Yleinen
30.6.2013

Kalajuttuja

Kalajuttuja

Sunnuntai aamuun heräsin kahdeksalta muun perheen vielä nukkuessa. Muiden viimein noustua puoli yhdeksän aikaan nautimme Amalian puuron jälkeen yhdessä aamupalaa. Olen aivan koukussa vaniljakahviin. Päivässä sitä menee kolme isoa kuppia tai menisi enemmänkin jos vain raaskisi. Tätä kahvia vieraiden on turha odottaa saavansa, sillä sitä en tarjoile. Olen aina pitänyt kahvista ja ollut ennen kahvin suurkuluttaja. Raskaaksi tultuani vähensin heti kahvinjuonnin minimiin ja lopulta lopetin kokonaan. Huhtikuun alussa Sturge-Weber sopeutumisvalmennuskurssin aikana maistoin ensikerran kahvia pitkästä aikaa. Tilasin Roberts Cafesta Cafe latten valkosuklaalla maustettuna. Se maistui taivaalliselta ja huomasin heti kahvin piristävän vaikutuksen. Tämän jälkeen en kuitenkaan vielä alkanut juoda kahvia vaan vasta löydettyäni vaniljakahvin.
Mistä erikoiskahveista Te lukijatte pidätte vai juotteko kahvin kahvina?

Suunnitelmia ei tälle sunnuntai aamupäivälle ollut, joten pitkän aamulenkin tehtyämme lähdimme autolla katsomaan Johnnyn uutta venettä. Johnny on kalamiehiä ja on haaveillut omasta veneestä niin kauan kuin muistan. Nyt Johnnylla kävi tuuri ja hän sai veneen aivan ilmaiseksi. Mies on hankkinut veneilyyn ja kalastukseen kaiken maailman vehkeitä. On istuintyynyjä, juomatelinettä, äyskäriä, airoja, pelastusliivejä, vapatelineitä, virveleitä ja paljon muuta. Ihanaa nähdä toinen niin tohkeissaan tästä asiasta.

Johnnyn paatti

Johnnyn paatti

Söpön punainen

Söpön punainen

Juomateline

Juomateline

Pikkuinen uimaranta

Pikkuinen uimaranta

Molemmilla hiukset hulmuaa

Molemmilla hiukset hulmuaa

Eilen Johnnyn laittaessa venettä vesille siskoni miehen kanssa sai hän useita mustelmia jalkaansa kantaessaan painavaa moottoria muutamien kilometrien matkan. Itsepäinen kun on ei Johnny tietenkään voinut antaa siskoni miehen kantaa moottoria osaa matkasta tai hakea häntä ja moottoria rannasta. Nyt mies valittelee kipeitä käsiään ja on aivan mustelmilla.

WP_001034

Johnny ei koskaan saa kalaa, mutta nyt oli tärpännyt ja jokaikinen kala oli kuvattu, jotta uskon häntä. Erittäin suurella mielenkiinnolla katselin kun hän esitteli kuvia kaloista kahteen kertaan.

Tänään Amalian mentyä päiväunille Johnny grillasi ja minä tein salaattia, keitin perunat ja kananmunat. Katoin takapihan pöydän kauniisti ja nautimme herkullisen lounaan ihan kaksin. Nuuskukaan ei kerjännyt vaan nukkui puskissa.

Nuusku kömpimässä aurinkotuoliin tutumaan

Nuusku kömpimässä aurinkotuoliin tutumaan

IMG_0474

Ai ai kun väsyttää taas vaihteeksi

Ai ai kun väsyttää taas vaihteeksi

Huomatkaa juhlalasit ja juhlatarjoiluastiat

Huomatkaa juhlalasit ja juhlatarjoiluastiat

IMG_0478

IMG_0479

Amalia pääsi tänään ensimmäisen kerran pyörän kyytiin. Minä olin kuski ja alkumatka taittui jalat tutisten. Amalia istui rauhassa kyydissä, mutta pysäytettyäni pyörän hän yritti heti riisua kypärää pois. Amalialle olisi siis selvästi pyöräily jo riittänyt, mutta matkaa oli vielä hieman kotiin. Jatkettuamme matkaa Amalia alkoi itkeä, mutta rauhoittui onneksi pian alkaessani höpötellä hänelle. Loppumatkasta sain muutaman potkun selkääni, mutta pysyimme kuitenkin pystyssä. Itse pidin pyöräilystä kovasti ja menemme varmasti uudestaan.

Iltapäivällä Amalian kummit lapsineen tulivat kylään. Käytin ensimmäistä kertaa kaasugrilliä ja grillasin lapsille vartaat, joihin laitoin nakkeja ja lihapullia.

Illalla miehet päättivät lähteä Johnnyn uudella paatilla kalaan ja minä jäin nukuttamaan Amaliaa. Amalia alkoi pitkästä aikaa viskoa tuttia ja nunnua eli uniriepuaan sängystä lattialle ja se vasta on ärsyttävää. Nukuttamiseen meni aikaa puolisen tuntia. Toivottavasti neiti ei herää Johnnyn kotiintuloon niin kuin eilen Nuuskun alkaessa haukkua.

Nuusku lepäsi sen aikaa kun nukutin Amaliaa

Nuusku lepäsi sen aikaa kun nukutin Amaliaa

Huomenna on tiedossa jännittävä päivä, sillä meillä on vihkiharjoitukset.

Kauniita unia kaikille<3

Avainsanat

Kommentit

Voisitko tehdä postauksen Amalian ristiäisistä? Niistä en ainakaan löytänyt mitään postausta!

Kiitos ideasta, toteutan varmasti! 🙂

Voin kertoa, että nukutti lapsen miten nukutti, niin suorastaan surkean pian tulee se hetki, kun lapsi katsoo huoneessaan lopen kyllästyneen näköisenä, jos äiti yrittää edes ovesta kurkata sanoakseen hyvää yötä.

Voi ei, näin se taitaa mennä 🙁

Saako kysyä, että paljonko teillä on hääbudjetti? 🙂

Tottakai! Meillä oli säästössä 6000 euroa, joten se on max. budjetti, mutta mielellään ei niin paljoa tuhlattais 🙂

Eiköhän Johanna tiedä mitä tekee,se myös luultavasti kuuluu heidän rutiiniinsa. Se on myös hellyyttävä hetki äidin ja lapsen välillä (:

Kiitos Nimetön, kyllä luulen tietäväni! 🙂

Miksi Amalia pitää vielä nukuttaa? Miksei sitä vaan viedä sänkyyn, sanota reippaasti halien ja pusujen kanssa ”hyvät unet” ja lähdetä sitten pois huoneesta? Voihan lapsi alkaa huutaa kun näin toimitaan, mutta luultavasti pian rauhoittuu. Jos huuto jatkuu ja lapsi on paniikissa, kannattaa huoneeseen toki mennä pientä rauhoittelemaan. Mutta tavallinen protestointihuuto on vain kerjäämistä siitä, että äiti/isä menisi takaisin huoneeseen hyssyttelemään ja odottamaan, että lapsi nukahtaa.

Ja jos lapsi viskoo tuttia ja uniriepua pinnojen välistä, tehköön niin. Ei niitä sille kannata nostaa, kyllä puoltoistavuotias jo sen verran tajuaa, että esine on siellä lattialla minne sen on heittänytkin. Sehän on lapsesta hauskaa leikkiä, että kun pitäisi nukkua, alkaakin heitellä tavaroita ja näin ollen vanhempi nostelee niitä takaisin sänkyyn, ja on siis kauemmin lapsen luona. Kyllä noinkin pieni lapsi osaa jo vetää oikeista naruista, ja ottaa aika nopeasti vallan jos vanhemmat eivät näytä kuka määrää 😀

En halua nyt arvostella lapsenkasvatustapojasi, halusin vain sanoa oman näkemykseni asiaan jolla teidänkin arki voisi helpottua, eikä lapsen vieressä tarvitse päivystää kun tämä on menossa nukkumaan 🙂 näin säästyy aikaa enemmän itsellekin!

Meillä siis toimitaan juurikin niin, että Amalia saa hyvänyönsuukon, tutin ja nunnun, jonka jälkeen hänet lasketaan sänkyyn ja ”nukuttaja” lähtee heti alakertaan. Päiväunille hän nukahtaa aina samantien, yöunille joskus, mutta useimmiten ei. Useimmiten hän nousee sängyssä seisomaan, itkeskelee ja pyörii sängyssä, mutta nukahtaa usein 5-10 minuutissa. Toimimme näin: laskemme hänet alas tai rauhoittelemme selän silityksellä, jonka jälkeen huoneesta aina lähdetään. Itse tunnen lapseni nyt reilu vuoden kasvatuksen jälkeen sen verran hyvin, että kuulen tasan itkusta koska menen hänen luokseen ja koska kyseessä on sellainen itku, että uni on jo lähes silmässä, jolloin ei ole tarvetta mennä hänen luokseen.

Amalia nukkuu vielä pinnasängyssä, joten hän ei nunnua eikä tuttia lattialta saa itse takaisin, joten ei jää muuta vaihtoehtoa kuin käydä nostamassa ne hänelle. Mietin jo tutista vieroittamista kun heittely alkoi, mutta tarvitsen itse aina henkisen valmistautumisen tälläiseen, jotta homma sujuu 🙂
Annoin hänen kyllä itkeä tutin ja nunnun perään hetken, että tajuaisi olla heittelemättä. Ja tuossa olet kyllä harvinaisen oikeassa, että jo Amalian ikäinen lapsi tietää miten vedättää vanhempiaan, mutta ei täällä Amaliaa valtaan aiota päästää, sillä Nuusku on jo vienyt pomon paikan 😉

Minä tykkään ihan peruskahvista kaikkein eniten. Hieman maitoa vain sekaan, niin muuta ei tarvita. Kovin paljoa en tosin ole mitään erikoiskahveja juonutkaan. Mutta kahvi ei saa olla makeaa (sokeri pilaa minun kahvin) ja esim. vaniljakahvista tulee mielikuva että se olisi makeaa?

Onnittelut veneestä ja onpa aika tuuri käynyt että se on ollut ilmainen. Minulla myös mies on innokas kalastaja, mutta omaa venettä meillä ei harmiksi ole.

Sun täytyy maistaa joskus Cafe lattea jossain kahvilassa. Ainakin Roberts Cafessa se on tosi hyvää. En tiiä onko vaniljakahvi sun makuusi liian makiaa, mä lisään joukkoon vielä sokerii ja maitoo 😉 Ei kai se ilman niitä ole makeaa.
Kävi tosiaan hyvä tuuri, että vene oli ilmainen kun tuppaavat olla aika kalliita tuollaiset pienetkin paatit. Useat miehet tykkäävät kalastaa, mä en oo ikinä ymmärtänyt mikä siinä miehiin vetoaa!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.