ja nukahti.
Meillä on sujunut todella hienosti tissistä vieroittaminen. Nyt imetän siis enää kerran päivässä ennen yöunille menoa. Olen niin ylpeä Amaliasta.

Amalia nukkui päiväunia lähes kolme tuntia.

Juuri heränneenä

Lähdimme Amalian välipalan jälkeen ABC:lle syömään. Mummoni oli puhunut jo reilusti yli vuoden, että hän haluaisi tarjota meille kaikille ruuat ABC:llä ja tänään sitten vihdoin menimme. Mukaan meitä lähti tietysti mummo maksumieheksi sekä äitini, pikkuveljeni ja siskoni perhe.

Itse otin saman ruuan kuin yleensäkin eli vuohenjuusto broileria riisin kanssa. Se on todella hyvää. Siskoni otti saman ruuan, mutta valitsi lohkoperunoiden riisin sijaan. Siskoni taisi maistaa ensimmäistä kertaa vuohenjuustoa ja sanoi sen olevan kuin huopatossu. Väitti ettei se maistu miltään ja oli tunkemassa juustoa lautaselleni. Sain puhuttua hänet ympäri syömään juuston eikä hän enää myöhemmin mitään ruuasta mutissut. Mummoni piti tilaamastaan ruuasta kovasti vaikka antoikin siskoni kihlatun syödä puolet pihvistään. Mummoni on pikkuruinen eikä hänen mahaansa koko pihvi olisi millään mahtunut. Siskoni lapset saivat syödä hampurilaiset, mutta Iida ei suostunut koskemaankaan ruokaansa, koska mankui vain leikkipaikalle. Amalia sai syödä leipää ja lautaseltani salaattia. Kaikille muille maistui hyvin ruuat paitsi Iidalle.

Ruuan jälkeen lapset saivat leikkiä rauhassa ja Amaliakin pääsi hienosti kiipeämään liukumäkeen. Hän oli menossa mukana kuin olisi jo vanhempikin lapsi. Karusellissa kaikki kolme serkusta pyörivät useaan otteeseen. Kävimme elämysmyymälässä ostoksilla ja löysin sieltä hedelmäkorin ja sydämen muotoisen koriste-esineen, jossa voi polttaa kynttilää. Laitoin sen makuuhuoneeseen roikkumaan. 

Kotona kävimme kaikki kolme suihkussa ja Amalia menikin pian yöunille. Olin itsekin todella väsynyt ja kömmin yläkertaan jo ennen yhdeksää nukkumaan.

Maanantaina meillä oli kerhopäivä. Kävelimme kerhoon kirpakkaassa pakkassäässä. Kerhossa tehtiin remonttia, joten käytössä oli vain yksi huone. Meitä kerholaisia oli todella paljon ja lapset levittivät tapansa mukaan leluja ympäri huonetta. Laululeikkejä ei tänään pidetty kun tilaa oli niin vähän. Perhekerholla on ennen ollut vain tämä yksi huone käytössä, joten aika ahdasta on ollut.

Aamupalalla

Juustot lähti ekana leivän päältä..

Nami Nami..

Jossain vaiheessa Amalia konttasi pöydän alle ja löysi sieltä paljon muiden lapsien ruuantähteitä syötäväksi. Saimme kerhokuvat mukaamme ja yhteiskuva oli mainio. Amalian yksittäiskuvat olivat aikamoisen totisia. Tilasin myös jääkaapin oveen Amalian kuvalla varustetun magneetin.

Loppupäivän vietimme kotona ja meillä oli oikein hauskaa. Leikimme Amalian kanssa kovasti. Amalia on oppinut uuden sanan ja se on MOPO. Hän toistaa sen pyytäessä hienosti. Amalia on alkanut syöttämään minulle omia herkkujaan, omenanpaloja tai Talk-muruja. Välillä ruoka käy pikaisesti ensin hänen suussaan kunnes hän muistaa, että äidille piti antaa ja ottaa tietysti kuolaamansa herkun suustaan ja antaa sen. Vaikka Amaliasta on tullut kova jakamaan herkkujaan, mutta muistaa hän kuitenkin aina laittaa herkkuja myös omaan suuhunsa.

Äidin lompakko on niin kiinnostava

Amalian lihamurekkeen pohja ja täytteet

Johnny tuli kotiin Amalian ollessa jo yöunilla, koska oli ollut tatuoitavana monta tuntia. Johnnylle tehtiin hänen kolmas tatuointi. Minulla ei ole yhtään tatuointia enkä haluakaan.

Johnny oli aivan loppu kotiin tullessaan ja nukahti sohvalle heti ruuan syötyään. Itse katselin yhden jakson Kandit sarjaa ja painuin itsekin nukkumaan.

Viime yö oli huono. Amalia heräsi puolenyön jälkeen tunnin välein. Kuudelta otin hänet viereeni muttei hän halunnut enää nukkua. Köllöteltyämme jonkun aikaan oli noustava ylös. Amalialla on puhkeamassa jälleen hammas, joten ensi yöksi aion antaa hänelle särkylääkkeen.

Ennen Johnnyn lähtöä töihin autoin häntä rasvaamaan uutta tatuointia ja laitoimme siihen yhdessä kelmun päälle. Tatuointia jatketaan vielä muutaman viikon päästä, mutta hieno siitä näyttäisi olevan tulossa.

Kävimme Amalian kanssa Citymarketin apteekissa hakemassa hänelle silmätippoja. Amalia ei olisi jaksanut istua rattaissa millään kun apteekissa tuntui kestävän. Riisuin häneltä vähän vaatteita ja annoin laukustani kaikkea hänen katseltavaksi, mutta mikään ei oikein ollut hyvä. Ystävällinen mummokin nosti Amalialle hänen heittämänsä kypärämyssyn lattialta. Lopulta selvisimme kunnialla ulos ilman suurempia itkuja.

Lounaaksi söimme lihamureketta ja Nuuskukin sai oman annoksensa. Nyt Amalia on päiväunilla. Iltapäivällä meillä on muskariin lähtö.

Katselee kelmun pakkausta

Ja tietysti suuhun menossa

Takatukka kasvanut hirmusesti

Mukavaa viikkoa lukijat! 🙂

Kommentit

Yritän tehdä päivä kuvina postauksen viimeistään viikonloppuna:)

KIva kun opittu uusia taitoja. Koska teet Päivä Kuvina-postauksen? 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.