Yleinen
24.6.2014

Kesälomasuunnitelmat

Kesälomasuunnitelmat

Johnnyn kesäloma alkoi maanantaina. Olimme odottaneet lomaa kovasti. Loma ei kuitenkaan alkanut aivan suunnitelmien mukaan, sillä maanantaiaamuna selkääni iski noidannuoli. Noidannuoli iski niin pahana etten päässyt kävelemään eilen lainkaan. Vessareissut sujui kontaten muutoin makasin. Illalla kipu yltyi vielä ja toinen jalkani puutui. Päätin lähteä terveyskeskukseen, jonne pääsin siskoni kyydillä hänen mennessään yövuoroon. Siskoni repesi nauruun nähdessään pääni pilkottavan pihaltamme ja kontatessani kunnolla esiin ei riemulla ollut enää rajoja. Nauroin itsekin vedet silmissä kontatessani autolle. Sentään terveyskeskukseen en kontannut, sillä siskoni haki pyörätuolin, jolla nakkasi minut luukulle. Pääsin seurantaan petipaikalle ja lääkäri kävi tutkimassa minut. Kyseessä on noidannuoli mitä epäilinkin ja se on kuulemma yleinen vaiva raskauden aikana ja toisilla lääkärin mukaan äityy näinkin pahaksi. Sain hieman kipulääkettä, josta ei kuitenkaan ollut juuri mitään apua. Raskauden aikana kun tuo lääkitseminen ei ole niin yksinkertaista kun etusijalla on tietysti masussa köllöttelevä vauva. Pääsin kotiin yhdentoista aikaan illalla Johnnyn äidin kyydillä. Johnny oli kotiovella vaimoaan vastassa ja anoppi heitti hervotonto läppää kuinka täältä tulee nyt yksi vähän villimmin juhlinut, konttasin siis vielä terveyskeskus visiitinkin jälkeen.

Yön sain nukuttua hyvin, usein asentoa varovaisesti vaihtaen. Aamulla selkä oli kipeä, mutta pystyin istumaan aamupalapöytään ja pääsin kävelemään seiniä ja keittiöntasoja apua käyttäen. Vieläkään selkä ei suoristu kokonaan, mutta päivän aikana olen päässyt kävelemään kyyryssä tuetta. Turvallisemmalta kuitenkin tuntuu pitää jostain kiinni. Positiivista on se, että tilanne on parantunut eilisestä. Tuntuu kyllä edelleen vähän turhauttavalta ja alkuviikon menot oli kaikki peruttava. Ei auta kuin pitää lippu korkealla ja olla kärsivällinen ja jättää suursiivoukset kokonaan toisten harteille.

Amalia on tietysti ollut apuna, availlut innokkaana vessanovea äidille sekä hoitanut ja tutkinut äidin selkää lääkärivehkeillään. Amalia osasi selittää hienosti mummille, että äiti on satuttanut selän ja lause sai minut herkistymään. Aina kivun hetkellä irvistäessäni Amalia toteaa, että nyt äitiä sattui taas. Eiköhän tämä tästä pienin askelin ja mahtavalla avulla.

Isi nyt juna lähtee, tuut tuut!

Isi nyt juna lähtee, tuut tuut! Äitikin oli jo nopeammin kyydissä 😉

Selkäni lisäksi lomasuunnitelmia on muuttanut myös ilmat, jotka ovat surkeat. Johnny totesi kuitenkin loman olevan loma säistä riippumatta ja tämä oli hyvä toteamus.

Johnnylla on lomaa kolme viikkoa tässä kohtaa ja uskon ilmojen paranevan jossain kohdin. Kauniilla säällä aiomme tehdä reissun Puuhamaahan. Amalia rakastaa vettä jas vesiliukumäkiä, joten Puuhamaa on oiva kesänviettopaikka hänelle. Puuhamaa tarjoaa vesipuiston lisäksi paljon muutakin mukavaa hienoista leikkipaikoista, isoihin liukumäkiin ja erilaisiin trampoliineihin. Myös kaikenlaiset vetten päällä kulkevat joutsenveneet sun muut kulkupelit ovat varmasti tytön mieleen. Itse rakastan Puuhamaata ja ollessani lapsi se oli yksi suosikkipaikkani kesäisin.

Nyt loman alkuun lähdemme perheen kesken risteilylle. Risteily on jo torstaina, joten saa nähdä joudummeko perumaan matkan selkäni vuoksi vai pääsemmekö hyvällä onnella matkaan. Matkaamme Tallinnaan jos hyvin käy ja jos ei käy niin matkaan lähdetään sitten myöhemmin.

Aikomuksena on käydä myös Korkeasaaressa moikkaamassa eläimiä ja tälle reissulle Johnnyn äiti on lähdössä mukaan. Tämä reissu ei vaadi niin hyvää ilmaa, mutta kastua emme kuitenkaan halua.

Mummoni asuu maalla ja hänen luokse olemme menossa viettämään päivää jossain kohdin lomaa. Myös toista mummoani käydään tervehtimässä sekä tietysti Johnnyn mummoa samaten.

Viimeisellä lomaviikollamme lähdemme Amalian kummien perheen mökille. Mökillä on tarkoitus viettää yksi tai useampi yö, katsotaan. Loman loppuun olemme saaneet Johnnyn kanssa Lohjalla järjestettäville Rantajameille liput. Menemme jameihin eri päivinä, minä aion jamitella lempiartistini Kaija Koon tahtiin. Lisäksi esiintyjinä tulen näkemään Cheekin ja Sannin. Johnny aikoo svengata Jenni Vartiaisen kanssa.

Johnny pitää viikon lomaa vielä elokuussa ja tällöin teemme reissun Tampereen Särkänniemeen. Tapaamme Tampereella Amalian kohtalotoverin, pojan, joka sairastaa myös Sturge-Weberin oireyhtymää. Odotan innolla myös tätä kesälomareissua.

Kesälomaa varten olemme laittaneet rahaa sivuun, koska suunnitelmamme eivät ole ihan ilmaisia.

Näiden kesälomasuunnitelmien lisäksi toivoisimme saavamme nauttia rannalla oleilusta, jäätelökioski reissuista, kävelylenkeistä, hyvästä ruuasta, rauhallisista lämpimistä aamupalahetkistä takapihalla sekä muista ruokahetkistä ulkona, rentoutumisesta, levosta ja yhteisestä perheen keskeisestä ajasta.

Minkälaisia kesälomasuunnitelmia Teillä lukijoilla on tai mitä on tullut jo toteutettua?

Avainsanat

Kommentit

Aloin lukemaan blogiasi pari viikkoa sitten ja nyt olis kaikki vanhat postaukset luettuna 🙂 Olin aivan hämmästynyt kun huomasin jossain vaiheessa lukemista, että asutte Lohjalla. Koko sukuni äidin puolelta asuu myös siellä ja olin juuri sukuloimassa siellä serkkujen luona 🙂 Itse asun noin 400km päässä sieltä, mutta haaveissa olisi joskus muuttaa Lohjalle itsekkin (:

johanna

Hehheee sä olet ollut nopea lukemaan, ihana kun mielenkiintosi riitti <3
Lohja on kiva paikka asua, toivottavasti joskus törmätään ja kiva saada sut lukijaksi! 🙂

Hei. Käypä naprapaatilla, Töölössä on mies nimeltään Seppo Vehviläinen, joka on pelastanut minun raskauteni useamman kerran, kun noidannuoli iski. En uskonut ennen kuin koin asian itse. Käsittely auttoi välittömästi ja sitä suositteli minulle ihan oikea lääkäri. Ja olen vieläkin hänelle kiitollinen Sepolle. Toivottavasti paranet pian. t. Satu

johanna

Jasso, täytyy tutkia asiaa jos vaiva uusiutuu, kiitos vinkistä 🙂

Noidannuoli on kamala vaiva mutta kiva että olette onnistuneet repimään siitä huumoria. Voin kuvitella tilanteen jossa siskosi repesi 😉 Eipä siinä tilanteessa itkut ja voivottelut auta, nauraminen tuo ainakin iloista mieltä.

johanna

Todella ikävä, mutta huumori ei hevillä tässä perheessä lopu 😉

Teidän lomasuunnitelmat kuulostaa hyviltä! 🙂 meillä oli alkukesästä muutto, maanantaina lähen rippileirille ja sitte parin viikon päästä ois konffis! Mennään myös perheen kanssa Lohjalle hoitamaan mun serkkuja muutamaksi päiväksi 🙂 Loppulomalla käydään virossa ja kolilla, sekä kirppiksellä myymässä tavaraa, on ystävän häät ja lähdetään sisiliaan. Ennen matkaa olis hyvä päästä lentopelostakin eroon 😉

johanna

Kiitos! 🙂 Teillä on paljon kivoja lomasuunnitelmia 🙂 Pidähän lystiä riparilla ja tsemppiä lentopelosta eroon pääsyyn! 😉

Kirjoittelin blogiin vähän aikaa sitten postausta erilaisista kesäkivoista, joissa käytiin meidän perheen kanssa. Mm. Puuhamaasta, Tampereen Pikku kakkosen puistosta ja Ähtäristä löytyy kokemuksia täältä http://lastenhuoneenkapina.blogspot.fi/ Oikein rentoa lomaa teidän perheelle!

johanna

Kiitos Anne ja ihanaa kesää teille! 🙂

Lomasuunnitelma kuulostaa hyvältä! Mutta koska itse olen täysin päinvastaista ttyyppiä, että en suunnittele etukäteen vaan reissut ym. keksin yleensä 1-2 päivän varoitusajalla, kuulostaa ehkä noin tarkat etukäteissuunnitelmat hieman vieraalta. Väkisin käy mietityttämään että muistattehan myös rentoutua ja lomailla kaiken suunnitellun toteuttamisen välissäkin. No, kukin perhe tyylillään. ihanaa lomaa koko perheelle 🙂

johanna

Kiitos! 🙂 Suunnitelmiahan voi aina tehdä, mutta toteutus on sitten eri. Nythän meidän loma ei alkanut lainkaan suunnitelmien mukaan, mutta varmasti muistamme rentoutua ja hyvä loma me vielä aikaa saadaan! 🙂

Kai olette muistaneet hankkia passit kaikille, jotta pääsette Tallinnan laivaan?

johanna

Kyllä, hankittiin jo sillon viime kesän häämatkalle 🙂

Kiva postaus!:)

johanna

Kiitos! 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.